EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen kantoja EU:n vihreän kehityksen ohjelman aloitteisiin ja kestävään sijoittamiseen

EU-ministerivaliokunta linjasi tänään kirjallisessa menettelyssään Suomen kannat komission tiedonantoihin Pellolta pöytään –strategiasta ja EU:n biodiversiteettistrategiasta. Ministerivaliokunta linjasi myös Suomen vaikuttamiskantoja komission kestävää sijoittamista helpottavan kehyksen arviointikriteereihin.

Pellolta pöytään –strategia on osa EU:n vihreän kehityksen ohjelman (European Green Deal) aloitteita. Strategian tavoitteena on kehittää reilu, terveyttä edistävä ja ympäristöystävällinen ruokajärjestelmä, johon siirtymiseksi strategiassa esitetään kattavalla tavalla toimia.

Ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kannat komission toukokuussa samaan aikaan Pellolta pöytään -strategian kanssa antamaan tiedonantoon EU:n biodiversiteettistrategiasta vuoteen 2030. Strategia sisältää toimia niin luonnonsuojelualueverkostolle kuin suojelualueverkoston ulkopuolellekin koskien ekologista kestävyyttä eri toimialoilla. Tavoitteena on parantaa erilaisten maa- ja vesielinympäristöjen ekologista tilaa laajalla ennallistamisohjelmalla sekä nostaa EU kansainvälisen kestävyyden standardiksi ja johtaa esimerkillä kansainvälisiä neuvotteluita.

Lisäksi ministerivaliokunta linjasi Suomen vaikuttamiskantoja komission kestävää sijoittamista helpottavan kehyksen (taksonomia-asetus) delegoidun asetuksen teknisiin arviointikriteereihin. Taksonomia-asetuksessa luodaan luokitusjärjestelmäkehikko ympäristön kannalta kestäville sijoituskohteille, jonka tarkemmat ja sektorikohtaiset vaatimukset annetaan delegoiduilla asetuksilla.

Lähde: Valtioneuvosto

2 thoughts on “EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen kantoja EU:n vihreän kehityksen ohjelman aloitteisiin ja kestävään sijoittamiseen

 • 30.6.2020 at 19:51
  Permalink

  Puppugeneraattorista saa kuinka hienoja suunnitelmia tahansa eikä niitä tarvitse toteuttaa. Voidaan tietysti päättää, että vesielinympäristön tilan ekologia saadaan kestävälle pohjalle. Miten sen voi tehdä, kun ei ole halua siihen.
  Vesistöt on pilattu kepun, kokoomustan ja vihervasemmiston toimin. Jos nyt heti lopetetaan soiden kaivelu, turvetuotanto ja metsien möyhiminen metsäkoneilla (niiden jälki on monelle kauhistus) sekä vesistöön nähden liian suuri kalanviljely, voi olla, että seuraava sukupolvi voisi nauttia jälleen kirkkaista kalaisista järvistä.
  Jos joku vielä haluaa nähdä ekologisesti hyviä vesistöjä, on syytä mennä Lapin erämaihin tai joihinkin kansallispuistoihin. Se on ainoa paikka mistä löytyy puhtaita luonnonvesiä. On joitakin vielä suhteellisen hyväkuntoisia järviä, mutta nekin ovat pilaantumassa.

  Reply
 • 1.7.2020 at 13:18
  Permalink

  Täyttä paskaa, jota ei voi edes pellolle levittää!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.