Reijo Tossavainen: Hallitus hajoaa, uudet vaalit ja Halla-ahosta pääministeri

Ylen uusimmassa gallupissa olennaisinta on perussuomalaisten vahva ja leveä kannatus, ja demareiden jyrkkä suunta alas samaan kokoluokkaan kepun kanssa.

Todellakin. Perussuomalaisten kannatus on vahva ja leveä. Vahvuus näkyy siinä, että puolue on selvästi suurin. Leveys siinä, että PS kerää kannatusta kaikkialta Suomesta ja kaikista ikäryhmistä.

Punavihreyttään korostavat demarit menettävät työväestöä perussuomalaisille. PS on nyt selvästi suurin työväenpuolue. Yrittäjien keskuudessa perussuomalaisten kannatus on jo lähellä kokoomusta. Perussuomalaisten sanoma suomalaista työtä ja yrittäjyyttä puolustavana puolueena on mennyt perille.

Demarit saivat eduskuntavaaleissa hieman enemmän ääniä kuin perussuomalaiset. Nyt ero on venähtänyt toiseen suuntaan. Se on peräti 3,6 %-yksikköä perussuomalaisten hyväksi. Hallitustaival on vasta alullaan, joten vanha ennusteeni demarikannatuksen laskusta 10-13 % välille on todennäköinen. Siis samaan kokoluokkaan kepun kanssa.

Milloin kepun tupailloissa havaitaan virhe lähteä punavihreiden apupuolueeksi? Milloin SDP:n ay-bunkkereissa hermostutaan?

Näyttää hyvin todennäköiseltä, että punaviherkepuli hallitus ei kestä neljää vuotta. Tulossa on uudet vaalit ja uusi hallitus, jonka runkona ovat perussuomalaiset ja kokoomus. Pääministerin nimi on silloin Jussi Halla-aho.

……..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

26 thoughts on “Reijo Tossavainen: Hallitus hajoaa, uudet vaalit ja Halla-ahosta pääministeri

 • 4.7.2019 at 09:01
  Permalink

  Reijon ei kannata tehdä liian yleistäviä johtopäätöksiä. Persut ovat yhä eelleen Wistbackan ja Soinin tiukassa talutusnuorassa. Persut ovat saaneet näyttää kyntensä jo 12 vuoden ajan eukuntatyössä sekä EU työssä. Ja mitä konkreettisia toimia meillä on suomalaisten hyvinvoinnin parannuksia?? Ei mitään!!

  Juu, meillä on puheita, meillä on julkituotu yleisessti tunnettuja tosiasioita, meillä on ”keviytä läppiä”… Mutta meillä ei ole ALOITTEITA!! Meillä ei ole äänestyksissä eriäviä ielipiteitä. Meillä ei ole mitään muuta konkreettista kuin käytävillä käytyjä keksusteluaj. Ei mitään mikä olisi estänyt tai rajoittanut mm. veronmaksajien omaisuuen myyntiä/lahjoituksia ulkomaalaisille. Ei ole mitään mikä olisi estänyt maahamme konhistunutta invaasiota. Meillä ei ole mitään joka olisi nauranut Obaman aloittamille Venäjä-pakotteille.

  Niin että minä ja moni muu… Me emme koskaan kannata persuja tai heiän agendaansa. Emmekä me koskaan äänestä Persuja, tuli uuet vaalit tai ei.

  Reply
  • 4.7.2019 at 11:18
   Permalink

   ei mulla muuta. Sori siitä ja mä hyppään aina kattoon kun joku viherfasisti flirttailee stalinismilla.

   Reply
  • 4.7.2019 at 12:45
   Permalink

   Imbesilli taas äänessä.

   Reply
  • 4.7.2019 at 15:25
   Permalink

   Persujen ”näytöt” antavat edelleen odottaa itseään -kannatuskyselyiden tuloksilla ei ole mitään merkitystä mihinkään. Puheet on nyt pidetty ja äänestäjät odottavat konkreettisia näyttöjä!

   Reply
   • 5.7.2019 at 20:27
    Permalink

    Talouden kannalta on tää maahanmuuttohulluus saatava aisoihin. Siihen palaa nykyisellän pari miljardia vuodessa ja tätä menoa rahan tuhlaus pian tuplaantuu. Siitä kertyy nopeasti vuosien mittaan kymmeniä miljardeja valtiolle velkaa.

    Tämän persut saavat torpattua mikäli saavat riittävästi kannatusta ja se on jo itsessään iso teko julkisen talouden kannalta.

    Reply
 • 4.7.2019 at 09:02
  Permalink

  Yleislakko ja hallitus hajalle.

  Reply
 • 4.7.2019 at 09:20
  Permalink

  Suomessa saa kyllä unelmoida uusista vaaleista. Minusta Halla-ahon ja persujen tuoreet kannatusluvut on tarkoitettu kaaoksen luomiseen. Jos ääntenlaskua ei olisi manipuloitu, Persut olisivat voittaneet vaalit ja myös muut kansallismieliset olisivat pärjänneet hyvin.

  Reply
 • 4.7.2019 at 09:50
  Permalink

  Perin outoa kokoomus-hehkutusta Tossavaisella. Persujen viehtymys uusliberalismiin, trans- atlanttiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä hyvinvointivaltiomallin lopulliseen alasajamiseen on siis vahvaa. Kokoomuksen kanssa persut antavat periksi kaikille periaatteilleen ja erityisesti hyville periaatteilleen. Onhan se jo kerran nähty.
  Kaiken taustalla häärii vielä EPP-voittoinen EU-komissio, joka entisestään vahvistaisi Kokoomuksen asemaa ja mielihaluja.

  Reply
  • 4.7.2019 at 12:47
   Permalink

   Ei persut hyvinvointimallia oo alas ajamassa vaan vasemmisto jakaessaan kansan rahat matuille ja ties minne. Rahat kun loppuu, loppuu myös kaikki tuet.

   Reply
   • 4.7.2019 at 16:12
    Permalink

    Koska persut on kuitenkin oikeistopuolue, niin päädytään siihen johtopäätökseen, että Suomeen tarvitaan sekatalousmallia eli kapitalismia suitsevaa sosialismia ajava kansallismielinen puolue. Persut ajavat uus- tai markkinaliberaalia oikeistolaisuutta yhdessä kokkareiden ja kepun kanssa. Persut uhoavat olevansa työväenpuolue ilman sosialismia, mikä on oikein, jos sillä torjutaan kulttuurimarxismia, mutta väärin, jos sillä tarkoitetaan pääoman mielivaltaa työvoiman ylitse.
    Eli joku uusi puolue tarvittaisiin täydentämään persujen oikeistolaisuutta. Aiemmasta lauseesta voi poimia kaksi kiellettyä sanaa ja laittaa ne peräkkäin. Mutta jos tämä on liikaa, niin etnonationalismikin olisi ihan kiva, mutta ei edes tämä suju persuilta.

    Reply
 • 4.7.2019 at 10:52
  Permalink

  Keskustan kannattaisi pistää kunnon konna ministeriksi. Kaikkosen tuomio oli liian lievä, noin pieni tuomio ei selvästikkään riitä nostattamaan Keskustan kannatusta.

  Kaikkosella on menneisyydessään viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus luottamusaseman väärinkäytöstä.

  Reply
 • 4.7.2019 at 11:05
  Permalink

  Perussuomalaiset on myös ainoa puolue joka on kantanut huolta Suomen maataloudesta.

  Ilokseni havaitsin juhannuksen alus viikolla kaupan liha-ja makkara tiskeillä, kun ihmiset manasivat Rinteen hallituksen haluja päättää jääkaapin sisällöstä. Soijan pakkosyöttö, polttoaineiden korotukset seulasten tähdistön korkeudelle ja homotuksen hierominen naamaan ei saa kannatusta suomalaisen persvakoäijän eikä hänen vaimonsa taholta.
  Harmi kun vasta vaalien jälkeen tajusivat asian.

  Reply
  • 4.7.2019 at 15:28
   Permalink

   Jyväjemmareille lisää vastikkeettomia tukia? Silläkö Suomi pelastetaan?

   Reply
   • 5.7.2019 at 16:08
    Permalink

    Perseaukisena duunarina (maajussilta ostettu joutomaa oktontti) on ollut vituttavaa katsoa tukiaisrallia keskellä maalaispitäjää. Esim. 4762 mk/ha kesannointituki (sis 7pros. pakkokesannointiosuus 90-luvulla) oli aivan pöyristyttävä. Jos omistit 100 ha peltoa , sait 93x 4762 mk tekemättä mitään. No, eipä nykyisessä EU-talonpojan tappolinjassa ole mitään kehumista.Tarkoitus on tappaa omavaraisuus. Löytyisipä kultainen keskitie ilman euta…

    Reply
 • 4.7.2019 at 11:18
  Permalink

  MItä todella voi tapahtua? Riippuu täysin siitä, miten uskollisia kansanedustajat ovat puolueensa ministereille. Hallitusta kannattaa 116 edustajaa. Tuntuu mahdottomalta, että 16 näistä lopettaisi kannatuksensa ja hallitus kaatuisi. Siis vaalit ovat 4 vuoden perästä. Tossavainen vain haaveilee.

  Vaikka voisi olla, että vihreät alkaisivatkin yhtäkkiä tukea kansaa ja huolehtia ympäristön säilymisestä terveellisenä, alkuperäisenä ja nautittavana sekä unohtaisivat ilmastopolitiikan turhana ja valheellisena toimintana.

  Reply
 • 4.7.2019 at 11:31
  Permalink

  Sinimusta on parasta mitä tarjolla, mutta tää musta on punaviherkommunistimedian mustamaalausta.

  Persujen väri vois myös olla valkoinen ja silloin pukkaisikin sinivalkoista!

  Reply
 • 4.7.2019 at 14:04
  Permalink

  Kauhakuormaajallako se Halla-aho hallitukseen työnnetään, hän on aina kertonut että ei mene hallitukseen vaikka saisi kaikki äänet vaaleissa.

  Reply
 • 4.7.2019 at 15:32
  Permalink

  Suomi ajelehtii ilman johtajaa, mustaan kuiluun yhä syvemmälle ja kiihtyvällä vaihdilla. Muistan ajan jolloin känsäisten kourien tarttuessa viikatteen varteen, hehtaari tolkulla sileetä tuli, rakennettiin talot, metsätyöt, peltotyöt kaikki hoitu, emännät ruokki siat, lampaat, pollet, lypsi lehmät, hoiti mukulat, pyykit, kantoi vedet saunaan. Ruokapöydässä oltiin koko lauma, ei kuulunut mukuloiden suusta ” mitä toi on, en syö ” kaikki syötiin mitä eteen saatiin. Opettajien ei tarvinnut pelätä oppilaiden sanoman ” hai.. vit.. huo, luokassa oltiin hiljaa, kuunneltiin, kukin kykyjensä mukaan otti tiedon vastaan.

  Tämän päivän elo on ihanuutta, unelmiaan eläviä, suut ammollaan maailmaa syleileviä ylivelkaantuneita joita ei saa sanoa naisiksi, tuskin katsoa, sukupuolen ” korjaamisen ” kanssa veikeroivat teinit hukassa.
  Kuilun pohja häämöttää, pian tömähtää, ja se on siinä.

  Reply
 • 4.7.2019 at 17:19
  Permalink

  Kyllähän sinä Tossavainen sen tiedät, ettei hallitus kaadu eikä eduskuntaa hajoteta. Hallitus pysyy pystyssä niin kauan, kun luottamuslauseäänestyksessä hallituspuolueiden kansanedustajat äänestävät hallituksen puolesta. Ja kyllähän ne niin tekevät, niinhän ne aina tekevät. Ja Rinne ei eroa, vallassa on niin mukava roikkua kiinni vaikka hampaat irvessä. Sipiläkin jätti eronpyynnän vasta sitten kun sillä ei ollut enää mitään merkitystä, joten sitä ei voi laskea.

  Ja uudet vaalit eduskunnan hajottamisen kautta ei tule tapahtumaan sen paremmin. Presidentti ei sitä enää voi tehdä vaikka haluaisikin ja Rinne ei sitä tule presidentille ehdottamaan, vrt. ed.

  Joutaisihan tämä hallitus kyllä mennä, ei siinä mitään. On aika häkellyttävää, että kun luulee nähneensä huonoimman mahdollisen hallituksen niin jo vain heti kohta kuoriutuu vielä huonompi. Miettikääs sitä neljän vuoden päästä.

  Reply
 • 4.7.2019 at 19:09
  Permalink

  Media myhäilee: saatiin punainen hallitus kun keskusta unohti äänestäjänsä. Moni kansalainen on vihainen; tätä ei tilattu. Vihreä ideologia hallituksen taustalla karkoittaa yritykset, sijoittajat ja työpaikat Suomesta. Suomen edun kannalta tulisi perustaa virkamieshallitus kriisitilanteen ennakoinnin takia ennen kuin rahat ovat loppu.

  Reply
 • 4.7.2019 at 20:17
  Permalink

  Luulisin, että hallitukseen päästäkseen persujen pitää saada ensi vaaleissa kansanedustajia enemmän kuin muilla puolueet saavat yhteensä.

  Reply
  • 5.7.2019 at 18:53
   Permalink

   Eikä sekään riitä, sillä Halla-aho pelkää hallitukseen menoa horkkana, eikä sinne mene ikinä oli tilanne mikä tahansa, tuo on helppo todeta ihan ite jos on seurannut politiikkaa hiukan kauemmin.

   Reply
 • 6.7.2019 at 18:41
  Permalink

  Hallis ois ehdottomasti paras PM.

  Reply
 • 7.7.2019 at 16:43
  Permalink

  Mielenkiintoinen ilmiö on perussuomalaisten suosion jyrkkä nousu lestadiolaisten keskuudessa.

  Reply
 • 7.7.2019 at 17:08
  Permalink

  Niin kauan kuin kansalliset ovat paitsiossa vallasta mitään todellista muutosta ei tapahdu.

  Kyselyissä voi olla mitä tahansa lukuja. Vaalit ratkaisevat. Ja jos vaalit ovat vilpilliset paitsiossa kansalliset pysyy. Ja vaikka voittaisivat vaalit saattavat muodostaa vähemmistöhallituksen.

  Muut puolueet eristävät kansalliset.

  Kenen puolelle kansalliset asettuvat esim. Iranin vastaisessa kampanjassa? Globalistien ja sionistien jotka tuhoavat vakaat lähi-idän maat? Sitähän vapaamuurarit haluavat! Mitä kansallisia nämä ovat? Sionistien pieniä, kansallisia käsikassaroita.

  Reply
  • 7.7.2019 at 21:06
   Permalink

   Minulle on ihan hevo.. vi— väliä mitä islamistimaille tapahtuu lähi-idän suunnalla, joka ikisen noista saa tuhota ihan vapaasti.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.