Amerikkalaiset varustautuvat – Aseiden myynti kasvoi 145 prosenttia kesäkuussa

USA:ssa myytiin kesäkuussa 2,3 miljoonaa asetta, mikä on 145,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa, arvioi Small Arms Analytics & Forecasting FBI:n julkaisemien tietojen perusteella.

Toukokuussa arvioidaan myydyn 1,7 miljoonaa asetta – huhtikuussa 1,8 miljoonaa.

Arvion mukaan maaliskuusta lähtien USA:ssa on myyty 8,3 miljoonaa asetta. Jos trendi jatkuu, vuodesta 2020 tulee asemyynnin suhteen ennätyksellinen koko Yhdysvaltain historian aikana.

Aseiden vähittäismyyjillä on hankaluuksia tyydyttää kysyntä.

”Lähes kaikki on loppu varastosta. Olemme toimineet alalla 70-luvun lopusta saakka, emmekä ole koskaan aikaisemmin olleet tilanteessa, jossa varastoa ei pystytä täydentämään”, kertoo Floridassa sijaitsevan Wex Gunworksin omistaja Brandon Wexler.

”Viime viikosta lähtien yhdeltäkään suurelta tavarantoimittajalta ei ole voinut tilata aseita. Kaikki on kirjaimellisesti loppuunmyyty. Edes kuulosuojaimia ei ole saatavilla.”

Yrityksen varaston määrä on enää 20 prosenttia normaalista. Wexlerin mukaan tästä vuodesta tulee paras aseiden myynnin alalla.

Myös ammusten myyjät tekevät ylitöitä pitääkseen tuotteita saatavilla.

”Ammusmaailmassa meno ei ole hidastunut yhtään. Myynti on kasvanut kesäkuussa, vaikka melkein kaikilla tavarantoimittajilla on puutetta toimitettavista tuotteista kysynnän pysyessä korkeana”, kertoo Windham Taylor, Ammo.com:n markkinointikoordinaattori.

Käsiaseet ovat myydyimpiä artikkeleita. Small Arms Analytics & Forecastin pääekonomisti Jurgen Bauer arvioi, että syynä on painopisteen siirtyminen itsepuolustukseen, mikä ilmeisesti johtuu George Floydin kuoleman jälkeisistä tapahtumista.

Lähde: Free Beacon

Lue myös:

2 thoughts on “Amerikkalaiset varustautuvat – Aseiden myynti kasvoi 145 prosenttia kesäkuussa

 • 2.7.2020 at 18:42
  Permalink

  Rauhan-mellakat lisäävät aseiden myyntiä? Siis mitä? Siis kommunismia? Ou, I see!

  Reply
 • 5.7.2020 at 07:01
  Permalink

  Piamn jutikat vievät aseetkin! Israel omistaa jenkit

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.