Trump armahti irakilaisen sotavangin kuulusteluissa ampuneen sotilaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on maanantaina armahtanut maan armeijassa palvelleen luutnantti Michael Behennan 25 vuoden vankeustuomiosta. Behenna tuomittiin ”harkitsemattomasta murhasta taistelualueella” ja ehti kärsiä tuomiotaan viiden vuoden ajan.

Oikeuden kuvaus tapahtumasta oli pähkinän kuoressa seuraava: Behenna palveli Yhdysvaltain armeijan Irakin operaatiossa, jonka yhteydessä Irakilaismies oli pidätetty epäiltynä terroristina. Behenna oli kuulusteluissa ampunut pidätettyä päähän ja rintaan, jonka seurauksena tämä oli kuollut.

Behenna puolustautui kertomalla laukausten olleen itsepuolustusta ja että vanki olisi yrittänyt napata Behennan aseen sekä heittää tätä betonin palasella. Oikeus ei tätä uskonut, vaan kuten sanottua, tuomitsi luutnantti Behennan 25 vuoden tuomioon.

Trump antoi Behennalle täyden armahduksen. Armahduksen perusteluissa todettiin vangin käyttäytyneen vankeusaikanaan esimerkillisesti ja saaneen laajaa tukea niin kansalta kuin armeijalta ja päättäjiltäkin.

Lähde: NY-Times

3 thoughts on “Trump armahti irakilaisen sotavangin kuulusteluissa ampuneen sotilaan

 • 8.5.2019 at 11:34
  Permalink

  Oikea päätös.
  Vankilaan kuuluisi ohjata Irakin sodan aloittaneet poliitikot ja pankkiirit. Sodan perusteeksi väitettyjä nuke-aseita ei ole edelleenkään löytynyt. Deep Staten syytä irakilaiset ja muut musut ovat nyt Suomessakin raiskaamassa ja tappamassa.

  Reply
 • 8.5.2019 at 13:27
  Permalink

  ”… perusteluissa todettiin vangin käyttäytyneen vankeusaikanaan esimerkillisesti…”

  Tuota samaa ilosanomaa hihkui YLE:kin hetikohta Turun islamistisen terroristi-iskun jälkeen syyllisen marokkolaisen eli ”hartaan muslimin” käytöksesä vankilassa.

  Voi sitä ilon päivää…?!?!?!

  Itse on menisi takuuseen yhdestäkään irakilaisesta koko maailmassa, koska Al-Taqiyya.

  Reply
 • 8.5.2019 at 16:43
  Permalink

  No yksi diskoläpsy vähemmän, ehkä Trump myös muisti palkita Behennan jotenkin?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.