Kolumni: Sanna Marin, seitsemän kääpiötä ja politiikan polyamoriset satuhäät

Kuka herättää lasiarkussa makaavan Sannan jahka paha oppositio on onnistunut myrkyttämään tämän herttaisen nuoren naisen? Mistä löytyy prinssi, joka suutelee Sannan ja tämän puolueen uuteen elämään ja häitä tanssimaan? Sanna Marin ja seitsemän kääpiötä on moderni satu kotimaisen politiikan aarniometsän synkästä sisuksesta…

Sannan kääpiöt kaivavat timantteja ja Sanna pitää kulissia pystyssä. Hän siivoaa, puunaa ja laittaa kaiken niin, että kääpiöillä on parempi olla, sillä tarvitsevathan kääpiötkin äitihahmon joka pitää huolta – ja pitäähän Sanna huolta, enemmän kuin yksikään pääministeri koskaan aiemmin.

Marinin edeltäjä veti aikaisemmat pohjat kuudella avustajallaan, mutta Sanna laittoi paremmaksi ja palkkasi seitsemän. On se uskottava, punavihreällä hallituksella on työllistävä vaikutus. Avustajille ja valtiosihteereille riittää hommia ja voisi uskoa, että jahka tämä hallitus on saanut työnsä päätökseen, myöskin poliiseja, palomiehiä ja terveydenhuollon henkilöstöä tarvitaan paljon enemmän. Eri asia onkin se, onko rahaa enää silloin… Siis muuhun kuin ilmeisestikin ehdottoman välttämättömiin avustajiin ja valtiosihteereihin.

Kuten siinä sadussa Lumikki ja seitsemän kääpiötä, myöskin Sannan kääpiöiden timantit katoavat johonkin. Niitä ei näy missään sen jälkeen kun kääpiöt ne kalliosta irti hakkaavat. Olen ihmetellyt tätä lapsesta saakka, että mihin ne jalokivet menevät mutta kaipa sadussa kuten tosielämässäkin on ammattiliikkeet ja muu demarisakki täyttämässä taskunsa ja muille jää mitä jää.

Mennäänpä takaisin tuohon alkuun… Kuka herättää Sannan ja siinä ohessa SDP:n lasiarkustaan kun oppositio on saanut työnsä tehtyä? Olen melkoisen varma, että jahka väistämätön tapahtuu ja Marinin hallitus on kappaleina alkaa syyttely siitä, että jälleen naisjohtaja ”heitettiin bussin alle” ja prinssiä todella tarvittaisiin… Joo, joo prinssi voi olla nykyisin kuka tahansa Pekka Haavistosta Krista Kiuruun, mutta minullapa olisi ehdotus. Vieläpä sellainen, joka perustuu rehellisyydelle ja tosiasioiden tunnustamiselle myös itselleen…

Mitäpä jos vihreät, vasemmistoliitto, keskusta, rkp, sdp ja miksei kokoomuskin liittyisivät yhteen yhdeksi puolueeksi? Jokainen noista puolueista nimittäin on niin herttaisen yksimielisiä käytännössä aivan kaikesta, ettei pää toisen perseessä kulkevasta junasta oikeastaan enää huomaa mistä yksi alkaa ja toinen päättyy. Äänestäjille tämä viestittäisi uudesta suoraselkäisyyden ajasta jossa viimeinkin tunnustettaisiin, että vihervasemmistolainen globalistien seiväs todella läpäisee perinteisen vasemmisto-oikeisto-spektrin kokonaisuudessaan.

Sanna voisi kääpiöineen hyvinkin olla tuon uuden suurpuolueen puheenjohtaja, jahka  modernin polyamorisesti jokaisen edellä mainitun puolueen ”prinssi” kävisi pussaamassa tätä kunnes tämä herää. Sitten vietettäisiin satuhäitä…

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittelija

6 thoughts on “Kolumni: Sanna Marin, seitsemän kääpiötä ja politiikan polyamoriset satuhäät

 • 18.12.2019 at 14:42
  Permalink

  Tämä kaikki ilmentää samaa demokratuuria kuin Ruotsissakin Ruotsidemokraattien kohdalla. Suomessa korruptoituneet länsimaiden demokratian vastaiset valtapuolueet + globalistien kätyri presidentti Sauli Niinistö haluavat estää perussuomalaisten valtaan pääsyn. Ruotsidemokraatit ja persut ovat molemmat tällä hetkellä suurimpia puolueita maissaan.

  Reply
 • 19.12.2019 at 12:53
  Permalink

  A-studiossa kyselivät mitä Ruotsidemokraatit ja Perussuomalaiset ovat tehneet OIKEIN kun ovat suurimpia puolueita.
  Pitäisi kysyä ja ennenkaikkea tajuta mitä muut puolueet ovat tehneet VÄÄRIN!

  Reply
 • 19.12.2019 at 18:21
  Permalink

  En usko, että vihreät, vasemmistoliitto, keskusta, rkp, sdp ja kokoomus koskaan liittyvät yhteen. Sehän olisi munien laittamista samaan koriin. Yhteenliittyminen paljastaisi äänestäjille puoluejärjestelmän valheellisuuden ja usko vaasemmiston ja oikeiston sekä vihreiden agendojen keskinäiseen paremmuuteen menisi sen sileän tien. Heti seuraavissa vaaleissa tämän puoluemammutin kannatus jäisi 10%:n hujakoille, mikä olisi täysi katastrofi.

  Reply
 • 28.12.2019 at 10:20
  Permalink

  Toimettilja onkin tosi hyvä titteli tämän sepustelijan kirjoittelijalle. Olisi voinut edes ottaa selvää kuinka monta avustajaa oli insinööri Sipilällä tämän laittaessa persujen kanssa Suomea myyntikuntoon.

  Reply
 • 31.12.2019 at 10:09
  Permalink

  Marinin hallitus on vain osoitus siitä, että Suomi on täysin pihalla kansainvälisestä kehityksestä. Muualla nationalismi ja vastareaktio liberalismille ovat arkipäivää. Kansa, joka hylkää Jumalan ja Raamatun, on tuhon oma. Koska tulevat katovuodet, miehitys, sota? Valtionjohtajien tulisi kunnioittaa Raamatun sanaa, siitä syntyisi menestystarina.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.