Suomen EU-ministerivaliokunta ”linjasi” Suomen kannan brexit-jatkoaikaan Tuskin ehdotusten mukaisesti

EU-ministerivaliokunta linjasi tänään keskiviikkona 10. huhtikuuta Suomen kantoja myöhemmin samana päivänä Brysselissä järjestettävään Eurooppa-neuvoston ylimääräiseen kokoukseen, joka käsittelee Britannian eroa EU:sta. Britit aikovat pyytää lisä-aikaa brexit-neuvotteluille.

Ylimääräinen Eurooppa-neuvosto kuulee ensin Britannian pääministeri Theresa Mayta, ja päättää sitten ilman Britannian läsnäoloa pidennetäänkö brexitin määräaikaa.

Britannian parlamentti ei ole hyväksynyt Britannian ja EU:n neuvottelemaa erosopimusta. Sopimukseton ero olisi molemmille osapuolille haitallinen, ja siksi Eurooppa-neuvosto pidensi 22. maaliskuuta Britannian EU-eron päivää 12. huhtikuuta asti. Nyt Britannia pyytää jatkoaikaa 30. kesäkuuta asti.

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi voi tarvittaessa hyväksyä määräajan uuden pidennykseen enintään noin vuoden ajaksi, mukaillen linjauksessaan pilkun tarkasti Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin näkemystä.

Valiokunnan mukan määräajan enimmäispituus tulee rajata tarkasti ja kuten Tusk jo aiemmin ehdotti, pidennys voi olla joustava niin, että se päättyy automaattisesti aiemmin, jos erosopimus tulee voimaan. Suomen aiemmin ottamien kantojen mukaisesti pidennys on mahdollinen, jos jatkoajalle on selkeä perustelu ja suunnitelma, joista ainakaan jälkimmäistä ei tiettävästi olla esitetty.

Brexit on ollut viimeaikoina kovasti vastatuulessa ja jopa uutta kansanäänestystä on väläytelty vaihtoehtona, mikäli erosopimusta ei saada aikaiseksi. Siitä, onko vuoden jatkoaika sorvattu nimenomaan uutta kansanäänestystä silmälläpitäen ei ole tietoa, mutta aiemmin EU on ollut kovin nuiva tarjoamaan minkäänlaisia myönnytyksiä Iso Britannialle.

Lähde: Valtioneuvosto

Aiheesta lisää:

10 thoughts on “Suomen EU-ministerivaliokunta ”linjasi” Suomen kannan brexit-jatkoaikaan Tuskin ehdotusten mukaisesti

 • 10.4.2019 at 13:18
  Permalink

  Suomen EU-ministerivaliokunnan ”linja” on katsottu Saksan karvaranteiden adoptio -äidin Angela Merkelin aamu -pissistä DDR:n lippua vasten ja lopuksi sitä on vielä maisteltu ja purskuteltu suussa niin kuin hienoimmille viineille tehdään. Mutta samalla tavalla kuten vm. ”sen” maku paranee vanhetessa.

  Reply
 • 10.4.2019 at 13:49
  Permalink

  Brexit tarvittiin osoittaman Euroopan kansoille niiden kaapin paikka. Katalonian tapahtumat olivat tästä esinäytös. Halla-Aho asentaa takkiinsa kuulalaakereita tulevan mahdollisen vaalivoiton vuoksi.

  Reply
 • 10.4.2019 at 13:54
  Permalink

  Suomella on nyt toimitushallitus. Onko sillä valtuuksia moiseen brexit-kannanottoon, vai onko taas kyse rikollisesta toiminnasta globalistien eduksi?

  Reply
 • 10.4.2019 at 14:03
  Permalink

  Tyypillinen trollaus hallitukselta. Tosiasiassa ministerivaliokunta ei voi tehdä määrämuotoisia päätöksiä lainkaan. Ja tuosta asiasta olisi pitänyt tehdä määrämuotoinen päätös.

  Vanhanen 2004:
  Presidentin päätöksenteko:
  Presidentin esittelyssä presidentti tekee ulkopolitiikkaa koskevat määrämuotoiset
  päätökset valtioneuvoston valmistelusta ja ratkaisuehdotuksesta.
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=kk+837/2004

  Perustuslaki
  67 §
  Valtioneuvoston päätöksenteko

  Valtioneuvostossa
  käsiteltävät asiat on valmisteltava asianomaisessa ministeriössä.
  Valtioneuvostossa voi olla ministerivaliokuntia asioiden valmistelua
  varten.

  Laki valtioneuvostosta

  23 §
  Ministerivaliokunnat
  Valtioneuvostossa
  on ministerivaliokunnat ulko- ja turvallisuuspolitiikan, Euroopan
  unionia koskevien asioiden, raha-asiain sekä talouspolitiikan
  valmistelua varten.

  Asetus: Valtioneuvoston ohjesääntö
  25 §
  Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
  Valiokunnan
  on valmistelevasti käsiteltävä tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
  ja muita Suomen suhteita ulkovaltoihin koskevat asiat,

  Reply
 • 10.4.2019 at 14:54
  Permalink

  Tämä saatanallinen vitun natsiunioni,josta ei edes pääse eroon, kun jokainen maa on ryssitty siihen niin syvälle. Nyt on korkea aika alkaa poistamaan jokaisen maan kohdalla tuota sidonnaisuuksia tuohon natsiunioniin, ja kaikki natsien ehdotukset äänestettävä kansalla

  Reply
 • 10.4.2019 at 15:17
  Permalink

  Oikeesti ministerivaliokunta ei voi tehdä määrämuoitoisia päätöksiä lainkaan. Eikä missään ole siksi säädöstäkään että miten se tekisi päätöksiä.

  Jos nyt kuitenkin ministerivaliokunta on katsonut että jos kukaan ministereistä ei ala vollottamaan tuijottelun jälkeen, niin asiasta on sitten kuin päätetty ???

  Presidentti antoi puolustusministerille palautetta TP-Utvan kokouksessa.

  Presidentti ei ollut tyytyväinen puolustusministerin kovasta vauhdista Suomen kansainvälisten sotaharjoitusten suunnittelussa.

  MINISTERI Niinistö kuvaa lokakuun 6. päivänä 2017 presidentti Niinistöltä saamaansa palautetta ”työpaikkakiusaamiseksi”, mutta kertoo kestäneen sen hyvin.

  ”Kunnon runtua ja välillä intensiivistä tuijottamista, jolla Sale ehkä yritti saada minut taipumaan tai murtumaan.

  Muistuu mieleeni tarinat siitä, miten hän eduskunnan puhemiehenä itketti naisalaisiaan. Vaan minäpä en vollottanut, kunhan tuijotin takaisin.

  Pääministeri kärsi selvästi konfliktista ja yritti tasoitella, ulkoministeri ja valtiovarainministeri Orpo olivat viisaasti vaiti – enimmäkseen. Virkamiehiltä ei kysytty mitään, tämä oli vain minun rökittämistä.

  Utvan päätyttyä vein TP:lle allekirjoitettavaksi kabinettiesittelyn, jolloin hän alkoi ”jussitella” minua, jota hän ei yleensä tee. Timo totesi myöhemmin, että se oli Salen tapa yrittää tasoitella.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006026270.html

  Reply
 • 10.4.2019 at 17:08
  Permalink

  Kuka tai mikä Brexitiä todellisuudessa jarruttaa?
  Lontoossa pitää majaansa finanssimaailman pahimmat perkeleet. Samat joiden päästä Eu sikisi. Poliitikot tanssivat pirunpolskaa, kun BIS-pankkiirit viheltelevät.

  Reply
 • 10.4.2019 at 17:33
  Permalink

  Eikös tämä sopimuksellinen Brexit ole lähinnä sama kuin jäsenyys ilman äänioikeutta? Kova Brexit tietysti kolauttaa britannian taloutta jos ei suosiollisia kauppasopimuksia saada aikaan eu:n ulkopuolelle. Pitkällä tähtäimellä kova Brexit käsittääkseni antaa paremmat mahdollisuudet briteille rakentaa omaa vaurauttaan.

  Reply
 • 10.4.2019 at 19:26
  Permalink

  Tämän jälkeen useammat maat kun vain hakisivat exitti:ä samaan aikaan niin siinä olisikin eu:lla sukset solmussa.Kova brexit on näiden jarruttelijoiden keksimä lause ja sopimuksellinen brexit niiden hätäveto kun ei saatu koko eroa estettyä, ero tarkoittaa eroa.

  Reply
 • 10.4.2019 at 21:10
  Permalink

  Suomalaiset päättäjät ovat sadistisia kusipäitä.

  Eikä ääliö surkimuksia, eli keskiverto suomaloisia asia näytä haittaavan.

  Otetaan pikakatsaus vaalimainoksiin.

  Kokoomus mainostaa:

  ”Luotamme Suomeen. Turvallisuus on jokaisen perusoikeus.”

  (ja joulupukki tulee lentävällä matolla ja tekee kaikki onnellisiksi…röh..röh)

  Kokoomus sisäministerit ovat päästäneet maahan terroristien, murhaajien, raiskaajien vyöryn. Mutta joo, jos on surkimus äänestäjä, supikoiraakin tyhmempi niin sitten ei voi mitään.

  Keskusta mainostaa:

  ”Täällä tehdään Suomen arvoisia tekoja.”

  Pääministeri Sipilä oli antamassa oman asuntonsa matuille jonka sitten kumiselkärankaisena perui. Keskustan johdolla Suomesta on tehty turvaton ja vaarallinen tavallisille suomalaisille. Turun torilla tavallisia suomalaisia teurastettiin islamilaisen puukkojunkkarin toimesta. Keskustan pitäisi olla häpeäpaalussa 4 vuotta ja Sipilän pyyhkimässä matujen perseitä.

  Jokainen joka äänestää näitä pettureita syyllistyy itse maanpetturuuteen rinnastettavaan toimintaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.