Opetusministeri ehdottaa pakkorokotuksia – Ennen rokotetta tuhkarokkoon kuoli vuosittain kolme ihmistä

Sipilän hallituksessa opetusministerinä työskentelevä Sanni Grahn-Laasonen on nostanut esille mahdollisuuden siihen, että lapsilisien maksamisen ehtona olisi lapsen rokottaminen.  Grahn-Laasosen mukaan on välttämätöntä löytää keinoja rokotekattavuuden, eli rokotettujen lasten määrän takaamiseksi ja turvaamiseksi.

Asia nousi jälleen pintaan Pohjanmaalla, Luodossa ilmaantuneen tuhkarokkotapauksen jäljiltä. 300 lasta altistui tuhkarokolle, mutta tartuntoja ei ainakaan toistaiseksi tiettävästi ole. Aiemmin on ajateltu, että on vanhempien tehtävä päättää, rokotetaanko lapsia, mutta Grahn-Laasosen mukaan kyseessä ei ole yksityisasia.

– Rokottamatta jättäminen ei ole yksityisasia. Jos vanhemmat eivät anna rokottaa lapsiaan, ei synny laumasuojaa, joka estää taudin leviämisen ja tarttumisen vaikkapa pieniin lapsiin, jotka eivät vielä ikänsä puolesta ole ehtineet saada rokotetta, Grahn-Laasonen leiskautti.

Opetusministeri huomauttaa myös, että pakkokeinot ja velvoittamiset ovat vasta käytössä olevan keinojen spektrin loppupäässä, mutta arvuuttelee myös ”onko se raja jo ylitetty”. Maailmalla on nähty monenlaisia pakotteita lasten rokottamiselle ja esimerkiksi Australiassa lapsilisien leikkaus on edessä, mikäli lasta ei rokoteta. Italiassa taas vanhemmille määrätään sakkoja, mikäli lapsia ei rokoteta ajoissa.

Ennen tuhkarokkorokotteen lisäämistä valtakunnalliseen rokoteohjelmaan, vuosina 1963-1974 tuhkarokkoon kuoli Suomessa noin kolme ihmistä vuodessa. Loput saivat immuniteetin taudille. Käytännössä ennen rokotteen tuloa, lähes kaikki sairastivat tuhkarokon.

Lähde: YLE, Potilaanlääkärilehti

 

14 thoughts on “Opetusministeri ehdottaa pakkorokotuksia – Ennen rokotetta tuhkarokkoon kuoli vuosittain kolme ihmistä

 • 3.12.2018 at 12:55
  Permalink

  Jännä että Nykysuomi käyttää aika useinkin lähteenä YLEä, kun toisessa jutussa voi olla että valtamedia valehtelee.

  Reply
  • 3.12.2018 at 13:53
   Permalink

   NykySuomi on valinnut mielestäni valtamedialta artikkeleita joissa on selvä poliittinen kytkentä, kuten tässä rokote kampanjassa. Kunnon ihmistä valtamedian korruptio hirvittää.

   YLE, MTV ja sanoma konserni on imenyt ulkoasunsa ja paatoksensa ulkomaisilta Deep State mädätys sivuilta kuten CNN ja Daily Mail.

   Reply
 • 3.12.2018 at 13:03
  Permalink

  Siis ennen kaikki tapasivat sairastua tuhkarokkoon, kolme kuoli ja loput saivat immuniteetin.

  Kolme kuoli ilman rokotetta. Montako kuolee rokotteen vuoksi heti tai joskus myöhemmin? Kuinka rokottamattomuus tai rokottaminen on vaikuttanut myöhemmin elämässä terveyteen?

  Onko tutkittu vaihtoehtoa, vai onko ajatus vain rokotebisneksessä?

  Reply
  • 3.12.2018 at 16:28
   Permalink

   Miksei globalisti-mafiosoilla ole johdonmukaisuutta? Jos kolmen ihmisen kuolema aiheuttaa pakkorokotuksia, niin eikös kymmenien ihmisten murhaaminen maahantulijoiden tekemänä pitäisi saada hallituksemme pakkosiirtämään kaikki luvatta tulleet takaisin sinne missä pippuri kasvaa?

   Reply
 • 3.12.2018 at 13:07
  Permalink

  Opetusministeri on laitettu asialle. Eikö terveysministeri suostunut juoksupojaksi? — Lääketehtaan näkökulmasta katsoen rokottaminen on kannattavaa. Aina.

  Kansanterveyden kannalta kolmen ihmisen hengen pelastaminen ei välttämättä ole kannatettava ajatus.

  a)
  Rokotteeseen välttämättä kuuluviin sivuvaikutuksiin varmasti kuolee usea henkilö ja vieläkin useampi vammautuu laitokseen lopuksi ikää.

  b)
  Rokotteen saaneet ovat kansan keskuudessa liikkuvia taudin kantajia. Heillä itsellä ei ole oireita mutta he levittävät tehokkaasti juuri tuota sairautta, joka piti ehkäistä.

  Reply
 • 3.12.2018 at 13:23
  Permalink

  Tämä on taas niin tätä nykyaikaista turvallisuus -hysteriaa. Kontrollia ja pakotusta lisätään, jotta saadaan lisää turvallisuuden tunnetta sekä marginaaliset tilastoissa näkyvät edut. Niin ja rokotteista koituvia haittoja ei kuitenkaan haluta tilastoida tai ainakaan tuoda esiin. Samalla joku piilossa lymyilevä taho hyötyy.

  Reply
 • 3.12.2018 at 13:37
  Permalink

  EK:n pamput pistivät Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasosen juoksutytöksi.
  Muistakaamme myös että THL:n nykyinen ja vielä tämän vuoden loppuun istuva pääjohtaja J. Eskola on rokoteteollisuuden mies. Sitä taustaa vasten ei ole ihme että voimakasta rokote kampanjointia on käyty säännöllisesti J.Eskolan valtakaudella alken vuodesta 2013 Kaava on ollut koko ajan sama: valtamedia on laitettu rääpimään valtavia pelote-otsikoita ja lietsomaan hysteriaa erilaiislla keskustelu illoilla ja kokoomuksen sirkushiiret antamaan typeriä lausuntoja, jotta asialle saataisiin poliittinen painoarvo.
  Lapsuudessani annettiin polio-isorokko-jäykkäkouristus ja aivokalvontulehdus rokotteet. Tuhkarokko, vihurirokko ja vesirokko olivat normaalia elämää. Ne sairastettiin ja sitten mentiin taas ulos leikkimään.
  Nyky päättäjät ovat sellaisia märkäkorvia jotka ovat pelanneet vain TV-pelejä sisällä ja ainoa kosketus ulkoilmaan on ollut tuuletusräppänän hönkä.

  Reply
 • 3.12.2018 at 16:37
  Permalink

  Leimaa antavaa tässä globalisti -viherpiiperön sekä Suomen islamisoijan ajatuksenjuoksussa on PAKKO, joka käy oletusarvoisesti VANHEMPIEN yli.

  Eli aivan sama asia kun päiväkotien ja koulujen harjoittamassa aivopesussa, joka kasvattaa lapsia suorastaan ilmiantajiksi, jotka ilmiantavat ”rasistiset” ja ”äärioikeistolaiset” sekä haittamaahanmuuttoa vastustavat aivan tavalliset isänmaalliset vanhempansa.

  Koululaitoksen ”hapatuksen” tuloksia olemme saaneet seurata rikosuutisten välityksellä, joissa haittamaahanmuuttajat ovat joukko raiskanneet nuoria naisia ja tyttöjä syystä, että ellei mene ”syliin” on RASISTI!!!

  Reply
 • 3.12.2018 at 16:41
  Permalink

  Tuosta eukosta alkaa tulla mieleen eräs miespuolinen ”lääkäri” 30-40 luvulla, Saksassa.

  Reply
  • 3.12.2018 at 17:38
   Permalink

   Tämä lääkäri oli tosiasiassa hieno mies. Hän oli myös oikea lääkäri, joka suoritti humaaneja kaksostutkimuksia. Hän halusi parantaa ihmisiä, ei myskyttää heitä baksterien palveluksessa. Hän oli myös isänmaallinen mies.eikä olisi halunnut myrkyttää maanmiehiään

   Reply
 • 4.12.2018 at 09:20
  Permalink

  Rikkaat ihmiset eivät tarvitse lapsilisiä joten he voivat elää omien mielipiteidensä mukaan rokottamatta lapsiaan. Tässä kiristetään köyhiä ja pakotetaan heidät alistumaan hallituksen tahtoon.
  Tuhkarokko on ollut aikaisemmin pelkkä perussairaus joka on sairastettu ja sitten taas jatkettu normaalia elämää. Tämä on pelkkää lääkefirmojen markkinointia kun liioitellaan sairauden vaikutuksia, eihän lääkkeiden myynti lisäänny jos ei niitä myydä kokoajan lisää keinolla millä hyvänsä. Taitaa olla korruptio mukana kuvioissa.

  Reply
 • 7.12.2018 at 12:13
  Permalink

  Tuhkarokko, vesirokko ja vihurirokko eivät ole normaalisti terveelle lapselle vaarallisia, itse olen sairastanut kaikki edellä mainitut ala-aste ikäisenä, eivät olleet kovinkaan pahoja sairauksia.

  aljon sairaampi olo oli joskus kun joku ’aasialainen’ influenssa tarttui.

  Kaikkki 3 em. rokkoa olivat lähinnä rentoa koulusta poissaoloa sarjakuvia lukien.

  Jos kuuluu riskiryhmään, eli sairastaa jotain muuta sairautta joka heikentää kuntoa oleellisesti, kannattanee ottaa rokote. Muutoin en näe hyötyä, lyhyt koulusta poissaolo ei liene sen arvoista.

  Nämä kolme vuosittaista kuollutta ennen rokotetta ovat varmaankin olleet jo jonkin muun perus-sairauden heikentämiä.

  Reply
 • 15.12.2018 at 09:40
  Permalink

  Miksi tuo bimbo on huolissaan siitä, että tuhkarokko on Suomessa aiheuttanut 3 kuolintapausta vuosittain, kun tämä roskahallitus tapattaa päätöksillään sadoittain ihmisiä. Kuinka monilta eläkeläisiltäkin ja ikäihmisiltäkin on viety lääkekorvaukset tarvitsemiinsa lääkeisiin, ja joutuvat olemaan jopa viikkoja iilman tarvitsemiaan lääkkeitä, kosk niihin ei ole varaa, aivan kuten isällänikin on asian laita.

  Reply
 • 22.12.2018 at 09:17
  Permalink

  Katsokaa youtubesta The Truth About Vaccines episodes 1-7

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.