Alman pienen otannan gallupissa SDP kiilasi ykköseksi – Vihreät rojahtivat lähes 2%

Alma median puoluekannatuskyselyssä on tapahtunut melkoinen muutos aiempaan, SDP nimittäin kiilasi kyselyssä Perussuomalaisten ohi ykköseksi. Kyselyn otanta on hyvin pieni (961 vastaajaa joista 80% kertoi puoluekantansa) ja SDP:n roimasti noussut kannatus selittyy osaltaan kriisitilanteella, joissa suomalaiset tuppaavat luottamaan johtajiin.

SDP:n kannatuslukemat ovat kyselyssä 21,1%, Perussuomalaisten 20,1%. ja kolmantena keikkuvan Kokoomuksen 16,8%. Perussuomalaisten kannatus laski edellisestä kyselystä 1,6%.. ja SDP:n kannatus puolestaan nousi 4,4%.. Aiemmassa Alma median kyselyssä puolueiden välinen ero oli viisi prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus näyttäisi osoittavan tällä hetkellä alaspäin ja on kyselyssä 10,7%. Sisäministeri Maria Ohisalon näkyvyys ei kannatusluvuista ole tehnyt hyvää puolueen kannatukselle ja muille puolueen kärkinimille ei Pekka Haavistoa lukuunottamatta ole näkyvyyttä juuri riittänytkään. Haaviston hiljattaisella avustaja-kohulla saattaa myöskin olla vaikutuksensa kyselyn tulokseen. Hallituspuolueiden osalta Vihreiden lisäksi myöskin Keskusta on hienoisessa, 0,1%.. laskussa ja Keskustan kannatus on tällä hetkellä 11,9%.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on tällä hetkellä 56,1%. Luvussa on aiempaan kyselyyn verrattuna kasvua 2,9%.. Kyselyn virhemarginaali oli 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. Hallituspuolueiden kannatuksessa on hienoista ristiriitaa Nykysuomen kyselyyn, jossa kysyttiin lukijoidemme näkemystä Marinin hallituksen ansaitsemasta arvosanasta asteikolla 1-10. Hallitus sai kyselyssä keskiarvoksi 2,65.

Muiden puolueiden kannatus:

Vasemmistoliitto 7,8% (+0,2%.)

RKP 4,6% (+0,3%.)

Kristillisdemokraatit 2,9% (-0,6%.)

Liike NYT 1,3 (-0,1%.)

Muut 2,8% (+0,1%.)

Lähde: Aamulehti (Alma media)

Muokattu klo 09:57 – Lisätty kohta ”Muiden puolueiden kannatus”

Aiheeseen liittyvää:

One thought on “Alman pienen otannan gallupissa SDP kiilasi ykköseksi – Vihreät rojahtivat lähes 2%

  • 1.4.2020 at 10:32
    Permalink

    Sanna Marinin äänestä kuuluu, kuinka hän on kriisin myötä muuttunut aina ylimielisemmäksi ja ylpeämmäksi. Kaikkien virheiden jälkeen tulee se tuttu lause: Antakaa meille työrauha. Hyvä, kun kriisi hoidetaan, mutta ansio on tuskin ainoastaan hallituksen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.