Reijo Tossavainen: Siperia opettaa myös HS-Pravdaa

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Oyj aloittaa kolmen ilmaisjakelulehden teon. Helsinki saa omansa, samoin Vantaa ja Espoo. Syy on yksinkertainen: tilaajamäärän romahtamisen jälkeen HS-Pravdan on pakko siirtyä ilmaisjakelulehtiin. Silloin punavihreän agendan pakkosyöttö ei ole enää kiinni tilaajan tahdosta. Aviisi kolahtaa postiluukusta lupaa kysymättä.

Helsingin Sanomien ja muidenkin sanomalehtien paperiversioiden levikit ovat olleet vuosien ajan lähes 10 % vuosittaisessa syöksykierteessä. On jokseenkin varmaa, että alamäki jatkuu samanlaisena. Näin ollen sanomalehtien paperiversiot ovat menneen talven lumia noin 10-15 vuoden kuluttua. Sitä ennen eli noin viiden vuoden kuluttua nykyiset seitsenpäiväiset sanomalehdet siirtyvät kolmipäiväisiksi. Samalla Postin postinjakelu siirtyy tapahtumaan kolme kertaa viikossa.

Aikoinaan Helsingin Sanomat suhtautui ilmaisjakelulehtiin eli kaupunkilehtiin ylimielisesti. Se ei halunnut koskea niihin pitkällä kepilläkään. Nyt Siperia on opettanut. Pakon edessä asenne on muuttunut myönteiseksi.

Merkittävää muutoksessa on sekin, että digiversioiden myynti ei korvaa paperilehden tilaajien vähenemistä. Viime vuoden osalta HS-Pravda on kehunut pienoista plussaa, mutta se on saatu aikaiseksi erilaisilla markkinointitempuilla. Se on siis tilapäistä, sillä kannettu vesi ei kaivossa pysy.

Tekniikan kehittymisen ohella sanomalehtien syöksykierteeseen vaikuttaa niiden muuttuminen punavihreän agendajournalismin julistajiksi. Suurin osa kansalaisista haluaa kuitenkin lukea objektiivista ja neutraalia journalismia. Kun sitä ei ole tarjolla, niin he ”äänestävät jaloillaan”.

Onneksi on some. Se on vahvistunut ja tulee vahvistumaan sitä mukaa kun Sanomatalon norsunluutorni hajoaa. Some tarjoaa sanomisen vapauden niille, joilta punavihreä agendajournalismi sen epää.

…….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

12 thoughts on “Reijo Tossavainen: Siperia opettaa myös HS-Pravdaa

 • 20.11.2018 at 17:29
  Permalink

  Mainoskielto luukkuun niin ei tuu ilmaisjakelu lehtiäkään. Toiminut ainakin tähän asti.
  Vaarana on että HS älyää toimittaa lehtensä julkisina tiedotteina ( logo IK) , niin silloin posti on velvollinen jakamaan ne joka ikiseen luukkuun.

  Reply
 • 20.11.2018 at 17:32
  Permalink

  Ovat jo tyrkyttäneet Hyysäriä kuin diileri huumeitaan, ensimmäiset kerrat ilmaiseksi. En toki huolinut ja ilmoitin mistä johtuu. Törkyjulkaisujen ilmaisjakelun voi onneksi helposti kieltää laittamalla postilaatikkoon tai luukkuun ilmaisjakelun kiellon ilmoittavan tekstin tai tarran.

  Reply
 • 20.11.2018 at 18:15
  Permalink

  Kommunistit ajavat kommunismiaan pakolla ja eikä sellainen sivuseikka kun aviisin levikin laskeminen kuin kamelin häntä ei saa ilmettäkään värähtämään kommunistien kasvoilla. Koska kommunismi on pakkovaltaa aivan kuten islam. Ei näiden kahden tahon tarkoituksena olekaan miellyttää ketään puheillaan tai teoillaan, vaan molempien pohjautuessa rikolliseen totalitarismiin ja väkivaltaan humanismin ja korkeiden arvojen ollessa vain syötti hiiren loukkaassa, jolla hyväuskoiset idiootit saadaan satimeen ja diktatuurihallinnon orjatyövoimaksi ja massaksi, jolla ei ole mitään ihnimillisiä tarpeita eikä näinollen myöskään heitä ei ole tarvetta kohdella inhimillisesti.
  Puhdas oikea paskapaperikin on arvokkaampaa sisältönsä suhteen kuin helsingin sanomain ilmaisjakelulehdet, sillä kukaan tervepäinen ei löydä niistä yhtäkään lukemisen arvoista juttua, joka edes etäisesti koskettaisi asianomaisen elämää kiinnostavasti.

  Reply
 • 20.11.2018 at 18:38
  Permalink

  Aika lailla vedetty mutkia suoraksi. Usein kuulee sanottavan että internet ja some on luonut uhan journalismille ja se vetelee viimeisiään. Vähänkään journalismin historiaa tunteva tietää että tämä(kään) ei ole journalismin historiassa uusi ilmiö että tekniikka kehittyy.

  Mitä sanomalehtiin tulee niin tietenkin asiat muuttuu, mutta ei sanomalehdet tule katoamaan. Ainoastaan tapa miten niitä kätetään ja mitä niissää julkaistaan.

  Nyt Tossavainen herätys!

  Reply
  • 20.11.2018 at 19:12
   Permalink

   Missä on ”vedetty mutkia suoriksi”? Journalismin historiassa on uusi ilmiö se, että perinteisesti laatumediaksi mielletty media kokee rökäletappion levikissä ja menekissä oman agendajournalisminsa lukijoissa aiheuttaman hylkimisreaktion johdosta, ja siirtyy ilmaisjakelun kautta propagandansa pakkosyöttöön.

   Reply
  • 21.11.2018 at 16:10
   Permalink

   Kun Neuvostoliiton alasajon jälkeen virolaisia muutti Suomeen, niin he ihmettelivät kuinka suomalaiset näyttävät uskovan lähes kaiken, mitä sanomalehdissä kerrotaan. Virolaiset olivat oppineet, mitä (Moskovan) Pravdan ”totuus” oli. Viime vuosina yhä suurempi osa suomalaisista, varsinkin internetin vaihtoehtomedian ansiosta ilmeisesti on tehnyt vastaavan havainnon suomalaisten ikioman BRYSSELIN Pravdan esittämästä ”totuudesta”.

   Reply
   • 21.11.2018 at 16:33
    Permalink

    Brysselin Pravdan takapiruna oli aikaisemmin EU-diktatuurin/Uuden maailmanjärjestyksen agendaa ajanut Aatos Erkko, joka mm. oli osallistunut Bilderberg-kokoukseen. Erkon mentyä majanmajoille manttelinperijänä Pravdan takapiruna on samaa agendaa edustava bilderbergi-globalisti Antti Herlin. Bilderberg-agendaan ja niinollen EU-agendaan kuuluu mm. kansallisvaltioiden tuhoaminen ja se tapahtuu helposti pitämällä rajat auki afrikkalaisen kehitysmaalaisten massainvaasiolle.

    Se selittää Pravdan taukoamattoman, monimuotoisen monikulttuuri-propagandan. Vailla moraalia oleva selkärangaton massa on helpompi alistaa EU-diktatuuriin/Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaan. Se selittää Pravda suoltaman taukoamattoman kulttuurimarxistis-feministisen perversiopropagandan

    Brysselin Pravdan ja koko muunkin valtaVALEmedian toimittajakuntaa dominoivat viherkommunistit suoltavat tuota kommunistisen Frankfurt-koulukunnan moraalinmädätys-tekniikoihin perustuvaa perversiosaastaa luonnollisesti oikein aatteensa palon voimalla. Feminismihän oli sitä paitsi Yhdysvaltain kommunistisen puolueen alulle panema ja luonnollisesti Neuvostoliitossa kielletty, koska se oli luotu vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä epävakauttamaan.

    Reply
 • 20.11.2018 at 22:41
  Permalink

  Tampereen ”Pravdaa” saa halvimmillaan n.12.50 € per kuukausi sis.myös digi.Eli taitaa olla pakko saada levikkiä.

  Reply
 • 20.11.2018 at 23:14
  Permalink

  Maailmasta on tullut niin hullu paikka, ettei oikeastaan ole sijaa objektiiviselle totuudelle. Kaikki on nykyisin aatteiden läpitunkemaa vaikuttamista ja omien mielipiteiden tuputtamista.

  Hesarin olisi vaikea pyrkiä omaksumaan neutraalimpaa linjaa, koska se ei sitten miellyttäisi pääkaupunkiseudun tai Turun tai Tampereen punavihreässä kuplassa asuvia. Nykyaikainen suurkaupunkielämä on vääjäämättä todellisuudelle vierasta ja pyrkii yhä vain poispäin maalaisjärjen tai maatiaismoraalin mukaisista näkemyksistä. Tavallaan Hesarin levikin lasku on myös luonnollista, sillä isojen kaupunkien ulkopuolella asuvat tai muuten vain konservatiiviset eivät enää pysty nielemään lehden ääriprogressiivista maailmankuvaa ja alkavat peruutella tilauksiaan. Ylen suhteen tämä ei ikävä kyllä ole mahdollista, vaikka Yle on jopa Hesaria sakeampi propagandan vääntäjä.

  Reply
  • 21.11.2018 at 23:11
   Permalink

   YLE:n suhteen toimii se että kun mitään muuta hillitsijää ei ole, niin mitä karumpaa palautetta sinne laittaa, niin ne idiootit vääntävät vain propagandamyllynsä kierroksia yhä kovemmille lukemille, se on jo havaittu. Lopputulos on se että ohjelma-anti on jo niin älytöntä että jopa ns. ”tolkun ihmiset” ja muutkin hieman hitaammalla sytytyksellä varustetut kokevat sen lopulta luotaantyöntäväksi ja omaa älyään ja yksilöllisyyttään kohtaan suunnatuksi pilkaksi.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.