Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomen hylätä GCM-sopimus?

GCM-sopimus tuntuu olevan joko rajattomien väärinkäsitysten kohde tai häikäilemättömän valehtelun ja piilottelun aihe. Toiset pelkäävät sen tuhoavan Euroopan kansat aina kulttuuria ja genetiikkaa myöden, kun taas toiset kertovat sen olevan vain hyvän tahdon ele ja kädenojennus maailman hätää kärsiville.

Asiaa on käsitelty eduskunnassa hyvin lyhyesti. Kuitenkin tarpeeksi pitkään, jotta ulkoministeri Soini ehti kertomaan, ettei kyseessä oikeastaan ole sopimus ollenkaan, vaikka sana sopimus (compact) sisältyy jo sopimuksen nimeenkin. Oli tai ei, on GCM-sopimus ehtinyt jo poikimaan yli 29 000 nimeä keränneen adressinkin.

Myöskin sen hyväksymisestä on monenlaisia käsityksiä. Allekirjoitetaanko se, vai hyväksytetäänkö se ”vain” YK:n normaalin käytännln mukaisesti? Useat maat, kuten Unkari, Kroatia, Itävalta, Yhdysvallat, Australia ja Viro ovat jo ehtineet kieltäytyä hyväksymästä sopimusta.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Pitäisikö Suomen hylätä GCM-sopimus?

 • Kyllä (94%, 1 969 Votes)
 • Ei (6%, 124 Votes)

Total Voters: 2 093

Loading ... Loading ...

Lisää aiheesta:

33 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomen hylätä GCM-sopimus?

 • 26.11.2018 at 22:07
  Permalink

  Luin huonosti, pitäisikö Suomen hyväksyä sopimus. Huomasin virheen, kun katsoin tulosta. Tekikö muu saman virheen?

  Reply
  • 26.11.2018 at 22:53
   Permalink

   Melkein, veikkaan että monet on äänestäneet toisin kuin ajattelivat.

   Reply
 • 26.11.2018 at 23:08
  Permalink

  Tuo suomentuho-sopimus luonnollisesti pitäisi ehdottomasti hylätä.

  Reply
  • 29.11.2018 at 07:23
   Permalink

   Agenda 2030 kestäväkehitys ym yk:n sopimukset johtavat ihmiskunnan marxilaiseen utopiaan.. ja sen tietää mitä kommunismista aina seuraa.. ruumiita

   Reply
 • 26.11.2018 at 23:32
  Permalink

  Ehdottomasti pitää hylätä.Voiko enää typerämpää sopimusta ollakkaan?

  Reply
  • 27.11.2018 at 02:24
   Permalink

   Ei kannata olla pessimisti, kyllä suvakit voivat vieläkin typerämmän sopimuksen kehittää.

   Reply
 • 26.11.2018 at 23:48
  Permalink

  Tietysti pitää hylätä.

  Entä EU liittovaltio hanke?

  Kaikki viranomaiset, lainsäätäjät, ministerit ja ne jotka ovat vaikuttamassa siihen että Suomesta tehdään osa EU liittovaltiota kuuluu ottaa kiinni, vangita ja tuomita maanpetoksesta.

  Näin ei ikinä tule kuitenkaan käymään 100 v Suomessa jossa lampaat viedään teurastettavaksi.

  Poliisivaltion ote tiukkenee. Valvonta, kontrolli, ilmianto, vakoilu, vaino lisääntyy räjähdysmäisesti.

  Suomi on yksi helvetin iso poliisivaltio. Kulissivaltio. Teeskentelijöiden ja itsensä pettäjien maan.

  Ilman oikeuksia ja vapauksia tilanne on sama kuin yrittäisi uskotella itselleen että muovista valmistetut ravut maistuvat hyvälle. Kulissirapujuhlat joissa tarjotaan muovisia rapuja.

  Millään hienoilla ja kalliilla autoilla tai huvipursilla ei ole merkitystä jos olet mielipidevankina omassa maassa.

  Reply
 • 26.11.2018 at 23:54
  Permalink

  Minä vaadin että keskeinen katu/tie Helsingissä nimetään Erwin Rommelin kaduksi.

  Erwin Rommelin katu.

  Reply
 • 27.11.2018 at 01:50
  Permalink

  Ei kai tässä auta enää mikään muu kuin saunojen takaisten vesakoiden perkuu ja piippujen putsaus.

  Reply
 • 27.11.2018 at 03:16
  Permalink

  Eiköhän kyseessä ole kelpo soppari, kun siitä ei juuri hiiskuta mitään. Siihen voi kansanedustaja varmaan tutustua pimeässä huoneessa, kunhan varmistetaan, ettei hän näe mitään. Petturi-Soinikin diggaa, pakko sen on olla ihana asia. Eipä silti, nimi isketään lappuun ja siihen taitaa loppua Suomalaisten tarina. Turha stressata, kun meidät korvataan joka tapauksessa.

  Ellei miljardi ihmistä ole jo pakannut laukkujaan, niiden joutaakin (vihapuhetta). Kait sen verran saa lainaa, että lentolipun ostaa. Köyhimmät jäävät toki ilman, mutta niin aina.

  Eipä tartte teltaltaan poistua, kun joka kulmalla ukko vaati jizyaa maksamaan. Puolet tuloista, kolmannen kohdalla lähteepi pää.

  Muistakaa, että EU:hun menolle oli eräskin hemmetin hyvä syy: loppuu devalvaatio seinään. Ennen se oli jopa 3%, nyt enää 3%. Kyllä kannatti.

  Reply
 • 27.11.2018 at 05:40
  Permalink

  Tuo sopimus on kummallinen, siitä ei ole valtamedioissa tai mm. YLEN:n lähetyksissä paljoa vouhkattu. Luulisi että näin tärkeän asian tiimoilta olisi järjestetty kansanedustajien ja ministereiden kesken ainakin YLE:llä keskusteluja, joilla avattaisiin kansalaisille sopimuksen seuraukset. Kumma hiljaisuus siis vallitsee tämän suhteen. Pahasti vaikuttaa siltä että päätös tehdään pienen kuppikunnan kesken, kuten suomen liittäminen euroon.

  Reply
  • 27.11.2018 at 11:08
   Permalink

   Niin, miksi eivät järjestä ilotulitusta ja kansanjuhlaa Senaatintorilla, kun saadaan riemuvoitto rasismista ja Suomi nousee vihdoin uskottavaksi Moraalin Suurvallaksi.

   Reply
  • 27.11.2018 at 18:15
   Permalink

   Tyyntä myrskyn edellä ja se on matumyrsky, joka tulee. Se köyhdyttää, rapauttaa ja rampauttaa tän maan totaalisesti ja ikuisesti.

   Tekis mieli painua hiiteen, mutta ei tästä ihan heti niin vaan pääse mihinkään lähteen.

   Reply
   • 3.12.2018 at 16:00
    Permalink

    Samaa mieltä. Kyllä täältä evakkoon on lähdettävä, jos ei meinaa jäädä terroristeja elättämään jäädä. Raiskaukset ja ryöstelyt päälle. Kiitos ahneiden politikkojen. Heille vain rahalla omiintaskuihinsa on merkitystä.

    Reply
 • 27.11.2018 at 07:37
  Permalink

  Pitää hylätä. Tuo turhaan turvattomuutta Suomeen.

  Reply
 • 27.11.2018 at 08:47
  Permalink

  Suomen pitäisi ehdottomasti oman etunsa vuoksi hylätä GCM-pakolaissopimus.

  Reply
 • 27.11.2018 at 09:17
  Permalink

  YK ilmeisesti sopparin takana.

  Alkaa ”paljastua” vähitellen , kuinka nuo erilaiset ”hyvyyden kaapuun puetut järjestöt” osoittautuvat ihan muuksi.

  Samoin Suomessa eri ”hyyyden hyväntekijäjärjestöt”#-latin latia ei mene meiltä enää millekkäään järjestöille.

  Suoraan voisi auttaa oikeasti apua tarvitsevia perheitä taikka vanhuksiaMonet keräykset/järjestöt pelkkää ”puhallusta”-kuinka ylipäänsä edes kehtaavat.

  Luitteko tästä Roosa-nauha jutusta-ilmeisesti ”oma lehmä ojassa” eli jos oikein ymmärsin, taloudellista hyötymistä?

  Voi jumaleisson- eikö millään ole mitään rajaa, edes näin vakavalla asialla.Minusta nuo nauhat tuntuivat ”niin jotenkin tekopyhiltä rinnassa”, en koskaan ostanut niitä ;tiedän jotain asiasta, koska läheiseni kuoli aikanaan ko. sairauteen , mitä ”Roosa-nauha ”tuki edustaa”.

  Sylettää kaikki nämä…entä #meetoooo# eikös sielläkin ollut jotain outoa, tämän ”tempauksen” keksijällä.
  Oikeastaan ”nyrkkisääntönä” totean , että melkein kaikki tempaukset/keräykset on tänä päivänä ihan muuta kuin on tarkoitettu”.

  Sotiemme veteraaneille kuuluu ihan asiasta toiseen jokainen sentti ,ei toiminnan pyörittäjille.Ne rahat pitää käyttää vielä elossa oleville veteraaneille ja palkata heille apua niin, että heidät viimeiset vuotensa ovat laadukkaita.

  Suomi on muistaakseni maksanut kehitysapua vudesta 1970 lähtien ja mitä tapahtunut kolmansissa maissa :väestönräjähdys, ja nyt sieltä tullaan eurooppaan ja meidän kantaeurooppalaisten ”pitäisi väistyä” ilmeisesti siis esivanhempiemme luomista maista.

  Kuullostaa niin ”hemmetin” oikeudenmukaiselta, ettei ole tottakaan.
  Entäpä HIILIJALANJÄLKI tämän myötä; TÄMÄ ei huoleta ”näitä hyviä ihmisiä”-vai millaisia ihmisiä he oikeastaan ovatkaan sydämeltään- onko sitä todellisuudessa??
  Mikseivät nämä kehitysapua saaneet asu omilla maillaan?melkein 50 vuotta kulunut ja apua saatu ja mitä ollaan saatu aikaan kehitysavulla, yk:lla jne…-ei oikeastaan mitään.

  Tätä sopimusta ei pidä allekirjoittaa missään nimessä, mutta kun nuo ”ylimieliset” meidän päättäjät tietää, niin ”totta kai ne sen tekevät” kaikkien näyttöjen perusteella varmaan oikein odottavat ”kieli pitkällä että,jes, kun tämä on niin ihqua tämä sopparin allekirjoittaminen, päästään maaliin Suomen osalta-kansan vaihto- ihanaaa”.

  Tästä sopparista ei ole kerrottu kuin vaihtoehtomedioissa.

  Tällainen soppari olisi pitänyt saada SUOMEN KANSAN PÄÄTTÄÄ KANSANÄÄNESTYKSELLÄ; ei vain ”piiri pieni pyörii,joka hyörii siellä jossain” ja vielä ikäänkuin ”salassa”, meidän maksanmilla korkeilla veroilla, koska kansa maksaa näiden poliitikkojen ja virkamiesten ynnä muiden palkat/kulut jne…

  Yk:n ihmisoikeusjärjestöön kuuluu mielekiintoisia maita; tällaiset maat voivat kertoa meille ilmeisesti ihmisoikeuksista esim. Pakistan, Afganistan,Ruanda, Etelä-Afrikka, Nigeria mm.Miettisivät nämä maat omissa maissaan olevia ihmisoikeuksia eikä ainakaan länsimaalaisille tulisi mitään kertomaan ihmisoikeuksista- uskomatonta.

  Katsokaa Blokkimedia ( you tube) Miksi Gcm-sopimuksesta vaietaan?Muutkin mielenkiintoisia videoita-suosittelen.

  Reply
 • 27.11.2018 at 10:50
  Permalink

  Hallitus On kuin pikkulapset, Kun on hiljaista niin tehdään jotain sellasta mikä on kiellettyä !!!

  Reply
 • 27.11.2018 at 10:51
  Permalink

  Moni merkittävä maa on jäämässä sopimuksen ulkopuolelle, koska ovat huomanneet että sopimus on islamistien ja höyrypääglobalistien yhteistyötä ja haisee kauas kuin rankkitynnyri. Täytyy olla riemuidiootti, jos ei näes sopimuksessa ongelmia ja valtavia riskejä. Suomi pienenä maana on erityisen haavoittuvassa asemassa. Pohjoinen sijaintimmekaan ei enää suojele meitä, jos ja kun EU:n taakanjakokoneisto käynnistyy. Tässä on jo pitkään saanut epäillä suomalaisten päättäjien arvostelukykyä ja mielenterveyttä, mutta tämä on jo kaikkien aikojen floppi ja vie pohjan pois viimeiseltäkin luottamukselta. Kansanmurhaako tässä oikeasti nyt ajetaan?

  Reply
 • 27.11.2018 at 11:28
  Permalink

  Oletteko lukeneet Sun Tzun ”oppeja”.

  Kerrotaan erilaisia strategioita,miten otetaan haltuun ja ”vallataan”.
  Liekö tänä päivänä käytössä , ei välttämättä perinteisesti sotien, vaan ”muilla tavoin”.

  Hajoitetaan valtio sisältä???

  Muistaakseni sotien aikana ,olikohan Airon lukemisia

  Reply
 • 27.11.2018 at 11:31
  Permalink

  On olemassa vain yksi ja oikea vaihtoehto: HYLÄTÄ!!!

  Reply
 • 27.11.2018 at 12:27
  Permalink

  Vielä kerkiää vaikuttamaan. Pistäkää some laulamaan jakakaa ja käykää allekirjoittamaan adressi sopimusta vastaan.

  Reply
 • 28.11.2018 at 09:06
  Permalink

  Niinkuin näemme, että tuolla kansalaisaloitepalvelulla saavutettuaan 50 000:n allekirjoittajien määrän ja kun se menee Eduskuntaan, valtaosaa niistä ei edes käsitellä, vaan ne menevät luultavimmin roskikseen.

  Viimeisin aloite PERINTÖVERON POISTO kansalaisaloite-ei käsitellä.

  Olisikohan takana,että RAHAA PITÄÄ TIETTYJEN SAADA KANSALTA JOPA PERINTÖVERON MUODOSSA eli ,missä vaan voi olla veroja,kaikki kerätään?-tuskin koskee ökyrikkaita.

  On tämä Suomi niin uskomaton paikka.Ikäänkuin täällä olisi ”rikollismafia”, joka kyykyttää/putsaa kansaa,ja ”vetää lokaan kaiken viisaan ja eettiset asia……toisaalta,jos ei ole viisautta eikä järkeä, mistäs sen saa/ottaa ja jos ei ole kuin ahneutta j….myötäsyntyistäkö?”

  ”Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia”.

  ….tuntuu, että ”valta on kaapattu ihan kaikkia julkisen puolen ainakin ylimpiä tasoja,keskitasoa myöten….suorittavalle tasolle ”laitetaan yhä enemmän tännetulleita kolmannen maailman tyyppejä”.
  Mutta kansa maksaa KORKEAT VEROT,näiden kulut.

  Tasa-arvoinen avioliittolaki lienee ainut kansalaisaloite, joka mennyt läpi.KERTOO KAIKEN VALTAAPITÄVISTÄ.

  Valtahan sopii aniharvalle.Valtaa on helppo pitää näin pienessä maassa erilaisten ”hyvävelisisko verkostojen kautta”.Varmaan moni tajuaa, mitä tarkoitetaan.Pelkkää ”mustaa ja pahuutta”.

  Herra siunatkoon ja varjelkoon Suomea ja sen Isänmaallisia kansalaisia.Rakkauden enkelien varjelusta.

  On hyvä kansalle, että eeuu hajoaa?

  Sehän horjuu kuin ”rapajuoppo”… ja on sortumaisillaan, ihan niinkuin Neukkula ja ”koko kommunistinen” paskajärjestelmä itäeuroopassakin” ….hajosivat ..kommunismi on ” niin perseestä kuin olla ja voi.Me Suomessa elämme nyt siinä paraikaa.
  Kukahan ” ei mikään järjen jättiläinen” on keksinyt kommunismin?

  Reply
 • 28.11.2018 at 16:50
  Permalink

  Italiassa ei ole Brysseliä kumartavaa maanpetturi-hallitusta:

  ”Myös Italia jää pois joulukuun Marrakeshin kokouksesta, missä on tarkoitus hyväksyä YK:n GCM-siirtolaisuussopimus.

  Italian sisäministeri ilmoitti tänään, että Italia ei lähetä edustajaa joulukuussa pidettävään YK:n Marrakeshin kokoukseen, missä on tarkoitus hyväksyä GCM-siirtolaisuussopimus. Italia haluaa sopimuksen parlamenttinsa käsiteltäväksi.

  Maan sisä- ja varapääministeri sekä kansallismielisen Legan johtaja Matteo Salvini ilmoitti asiasta, kun myös maan hallitsevan koalition toinen valtapuolue M5S oli ilmoittanut kielteisen kantansa sopimukseen.

  Tähän mennessä sopimuksesta ovat ilmoittautuneet kieltäytyvänsä ainakin Yhdysvallat, Unkari, Itävalta, Australia, Tšekki, Bulgaria, Slovakia, Puola sekä Israel. Ainakin Saksassa ja Belgiassa keskustelu sopimuksesta on meneillään.

  Sopimuksen arvellaan hämärtävän laittoman ja laillisen maahanmuuton eroa ja sen mukanaan tuomien ”kulkuväylien” perustamisen Eurooppaan pelätään laukaisevan laajoja kansainvaelluksia.
  Suomi aikoo hyväksyä siirtolaisuussopimuksen

  Suomi aikoo hyväksyä YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen. Asiaa vastustava Adressi globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi on kerännyt jo lähes 30 000 nimeä ja on Adressit.com -palvelun suosituin adressi.

  Adressi luovutetaan ulkoministeri Timo Soinille Suomen itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018.

  28.11 klo 16:36 Lisätty tieto, että Italia haluaa sopimuksen parlamentin käsiteltäväksi.

  https://www.kansalainen.fi/italia-ei-hyvaksy-ykn-gcm-siirtolaisuussopimusta/

  Reply
 • 2.12.2018 at 20:09
  Permalink

  ilman muuta pitäis hylätä ensin hoidetaan omat asiat kuntoon ja katsotaan sitten mitä tapahtuu

  Reply
 • 3.12.2018 at 21:52
  Permalink

  Törkeä ja vaarallinen sopimus

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.