”Malesiassa uskonnonvapaus”, sanoo Suomen Malesian suurlähettiläs – ”Harmonian rikkominen kielletty”

Malesiassa pidätettiin eilen, keskiviikkona neljä suomalaista turistia. Syyksi ilmoitettiin kristillisen lähetystyön tekeminen, joskin pidätetyt suomalaiset eivät olleet tästä aivan samaa mieltä. Turistit olivat jakaneet paikallisille kyniä, joissa oli lukenut ”Sillä Jeesus on Tie ja Totuus ja Elämä! Joh 14:6.”. 

Malesia on muslimivaltio, jossa myös paikallisten viranomaisten mukaan on uskonnonvapaus. Asian on vahvistanut myös Malesian Suomen suurlähettiläs Teemu Laakkosen, jonka mukaan kuitenkin esimerkiksi ”uskonnollisten syiden perusteella epäjärjestyksen aiheuttaminen tai harmonian rikkominen tai sellaiseen tekoon pyrkiminen on kielletty.”.

Lähetystyöksi tulkittu kynien jakaminen saattaa viedä turistit linnaan pidemmäksikin aikaa. Vastaavanlaisesta toiminnasta voi Malesiassa saada jopa viiden vuoden tuomion. Suurlähetystöstä ollaan oltu yhteydessä paikallisiin viranomaisiin, mutta Laakkosen mukaan uskontoon liittyvä lainsäädäntöä luetaan maassa yleisesti ottaen pilkun tarkasti.

Lähde: MTV, IL

14 thoughts on “”Malesiassa uskonnonvapaus”, sanoo Suomen Malesian suurlähettiläs – ”Harmonian rikkominen kielletty”

 • 22.11.2018 at 06:35
  Permalink

  Yksityisesti saa olla eri uskoa. Eli kerettiläisiä ei vainota, kunhan ovat hiljaa. Miksi tuputtaa uskoaan muille?

  Reply
  • 22.11.2018 at 09:21
   Permalink

   oikeessa olet, jos on niin pölhö että menee tuputtamaan omaa uskoaan muille, vieläpä musuliini maihin, on tosiaan 5 v. vankilaa pikku juttu, onhan siinä aikaa sitten funtzia omaa uskoaan…mutta hölmölässä saa kirkua kurkkun täydeltä niin ziisusta kuin alluakin…ja varsinaisesti allu on tänään pop juuri suvakkien makuun…siinäpä kirkuvat…..

   Reply
   • 22.11.2018 at 19:57
    Permalink

    Kävin huvikseni vilkaisemassa UM:n matkustustiedotteen, joka sanoo mm.:
    ”Malesia on islamilainen maa. Paikallista islamilaista kulttuuria ja tapoja on syytä kunnioittaa erityisesti Kelantanin ja Kedahin osavaltioissa ja silloin kun vierailet uskonnollisissa paikoissa”.
    Langkawi, missä nuo ”lähetyssaarnaajat” napattiin on osa Kedahia.
    Jos aikuiset ihmiset työntävät päänsä tarkoituksella kusiaispesään, niin minun terveiseni ovat ”mitäs läksit, kikkeliskokkelis”.

    Jos tämä on joku Niikon vaalitempaus, niin kehotan ihmisiä etsimään fiksumman ehdokkaan.

    Reply
 • 22.11.2018 at 07:20
  Permalink

  Islamilaisissa maissa on tuollaista, eikä Malesia ole lainkaan ankarin. Miksi Euroopassa ei kielletä islamin julistamista ja sen esilletuomista? Sitten oltaisiin samalla viivalla. Nythän islamilla on suositummuusasema maailmalla ja siitä voi seurata koko maailman islamisoituminen.

  Reply
  • 22.11.2018 at 09:24
   Permalink

   ollessani maleisiassa, siellä oli maailman kovin rattijuopumus laki. jos olit kännissä ratissa, saivat teloittaa paikan päällä, ja jos oli perhettä mukana autossa, nekin sai delata, että sillai, tämä näistä monikulttuurimaista, tulekohan tämäkin hölmölään???

   Reply
   • 22.11.2018 at 12:15
    Permalink

    Muistitko ottaa aamulääkkeet?

    Reply
   • 10.1.2019 at 02:30
    Permalink

    Jorma, ad hominem -keskusteluvirheen sijaan voisit ladata lähdeviitteineen todisteet, että ”Pertti Grandell” valehtelee? Vai oletko vain vihainen kun itsellesi sopimaton totuus tulee esille?

    – –

    Uskonnot joutuvat ”aina” despoottisten päättäjien työkaluiksi. EU:ssa er’s tällainen työkalu on Islam.

    Kristinuskoa on myös käytetty kautta vuosituhansien diktaattorien hirvittävänä menetelmänä kaitsea ja kiduttaa kansaa. Olenko näkevinäni allaolevassa sellaista, mikä pätee myös ”monikultturismiin” ja ”ilmastonmuutosuskoon”?:

    ”Total

    A theocratic state is a particularly pernicious and austere form of dictatorship. Individual ”sin” is held to pollute the community and is used to enforce a harsh, collective discipline. A blind obedience is required to secure God’s blessing. Where once humanity had gathered in the agora to hear and debate through the skills of rhetoric and logic, now cowed ’sheep’ knelt in silence in the basilica of a church to receive, without question, a sermon from on high. From the pulpit, too, came imperial propaganda, and on occasions, ’heretical’ diatribes. In time, the call would be for holy murder – crusades, pogroms, witch hunts.

    In the fusion of Church with State, the imperial family (and indeed the barbarian successor kings) did indeed gain the ”endorsement of Heaven.” With a theocratic monarchy in the east, a papal monarchy in Rome, and barbarous sister kingdoms of christendom in the west, an ecclesiastic totalitarianism reigned throughout Europe, its tyranny permeating every sphere of life.

    Faced with such almighty autocracy the ancient liberties of the common people, if only ever slightly referenced by tribunes and assemblies, dissolved before the ’divine right of kings’ and ’Privilegia Ecclesiastica’.

    ”The King bears the image of God, just as the bishop bears the image of Christ.”

    – The frightening words of the 4th century Ambrosiaster.

    Because the malicious God of the Old Testament frequently acted in an arbitrary, vicious manner so might kings and emperors – with impunity. Thus, the ever-pious Justinian saved his throne in the face of the Nika riots in 532 by the massacre of 30-50,000 rioters. The only restraint upon boundless tyranny was the collapse of enforceable authority.

    The study of jurisprudence, the very Law itself, became an irrelevance.”

    Reply
 • 22.11.2018 at 10:03
  Permalink

  Ja täällä ollaan pykäämässä moskeijoita ”rauhan uskolle” jossa voi sitten kannustaa mielenhäiriöllisiin yksittäistapauksiin porukkaa.

  Reply
 • 22.11.2018 at 10:06
  Permalink

  Mikähän kumman pakkomielle tuollainen lähetyssaarnaajan leikkiminen on joillekin?
  Näitähän tulee välillä minullekin kadulla puhumaan Jumalasta, ja kun kysyn mikä saa heidät kuvittelemaan tietävänsä Jumalasta jotain sellaista mitä minä en tietäisi heitä paremmin, niin siinä sitä sitten pyöritellään silmiä ja häivytään äkkiä paikalta.
  Tekopyhiä paskiaisia jotka kuvittelevat olevansa muita parempia ihmisiä.
  Näyttäkööt todellisen uskonsa ja menkööt saarnaamaan johonkin Teheranin tai Islamabadin torille ja kokekoot kaipaamansa marttyyrikuoleman uskonsa puolesta.

  Reply
 • 22.11.2018 at 12:08
  Permalink

  On tullut maassa käytyä ja voin kertoa että ei sijoitu kohtuu kattavalla listallani kovinkaan korkealle -eikä syynä ole uskonto vaan noille kulmakunnille ominainen paskaisuus ym. ”kulttuuri” mitä siellä toteutetaan.

  -En suosittele yhdellekkään malesian matkailua -enkä tuota aasian suuntaa ylipäätään.

  Reply
 • 22.11.2018 at 15:04
  Permalink

  Malesiassa on pääuskonto islam, joten ”muilla” ei sinne ole asiaa mennä ”vääräuskoisuuttaan” tarjoamaan. Malesialaiset eivät ole arabeja tai persialaisia, joten eivät kaiketi ainakaan maailman uutisten mukaan eivät ole kaikkein pahimpia terroristeja tai sitten ovat niin ”pliisuja” ettei se ylitä Himalajan korkuista ”uutiskynnystä”. Emännät peittävät päänsä ja osa ei. Mutta omaa kokemusta paikan päältä ei ole, joten en tiedä millaista ”reaalisosialismia” siellä tosiasiassa harjoitetaan.

  Reply
 • 22.11.2018 at 20:36
  Permalink

  Öh entäs täällä. Harmonian rikkominen on sitä, että pitää kiinni omista tavoistaan ja arvoistaan. Islamilaisissa maissa taas sitä että tuo omia tapojaan ja arvojaan.

  Reply
 • 24.11.2018 at 02:59
  Permalink

  Mitä me suomalaiset hurskastelemme uskonnonvapaudesta muualla? Täällä syrjitään ja noitavainotaan tunnustavia kristittyjä. Maamme on häpeäpilkku länsimaiden joukossa Ruotsin ohella.

  Reply
 • 24.11.2018 at 20:32
  Permalink

  Eikö kaikki voimavarat pitäisi keskittää oman maan islamisoitumisen estämiseen? Miksi mennä jakelemaan jotain Jeesus-kyniä johonkin Malesiaan. Malesian väkiluku on 30 miljoonaa, eli noin 6x Suomen väkilukuun verrattuna. Neljä hihhulia on siellä kuin pieru Saharassa.

  Maallistuneet suomalaiset eivät taida ymmärtää, mikä merkitys islamilla on muslimeille verrattuna kristinuskoon suomalaisille. Tuossa kivenheiton päässä asunnostani on albaanien islamin, koraanin ja kulttuurin keskus. Kun suomalaiset menevät perjantai-iltaisin kaljalle ja lauantaisin shoppailemaan kauppakeskukseen, menevät karvaranteet pyllistelemään punaiselle matolle tuohon piilomoskeijaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.