Tuulen viemää -elokuva palaa HBO:n ohjelmavalikoimaan – rasismivaroituksella

 

HBO poisti Tuulen viemää -elokuvan valikoimastaan kaksi viikkoa sitten. Nyt elokuva on palautettu katsottavaksi, mutta vastuuvapauslausekkeella, että elokuva ei kuvaa realistisesti orjuutta ja rasismia.

HBO on palauttanut ”Gone with the Wind”, ”Tuulen viemää” -elokuvan tarjontaansa. Elokuvan alkua edeltää neljän ja puolen minuutin pituinen johdanto, joka käsittelee sitä, kuinka elokuva ”kieltää orjuuden kauhut”.

HBO poisti vuonna 1939 julkaistun amerikkalaisklassikon suoratoistopalvelustaan 9. kesäkuuta sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa puhkesi mielenosoituksia rasismia vastaan George Floyd -nimisen mustaihoisen kuoleman jälkeen.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Atlantaan Amerikan konfederaation aikakaudelle. Elokuvan pääosissa näyttelevät Vivien Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel ja Olivia de Havilland.

Elokuva on edelleen Yhdysvaltojen eniten tuottanut elokuva, kun inflaatiokerroin otetaan huomioon.

Lähde: Now This

10 thoughts on “Tuulen viemää -elokuva palaa HBO:n ohjelmavalikoimaan – rasismivaroituksella

 • 26.6.2020 at 22:36
  Permalink

  Maapallo on kuin erittäin tulehtunut peäräpukama tällä hetkellä, eikä kyää parannusta näy.
  Rasisteja siellä, rasisteja täällä, rasisteja joka puolella, on kyllä suvaitsevilla vaikeaa.

  Reply
 • 26.6.2020 at 23:08
  Permalink

  En ole ko. elokuvaa nähnyt, mutta rasistista siinä kai on se, että orjat olisivat olleet tyytyväisiä osaansa ja pysyneet lojaaleina omistajilleen vielä vapauttamisen jälkeen. Lisäksi rasistista lienee myös se, että he jäivät palvelusväeksi näille omistajille sen sijaan, että olisivat ilmoittautuneet lähimmässä Kelam konttorissa, ruvenneet pistämään paikkoja mäsäksi, huudelleet vihaavansa valkoisia ja mölöttäneet kännykkään ruuhkabussissa kajarit päällä.

  Reply
  • 27.6.2020 at 20:07
   Permalink

   Ovatko suvakokommarit koskaan pysähtyneet miettimään miksi yksikään musta villi ei palannut Afrikkaan saatuaan vapauden orjuudesta?

   Oliko valkoisen kamala ”rassistinen” maailma kuitenkin parempi kuin mustanmiehen manner?

   Voisko kaikki BLM öyhöttäjät pakata kamppeensa ja marssia afrikan paratiisiin, siellä zambo hoitaa asiat kuntoon ilmeisesti täysin razzizmy vapaassa ympäristössä. Bye bye suvakit, suvakit bye bye.

   Reply
 • 27.6.2020 at 03:01
  Permalink

  alkaa pikkuhiljaa riittää tää mustien rasismi vaaleampi-ihoisia kohtaan… saatanan vammaset möykkää jenkkilässä, vaikka siellä on ollu sekaväestöä vuosisadat. voiskohan se vaan johtua siitä ihmisrotujen välisistä eriavaisuuksista, että esim. afrikkaan kun on kylvetty miljardeja ja vieläkään ne kusipäät ei saa mitään aikaseks

  Reply
 • 27.6.2020 at 08:17
  Permalink

  Heh. vasemmiston vinkulelut näkevät rasisteja kaikkialla.. etenkin tervehenkisissä kansallismielisissä riveissä.

  Nyt kun eduskunnan kesäteatterin näytelmä on vihdoin saatu finaaliin.. on aika palata tähän Mäenpään esille tuomaan tärkeään asiaan… eli.. ”Miten lainsäädäntöä täytyisi kehittää, jotta laittomat maahantulijat saataisiin pikaisesti palautettua lähtömaihinsa rasittamasta Suomen kansantaloutta”

  Sanamuodosta voivat valtakunnanpellet kiukutella. ja pohtia pienessä mielessä, onko se rasismia.. mutta asian ydin pysyy. Vierasmaalaiset (vieraslajit?) ulos. Och samma po svenska:

  Ausländer raus!

  Reply
  • 27.6.2020 at 08:50
   Permalink

   Täytyy vielä lisätä tähän tämä aiheeseen liittyvä Rammsteinin video ”Ausländer” missä vierasmaalaiset maahantulijat/maleksijat hyväksikäyttävät maan alkuperäisiä asukkaita ja tyrkyttävät omaa kulttuuriansa ja uskontoansa näille.. onko tämä nyt sitä rikkautta?

   https://youtu.be/pat2c33sbog

   Reply
 • 27.6.2020 at 08:32
  Permalink

  Elokuva rintamalla tapahtuu myös meillä, Pekka ja Pätkä kuvien myötä loukkaantuneita on riittävästi vaikusvaltaista pölhöä, että ainakin osa elokuvista on siirretty sivuun, odottamaan aikoja jolloin niitä voidaan iloisin mielin katsella.

  Reply
 • 27.6.2020 at 10:27
  Permalink

  Kansat laitetaan matalaksi mm. covid-suuroperaation ja talousresettien avulla (vanha kunnon NWO-teoria). On hyvä pitää kansat kiireisinä taistelemassa keskenään. Sitä varten voidaan lietsoa kampanjoita, joilla ennen hyvin keskenään toimeen tulleet ryhmät saadaan katkerasti riitelemään keskenään. Valkoisten kansojen kykyä itsekriittisyyteen käytetään röyhkeästi hyväksi ja tarvittaessa niiden kotimaat täytetään rotumuukalaisilla, jotta voidaan lietsoa riitoja ja epäyhtenäisyyttä.

  Reply
 • 27.6.2020 at 20:01
  Permalink

  Sanoisin, että alkaa jumalauta tämä Pink Floydin palvonta mennä viimeistään nyt ja helvetisti överiksi.

  Kaikki tämä henkisesti taantumuksellinen nykykommunismi ja fanaattinen ultra intersektifeminismi alkaa vituttamaan siinä määrin, että saa varmaan kohta aikaan sen että alkaa ihan oikeasti jokin lapuan liikkeen henkinen toiminta kiinnostamaan. Juu natsismi ei kiinnosta, ne oli viherkommunisteja ja niin ovat nykyiset viherkommunistit natseja – heidän aivan suoria manttelinperijöitä – kirjaimellisesti.

  Vihreä valhe, katsokaa niin tiedätte mistä, miten ja keiden toimesta kaikkien nykyvihreiden äitipuolue saksassa sai aikanaan alkunsa. Sen jälkeen heidän toimintansa ei sitten enää hämmästytä enää yhtään.

  Reply
 • 27.6.2020 at 20:34
  Permalink

  Oletteko jo kuulleet ”keijo kaarisateen” viimeisimmästä keppostelusta?

  On vaikea sanoa pitäisikä itkeä vaiko nauraa?

  Tulipa eräänä päivänä mieleen , että Speden esittämästä ”Pronomiini -rokista” tulisi nykyisinä aikona hulluina pirun pitkä laulu.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.