GCM-sopimus sittenkin myös laillisesti sitovaksi?

Laajaa keskustelua ja kritiikkiä herättänyt GCM-sopimus on jälleen tapetilla. Sen puolustelijat perustelivat kantaansa sillä, ettei GCM ole laillisesti sitova, vaan enemmänkin suuntaa antava. Kriittisesti suhtautuneet taas totesivat sopimuksen avaavan allekirjoittajamaiden rajat käytännössä täysin ja sen lisäksi tekevän asian kritisoinnista laitonta. Hiljattain on noussut esiin vihiä siitä, että EU:n kulisseissa tehtäisiin alituista työtä sen eteen, että GCM saataisiin laillisesti sitovaksi.

Suomessa asiasta kirjoitti ensimmäisenä Kansalainen, joka kertoi artikkelissaan ”salaisen asiakirjan” valmistelusta GCM:n laillisen sitovuuden betonoimiseksi. Aiheen itsensä taas toi julkisesti esille Unkarin ulkoministeri Peter Szijjártó Unkarin kansallisen televisiokanavan lähetyksessä. Szijjártó totesi, ettei EU-maiden olisi pitänyt allekirjoittaa GCM-sopimusta alunperinkään.

Kyseessä ei välttämättä ole niinkään salainen asiakirja, vaan Euroopan komission oman lakipalvelun itse tekemä selvitys sen puolesta, voiko EU velvoittaa jäsenmaitaan noudattamaan niitä sopimuksia, joita unioni näkee, että niiden tulee noudattaa ja voidaanko tätä soveltaa myöskin GCM-sopimukseen. Asiaa koskeva muistio vuodettiin vasta hiljattain julkisuuteen, vaikka se on tehty kuusi viikkoa GCM-sopimuksen hyväksymisen jälkeen, 1.2.2019.

Laillinen sitovuus pakottaisi mm. Suomen noudattamaan GCM-sopimusta pilkulleen. ”Voice of Europe”-nettilehden mukaan EU:n tekemä selvitys sopimuksen laillisesta sitovuudesta pitää sisällään vahvoja ja erittäin konkreettisia sanamuotoja, joilla allekirjoittajamaat pakotettaisiin sopimusta noudattamaan.

Lainauksia väitetystä asiakirjasta

”Unionin ja sen jäsenmaiden tulee mukautua ja ottaa huomioon YK:n ja muiden merkittävien kansainvälisten toimijoiden puitteissa hyväksymänsä sitoumukset ja tavoitteet.”

”Johtopäätöksenä on todettava, että GCM-sopimuksella tulee olla vaikutuksia lainsäädäntöön, sillä sillä on merkittävä vaikutus myöskin EU:n lainsäädäntöön.”

”Uskollisen yhteistyön periaatteiden mukaisesti, jäsenmaiden tulee sitoutua unionin tavoitteisiin, mukaanlukien GCM-sopimuksen täytäntöönpano. Samaan aikaan niiden tulee pidättäytyä kaikista sellaisista toimista, jotka asettavat noiden tavoitteiden toteutumisen.”

Asiakirjan tultua ilmi, europarlamentissa toimiva The Europe of Nations and Freedom (ENF) ryhmä on vaatinut EU-komissiolta vastausta siihen, aikooko se noudattaa oman lakipalvelunsa luoman asiakirjan sisältöä. Mikäli EU-komissio aikoo toimeenpanna asiakirjan sisällön, tarkoittaa tämä sitä, että myöskin ne EU-maat, jotka eivät allekirjoittaneet GCM-sopimusta, joutuvat EU-lainsäädännön nojalla noudattamaan sen siältöä.

Suomessa GCM-sopimuksen vastustus poiki jopa kansalaisaloitteen, jolla tällä hetkellä on hieman yli 23 000 allekirjoitusta.

Lähde: Kronen zeitungKansalainen, Voice of Europe

Aiheesta lisää:

 

16 thoughts on “GCM-sopimus sittenkin myös laillisesti sitovaksi?

 • 21.3.2019 at 13:07
  Permalink

  Allekirjoita kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
  Jakakaa tätä!

  Reply
  • 21.3.2019 at 20:20
   Permalink

   Hallitus pyyhkii persettään joka adressille, paitsi jos ne sattuu koskemaan: Hinttien, lesbojen, transoletettujen, ählämeiden, asioiden parantamista.

   Tuo on jo nähty monta kertaa, ihan turha luulla että adressit auttaa tämän maan ylösnostoon mitenkään.

   Reply
  • 22.3.2019 at 09:48
   Permalink

   Voi ”Suomentyttö”.
   Hienoja ajatuksia nuo adressit, ja kansalaisaloitteet, mutta kun niillä ei ole mitään merkitystä, ei mitään.

   Eikä tulevat vaalitkaan muuta Suomen suuntaa, vaikka niin toivoisi.

   Reply
 • 21.3.2019 at 13:13
  Permalink

  EU: ”Saammeko lainata lastasi, tunnin verran, muotinäyttely valokuvaus vaan…”

  Myöhemmin:

  ”Nyt lapsenne onkin meidän, kiitos jä soromnoi”.

  Reply
 • 21.3.2019 at 14:01
  Permalink

  Vuttu miksi me alistumme!!!!!!!!

  Reply
 • 21.3.2019 at 14:47
  Permalink

  Luulen etta kansalaisia kusetettu taitavasti jo pitkaan.

  Perustuslaki ei ole vain sita siella lukee vaan on olemassa myos tavanomaista oikeutta eli kirjoittamatonta oikeutta, joka sitoo.

  Sellainen yksi saanto varmaan on etta suomalaisten verorahat on tarkoitettu suomalaisille. Asia on niin selva ettei sellaista ole edes kirjoitettu perustuslakiin.

  Nyt on kuitenkin tulkittu etta koska sellaista saannosta ei ole koirjoitettu perustuslakiin, niin sellaista eimole olemassakaan. Ja muukalaisia siten kohdeltu tasaverroisesti

  Reply
 • 21.3.2019 at 15:06
  Permalink

  Sopimuksessa oli 86 kertaa maininta sitoutumisesta. Samalla se tietenkin sitoo laillisesti koska sopimus hyväksytty allekirjoituksella.
  Sipilän nukkehallitus ei tuonut sopimusta eduskunnan käsiteltäväksi eikä korviaan lotkauttanut kun oppositio (perussuomalaiset ainoana) vetosi ettei hallitus menisi allekirjoittamaan sopimusta.
  Tämäkin asia muistetaan ja syylliset joutuvat vastuuseen maanpetturuudesta ja valtiopetoksesta.

  Reply
  • 22.3.2019 at 07:36
   Permalink

   Mutta valiokunnissa persut olivat olleet sopparista hiljaa ja tukeneet…

   Reply
 • 21.3.2019 at 17:03
  Permalink

  Sehän oli nyt alunperinkin selvää, että koko paktiin oli ”EU haudattuna!”

  Reply
 • 21.3.2019 at 18:34
  Permalink

  Eivät Orpo ja Sipilä turhaan valtuuttaneet kokoomussisäministeri Kai Mykkästä allekirjoittamaan GCM-sopimusta. Pakolaisbisnesten ”show must go on” jolla rajat pidetään seljällään myös tulevaisuudessa kun kansallisvaltioita ja niiden kansalaisia puhalletaan tyhjiin näillä pyramidihuijauksilla eli yhteisvastuilla ja taakanjaoilla.

  Reply
 • 21.3.2019 at 19:53
  Permalink

  Voi vittupaska tötä touhuu.

  Reply
 • 21.3.2019 at 23:50
  Permalink

  ”jäsenmaiden tulee sitoutua unionin tavoitteisiin”

  Reply
 • 22.3.2019 at 10:05
  Permalink

  ”Valkoisten kansanmurha”, myöskin Suomessa,
  joillain antipatioita” ihania,älykkäitä,kauniita valkoisia vastaan”, asia juontaa juurensa satojen vuosien päähän ainakin.

  Kannattaa opetella oikeaa historiaa.
  Jotkut tyypit on vaan niin umpikieroja, ettei ne edes ”tee tarpeitaan siihen, mihin kyykistyy”-suomalainen sanonta.
  Nyt on ”liikkeellä vääriä profeettoja kosolti”= eli ”potaskanpuhujia” kertoen ”muunneltua totuutta”-tarkkana saa olla!!

  Huonot kortit on.Toivon, että tähän puututaan jo”hiukka korkeammalla tasolla”, näemmä uskon kaiken takana olevan Luojan.
  On jumaleisson niin mielisairasta menoa.

  Siinä vaiheessa,kun lähtö tulee ja se tulee jokaiselle,joudumme karmallisesti vastuuseen tekemisistämme ja seuraavissa inkarnaatioissa myös niitä sitten ”joutuu maksamaan”.

  Itseään saa puolustaa,siitä ei kerry karmaa.
  Toivon Suomelle hyvyyden, totuuden ja rakkauden voimien johdatusta!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.