Kiinnostus eurovaaleja kohtaan kasvussa? Ennakkoon äänesti n. 4%. enemmän kuin 2014

Europarlamenttivaalit eivät ole jaksaneet sytyttää suomalaisia oikeastaan koskaan. Eu-parlamenttia on aiempina vuosina pidetty eräänlaisena poliitikkojen, tai ainakin näiden urien hautausmaana, josta ei enää palata politiikan ”suuriin valoihin”. Muutosta on kuitenkin nähtävissä, sillä ennakkoäänestyksen perusteella myöskin äänestysprosentti tulee nousemaan huomattavastikin.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan 897 162 ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 21,0 prosenttia äänioikeutetuista. Luvut tarkentuvat, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut ennakkoäänet.

Edellisissä europarlamenttivaaleissa vuonna 2014 vastaava luku heti ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 17,1 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 17,4 prosenttia.

Kuten sanottua, aiemmin vaalit eivät ole äänestäjiä innostaneet, vaan edellisissä europarlamenttivaaleissa äänestysprosentti jäi alle 40%.

Lähde: Oikeusministeriö

Aiheeseen liittyvää:

4 thoughts on “Kiinnostus eurovaaleja kohtaan kasvussa? Ennakkoon äänesti n. 4%. enemmän kuin 2014

 • 22.5.2019 at 12:55
  Permalink

  4% enemmän kuin viimeksi. Hyvä! Toivottavasti olivat kaikki kansallismielisiä!

  Reply
 • 22.5.2019 at 13:33
  Permalink

  Näyttää siltä, että nykyaika on ruokkinut ilmiötä, jssa ennakkoäänestäminen itselle sopivimpana ajankohtana on äänestyspäivän äänestämistä suositumpaa.
  Suhteutettuna Eduskuntavaalien lukemiin voisikin päätellä, että kokonaisäänestysprosentti voi laskea.

  Reply
 • 19.7.2019 at 08:09
  Permalink

  Ei tule sellasta päivää että natsivaaleissa äänestäisin, tietty kaikki aivottomat ja aivopestyt äänestää, kun eivät näe asioiden todellista laitaa. Itselleni olen antanut luvan äänestää natsiunionia koskevissa äänestyksissä vain kahdesti, joista ensinmäinen kerta on jo käytetty, kun natsiunioniin liittymistä vastaan äänestin, ja se viimeinen tulee olemaan äänestäminen eron puolesta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.