EU:n korkea edustaja Mogherini: ”Siirtolaisten meritaxipalvelulla ei tulevaisuutta ilman valtioiden sopua”

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini on huolissaan Euroopan ja Afrikan välisen, siirtolaisille suunnatun meritaxipalvelu ”Operaatio Sophian” tulevaisuudesta. Italian hallitus on heittäytynyt poikkiteloin harvasatamaisen järjestelmän tielle. Tämä uhkaa kaataa koko operaation.

Italian hallitus on vaatinut, että Afrikasta Eurooppaan siirtolaisia tuovan ”Operaatio Sophian” määräsatamat jakautuisivat tulevaisuudessa useamman jäsenmaan kesken. Operaation on määrä päättyä joulukuussa, mutta sille jatkoa haaveileva Mogherini on ilmaissut huolensa suunnitelmien kariutumisesta.

Tiistaina 20.11 pidetyssä kokouksessa ei päästy puusta pitkään. Sopimusta operaation jatkamiseksi ei saatu aikaiseksi ja Mogherinin mukaan viimeiset hetket ovat edessä.

– Sanoin selkeästi ministereille, että joko he löytävät väliaikaisen ratkaisun määräsatamaongelmaan seuraavina viikkoina, tai joudumme purkamaan operaation ja operaatio tulee loppumaan.

Eurooppaan saapuvien siirtolaisten turvapaikkahakemukset käsitellään siinä satamassa, johon ”Sophian” nämä tuo. Dublin-sopimuksen mukaisesti tämä tarkoittaa sitä, etä se valtio, jonka alueella tuo ”ensisatama” sijaitsee, on lähtökohtaisesti vastuussa siirtolaisista.

Italian toteamuksen mukaan, muidenkin EU-maiden on kannettava taakkaa ja vastuuta merestä pelastetuista siirtolaisista ja otettava vastaan enemmän maihin nousevia. ”Sophian” kokemat vastoinkäymiset ovat herättäneet unionissa keskusteluja myös Dublin-sopimuksen muuttamisen tarpeesta. Mogherini taas on ilmaissut, että väliaikaisen ratkaisun tulisi löytyä ilman, että Dublin-sopimukseen tarvitsisi kajota.

Lähde: France24

 

12 thoughts on “EU:n korkea edustaja Mogherini: ”Siirtolaisten meritaxipalvelulla ei tulevaisuutta ilman valtioiden sopua”

 • 21.11.2018 at 20:28
  Permalink

  meritaxi voidaan lopetta heti, tai jos jatkuu, takaisin satamaan mistä lähteneet. ei eurooppa ole mikään afrikan tai lähi-idän sosiaalitoimisto, jos ovat tulleet itsenäisestävaltiosta, pitää olla rokotustodistukset ja passit kunnossa. et muuten mene djiboutiinkaan ilman viisumia ja rokotus ym todistuksia, jos menet angolaan, maksaa pelkkä viisumi 1000 euroa, ja jos on pilkkukin väärin papereissa kotiin lennät kuin pieru saharaan, kumma kun sieltäpäin tullaan ilmaan mitään dokumentteja ja parutaan vaan ylläpitoa, ziisus tämä eu on kyllä täysin mädäntynyt liitto. eikö siitä jo voisi luopua, jos suvakit tahtoo exotiikkaa ja läpystelijöitä, menkää afriikkaan tai mihin tahansa, lähin lähi-itä ja somalia on viikinglautan päässä tukholmassa, sinne vaan katsomaan tummaa säpinää, jos kantti kestää, iltaisin pieniä raiskauksia ja auto paloja, siinä vipinää.miksi helkkarissa pitää saada moista sceidaa omalle tontille…

  Reply
 • 21.11.2018 at 20:51
  Permalink

  Eu nimikkeet voitaisiin mielestäni uusia. Turhan prameita.

  Nyt on mm. ”Korkea edustaja”.

  Ehdotan uudeksi nimikkeeksi ”EU pönttö”

  Reply
 • 21.11.2018 at 21:26
  Permalink

  Eu:n korkea edustaja on globalistimafian kätilö.
  Siirtolainen on henkilö joka muuttaa toiseen maahan vasta kun on hankkinut sieltä työpaikan. Kuitenkaan euroopan ulkopuolista työvoimaa ei tarvita koska omasta takaa on miljoonia työttömiä. Joten Eu: korkea edustaja käskeköön lopettaa meritaxi liikeenteen ja kaikki vuoden 2000 jälkeen tulleet loiset palautettakoon kotimaihinsa.
  Sitä ei kyllä tapahdu koska globalistit haluavat sotaa ja YK:sta koko maailman keskushalinnon.

  Reply
 • 21.11.2018 at 22:17
  Permalink

  Hienoa, ettei ole tulevaisuutta. Toivottavasti tilanne pysyy sellaisena.

  Reply
 • 21.11.2018 at 23:36
  Permalink

  Siirtolainen on omilla varoillaan toiseen maahan muuttava henkilö, joka kustantaa itse oman elämänsä. Pakolainen taas on poliittista, uskonnollista tai rodullista vainoa pakeneva vähemmistön edustaja. Näillä meritakseilla on kuskattu lähes pelkästään porukkaa jotka eivät sovi kumpaakaan kategoriaan millään kriteerillä. Joten turhina tai itseasissa jopa haitallisina, nämä kuljetuspalvelut pitääkin lopettaa.

  Reply
 • 22.11.2018 at 02:15
  Permalink

  Afrikan puolelta löytyy satamia ja ovat vieläpä lähempänäkin ”pelastusaluetta”, jolloin säästyy polttoainettakin. Ei ole ihmisoikeus muuttaa Eurooppaan, eikä turvapaikanhaku valehdellen ole oikeudenmukaista, eikä rehellistä eurooppalaisia kohtaan. On siis vihreämpi ja oikeudenmukaisempi ratkaisukin viedä pelastetut lähemmäs kotimaataan.

  Tuon virran ovat vihervassut puolueesta riippumatta aiheuttaneet luomalla houkuttimia, mainostamalla niitä ja järjestämällä vieläpä apuakin laittomalle maahantunkeutumiselle.

  Reply
 • 22.11.2018 at 05:56
  Permalink

  Tuo hurri haluaa täyttää Euroopan kehitysmaalaisilla, koska oma kotimaa on jo pilattu.Nyt ymmärrän nykyisen EU:n linjan jos johdossa on näitä sigrid-tätejä. Tuollakin on kotonaan varmaan oma suklaasilmäinen kotimatu, joka rankan työpäivän jälkeen antaa taitojensa tulla täydellä höökillä. Ruonalaittoa ja kivaa yhdessäoloa, jälkiruoka nautitaan sitten illalla kun pääruoka on hieman laskettanut.

  Reply
 • 22.11.2018 at 06:37
  Permalink

  Italian Soinillekin homman jatkuminen siis kävisi, kunhan vain taakkaa jaetaan. Huhhuh

  Reply
 • 22.11.2018 at 10:00
  Permalink

  ”määräsatamat jakautuisivat tulevaisuudessa useamman jäsenmaan kesken. ”

  Se on täysin laitonta ihmissalakuljetusta, ja ainoa määräsatama pitäisi olla se lähtösatama.
  eu on täysin sairas.
  Se laiton siirtolaisuus kyllä saataisiin loppumaan helposti ja samalla ne hukkumiset, mutta sitä ei haluta lopettaa.

  Reply
 • 22.11.2018 at 11:45
  Permalink

  Saatana eikö ihmiset tajua mikä paska tämä globalistien ja Bilderbergin eliitin ohjailema unioni on?
  Ei vittu kun käydään vaan töissä, syödään tofua ja katellaan salkkareita.
  Ja uskotellaan että kaikki on hyvin, Orpokin juuri niin sanoi.
  50 vuotta ja tämä manner on uusi pohjoinen Afrikka, SHITHOLE jossa muslimit ja somalit taistelevat vallasta. Valkoinen ihminen on kadonnut.
  Osa muuttanut vittuun, loput tapettu.

  Reply
 • 22.11.2018 at 15:27
  Permalink

  EU on koko ajan tukenut ja suojellut sekä varmasti myös rahoittanut laitonta ihmiskauppaa Välimeren yli mafiosoille tarkoituksellisesti. Ja tuo edellinen onkin ilmiselvä tapaus, sillä jos EU olisi halunnut estää meren yli tapahtuvan ”pelastustyön”, jota kommunistiset ”ihmisystävät” ovat harjoittaneet lopullisena tarkoituksena vain Euroopan täyttämisen roskaväellä kuten George Soros ja EU:n globalistit ovat aina halunneet tuhotakseen Euroopan väestörakenteen kivikauteen. Ei Välimeren yli olisi päässyt paatin paattia, mutta Saksan tuholais -kansleri Merkel on ollut suurin märkäpesäke Ranskan Macronin kanssa Euroopan ruumissa, jotka molemmat tietoisella politiikallaan ovat polkeneet eurooppalaisten kansakuntien oikeudet elämään ja turvattuun tulevaisuuteen, jota se normaalilla elämällään eli tekemällä työtä ja kasvattamalla kansantalouksia olisivat tosiasiallisesti antaneet sen merkittävimmän panoksen Euroopan tulevaisuudella maailmantaloudessa ja yhteiskuntina, jossa vallitsee edes jossain määrin järjellinen yhteiskuntarauha ja järjestys, mikä myös osaltaa olisi vahvistanut tämän mantereen tukipylväitä ja rakenteita itsessään.

  Mutta päinvastoin Saksan Liittokansleri Angela Merkelin kommunistinen haave suistaa Länsi-Eurooppa sisällissodan kaltaiseen tilaan on vain merkinnyt satojen miljardien vahinkoja ja ylikin kun otetaan kaikki ne haitat mitä Eurooppa on kokenut muslimi terroristeista yhteiskuntien sisällä päätyen aina 200 miljardin tappioihin, mitä yksistään Ranska ja Saksa ovat molemmat kärsineet matkailutulojen romahtaessa aina vuodesta 2015 lähtien ja kuka määrän tietää muiden EU-maiden osalta, jotka ovat pakotettuina joutuneet osallistumaan tuhon umpihulluun hankkeeseen, josta yksittäinen ihminen suljettaisiin mielisairaalaan itsetuhoisuutensa vuoksi ja vaarasta itselleen ja muille.

  Reply
 • 23.3.2019 at 17:55
  Permalink

  ”Saatana eikö ihmiset tajua mikä paska tämä globalistien ja Bilderbergin eliitin ohjailema unioni on?”
  Luulitko olevasi ainoa joka tuon tietää?
  No, et varmaan, olet typpiä, ”minä., minä, minä ja minä, vain minä voin tietää totuuden ei muut”.

  Alkaa vituttamaan kaltaisesi asioiden yleistäjät.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.