Reijo Tossavainen: Punavihreys on politiikan muotiväri, josta myös persut hyötyvät

Poliittiset puolueet yrittävät välttää paikalleen jämähtämistä. Siksi puolueet haistelevat uusia tuulia. Eivätkä vain haistele, sillä kansalaisten mielipiteitä ja kehityssuuntia tutkitaan hyvin tarkasti.

Punavihreys on tämän ajan muotiväri. Erityisesti nuoremmat ja naiset näyttävät siihen retkahtaneen. Ja koska puolueet tavoittelevat mahdollisimman suurta kannatusta, niin puolueiden ohjelmia ja käytännön toimintaa ohjataan punavihreään suuntaan.

Kokoomuksessa punavihreillä on jo keskeinen asema. Esimerkiksi Sirpa Pietikäinen ja Kai Mykkänen ovat monissa asioissa hyvin vasemmalla. Orpolaiset ovat hieman maltillisempia. Jäljellä oleva kokoomuksen perinteinen kannattajakunta on ihmeissään.

Demareita kannattavien ikärakenne on puolueen tulevaisuuden kannalta erittäin huono. Eläkeläisistä yli 30 % kannattaa demareita, mutta nuorten keskuudessa kannatus on alle 10 %. Nyt puolue yrittää Sanna Marinin johdolla ottaa oman osansa punavihreistä nuorista. Tässä tilanteessa perinteinen duunariväki suuntaa yhä enemmän perussuomalaisiin.

Kepun osalta tilanne on surkea. Puolue on yrittänyt kosiskella eteläisen Suomen nuoria äänestäjiä, mutta tulokset ovat olleet erittäin heikot. Puolueen suuruuden ajat ovat olleet ja menneet. Paluuta entiseen ei ole.

Kumartaessaan punavihreiden suuntaan kokoomus, demarit ja kepu pyllistävät perinteiselle kannattajakunnalleen. Siksi perussuomalaisten kannalta tilanne on erittäin otollinen. On hyvin todennäköistä, että perussuomalaiset keskustaoikeistolaisena ja kansallismielisenä puolueena on suurin puolue vuoden 2023 eduskuntavaaleissa ja pitkälti sen jälkeen. Ja pääministerin nimi on Jussi Halla-aho.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

13 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punavihreys on politiikan muotiväri, josta myös persut hyötyvät

 • 14.7.2019 at 09:54
  Permalink

  Se puolue joka uskaltaisi tuoda kansainvälisen oikeuden tuomittavaksi 90-luvun laman juuri syineen, pankkikriisin, Koiviston Konklaavin, laittoman EU-jäsenyyteen ja yhteisvaluuttaan johtaneet suhmuroinnit saisi 100% kannatuksen.
  Sellaista puoluetta ei ole vielä nähty. En usko että Suomi tulee kuntoon ilman voimakasta kansan nousua. Vasta kun puoli miljoonaa suomalaista marssii eduskuntatalolle tapahtuu muutos.

  Reply
  • 14.7.2019 at 18:41
   Permalink

   Suomen tyhmä kansa ei tajua asioita.
   EU:hun mentiin koska yya-sopimuksen traumat!
   Globalistit propaganda jyrää. Ei ole vaihtoehtoja.
   EU on ja pysyy vaikka on kuinka paska ja täyttä kusetusta!
   Poliitikkomme ovat vellihousuja kokoomuksessa, demareissa, keskustassa, vihreissä, vassareissa, kaikissa paitsi persuissa, sieltä löytyy isänmaallisia joilla on selkärankaa.
   Bilderbergin eliitin perseennuolemiselle pitää tehdä stoppi! Sen ehkä tekee persujen johtama hallitus joskus tulevaisuudessa.

   Reply
   • 15.7.2019 at 20:17
    Permalink

    ”Suomen tyhmä kansa” Tuo helvetin yleistys näyttää kuin joku somali olisi kirjoittajana.

    Reply
    • 19.7.2019 at 12:57
     Permalink

     Kun 80 prosenttia kansasta on EPÄISÄNMAALLISIA, globalisteja nöyristeleviä vellihousuja, voidaan hyvin sanoa että KANSA ON TYHMÄ!

     Reply
     • 24.7.2019 at 12:14
      Permalink

      Näinhän se valitettavasti on. Vain noin 20% tuntuu tajuavan asioiden todellisen tilan ja haluaa ihan muuta kuin mitä nyt pakkosyötetään. Loput on täysin pihalla ja täten myös tyhmiä.

     • 3.8.2019 at 19:48
      Permalink

      Eli, kun suomen kansa on hiipunut vähemmistöksi, silloin sinä olet muslimi.

 • 14.7.2019 at 12:15
  Permalink

  Nykypolitiikkaa leimaavat erilaiset puoluearvot. Ennenvanhaan filosofointiin oli varaa vain rikkailla, joiden ei tarvinnut huolehtia käytännön tarpeista. Köyhien maailmankatsomusta määräsivät sellaiset konkreettiset asiat kuin ahkeruus, jolla ruokki itsensä, perheensä ja tuotantoeläimet sekä rehellisyys, jolla vältti vankilan tai pyövelin. Sen päälle tuli vielä kirkko sekä elämän kiertokulkuun ja vuodenaikoihin liittyvä ihmetys suuremman edessä. Filosofien ansiosta eurooppalainen yhteiskunta ja lainsäädäntö ovat muuttuneet humaanimmaksi, kuolemantuomiosta on luovuttu ja muutenkin rangaistuksista on tullut inhimillisempiä. Nykyään miltei kaikki osaavat lukea, laskea ja kirjoittaa ja myös henkisen työn määrä on lisääntynyt. Filosofien humaania ja arvoliberaalia maailmankatsomusta siirretään laajasti ja standardoidusti kouluissa sukupolvelta toiselle. Ihmisen perustarpeet eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Myöskään se, että kansanedustajat osallistuvat Pride-kulkueeseen ei auta ylivelkaantuneita, vaihda mummon pissavaippoja, lyhennä leipäjonoa, muutu työpaikoiksi tai asunnoiksi tai paljasta 90- 2000-luvun massiivisia valtionpetoksia. Toisaalta Euroopan ulkopuolinen maailma puolestaan ei ole käynyt läpi samanlaista kehityskulkua kohti humaania maailmankatsomusta ja liberaalia arvopohjaa, vaan miljardien ihmisten päivittäinen ongelmanratkaisu perustuu joko varsin primitiivisiin reaktioihin tai muinaisiin heimouskontoihin. Nämä ihmiset eivät myöskään omaksu Euroopan arvoliberaalia ilmapiiriä pelkästään hengittämällä arvoliberaalin maan ilmaa tai tutustumalla tulkin avulla esitteeseen erilaisista maahanmuuttajan sosiaalietuuksista.

  Reply
  • 30.7.2019 at 19:06
   Permalink

   Suvakkilandia on kuin perhe jota 5-vuotias pojankossi hallinnoi omien päättömien oikkujensa mukaan. Esimerkiksi:

   ”Me halutaan rauhaa ja rakkautta, tuokaamme siis maa täyteen maailman levottomimpia heimoja”.

   ”Maailmassa on niin paljon ihmisiä että ilmastonmuutos tappaa meidät. Tuokaamme siis paljon lisääntyjiä tänne, yksi niistä harvoista paikoista jotka ilman maahantuontia suojelisi luontoa automaattisesti sekä sivistyneen tekniikan että väestön vähenemisen kautta”.

   ”Tasa-arvo on tärkeintä, siksi pitää kohdella erivärisiä erilailla”.

   ”Meidän pitää kunnioittaa ja arvostaa muiden kulttuurien edustajia, siksi meidän pitää paapoa heitä kuin he olisivat täysiä imbesillejä jotka eivät koskaan kykene hoitamaan omat asiansa kuntoon”.

   Reply
 • 14.7.2019 at 14:12
  Permalink

  Niin… Kyse on vain nyt siitä, että ”kuoleeko kurki ennenkuin suo sulaa”. Nimittäin mihin tilaan kokonainen Suomi ehtiikään tämän ”muotivärin” takia, sillä on satavarmaa, että persujen täytyy saada pitkälti yli sata eduskuntapaikkaa ennen kuin sillä on etäisiäkään mahdollisuuksia päästä minkäänmoiseen hallitukseen muuttamaan kurssia helvetin perikadosta, jonne olemme menossa luotijunan nopeudella.

  Sama koskee naapurikalifaatissa Ruotsidemokraattien osalta, jonka taakse tavalliset svenssonit ovat siirtyneet sankoin joukoin jostakin kumman syystä?

  Palatakseni Suomeen, olemme tukevasti kusessa eikä sille loppua näy. Siitä pitää huolen EU ja sen saappaita nuiolevat ”suomalaiset” globalisti / elitisti -poliitikot, joiden ”isänmaa” on raha ja kaikkinainen turmellus koskien aina ”kansankirkkoamme” myöten.

  EU ja Suomen yhä enemmän diktaattori -”hyvikset” tulevat käyttämään aina vain härkimpiä ja rumempia temppuja edistääkseen ”eurooppalaisia arvoja” ja nk. ”demokratiaa”, joka vm. on suoranainen käsite -”joukkoraiskaus” kaikkien orwellilaisten ”hienouksien” mukaisesti. Aivan kuten sekin tänäpäivänä ”härän silmään” osuva lainaus:

  ”Aikana, jolloin valhe on vallalla, totuuden sanomisesti tulee vallankumouksellinen teko!!!”

  Reply
 • 16.7.2019 at 18:20
  Permalink

  Punavihreys on typerien aivopestyjen idioottien puolueväri. Punavihreys ajaa tän maan alas ja sekasortoon. Puvavihreiden äänestäjät eivät tätä tajua joko siksi että ovat niin tyhmiä tai sitten päästään muuten vaan vialla.

  Reply
 • 17.7.2019 at 13:04
  Permalink

  Jos sekoittaa punaista ja vihreää paletilla, tuloksena on synkkä musta väri.

  Reply
 • 3.8.2019 at 15:19
  Permalink

  Minä Vain 17.7.2019 at 13:04

  Jos sekoittaa punaista ja vihreää paletilla, tuloksena on synkkä musta väri.

  Eikös siintä tule paskanruskea?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.