Seppo Kolehmainen jatkaa poliisiylijohtajana

Valtioneuvosto päätti 2. heinäkuuta nimittää poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen jatkamaan tehtävässään 1.8.2020-31.7.2025.

Kolehmainen on oikeustieteen lisensiaatti, ja hänellä on vankka poliisihallinnon tuntemus. Kolehmainen on työskennellyt poliisihallinnon erilaisissa johto-, asiantuntija- ja muissa tehtävissä Helsingin poliisilaitoksella, liikkuvassa poliisissa, poliisioppilaitoksissa, sisäministeriön poliisiosastolla ja Poliisihallituksessa yli 30 vuotta. Kolehmaisella on erityisen vahvaa näyttöä vaativien kehittämis- ja muutoshankkeiden onnistuneesta läpiviemisestä.

Poliisiylijohtajan tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa Poliisihallituksen ja sen hallinnonalan toimintaa sekä vastata Poliisihallituksen toiminnasta. Lisäksi poliisiylijohtaja huolehtii Poliisihallituksen tehtävien tuloksellisesta hoitamisesta ja organisaation kehittämisestä.

Lähde: Sisäministeriö

6 thoughts on “Seppo Kolehmainen jatkaa poliisiylijohtajana

 • 2.7.2020 at 14:03
  Permalink

  Oikeustieeen lisenssiaatti… Eikös se tarkoita että on alkanut opiskelemaan oikeustiedettä? Mutta että ei ole vielä valmistunut.

  Reply
  • 2.7.2020 at 14:44
   Permalink

   Oikeustieteen lisensiaatti on jatkotutkinto joka sijoittuu oikeustieteen maisterin ja tohtorin väliin.

   Reply
 • 2.7.2020 at 18:37
  Permalink

  Suurin etu hänellä lienee, että on poliittisten vallanpitäjien suosiossa. Edellinen poliisiylijohtaja ei ollut. Pari kertaa sisäministerit pyysivät häntä jäämään ennenaikaiselle eläkkeelle. Poliisiylijohtaja kuitenkin hoiti tehtävänsä hyvin ja rikollisuus pysyi hallittuna. Eläkkeelle jäätyään hän kirjoitti lukemisen arvoisen kirjan ”Suomen turvallisuus horjuu”. Tämähän on nyt täydellisesti totta ja on toimintaan tullut kompurointiakin, nettipoliisi, polpo, vihapuhepoliisi, josta syntyi karikatyyrikin.

  Reply
 • 2.7.2020 at 18:39
  Permalink

  Tärkein meriitti ”lotto-kolehmaisella” on se, että on tarpeeksi nössö herrain ja rouvain pompotettavaksi. Ja etenkin ”hyvien ihmisten” lukuisten vaivojen vuoksi pillahtamiseen.

  Kolehmainen ei kasva mittaa edes eläkkeelle päästyään, vaan hänestä tulee samanlainen – mutta va5n paljon pienemmässä mittakaavassa – ulisija kuin Tarja ”punikki” Halosesta!

  Reply
 • 2.7.2020 at 19:10
  Permalink

  Sopivan vaaraton ja harmiton valtaeliitille.

  Reply
 • 3.7.2020 at 04:33
  Permalink

  Sopiva kumileimasin ja kyrvätön vässykkä. Peittelee ja sensuroi tehokkaasti mm. maahanmuutajien ja yleensä ulkomaalaisten rikoksia ja erityisesti raiskaukset ovat pimennetty läpsyttelijöiden osalta tiedotuksesta täysin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.