Kolumni: Miksi kunnon ihmisiä vihataan? – Pohdintaa soihtukulkueen valoista

Perinteet ovat mielestäni tärkeitä aina juhannuskokosta joulurauhaan. Vanhojen ja hienojen perinteiden rinnalle syntyy ajan mittaan uusia ja esimerkiksi niiden kautta kulttuuri kehittyy (omaehtoisesti, ilman ulkopuolista ”rikastustakin”). Itselleni itsenäisyyspäivän perinteeksi on muodostumassa 612-soihtukulkue, joka on mielestäni yksi hienoimpia tapahtumia mitä tässä maassa järjestetään. 

Soihtukulkue oli tänäkin vuonna tunnelmaltaan ja arvokkuudeltaan omaa luokkaansa. Tuhapäin ihmisiä oli saapunut kunnioittamaan 102 vuotiasta isänmaata rauhaisissa ja kuten sanottua, arvokkaissa tunnelmissa. Valitettavasti tämä komea ja moderni itsenäisyyspäivän perinne on poikinut myöskin ei-niin-toivottuja lieveilmiöitä.

Arvoisa lukija saattaa yllättyä siitä, etten nyt viittaa ei-niin-toivotuilla lieveilmiöillä erinäisten ”äärioikeistolaisporukoiden” tempauksiin tai muiden tapahtumien puheissa käytettyyn retoriikkaan, vaan äärivasemmiston typerään meluamiseen katujen varsilla esimerkiksi 612-kulkueen aikana.

Ystäväni, jonka kanssa kulkueeseen osallistuin huomautti, että helsinkiläisillä olisi varsin rauhallinen itsenäisyyspäivän ilta, jos kulkueen kylkeen ryhmittäytyneet terroristit eivät meuhkaisi pitkin kyliä ja katuja riehumassa. Soihtukulkue on niin visuaaliselta ilmeeltään, kuin jo kahteen otteeseen mainitulla arvokkuudellaan näky, jota sietää katsella vaikkei itse osallistuisikaan tapahtumaan. Ainakin minun on helppo nähdä, kuinka taustalla televisiosta tulee linnanjuhlat, sinivalkoiset kynttilät palavat tunnelmallisesti ikkunalaudalla ja ikkunasta voisi seurata ohi lipuvaa soihtukulkuetta antaen omankin mielensä vaipua syvään kunnioitukseen niitä kohtaan, joidenka ansiota kielemme, kultuurimme ja maamme olemassaolo on.

Olen pitkään yrittänyt miettiä syytä kommunistien ja anarkistien ynnä muun vasemmistoliberaalipuuron suoranaiseen vihaan 612-kulkuetta kohtaan. Kyseessä kuitenkin on poliittisesti sitoutumaton tapahtuma, jonka ainoa tarkoitus on kunnioittaa Suomen 102 vuotista olemassaoloa. Vihaavatko he tätä maata, perinteitä, kansaa vai sittenkin vain elämäntapaamme? Olen nimittäin pannut merkille, että juurikin se, mitä ”tavallinen suomalainen” pitää kunnon ihmisenä, on punainen vaate äärivasemmistolaiselle. Jos käyt töissä, maksat verosi, omaat ehkäpä sotilasarvon, kunnioitat perinteitä ja identifioidut voimakkaasti suomalaiseksi, olet ansainnut erinäisten liikanimien muassa näennäisliberaalin vasemmiston vihat niskaasi.

Tuo samainen porukka parlamentaristisine kannatusryhmineen, mainittakoon nyt vaikkapa vasemmistoliitto, vihreät ja SDP, muistuttavat edes kevyemmälti kansallismielisiä ja erityisesti maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia siitä, ettei ryhmää voi leimata tietynlaiseksi parin yksittäistapauksen vuoksi… Tämä on voimakkaassa ristiriidassa sen kanssa, että mainitsemani kunnon ihmiset, jotka vielä tässä juurettomuuden ja globalismin ajassa mahdollisesti potevat edes jonkinasteista kansallistunnetta, putoavat näennäisliberaalin vasemmiston silmissä samaan lokeroon, kuin ne kaikkein äärimmäisimmät kansallismieliset. Yhdistävänä tekijänä useimmiten on kansallistunteen lisäksi ainoastaan se, että molemmat yleensä ovat juurikin noita kunnon ihmisiä, mutta vasemmiston silmissä kaikki ovat ”natseja”.

Kuten kiihkeimmät ateistit hyvinkin usein ihannoivat sitä, mitä kristityt kutsuvat synniksi, kiihkeimmät vasemmistoliberaalit ihannoivat rappiota ja kaikkea sitä, mikä tekee kansakunnasta heikon. Kun sinä, kunnon ihminen menet huomenna todennäköisesti töihin, se sinua kaikkein eniten vihaava ja sinun verorahoillasi ostamaansa lennokkiliimaa imppaava antifa-terroristi pohtii aktiivisesti, kuinka voisi mahdollisimman tehokkaasti taistella juuri sinua ja elämäntapaasi vastaan. Tämä on sitten se, mitä hallituspuolueemme puolustavat henkeen ja vereen yli Sinun tarpeidesi ja lastesi tulevaisuuden. Heillä kun on se Rinteen mainostama ”sama suunta”. Mikä on sinun suuntasi?

Päätoimittelija Perta

 

14 thoughts on “Kolumni: Miksi kunnon ihmisiä vihataan? – Pohdintaa soihtukulkueen valoista

 • 8.12.2019 at 14:57
  Permalink

  Jospa ensi vappuna järjestettäisiin sarkastinen entisaikojen vappukulkue jossa olisi voittavan aatteen banderolleja ja kaiutinautosta (lada) soitettaisiin marsseja? Pukeuduttaisiin tavallisesti, ja jossain aukiolla olisi sitten puppugeneraattorilla tehty uuvuttavan pitkä puhe.

  En minä rupea yliopistolla työssä olevana henkilönä osallistumaan 612-marssille, kun suvakeilta tulisi heti paskamyrsky. Kansallisosialistien kulkueeseen taas ei missään tapauksessa, ihan seko porukkaa holokaustin kieltämisineen ja salaliittoteorioineen.

  Reply
 • 8.12.2019 at 16:24
  Permalink

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Holokausti
  ”Holokausti (< m.kreik. ὁλόκαυστον, holokauston 'polttouhri') oli Saksan suorittama järjestelmällinen juutalaisten kansanmurha toisen maailmansodan aikana. Kuuden miljoonan juutalaisen lisäksi samassa yhteydessä surmattiin miljoonittain muitakin natsien halveksumia ihmisiä kuten slaaveja, romaneja ja kehitysvammaisia."
  On myös kartta 1933 ja 2015 juutalaisen väestön määrästä Euroopassa https://brilliantmaps.com/jewish-population-europe/ Kuvan Saksassa valloittamissa maissa ja Puolassa asui 1933 yhteensä alle 5 000 000 juutalaista.
  Mutta kuka tietää kuka valehtele ja kuinka paljon?

  Reply
  • 8.12.2019 at 17:36
   Permalink

   Wikipedia tietolähteenä on yhtä totta kuin Oula Silvennoisen kirja Simo Häyhästä.

   Reply
  • 9.12.2019 at 10:20
   Permalink

   6 000 000 juutalaista on myytti.
   New York Times, ja joku muukin lehti julkaisi 1910- ja 1920-luvuilla usean artikkelin siitä kuinka 6 000 000 juutalaista on kuolemassa sodan, nälänhädän ja ties minkä takia.
   Siis jo ennen kuin Hitleristä edes tiedettiin mitään.
   Kyseessä on talmudistinen profetia jonka mukaan juutalaiset saavat oman maan kunhan ensin 6 000 000 pääsee hengestään.
   Natsien keskitysleirillä heitä kuoli, Auschwitzissa on kyltti jossa ennen kerrottiin kai 4:stä miljoonasta uhrista, nykyään reilusta miljoonasta. Kuka tietää totuuden?
   Leirillä (työleiri) oli terveydenhuolto, kulttuuritarjontaa, uima-allas ja jopa bordelli. Lukuisat entiset keskitysleirivangit väittävät että ihmisiä kaasutettiin, hyvin monet taas että EI ja on tuomittu siitä vankeuteen.
   Kaasutuksista ei ole pitäviä todisteita ja Punaisen ristin raportissa mainitaan pari-kolmesataatuhatta kuollutta juutalaista. Voittajat kirjoittavat aina historian mutta esim.
   Churchillin muistelmissa ei mainita sanaakaan holokaustista.
   Kaiken kaikkiaan omituinen soppa, ja omituisempaa että sitä ei saa tutkia tai väitettyjä tapahtumia edes epäillä?

   Reply
   • 9.12.2019 at 11:12
    Permalink

    Monet tunnetut holokaustirevisionistit ovat juutalaisia, muun muassa J. G. Burg, Jean-Gabriel Cohn-Bendit, Roger-Guy Dommergue, Arno Mayer, Christopher Hitchens ja Joel Hayward.
    Eli kyse ei ole äärioikeiston kampanjasta juutalaisia vastaan.
    Mikä on sitten totuus? Pitäisikö asia vielä kerran tutkia kunnolla?

    Reply
 • 8.12.2019 at 16:50
  Permalink

  Olen kirjoittajan kanssa miettinyt tuota samaa asiaa. Olisiko avain siinä, mitä tämän vastakkainasettelun ansiosta jää näkemättä. Mihin vasemmiston kaikki energia nykyään menee? Heidän pääongelmansa tuntuu olevan nykyisin natsismi ja fasismi, ei se kuinka hyvinvointipalveluita ajetaan kiihtyvällä vauhdilla alas. Vasemmistolla ei ole 90-luvulle tultaessa ollut enää mitään annettavaa yhteiskunnan vähäosaisille, duunareille, sairaille, vammaisille, työttömille tai eläkeläisille. Kansansivistystyön ja proletariaatin arvonnousunkin se on korvannut keskarin heiluttelulla ja painu vittuun huudoilla. Tämän kaiken se pyhittää sillä, että se kohdistaa sen yhteen ryhmän, johon se niputtaa kaikki, joille koti, uskonto ja isänmaa vielä merkitsee jotakin. Muistan itse 90-luvulta kuinka Neuvostoliiton romahdettua myös kommunismi romahti. Yhteiskunnan heikompiosaiset eivät kadonneet mihinkään, päinvastoin heitä tuli lisää, mutta heidän puolustajansa siirsivät heidät huutolaislapsien asemaan odottamaan kiltisti vuoroaan maailman miljoonien muiden ”hädänalaisten” jälkeen. Samalla myös tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille ovat tulleet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekä feminismi. Näin ikäänkuin luodaan illuusio, jossa proletariaatti on saavuttanut jo tavoitteensa ja voidaan siirtyä ns. hienosäätövaiheeseen askartelemaan tärkeysjärjestyksessä toisarvoisten asioiden pariin. Ehkäpä tämä tosiasia on saatava peittoon huutamalla kovempaa natsit vittuun.

  Huomattakoon, ettei allekirjoittaneella ole natseja vastaan mitään, joskaan hän ei ole mielipiteissään ihan yhtä jyrkkä kuin esim. PVL.

  Reply
 • 8.12.2019 at 17:21
  Permalink

  Kaikki muuten oikein, mutta..

  ”Kuten kiihkeimmät ateistit’

  Olen, tai en ole ”ateisti”, sillä minua ei lokeroida mihinkään sen mukaan jos en uskontoihin usko.
  Omaan terveen elämänktsomuksen jota ei uskonnot sotke ja sen takia uskon evoluutioon josta voitte päätellä miten suhtaudun esim, hintteihin ja muihin mikä, mikä ”ihmisiin”
  Eli täyttä sontaa väittää että ei uskovat noita esim, edellämainittuja suvaitsee.
  Se jotka noita suvaitsee on uskovaiset, hehän sitä nimittävät vaikka alaikäisen pojan vuoden homoksi ja piilottavat kirkkoihin laittomasti suomeen tulleita isis saastoja.

  Reply
 • 8.12.2019 at 22:59
  Permalink

  Jospa vasemmistolaiset tulivat kadunvarsille huutelemaan koska valtamedia uutisoi joka itsenäisyyspäivä natsien marssivan Helsingissä? Valtamedia on kiihottanut kansanryhmää tavallisia suomalaisia vastaan ainakin viimeiset viisi vuotta, eikä esivallan miekka ole puuttunut valtamedian ihmisoikeus rikolliseen toimintaan millään lailla.
  Toisaalta vasemmistolla on huuteluun ja väkivallan käyttöön yli satavuotiaat perinteet. Kesällä 1917 oli maatalouslakot huuteluineen ja tappelun nujakoineen ja tammikuussa vasemmisto tarttui aseisiin tavallisia suomalaisia vastaan. Vasemmisto oli jo silloin kansainvälisten suurpankkiirien käsikassaroina kuten tänäänkin.

  Reply
 • 8.12.2019 at 23:02
  Permalink

  Tietääkseni kiihkeimmät ateistit eivät ihannoi syntiä, vaan nimenomaan inhoavat sitä, ja inhoavat uskontoa juuri siksi, että uskonnoissa juurikin ihannoidaan ja himoitaan syntejä. Jos meinaan ei itse kauheen synteihin taipuvainen ole, on uskonto aika tarpeetonta ja näyttäytyy pääsääntöisesti syntihimoisten hihhulointina.

  Reply
 • 9.12.2019 at 11:22
  Permalink

  Kansallismielisyydestä on tehty suuri ”synti”.

  Reply
 • 10.12.2019 at 13:06
  Permalink

  Kyllä vasemmisto vihaa tätä maata ja kansaa. Se on täysin selvää.

  On hyvä palauttaa mieliin kuinka vasemmisto kohteli kansalaisiaan viime vuosisadalla. Kidutusta, nälkää, kurjuutta, murhia, vankilaa yms yms.

  Reply
 • 17.12.2019 at 21:13
  Permalink

  Olen mahdollisesti löytänyt blogi-kirjoituksen joka paljastaa miksi! Mistä ”vihapuhe” -syytteet kumpuavat? Miksi virkavaltaa aiheesta kritisoivia yritetään laittaa lukkojen taa ”maalittamisesta”?

  ”Olen pitkään yrittänyt miettiä syytä kommunistien ja anarkistien ynnä muun vasemmistoliberaalipuuron suoranaiseen vihaan 612-kulkuetta kohtaan. ”

  ”.Vasemmistolaisten mukaan vain ihminen voi valaa todellisuuden eksistentiaaliseen merkityksettömyyteen ja järkyttävyyteen kuvitteellista ja viime kädessä valheellista merkitystä, järkeä, tunteita, tarkoituksia, toiveita, tms. Kun vasemmistolainen tietää, että hänen todellisuuteen hieromansa merkitys ja tarkoitus on pohjimmiltaan keinotekoista kuvitelmaa ja fantasiaa, ne ovat heikkoja ja hauraita.

  Jotta fantasia olisi uskottavampi ja kestäisi paremmin todellisuutta ja todellisuuden paineita, vasemmistolaisen täytyy saada mahdollisimman moni muu ihminen uskomaan kollektiivisesti fantasiaansa, ja eliminoida, estää, vaientaa, syrjäyttää tai karkottaa sellaisia ihmisiä, jotka uhkaavat fantasiaa, esim. kuvailemalla todellisuutta sellaisena kuin se on.

  Siksi realistiset ja totuuteen pyrkivät konservatiivit ovat vasemmistolaisille lähtökohtaisesti kuin rikollisia, jotka ”haluavat tehdä vasemmistolaisille pahaa romahduttamalla heidän vaivalloisesti rakentamansa ja ylläpitämänsä fantasiat ja syöksemällä heidät eksistentiaaliseen tarkoituksettomuuden ja tyhjyyden kanjoniin..”.

  Jatkuu:

  https://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/2019/11/hyva-vai-huono-eksistenssi.html

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.