Alman pienen otannan gallupissa SDP kiilasi ykköseksi – Vihreät rojahtivat lähes 2%

Alma median puoluekannatuskyselyssä on tapahtunut melkoinen muutos aiempaan, SDP nimittäin kiilasi kyselyssä Perussuomalaisten ohi ykköseksi. Kyselyn otanta on hyvin pieni (961 vastaajaa joista 80% kertoi puoluekantansa) ja SDP:n roimasti noussut kannatus selittyy osaltaan kriisitilanteella, joissa suomalaiset tuppaavat luottamaan johtajiin.

SDP:n kannatuslukemat ovat kyselyssä 21,1%, Perussuomalaisten 20,1%. ja kolmantena keikkuvan Kokoomuksen 16,8%. Perussuomalaisten kannatus laski edellisestä kyselystä 1,6%.. ja SDP:n kannatus puolestaan nousi 4,4%.. Aiemmassa Alma median kyselyssä puolueiden välinen ero oli viisi prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus näyttäisi osoittavan tällä hetkellä alaspäin ja on kyselyssä 10,7%. Sisäministeri Maria Ohisalon näkyvyys ei kannatusluvuista ole tehnyt hyvää puolueen kannatukselle ja muille puolueen kärkinimille ei Pekka Haavistoa lukuunottamatta ole näkyvyyttä juuri riittänytkään. Haaviston hiljattaisella avustaja-kohulla saattaa myöskin olla vaikutuksensa kyselyn tulokseen. Hallituspuolueiden osalta Vihreiden lisäksi myöskin Keskusta on hienoisessa, 0,1%.. laskussa ja Keskustan kannatus on tällä hetkellä 11,9%.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on tällä hetkellä 56,1%. Luvussa on aiempaan kyselyyn verrattuna kasvua 2,9%.. Kyselyn virhemarginaali oli 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. Hallituspuolueiden kannatuksessa on hienoista ristiriitaa Nykysuomen kyselyyn, jossa kysyttiin lukijoidemme näkemystä Marinin hallituksen ansaitsemasta arvosanasta asteikolla 1-10. Hallitus sai kyselyssä keskiarvoksi 2,65.

Muiden puolueiden kannatus:

Vasemmistoliitto 7,8% (+0,2%.)

RKP 4,6% (+0,3%.)

Kristillisdemokraatit 2,9% (-0,6%.)

Liike NYT 1,3 (-0,1%.)

Muut 2,8% (+0,1%.)

Lähde: Aamulehti (Alma media)

Muokattu klo 09:57 – Lisätty kohta ”Muiden puolueiden kannatus”

Aiheeseen liittyvää:

One thought on “Alman pienen otannan gallupissa SDP kiilasi ykköseksi – Vihreät rojahtivat lähes 2%

  • 1.4.2020 at 10:32
    Permalink

    Sanna Marinin äänestä kuuluu, kuinka hän on kriisin myötä muuttunut aina ylimielisemmäksi ja ylpeämmäksi. Kaikkien virheiden jälkeen tulee se tuttu lause: Antakaa meille työrauha. Hyvä, kun kriisi hoidetaan, mutta ansio on tuskin ainoastaan hallituksen.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.