Videolinkki: Poliisi keskeytti mielenosoituksen eduskuntatalolla

Helsingin poliisilaitoksen kertoman mukaan eduskuntatalon portailla oli tänään yli kymmenen henkilön mielenosoitus, josta ei ollut ilmoitettu ennakkoon poliisille. Poliisi kehotti järjestäjää pienentämään osanottajamäärää jonka jälkeen poliisi keskeytti mielenosoituksen videon perusteella voimakasta väkivaltaa käyttäen, olennaisesti lain vastaisena.

Poliisi perusteli toimiaan seuraavasti:

  • Mielenosoituksesta ei ole ilmoitettu poliisille etukäteen
  • Järjestäjä ei suostu saattamaan kokoontumista lainmukaiseksi
  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

– Mielenosoitus on päättynyt ja sen järjestäjää on sakotettu laittomasta kokoontumisrikkomuksesta. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on kirjattu rikosilmoitus. Näiden johdosta poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni, kertoo ylikomisario Seppo Kujala, joka on Helsingin poliisilaitoksen Hälytys- ja valvontayksikön johtaja.

Alla olevan linkin takaa löytyvä video on julkaistu Val-media-palvelussa

https://val-media.net/video/372/8.5.2020-poliisi-tyhjentaa-eduskuntatalon-rappuset-voimakeinoja-kayttaen?channelName=Juha+Korhonen

Lähde: Poliisi, VAL-media

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.