Sota raiskaa yhä Syyriaa – Jopa puoli miljoonaa ihmistä on kuollut

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt Syyriaa käsittelevän maatietoraportin. Syyrian turvallisuustilannetta ja humanitaarisia olosuhteita käsittelevässä raportissa keskityttiin erityisesti vuoden 2018 jälkipuoliskolla tapahtuneisiin muutoksiin. Syyrian sota on jatkunut jo 8 vuotta, ja arviolta 400 000–500 000 ihmistä on saanut surmansa sotaan liittyvissä väkivaltaisuuksissa. 

Tilannekatsaus tarkastelee Syyrian turvallisuustilannetta maakuntakohtaisesti. Vuoden 2018 jälkipuoliskolla pommituksia ja taisteluita raportoitiin lähes kaikissa Syyrian maakunnissa: Aleppossa, Idlibissä, Latakiassa, Deir al-Zourissa, Hasakassa, Homsissa, Hamassa, Rif Dimashqissa, Deraassa, Quneitrassa ja Suweidassa.

Maahanmuuttoviraston mukaan tiedot perustuvat muun muassa YK-järjestöjen, kansainvälisten ja kansallisten kansalaisjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja eri medioiden kokoamiin julkisiin lähteisiin. Tutkijat kävivät viime vuonna myös tiedonhankintamatkalla Damaskoksessa ja keräsivät tilannekatsausta täydentävää tietoa Syyriaan liittyvistä erityisteemoista.

Maatietopalvelu tuottaa tietoa eri maista turvapaikkapäätöksenteon tueksi. Tuore maatietoraportti ei antanut tässä vaiheessa syytä päivittää turvapaikkapäätöksentekoon liittyvää linjausta Syyriaa koskien joka, kuten kaikkien muidenkin kansallisuuksien kohdalla on yleisesti ottaen varsin väljä.

Maa on yhä jakautunut ja täysi sotatila vallitsee koko maassa

Syyrian hallinto saavutti sodassa viime vuoden aikana merkittäviä voittoja. Maa on kuitenkin edelleen jakautunut hallinnon hallitsemiin alueisiin ja hallintoa vastustavien aseellisten ryhmien Pohjois- ja Itä-Syyriassa hallitsemiin kolmeen erillisalueeseen.

Hallintoa vastustavat ryhmät ovat keskittyneet terroristijärjestö Hayat Tahrir al-Shamin hallitsemalle Idlibin kapinallisalueelle Luoteis-Syyriaan, Turkin tukemien kapinallisryhmien kontrolloimiin Aleppon maakunnan pohjoisosiin ja Syyrian kurdien johtamien SDF-joukkojen hallitsemaan Koillis-Syyriaan.

Vuoden 2019 alussa taistelut jatkuivat erityisesti Syyrian luoteisosissa, Syyrian hallintoa tukevien joukkojen ja Idlibin kapinallisalueen aseellisten ryhmien välillä. Syyrian itäosissa Yhdysvaltojen johtama kansainvälinen koalitio ja sen tukemat SDF-joukot jatkoivat taisteluaan viimeisten terroristijärjestö ISISin hallitsemien alueiden valtaamiseksi.

Humanitaarinen ja ihmisoikeustilanne edelleen huono

Syyrian tulevaisuuteen vaikuttavat monet geopoliittiset seikat. Tilanteen kehittyminen on hyvin paljon sodan eri osapuolia tukevien ulkovaltojen, kuten Yhdysvaltojen, Venäjän, Turkin ja Iranin käsissä.

Kaikkien Syyrian sodan osapuolten on raportoitu syyllistyneen siviileihin kohdistuneisiin oikeudenloukkauksiin, kuten surmiin, laittomiin pidätyksiin ja sieppauksiin.

Syyrian humanitaarinen tilanne on huono ja merkittävä osa maan asuntokannasta on tuhoutunut pitkäkestoisen sodan aikana. Sota on koetellut myös Syyrian pääkaupunkia Damaskosta, vaikka kaupungin keskustassa ei ole käyty sodan aikana laajamittaisia taisteluita. Vuoden 2018 aikana yli 1,5 miljoonaa siviiliä on paennut maan sisällä kodeistaan väkivaltaisuuksien takia. Maassa on myös raportoitu laajoista räjähtämättömien räjähteiden saastuttamista alueista.

Lähde: Migri

6 thoughts on “Sota raiskaa yhä Syyriaa – Jopa puoli miljoonaa ihmistä on kuollut

 • 18.6.2019 at 11:43
  Permalink

  Voi voi sen tähren.

  Reply
 • 18.6.2019 at 12:11
  Permalink

  Suomalaisten vika. Lisätään kehitysapua, otetaan lisää turviksia ja maksellaan ilmastonpelastusmaksuja. Se on vähintä, mitä voidaan tehdä, sillä kaikki on suomalaisten syytä. Ihan kaikki.

  Reply
 • 18.6.2019 at 13:30
  Permalink

  Koko saatanan lähi-itä olisi aika pommittaa hiekkajyväsiksi. Samoin EU:n Baabelintorni Brysselissä.

  Reply
 • 18.6.2019 at 15:24
  Permalink

  Olennainen tieto olisi se, mitä Maatietopalvelu tietää, mutta minkä se jätti kirjaamatta tuohon raporttiin.

  Reply
 • 18.6.2019 at 21:44
  Permalink

  ”Vuoden 2018 aikana yli 1,5 miljoonaa siviiliä on paennut maan sisällä kodeistaan väkivaltaisuuksien takia. ”

  Kyllä se on näkynyt täällä Suomessakin tällä kertaa afrikkalaistaustaisten pakolaisten määrän merkittävänä kasvuna. Jos Syyrian sota jatkuu samaan malliin, ovat seuraavana Myanmarin, Sri Lankan ja Uuden Seelannin muslimit sekä uiguurit.

  Reply
 • 3.9.2019 at 14:09
  Permalink

  Lamojen tarkoitus on siirtää lammas lauman omaisuutta ”eliitin” taskuihin ja jokainen on täysin harkittu ja järjestetty!! Aina vain ihmetellään ja kummastellaan koska ruvetaan puhumaan ”keitä” he siellä pyramidin huipulla ovat jotka myös täyttävät valkoiset maat muukalaisilla! Kenelle valkoiset ovat suurin vihollinen jonka avoimesti myöntävät?

  http://45.56.120.193/vid/Quick_Lesson_What_is_the_problem_between_Whites_Jews-1.mp3

  https://grizzom.blogspot.com/2019/09/audio-quick-lesson-what-is-core-problem.html

  https://northerntruthseeker.blogspot.com/2019/09/chronicle-of-depraved-empire.html

  Hyvät ihmiset yrittäkää nyt edes ennenkun maa on ruotsin tilassa eli ei nää pelastettavissa!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.