Video: Päätoimittajan palsta: Valtakunnan johtamisen ongelmasta

Tässä demokratian versiossamme on parikin ilmeistä vikaa. Päällimmäisenä se, että johtajat ovat käytännössä poikkeuksetta huonoja. Tämä ei luonnollisestikaan voi olla kuin äänestäjän ”vika” mutta toisaalta se on myöskin vain äänestäjän ongelma…

Tarvittaisiin siis joko viisaampia johtajia, eli parempaa ainesta mistä valita. Tämä on mahdotonta, sillä minustakin jokaisella tulisi olla tasaveroinen mahdollisuus asettus ehdolle ja mitata ajatustensa kannatus vaaleissa. Toinen vaihtoehto on se, että valitsijat olisivat ”parempia”, eli sekä super älykkäitä että kyvykkäitä näkemään ehdokkaiden valheiden ja tekopyhyyden läpi… ”Viisaita”. Jos sitten äänioikeuden pitäisi olla vain näiden ”viisaiden” etuoikeus, ongelmaksi nousee se, että kuka valitsee ”viisaat”? Antiikin Kreikassa asia oli ratkaistu niin, ettei nuoria päästetty johtamaan. Näin saatiin ainakin vähän paremmin haarukoitua edes elämänkokemusta johtopaikoille. En tosin kannata tuotakaan systeemiä, koska hieman vääränlainen pysähtyneisyys saattaisi iskeä sen seurauksena.

Kenties vähiten huono vaihtoehto voisi olla kaksiosainen parlamentti, jossa 101 edustajaa valitaan vaaleilla ja 99 edustajaa olisivat virkamiehiä, joilla luonnollisestikin olisi määräaikainen virka. Esim. 8 vuotta… Nuo 99 paikkaa voitaisiin jyvittää niin, että valtion sekä kolmannen sektorin merkittävimpien ja suurimpien toimijoiden kesken jyvitettäisiin paikat. Esimerkiksi poliisi nimittäisi 5 edustajaa, puolustusvoimat 5 edustajaa, THL 5 edustajaa, Kela 5 edustajaa, Mannerheimin Lastensuojeluliitto vaikkapa 3 edustajaa jne… Jokainen eduskunta voisi painottaa paikkojen jyvityksiä parhaan näkemyksensä mukaan, ajan haasteiden ja tarpeiden mukaisesti.

Tällaisella järjestelmällä eliminoitaisiin monta ongelmaa, jos kyllä tuon 99 edustajan virkanimittäminen aiheuttaisi massiivisen korruption mahdollisuuden, jossa paikkoja ostetaan rahalla mutta toisaalta, ei se noin typistettynä eroa juurikaan nykyisestä. Eli siitä, että rahalla saa valtaa… Tämän voisi varmasti valvonnalla hoitaa, mutta se vaatisi riippumattomia valvojia. Mm. sellaisia, joilla ei ole mahdollisuutta valita keskuudestaan kansanedustajia tuohon 99:n kiintiöön.

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittelija

6 thoughts on “Video: Päätoimittajan palsta: Valtakunnan johtamisen ongelmasta

 • 18.4.2020 at 08:05
  Permalink

  Hyviä ajatuksia vahinko vain, etteivät voi toteutua. Mitenkä nykyinen poliittinen eliitti laatisi sellaisia lakeja, jotka veisivät oman vallan ja suuret edut. Niin typeriä ne eivät ole. Päin vastoin ovat laatimassa lakeja suojaamaan arvostelulta, kun pelkäävät tekojaan suosivan median syrjäytyvän jakamastaan tuesta huolimatta.vapaalle medialle.

  Reply
 • 18.4.2020 at 11:27
  Permalink

  Hyviä ajatuksia! Pitäisi saada jonkinlainen puoluemoraali vallalle missä puolueet eivät valitsisi sopimattomia ja korruptoituneita edustajia listolleen. Ei rikostuomioiden saaneiden pitäisi olla luottamustehtävissä. Toisaalta luottamstehtävissä pitäisi saada aikaan vastuunkanto suoritettavista tehtävistä. Nythän puhutaan poliittisesta vastuusta jota ei kanna kukaan. Virkamiesjohto voisi olla ainoa tie siihen, että alettaisiin ajatella pelkästään maan etua eikä puolueiden etuja. Siinäkin nousee ensimmäisenä mieleen, että mistä löytyy sitoutumattomia virkamiehiä kun suurin osa niistä lienee valittu tehtäviinsä jonkin puolueen jäsenkirjan perusteella. On aika käsittämätöntä lukea SDPn kannatuksen noususta kun katsoo Marinin asioiden hoitoa. Tuohan kertoo vaan siitä miten kannattajat kiinnittävät enemmän huomiota siihen miltä asiat näyttävät kuin mitä ne oikeasti ovat. YLE on edistänyt tätä hallituksen asioiden valkopesua mallikkaasti.

  Reply
 • 18.4.2020 at 14:04
  Permalink

  Kaksikamarinen järjestelmä on liian raskas, byrokraattinen ja kallis pienelle maalle.

  Mutta tuo kansanedustajien määrän saa heti pudottaa 101 edustajaan. 200 on liian paljon näin pienelle maalle. Siinä on nyt suhteettoman paljon napinpainajia.

  Suorat kansanäänestykset heti käyttöön. Toimii hyvin Sveitsissä.

  YLEn pääjohtaja valittava suorassa kansanäänestyksessä.

  Kaupunginjohtajat valittava suoralla kansanäänestyksellä.

  Poliittiset virkanimitykset pois. Pätevin virkaan, ei puolue korruption mukaisesti sopivin.

  Suurimmaksi ongelmaksi jää vielä erilaiset salajärjestöt, hyvä veli verkostot. Jos näitä ei saada kuriin kaikki nuo edellä olevat jalot parannusehdotukset jäävät lähinnä muodollisuuksiksi.

  Reply
 • 18.4.2020 at 14:39
  Permalink

  Tosiasia on se, että olemme nyt vankilassa. Ja globalistieliitin juoma painajainen pahenee. Nyt jo YLE (globalistieliitin vallankäytön väline) ilmoittaa että emme saa enää matkustaa kuten ennen Koronaa. YKn Agenda vahvasti taustalla.

  Ihmiset on niin aivopesty ja osa myös haluaa sitä, että he suorastaan vaativat kurittajiltaan lisää kaikkea sitä mikä vie meiltä vapaudet ja oikeudet. Kaikki tietysti ”yhteisen hyvän” nimissä.

  Liian moni suomalainen uskoo YKn olevan joku äiti Teresa maailmanparantaja joka katsoo meidän perään vilpitön hyvä mielessä.
  Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

  Nyt jos koskaan tarvitaan voimakasta, aseistettua kansalaismiliisiä. Sellaista joka on vain USAssa.

  Miten te murtaudutte ulos vankilasta?

  Ilmastopropaganda on YLEn etusivulla taas.

  Kiinan malli on tulevaisuuden malli maailmalle.

  Maailmasta tehdään rikollisen eliitin hallitsema globaali avovankila.

  Reply
 • 10.5.2020 at 05:37
  Permalink

  Runtiti-Pou -nimimerkki kirjoitti toisaalla tähän saumaan täsmällisesti siitä miten Suomea johdettiin harhaan jo ryssä-sotien aikoihin:

  Suomen johtava eliitti oli aika hirvittävää jo maailmansodan aikana. Tähän käsitykseen päätyyy viimeistään lukemalla kirjan Suomi myrskyn silmässä osa 2. Paljastu, että Mannerheim ja Ryti olisivat halunneet sotia Stalinin puolella Jatkosodan. Tähän olisi päädytty, jos Stalin olisi suvainnut ajoissa antaa johdolle jonkinlaisen kirjallisen lupauksen. Sitten olisi kieltäydytty ottamasta saksalaisia joukkoja Suomeen ja varauduttu sotaan Hitleriä vastaan Stalinin tuella. Myös Tannerille oli kerrottu asiasta ja yhdessä Tanner, Ryti ja Mannerheim odottivat ilosanomaa idästä. Aivan kuin kaikki olisivat olleet sosialidemokraatteja. No liberaaleilla ja sossuilla ei juuri ole eroa. Salonkikommareita ja kommunismin esiaste.

  Koko sodan sitten vehkeiltiin vihollisen kanssa. Sodittiin huonosti ja päästettiin venäläisiä moteista pakenemaan. Kirjassa väitetään, että Suomen ratkaisu saattoi ratkaista koko maailmansodan lopputuloksen. Siis sotimalla hartiavoimin maailma olisi pelastunut nyjkyisestä kurimuksesta. No oolihan Saksassakin paljon porukkaa, jotka sabotoivat sotaponnistuksia ja kavalsivat kaikki tiedot viholliselle. Siis ehkäpä Suomi ei kuitenkaan ratkaissut sotaa. Niin moni oli aivopesty tai lahjottu ymms. taistelemaan pimeyden voimien puolesta. Saksa ja Eurooppa ei saanut pelastua eikä irtautua saatanallisten pankkiirien otteesta. Kun isäntä Lännestä käski, piti valita jopa kommunismi.

  Suomen demokraattisessa systeemissä kaikki valtapuolueet tuolloin jo ottivat käskyt Ameriikasta ja Lontoosta. Ulkomaisia rapparivoimia toteltiin ehdottomasti. Tietenkin täytyy muistaa, että myös tilanne oli pitkään sellainen, että Saksan tilanne oli toivoton ja USA sekä länsimaat olivat yhdessä muun Euroopan kanssa aivan ylivertaisessa asemassa. Ulkopolitiikassa oli kuuneltava vahvemman ääntä. Mutta kun tämä Länsi oli myynyt Suomen kommunisteille ja Hitler pelastanut Talvisodassa ja vieläpä Ranska kaatunut, niin miksi silloin vielä valittiin Länsi ja kommunismi? Tämä on aivan hirvittävää.

  Sodan lopussahan Mannerheim laverteli kaiken mahdollisen informaation viholliselle. Luoaj ties mitä jo aiemminkin oli raportoitu. Tahvanaisen touhut lopetettiin jo 1941 tai 42 alussa. Tämän jälkeen on suhteita itään hoitanut joku muu. Miksi tästä ei ole paljastuksia? Onko toiminta ollut vielä inhottavampaa? Jotain voidaan kai päätellä kesästä 1944. Selkeästi tahallaan uhrattiin ainakin divisioona miehiä ja valtava varustus. Aivan kuin olisi ollut tarkoitus tehdä kansalle selväksi, että Itä-Karjalasta oli luovuttava ja rauha saatava aikaan. Jos lomalaiset olisi kutsuttu aiemmin ja Kanansta linnoitettu, joukkoja ei olisi tarvinnut vetää pois Itä-Karjalasta. Jotenkin hahmottuu käösitys, että Suomen kansa oli johtomme vatustaja. Kenties pahin kaikista ja periaatteellisin. Olivathan johtajamme jo valmiiksi vihollisen puolella. Luomassa kommunistista maailmaa, josssa Suomea mäfdätettiin eniten kahdesta suunnasta ja joka päätyisi väistämättä kansanvaihtoihin ja tuhoon kommunismissa. Tätä kaikkea Lännen johto edusti jo tuolloin ja oli kauan jo edustanut. Oliko kesän 44 tapahtumista sovittu jonkun toisen kuriirin välityksellä? Kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden.

  Mannerheim paljastuu kansallissosialismin ja Saksan vastaiseksi ja erittäin Venäjä-mieliseksi henkilöksi. No tämähän on tiedetty jo aiemmin. Pirullisen juonikkaasti ja paljon jopa kaikilta johtajiltakin välillä pimittäen hän luotsasi Suomen vihollisen puolelle ja sodan läpi. Kuuluisa Miekantuppipäiväkäskykin oli vain Hitlerin petkuttamista ja taipuminen tämän uhkavaatiumukseen kuuluttaa sotapäämäärät julkisesti. Myös kansaa huijattiin. Ihan kuinolisi taisteltu Suomen puolesta ja tavoiteltu heimoalueita. Kansa oli innoissaan, vaikka Stalinin kanssa käytiin sotaa puoliteholla. Mannerheim halusi Suoen häviävän jaVenäjän voittavan, koska oli sille tielle lähtenyt. Hän ei juuri erotu demokraattipoliitikoista. Rytihän oli anglofiili vapaamuurari ja liberaai edistyspuoluelainen eli varmaan sopisi nykyiseksi kansanvaihtajapoliitikoksi kuin nakutettu. Myös Paasikivi ja muut huippupoliitikot edustivat samankaltaista pimeytttä ja pankkiylivaltaa/länsivirtausta. Nationalismi oli kaiken alla jo salaa päävihollinen.

  Suomen johto on orjallisesti alistunut Lännen huippueliitin määräyksille. Koskiu se sitten pesäeroa IKL:stä ennen sotaa tai historiankirjoitusta sodan jälkeen

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.