Autot antipatioiden kohteena? 18 vuotias särki kymmenien autojen sivupeilit Helsingissä

Helsingin poliisi otti lauantaina 15.6.2019 kiinni 18-vuotiaan miehen, jonka epäillään rikkoneen aamukolmen ja kuuden välillä lähes neljänkymmenen auton sivupeilejä Herttoniemenrannassa. Autojen peilejä oli rikottu useilla kaduilla – ainakin Petter Wetterintiellä, Niittaajankadulla, Laivalahdenkaarella ja Kerttulinkujalla.

Poliisi epäilee, että sama mies oli aiemmin samana yönä häiriköinyt kerrostalon rappukäytävässä Kerttulinkujalla. Ilmoittajan mukaan häirikkö rikkoi lähtiessään rappukäytävän oven lasin.

Poliisi on tavoittanut osan vahingoitettujen autojen omistajista. Poliisi kehoittaa niitä, jotka epäilevät oman autonsa joutuneen vahingonteon kohteeksi tämän saman tapahtuman yhteydessä ja jotka eivät vielä ole tehneet asiasta rikosilmoitusta olemaan suoraan yhteydessä tapauksen tutkijaan. Puhelinnumero on 0295 471 035.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

Autoihin ja autokatoksiin on Ruotsin mallin mukaisesti kohdistunut viime aikoina laajasti ilkivaltaa ja tuhotöitä. Tiettävästi tapauksilla ei ole laajempaa yhteyttä. Esimerkiksi Järvenpäässä paloi viikko sitten autokatos, jossa tuhoutui yhdeksän autoa. Tapausta tutkitaan niinikään törkeänä vahingontekona.

Lähde: Poliisi

 

7 thoughts on “Autot antipatioiden kohteena? 18 vuotias särki kymmenien autojen sivupeilit Helsingissä

 • 17.6.2019 at 12:06
  Permalink

  ”Autoihin ja autokatoksiin on Ruotsin mallin mukaisesti kohdistunut viime aikoina laajasti ilkivaltaa ja tuhotöitä. Tiettävästi tapauksilla ei ole laajempaa yhteyttä. ”

  Suomen rikoskulttuuri tuntee yhdistävinä tekijöinä lähinnä sen, että tekojen takana olisi sama henkilö tai, että tekijät kuuluvat samaan rikollisliigaan. Kolmantena tulevat niin sanotut copy catit. Ideologia ja valloittaja-aseman ilmaiseminen valloitettavan omaisuutta tuhoamalla lienevät vuosisatojen saatossa rikostutkijoilta unohtuneen.

  Reply
 • 17.6.2019 at 12:41
  Permalink

  Helsingin poliittinenpoliisi on tehnyt kardinaalivirheen kutsuessaan 18-vuotiasta epäiltyä mieheksi. Nyt poliittinenpoliisi saa kimppuunsa paitsi tasa-arvovaltuutetun ja vihreän sisäministerin myös hirvittävän vihervasemmistolaisen some-raivon. Vai koskeeko viherpunaista polpoa eri säännöt kuin kansallismielistä kansanryhmää?

  Reply
  • 17.6.2019 at 22:10
   Permalink

   Antaa viitteitä siitä, että kantis asialla. Tosin toi tollanen on yleisempää matujen kohdalla, tietty voi olla joku antifa punaniska.

   Kansallismielisiä ja vihervasemmistolaisia kohdellaan eri tavalla lähes joka asiassa.

   Reply
 • 17.6.2019 at 15:14
  Permalink

  Mihin on kadonnut suomalainen huumori, hersyvä sanailu on kuopattu ja kuoppia kaivetaan edelleen. Sanomisen kulttuuri kaivetaan niin syvälle ettei sitä takaisin kansan pariin saada, ihan heti. Totuutta yritetään syöttää kansalle valheen kaapuun kätkettynä, seuravat neljä vuotta tulevat olemaan suomalaisille katkeraa-aikaa, meidät tullaan nujertamaan, selkä koukussa sinun kulkeman pitää, sanojen suhteen sinut rajataan alati vaaralliseksi, tekojasi seurataan, sanomiset tarkastetaan, pakolaisille tarkoitetut jalkapannat sulautetaan kantasuomalaisten asuun, omaisuutesi ryöstetään, raihnaista kehoasi alati kuritetaan, kylmyys ja nälkä kaivavat sinusta viimesenkin taisteluun kannustavan voimanhippusen.

  Reply
 • 17.6.2019 at 18:01
  Permalink

  Tulis näyttää taitojaan tänne härmään. Täällä on helvetisti hyttysiä.

  Reply
 • 17.6.2019 at 20:24
  Permalink

  Onkohan kyseessä vientimyyjä tai sovittelija?

  Reply
 • 18.6.2019 at 17:30
  Permalink

  sivupeilien rikkominen..on ympäristöteko punavirheeltä maailman ilmastopelastajalta..jos olis ähly..se polttais koko auton

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.