Euroopan sisäasioista vastaava komissaari: Rajat auki yhä useammille Välimeren siirtolaisille

Tiistaina järjestettiin videoitse epävirallinen EU:n sisäministerien kokous koronapandemian tiimoilta. Kokouksessa keskusteltiin myös ihmisten laajamittaisesta salakuljetuksesta Välimeren kautta.

Jo ennen kokousta ruotsalainen Ylva Johansson, joka on Euroopan sisäasioista vastaava komissaari, painosti ministereitä lisäämään laittomien siirtolaisten vastaanottoa.

Johansson on sosiaalidemokraatti. Ruotsissa sosiaalidemokraatit painottavat rajoituksia ja kiintiöitä maahanmuuttoon. EU:ssa puolue toimii toisin.

Tiedotteessaan Johansson vaati EU:n jäsenmailta ”tukea ja solidariteettia”.

”Useampien tulisi auttaa ottamaan vastaan ne, jotka ylittävät Välimeren”, kirjoitti Johansson.

Vaikka Ruotsi tällä hetkellä kieltäytyy ottamasta siirtolaisia vastaan ”taakanjaon nimissä” muun muassa Maltalta, Johanssonia tämä ei vaivaa. Sen sijaan hän on osoittanut tyytymättömyyttään siitä, ettei Ruotsi ota lisävastuuta vastaanottamalla laittomia siirtolaisia maahan turvapaikanhakijoina.

Jos laittomien siirtolaisten pääsyä EU-alueelle helpotetaan, se tuo lisäpaineita Ruotsille, sillä harvat siirtolaisista haluavat jäädä Etelä-Euroopan maihin, vaan heidän tähtäimessään ovat Saksa ja Ruotsi, joissa mahdollisuus saada oleskelulupa ja pääsy laajaan tukijärjestelmään on helpompaa.

Kokouksen jälkeen Johansson hehkutti, että on tullut selväksi, että jäsenmaat ovat ”erittäin kiinnostuneita posiviitivisista ratkaisuista” turvapaikkakäytännöissä.

Jäsenmaat jakaantuneet suhtautumisessaan ihmissalakuljetukseen Välimeren kautta

Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi kokouksen jälkeen, että lähes kaikki jäsenmaat olivat valmiita ”osoittamaan solidaarisuutta eri tavoilla”. Seehofer on Euroopan yhteisen turvapaikkajärjestelmän (CEAS) puolestapuhuja ja on ottanut sydämenasiakseen järjestelmän aikaansaamisen.

Reilu kymmenen jäsenmaata olisi valmis niin sanottuun taakanjakoon tilanteessa, jossa osa maista joutuu kantamaan ”suhteetonta taakkaa”, mutta osa jäsenmaista haluaa panostaa salakuljetuksen ehkäisemiseen ja siirtolaisuuden rajoittamiseen Välimeren kautta.

Suomea kokouksessa edusti sisäministeri Maria Ohisalo.

Ensi viikolla kokoontuvat Välimereen rajoittuvat maat sekä Euroopan että Afrikan puolelta. Näihin maihin ihmissalakuljetus vaikuttaa eniten.

Lähteet: Sammhällsnytt, Euraktiv

8 thoughts on “Euroopan sisäasioista vastaava komissaari: Rajat auki yhä useammille Välimeren siirtolaisille

 • 8.7.2020 at 18:36
  Permalink

  Miljoonat eurooppalaiset miehet ovat vuodattaneet verta, hikeä ja kyyneleitä ja kuolleet vuosisatojen ajan taisteluissa barbaareja vastaan kun islam on yrittänyt tunkea Eurooppaan. Nyt tällaiset lehmät kutsuvat heidät ja avaavat heille rajat. Pahempaa petosta on vaikea kuvitella.

  ”When one thinks of mass murder, Hitler comes to mind. If not Hitler, then Tojo, Stalin, or Mao. Credit is given to the 20th-century totalitarians as the worst species of tyranny to have ever arisen. However, the alarming truth is that Islam has killed more than any of these, and may surpass all of them combined in numbers and cruelty.”
  https://www.americanthinker.com/articles/2014/05/the_greatest_murder_machine_in_history.html
  https://thedailycoin.org/2018/11/26/the-4-stages-of-islamic-conquest/
  https://ibnmatti.blogspot.fi/p/jihadin-saannot.html

  Reply
 • 8.7.2020 at 20:01
  Permalink

  toltaki naudalta ku lähtis nirri , niin olis maailma parempi paikka ja kellään ei tulis ikävä

  Reply
 • 8.7.2020 at 20:02
  Permalink

  Ideologin näköinen tekee ideologisia päätöksiä. Miksi kansalaiset aeivät valitse realisteja vallanpitäjikseen?

  Reply
 • 8.7.2020 at 20:03
  Permalink

  Suomessakin sos. dem. pääministeri Marin päivitteli muka järkyttyneenä kuinka laajamittaista näiden laittomien hyväksikäyttö työmarkkinoilla on. Tilanne on muka kestämätön. Kestämätön tilanne on pelkkä klisee. Kansa on elänyt kestämättömässä tilanteessa jo 90-luvun alusta, eikä loppua näy. Todellisuudessa Suomen laitavasemmisto kokoomusta myöten hykertelee tyytyväisenä, kun orjatyövoiman käyttö on keksitty uudelleen. Ja mikä parasta valkoinen kantaväestö on saatu kusetettua tähän syyllistämällä sitä orjuudesta.

  Reply
  • 9.7.2020 at 11:10
   Permalink

   Naulan kantaan. Valkoinen työväki on nimenomaan syyllinen kaikkeen maailmanhistoriassa ja nykymaailmassa esiintyvään orjuuteen ja sortoon. Jos erehtyy kyselemään tähän järkiperäistä selitystä, niin sitä ei tule, koska vihervasemmisto halveksii tavanomaista logiikkaa ja maalaisjärkistä ajattelua — on kai siihen jo alun perin kykenemätön ja sitten vielä oman ideologiansa täysin lumoama. Itse puhuisin jo mielisairaudesta, jossa synnynnäinen taipumus harhaiseen ajatteluun on viety huippunsa suvakki-ideologialla.

   Reply
 • 8.7.2020 at 22:08
  Permalink

  Tuokin saatanan ämmä on itse korkeiden piikkikärkisten suoja-aitojen takana ja armeija vartioita susikoirien kanssa nuuskii aluetta 24/7.

  Vaikka yksin jo se, että on ruma kuin piru kyllä riittäisi! Tietenkin ”moolokin kita” -ruotsalainen verenimijä pirkuleenmoisella palkalla lykkäämässä paskaa Bryssel -paran viemäreihin.

  Samaa sarjaa kuin Tarja Halonen ja Jutta Urpilainen… Sotakin tulee halvemmaksi kuin nämä kalkkunat!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.