Narkomaanien HIV-tartunnat kasvussa Uudellamaalla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, HUS kertoo pistoshuumeiden käyttäjillä ilmaantuneiden HIV-tartuntojen lisääntyneen Uudellamaalla. Määrällisesti viimeisen reilun puolen vuoden aikana havaitut neljä kotimaassa saatua taruntaa eivät ole vielä paljon, mutta määrän kasvu huolestuttaa HUS:ä. 

Nyt havaittuja neljää tartuntaa edeltävien kahden vuoden aikana samanlaisia tartuntoja on havaittu vain kaksi kappaletta, joten uusien tartuntojen määrä on moninkertainen. Vaaravyöhykkeellä ovat, kuten ennenkin, suonensisäisiä huumeita käyttävät ihmiset.

”HIV-tartuntojen uudelleen leviäminen pistoshuumeiden käyttäjien joukossa on todellinen uhka, sillä vuosittain Suomessa todetaan yli 1000 uutta C-hepatiittitartuntaa, joista valtaosa on tarttunut yhteis-en pistosvälineiden välityksellä. Koska C-hepatiitti ja HIV tarttuvat samalla tavalla, jokaisen hepatiitti C-tartunnan yhteydessä on mahdollisuus myös HIV:n leviämiseen. Puhtaiden ja omien pistosvälineiden käyttö suojaa molemmilta tartunnoilta”, HUS:n tiedotteessa todetaan.

Vielä vuosituhannen vaihteessa  250:een pistoshuumeiden käyttäjää pää-kaupunkiseudulla sai HIV-tartunnan. Tuolloin pienoisen epidemiankin mittakaavat saanut tilanne saatiin hallintaan testausta, terveysneuvontaa ja puhtaiden pistos-välineiden jakamista lisäämällä.

”Tartuntojen torjunnassa on ollut tärkeää myös yhteisen hoitoyksi-kön perustaminen päihteiden korvaushoidon ja HIV-lääkityksen toteuttamista varten. Lisäksi on teh-ty etsivää työtä kontaktin luomiseksi päihteiden käyttäjiin”, HUS kertoo.

Hiljattain on kerrottu tietoja ensimmäisistä HI-virustartunnasta parantuneista tapauksista, joten lääkekauppa saanee uutta pontta näistä uutisista.

Lähde. HUS

2 thoughts on “Narkomaanien HIV-tartunnat kasvussa Uudellamaalla

 • 25.3.2019 at 12:22
  Permalink

  Jäävuoren huippu. Maassa velloo kymmenin tuhansin vierasperäistä porukkaa joista viranomaiset eivät tiedä edes oikeaa nimeä, ikää, kansallisuutta eikä sukupuolta. Kyllä siinä HIV leviää kun vihervasemmistoa, kokkareita ja keskustaa äänestävät ämmät ja sedät paneskelevat vierasperäisten oleskelijoiden kanssa sikin sokin. Toivottavasti kuolevat kaikki yhteiseen tautiinsa.

  Reply
 • 25.3.2019 at 17:55
  Permalink

  Sarkasmi varoitus!!! Joten pysykää sisällä.

  Ei muuta kuin pisto -huoneita lisää!!! Sillä kylmässä Helsingissä, joka kieriskelee ”ilmaston lämpenemisen” hehkuvissa kourissa asia on niin, että käsivarsien ja muiden alueiden verisuonet ”pakenevat” kutistuen laihaan nahkaan sisälle, jolloin pistäminen on tuskallisen vaikeaa ennen kuin tuskallinen tia (vieroitusoireet) saadaan pois ja narkkari (ihmisparka) on edes tovin ”onnellinen”.

  Eli vihreiden ja globalistien sekä etenkin CIA:n mielestä on parempi vaan lisätä käyttöä kuin edes tehdä toivottomia yrityksiä parantaa huumeongelmainen ihmisromuna kenties elämään muutaman vuoden kuivilla ja ”terveenä” pois helvetistä ja autoilemasta aineiden vaikutuksen alaisena. Puhumattakaan siitä rikollisuudesta, jota sekakäyttäjän täytyy harjoittaa rahoittakkaseen kurjan harrastuksensa.

  Slogani terveiden perseestä!… …. ”Elämä on parasta huumetta!!!” Jopa Sipilän hallituksenkin aikana.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.