Reijo Tossavainen: Toimittajien mielestä mediat tarkoituksella vääristelevät!

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen lehti Media & Viestintä julkaisi viime vuonna numerossa 41 mielenkiintoisen analyysin ”Puolueiden toimittajajäsenten sosiaalisen median käyttö ja näkemykset mediasta”. (Arttu Saarinen, Aki Koivunen ja Sanna Malinen) https://journal.fi/mediaviestinta/issue/view/4738

Lähes aina toimittajat ja monet muutkin tahot vakuuttavat, että mediat harrastavat tasapuolista ja faktoihin perustuvaa journalismia. Se on puppua. Tarkoituksellista puppua, sillä todellisuudessa toimittajat itsekin näkevät asioiden olevan täysin päinvastoin. Yllä mainitussa analyysissä todetaan mm. näin:

”Yleisesti toimittajien näkemys median tasapuolisuudesta puolueita kohtaa on varsin matalalla tasolla. Ero niin keskustaoikeiston kuin vihervasemmiston jäsenyyden omaavien toimittajien välillä on pieni. Myös toimittajien luottamus siihen, ettei media tarkoituksella vääristele tietoa on varsin alhainen sekä keskustaoikeistossa että vihervasemmistossa. Suurimmat erot puolueiden toimittajajäsenten välillä ovat luottamuksessa erityyppisiin mediajulkaisuihin. Keskustaoikeistolaisten toimittajajäsenten luottamus on eritisen voimakasta Suomen Kuvalehteä kohtaan ja vihervasemmistolaistn toimittajien taas Helsigin Sanomia kohtaan.”

Siinä se on totuus kaikessa karmeudessaan.

Agendajournalismin tarkoitushakuisuus näkyy jopa “Journalistin ohjeiden” johdannossa. Aiemmin siellä luki: “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”

Nyt siinä lukee: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”

Nyt on siis vain oikeus vastaanottaa toimittajien mieleisekseen suodattamia tietoja ja mielipiteitä, ei oikeita ja olennaisia tietoja. Elämme agendajournalismin aikaa.

Onneksi on some. Sieltä löytyy tietoa asioista, jotka perinteinen media pimittää tai vääristelee.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

14 thoughts on “Reijo Tossavainen: Toimittajien mielestä mediat tarkoituksella vääristelevät!

 • 9.8.2019 at 10:25
  Permalink

  Yksityinen media nyt vieltä toisaalta saa kirjoitella mitä lystää, se on niiden asia ja lukekoon ken lukee niiden juttuja, mutta YLE on mennyt vääristelyssään aivan liian pitkälle. Verorahoin tollaista trollitehdasta täällä pakolla joudutaan tukemaan.

  Reply
 • 9.8.2019 at 12:04
  Permalink

  Ylen ja muiden valtamedioiden persuviha on sikäli hämmentävää, että persut ovat kuitenkin monessa suhteessa maltillisia ja konsensus-hakuisia. Puolue ja sen mediat siivoavat ”oikeaa” laitaansa jatkuvasti ja kenties turhaan, koska toimittajien persuviha on laadultaan sokeaa eikä sitä voi lepyttää mitenkään muuten kuin omaksumalla täysi suvakki-agenda. Maltillisuudellaan persut saanevat houkuteltua äänestäjiä muihin puolueisiin pettyneistä. Suomalaiset ovat harmaata konsensus-kansaa eikä reippaampi meno heille maistu.

  Reply
 • 9.8.2019 at 19:21
  Permalink

  Meillä on todellinen viherkommunistinen ”työläisten hallitus”, jonka hallitusohjelmaa koko valtaVALEmedia propagandallaan tukee:

  ”Uuden hallitusohjelman megatrendi: Globalistien ilmastovouhotuksen pakkosyöttö suomalaisille

  Uudessa 135-sivuisessa hallitusohjelmassa pelkästään sana ”ilmasto” toistetaan yli 100 kertaa. Lue ja järkyty!

  Iltalehden eilen sunnuntaina julkaisema hallitusohjelman luonnos on pituudeltaan 135 sivua ja sisältää kaikkiaan 30 017 sanaa. Luin sen alusta loppuun eilisen illan ja tämän aamun aikana, mutta vain järkyttyäkseni: Luinko siis tosiaan Suomen hallitusohjelman vai ilmastovouhotuksen?

  Suomalaisten pöytä on katettu EU-federalismilla ja globalistien ilmastoagendalla.

  Kun tutustut uuteen ja tänään maanantaina virallisesti julkistettavaan hallitusohjelmaan, huomaat uuden ja globalistien syöttämän ylikansallisen megatrendin tunnussanojen hallitsevan Suomen poliitiikan koko sisältöä.

  Antti Rinteen johdolla suomalaisille onkin luvassa globalistien ilmastoagendan todellinen pakkosyöttö (Agenda 2030) kaikille elämän osa-alueille – veronmaksajien rahastuksella ja holhouksella sekä lisääntyvillä kielloilla ja sääntelyllä. Voimme puhua todellisesta EU-alueen uuskommunismin julistamisesta, ilmastopolitiikkaa globalismin keppihevosena käyttäen.

  Sana ”ilmasto” mainitaan hallitusohjelmassa peräti 108 kertaa! Erilaisia variaatioita ovat mm. Ilmastonmuutos, ilmastopolitiikka, ilmastoteknologia, ilmastotavoite, ilmastolaki, ilmastoystävällisyys, ilmastopaneeli… pelkästään ”ilmastonmuutos” mainitaan hallitusohjelmassa 27 kertaa!
  Sana ”päästö” on mainittu huimat 80 kertaa:…

  Toimittajan kommentti:

  Nähdäkseni pääministeri Antti Rinteen johdolla koottu hallitusohjelma on kokonaisuudessaan järkyttävä EU-globalistien agendan poikkileikkaus, jossa päähuomio on kansallisen päätäntävallan siirtämisessä ylikansallisiin käsiin, perustuen yltiöpäiseen ilmastonmuutos-agendan julistamiseen…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/06/03/uuden-hallitusohjelman-megatrendi-globalistien-ilmastovouhotuksen-pakkosyotto-suomalaisille/

  Reply
  • 9.8.2019 at 21:53
   Permalink

   Poliittinen tiede tekee hallaa oikealle tieteelle. Poliittinen tiede ei etsi totuutta, vaan muotoilee sitä taloudellisten ja valtapoliittisten etujensa lähtökohdista. Ilmastotiede nykymuodossaan on tyypillinen esimerkki tuollaisesta pervertoidusta, irvikuvatieteestä.

   Jopa yleensä viher- ja muiden kommunistitoimittajiensa propagandaa suoltava Yle – yllätys, yllätys – ainakin aikaisemmin on tarjonnut joskus totuudenmukaistakin tietoa kuten tämä n. 10 vuoden takainen mot-ohjelma:

   ”Kanadalainen tilastomatemaatikko Steve McIntyre epäili kiekkomailakuvion tieteellistä kestävyyttä, ja hän päätti selvittää sen takana olevat numerot, tilintarkastajan huolellisuudella. Jääkiekkomailan isä, professori Michael Mann yritti kaikin keinoin estää häntä pääsemästä käsiksi tutkimusaineistoonsa, mutta lopulta McIntyre onnistui v. 2003 saamaan datan haltuunsa.

   McIntyre: “Ilmeni, että he olivat muunnelleet pääkomponettianalyysiä väärin ja muunnettu metodi tuotti kiekkomailan muotoisia käyriä 99 prosenttia ajasta. Metodi myös korosti erään proxyn, eli korvikemittarin merkitystä. Ko. proxy oli kalifornialainen vihnemänty, joka aikaisempien tutkijoiden mukaan ei sopinut lämpötila-proxyksi…

   Steve McIntyre, MUUKALAINEN ILMASTOTIETEEN ULKOPUOLELTA, oli onnistunut murskaamaan Mannin lätkämailan, ilmastonmuutosliikkeen ikonin.” – https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/17/ilmastokatastrofi-peruutettu-kasikirjoitus

   Reply
 • 11.8.2019 at 02:24
  Permalink

  Ihmiset kuitenkin rahoittavat propagandaa. Jokainen valtamedian lehtitilaus on tavallaan hyväksyntä punaisen median linjalle. Yleä on vaikeampi boikotoida rahallisesti pakkoveron takia. Yllättävän usein totuus Suomesta tulee ulkomaisen median kautta. Orbanin taannoinen kritiikki Suomen oikeusjärjestelmästä piti täysin paikkansa.

  Reply
 • 12.8.2019 at 08:59
  Permalink

  Evoluutiokehitys se hiljallleen tekee muutosta. Ihmisten määrä kasvaa liian suureksi. Kehitys johtaakin siihen, että ns:tuun terävään päähän kohdistuu paine. Koulutuksen, tutkimuksen, tuotekehityksen ja korkean teknologian työpaikat valtaa porukka, jonka sinne pääsyä on helpotettu eli riman alta. Lääkevalmistuksen ongelmat antavat osviittaa, mitä on tulossa. Media ajaa kehitystä täysillä kuin käärmettä pyssyyn. Esim. kun ihmisten hajasijoitus aikaansaa jonkun raivokkaan pan epidemian, ei olekaan enää kykyä kehittää nopeasti vastatoimia ja tapahtuu todellinen väestönkato. Ilmastonmuutos jää toiselle sijalle tässä kehityksessä.

  Reply
  • 12.8.2019 at 12:57
   Permalink

   Kieltämättä oikeassa olet, mutta kokeileppas selittää persujen Huhtasaarelle tieteen todistamaa evoluutiota, ko henkilö kun sen kieltää täysin, hänen mielestään ihminen ei ole kehittynyt eläimestä vaan suoraan tippunut taivaasta maanpäälle.

   Reply
   • 12.8.2019 at 16:29
    Permalink

    Ei pidä paikkaansa:
    ”Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen,
    sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.” (1. Moos. 3:19)

    Reply
    • 12.8.2019 at 17:11
     Permalink

     Sinun satukirja on paskaa kannesta kanteen.

     Reply
 • 13.8.2019 at 22:34
  Permalink

  Kuuluu natsittaja-sisäministeri, viherpunikki Ohisalon ”värikkääseen” SuOMALIA-projekiin?

  ”Pauli Vahtera: ”Somaleja asuu kotimaassaan Suomen tukia nostaen” | Kolumni

  ”Suomessa on vuosia oltu tietoisia siitä, että oleskeluluvan saaneet somalit käyvät kotimaassaan ja asuvat siellä pitkiä aikoja. Virallinen Suomi ei tätä turvapaikkaoikeuden väärinkäyttämistä tunnusta, koska se romuttaisi uskottavuuden kaikilta Migrin tekemiltä päätöksiltä,” kirjoittaa Pauli Vahtera kolumnissaan.

  ”Sain Lieksasta YV-viestin Lieksan Lehden lauantaina paperilehdessä julkaisemasta uutisesta. Lehti kirjoittaa nimeltä mainiten Lieksan luottamustoimessa olevasta somalista, joka on käynyt kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksissa kuluvan valtuustokauden aikana yhden kerran.

  Hän on kirjoilla Lieksassa, mutta hänet on tavoitettu Kööpenhaminasta ja Somalimaasta, mutta ei Lieksasta eroanomuksen vaatimiseksi.

  Somalit ovat Suomen kansalaisuudesta huolimatta myös Somalian kansalaisia. Näin he voivat vapaasti asua ja kulkea molemmissa maissa. Schengen-sopimus mahdollistaa kulkemisen vapaasti Euroopassa, esimerkiksi Kööpenhaminassa.

  Lieksassa toimeentulotukipäätöksiä tehtiin kolmeksi vuodeksi etukäteen. Nämä viranomaisväärinkäytökset on toivottavasti lopetettu.

  Sosiaalitoimistot kautta maan suosivat netissä tehtäviä yhteydenottoja. Näin somalit voivat käytännössä asua Somaliassa ja heillä voi silti olla sosiaalitoimiston maksama asunto Suomessa. Asunto voi olla vuokrattu edelleen pimeästi, koska mitään tarkistuksia asunnoissa ei tehdä…”

  Kannattaa lukea koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/08/12/pauli-vahtera-somaleja-asuu-kotimaassaan-suomen-tukia-nostaen-kolumni/

  Reply
  • 13.8.2019 at 22:50
   Permalink

   Eipä taida natsittaja-Ohisalolta ja muilta viherpunikeilta paljoa herua myötätuntoa rahan puutteen takia paskavaipoissaan makuutettaville KANTA-suomalaisvanhuksille – SuOMALIA-projekti yli kaiken.

   Reply
 • 13.8.2019 at 22:45
  Permalink

  Natsittaja-siläministeri Ohisalon ideaali-SuOMALIAAKIN?

  ”Ruotsin poliisi: ”Älkää menkö yksin ulos” | Uutiskooste 9.-11.8.2019

  Ruotsissa on koettu jälleen erittäin väkivaltainen ja rikostäyteinen viikonloppu. UMV-Lehden uutiskoosteessa elokuun toiselta viikonlopulta poimintoja Ruotsin poliisin ja median raportoimista vakavista rikoksista…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/08/12/ruotsin-poliisi-alkaa-menko-yksin-ulos-uutiskooste-9-11-8-2019/

  Reply
 • 14.8.2019 at 12:38
  Permalink

  Aito toimitustyö on jo aikaa sitten kuollut ja kuopattukin. ”Hautajaisista” ei ole vain koskaan kerrottu suurelle yleisölle ja he eivät edes ota uskoakseen tätä uutista, vaikka sen rautalangasta vääntäisi.

  Suomen mediat ovatvaltakunnan tasolla – poislukien persujen ”Suomenuuutiset” – täysin mädättyneitä irvikuvia kunniallisesta ja totuudenmukaisesta uutistenvälityksestä ja näin vertautuvat 1:1 Pohjois-Korean vastaavaan. Vain sikäläinen ”körttinuotti” puuttuu.

  Homma on jo nyt niin härskiä, että jopa jotkut sellaisetkin ihmiset, jotka ovat sitoutuneet ”nurkkajumalaansa” lujemmilla siteillä kuin avioliittoonsa alkavat pikkuhiljaa haistamaan palaneen käryä, sillä Unkari, Donald Trump ja ”ilmastonmuutos”??? viha on ollut jo pitkään niin patologista ja toksista, että se jo kertoo asianomaisten vakavista mielenterveysongelmista ja – vielä pahempaa – luonnevikaisuudesta!

  Reply
 • 14.8.2019 at 12:46
  Permalink

  Viherpuna-hallituksen suomalaisvihamielistä politiikkaa:

  ”Antaako Keskusta maakuntien EU-miljardit pääkaupunkiseudun matuille? | UMV-Kolumni

  ”Saa nähdä, hyväksyykö hallituksessa oleva Keskusta kiltisti sen, että maakuntien ja syrjäseutujen elinvoimaa turvaavat rahat siirretäänkin jatkossa pääkaupunkiseudun matujen pohjattomiin taskuihin?,” kirjoittaa Risto Huovinen kolumnissaan…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/08/14/antaako-keskusta-maakuntien-eu-miljardit-paakaupunkiseudun-matuille-umv-kolumni/

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.