NASA lähettää miehen ja naisen kuuhun 2024 – Tilaa aseyhtiöltä aluksia 4,5 miljardilla dollarilla

Kuussa ei ole käyty sitten vuoden 1972 mutta asiaan on tulossa muutos. Hiljattain NASA ilmoitti, että se aikoo lähettää astronautteja kuuhun vuosikymmenien tauon jälkeen, mutta vuosi oli vielä hakusessa. Nyt sekä vuosi, että Artemis-ohjelman 12 tehtävään käytettävien aluksien toimittaja on tiedossa.

Maailman suurin aseiden valmistaja Lockheed Martin sai kunnian valmistaa muun muassa kuulennon sisällään pitävän Artemis-ohjelman alukset aina kahdeksanteen tehtävään saakka. Tilauksen arvo on neljä ja puoli miljardia yhdysvaltain dollaria, joten aivan pienestä kädenojennuksesta ei ole kyse.

Lockheed Martinin liikevaihto on karvan alle 55 mijardia dollaria, joten siihenkin nähden tilaus on melkoisen suuri. Joidenkin esitettyjen asiantuntijanäkemyksien mukaan Lockheed Martin-yhtiön F-35 hävittäjä olisi Suomen ”haluttavien ostosten” kärjessä ilmavoimien hävittäjähankintaa suunniteltaessa.

NASA on kertonut käynnissä olevan kuulento-ohjelman olevan ensiaskelia suunnitelmissa lähettää ihminen marsiin.

Lähde: NASA

9 thoughts on “NASA lähettää miehen ja naisen kuuhun 2024 – Tilaa aseyhtiöltä aluksia 4,5 miljardilla dollarilla

 • 24.9.2019 at 16:07
  Permalink

  Rahan tuhlausta ostaa hävittäjät USAsta. Venäjältä saisi parempia puoleen hintaan. Vaikka järkevin hankinta olisi ostaa ilmatorjuntaohjuksia Venäjältä. Sekään ei toimi, koska ohjukset ovat vain puolustusase, eikä Nato niitä hyväksy.

  Reply
 • 24.9.2019 at 18:39
  Permalink

  Lockheed Martin tienaa hyvät hynät tyhjästä, sillä kuussa liikennöidään säännöllisesti Diego Garcian tukikohdasta Intian valtamereltä käsin. Myös Marsissa on ainakin USA:lla ja Kiinalla pysyviä tukikohtia. Jo II Maailmansodan aikana sekä liittoutuneilla että akselivalloilla oli salainen yhteinen avaruusprojekti, jolloin he kävivät mm. Saturnuksen kuilla. Saksalaiset perustivat pikkuplaneetta Cerekselle kaksi osittain maanalaista tukikohtaa. Katsokaa David Wilcockin ja Corey Gooden elokuva Above Majestic.

  Reply
  • 24.9.2019 at 19:00
   Permalink

   Yes dat Issa hjumor.

   Reply
 • 24.9.2019 at 19:16
  Permalink

  Tuskin ovat mihinkään lähdössä,korkeintaan lähimmälle elokuvastudiolle.

  Reply
  • 26.9.2019 at 11:11
   Permalink

   Äläs nyt. Täytyyhän Kuuhun saada KELAn toimipiste, jos avaruusaolioilta sattuisi fyrkat loppumaan. Ja Suomen konsulaatti potkimaan suomalaisia astronautteja ja puhkomaan niiden avaruuspuvut.

   Reply
 • 24.9.2019 at 21:07
  Permalink

  NASA:n ”arvotyhjiö” on täyttymässä ”wanhan suolan janottamisella”.

  Reply
 • 25.9.2019 at 09:54
  Permalink

  Tehdään kuten historiassa, ei kun autiomaahan leikkimään että ollaan kuussa.

  Reply
 • 26.9.2019 at 10:14
  Permalink

  Paskat kuussa ole käyty todellisuudessa kertaakaan, muutoinhan sinne mentäisiin jatkuvalla syötöllä väitetyn 72 vuoden jälkeenkin.

  Reply
 • 26.9.2019 at 10:52
  Permalink

  Kun ottaa huomioon mikä säilykpurkki oli -69 vuonna oleva romuläjä eikä ollut sen parempi -72 vuonnakaan, joten on kyllä paljon ihmisiä jotka uskoo satuun että noilla olisi kuussa käyty.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.