Työllisten määrä laskenut huomattavasti – Lomautukset toimineet ministeriön mukaan puskurina työttömyydelle

Työllisiä oli tämän vuoden huhtikuussa 56 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrä kasvoi huhtikuussa maaliskuuhun verrattuna 124 000, mutta tilastokeskuksen mukaan työttömien määrä on silti suunnilleen sama kuin vuosi sitten.

Virallinen työttömyysprosentti on tällä hetkellä 8,1% (vuosi sitten 8,0%9 joten ainakaan virallisisten lukujen mukaan työttömyys ei ole kasvanut kovinkaan merkittävästi.

Työvoiman ulkopuolella olevia ”piilotyöttömiä” on maassa tällä hetkellä 88 000 ja työllisyysaste työikäisten kohdalla 70,1% kun se vuotta aikaisemmin oli 71,2%.

Työttömien määrän melkoinen kasvu selittyy työ- ja elinkeinoministeriön mukaan lomautuksilla, jotka toimivat tilastoissa eräänlaisena ”puskurina”.

”Lomaukset toimivat puskurina työttömyyden kasvaessa. Vaikka työttömien määrä kasvoi huhtikuussa, suurin osa lisäyksestä syntyy lomautetuista. Lomautetuissa on paljon myyjiä ja ravintoloiden työntekijöitä, ja rajoitusten purkautuessa on mahdollisuus ennakoitua nopeampaan palautumiseen kuin aiemmissa talouskriiseissä. Ratkaisevaa on, purkautuvatko lomautukset vai muuttuvatko ne pitempikestoiseksi työttömyydeksi”, ministeriöstä sanotaan.

Lomautetuista 40% oli Uudeltamaalta ja suurin osa työttömistä on edelleen miehiä.

Lähde: Tilastokeskus, TEM

2 thoughts on “Työllisten määrä laskenut huomattavasti – Lomautukset toimineet ministeriön mukaan puskurina työttömyydelle

 • 29.5.2020 at 19:57
  Permalink

  Jassoo. No, koko hallitus saa kiittää siitä Katri Kulmuria!

  Reply
 • 31.5.2020 at 09:09
  Permalink

  Herrat ja rouvat halusivat massatyöttömyyden ja loivat haluamansa massa työttömyyden 1990 luvun lamassa. Massa irtisanomiset tietävät optioita, bonuksia ja tuplabonuksia osakkeen omistajille ja johtoportaalle, Massatyöttömyys luo tehokkuutta työelämään, kun vielä työnsä säilyttäneet juoksevat aina vain kovempaa. Ei mitään uutta auringon alla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.