Sirpalekranaatti räjähti ”bemarin” panospesään Parolassa

Panssariprikaatin varusmiesten koulutuskauden mukaisessa ampumaharjoituksessa Hätilässä tapahtui eilen, 17.4 noin kello 17.30 melko harvinaislaatuinen onnettomuus. 30mm:n sirpalekranaatti rynnäkköpanssarivaunun automaattitykin panospesässä. Tapauksesta ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

BMP-2 rynnäkköpanssarivaunun ase vaurioitui ja tapauksessa epäillään joko aseen tai ampumatarvikkeen toimintahäiriötä ja ampumatoiminta kyseisellä kalustolla on keskeytetty toistaiseksi. Tapauksen tarkempi selvitys käynnistetään huomenna 17.4.

Kyseinen vaunu otettiin käyttöön Neuvostoliitossa 80-luvun alussa. Sen taistelupaino on noin 14 000kg, mutta silti sillä on kyky ”uida”, joskin sen 65km/h nopeus maalla liikkuessa tippuu tällöin merkittävästi ja on vedessä noin 7km/h.

Lähde: Puolustusvoimat

3 thoughts on “Sirpalekranaatti räjähti ”bemarin” panospesään Parolassa

 • 17.4.2019 at 09:53
  Permalink

  Hätilässä tuli varmasti monella hätäkakka housuun.
  Neukku kalustosta olisi jo syytä luopua pikaisesti. Ne on kuoleman loukkuja. Suomella on kyllä osaamista rakentaa ihan itse kunnon vehkeet.

  Reply
  • 17.4.2019 at 13:47
   Permalink

   Kymmenen miljardia ilmeisesti aiotaan vuosittain sijoittaa kotoutushankkeeseen. Ei silloin ole varaa maata puolustaa, eikä oikein muutakaan.

   Reply
 • 17.4.2019 at 12:28
  Permalink

  Kas, kun laukusta ripa katkennut.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.