Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomen erota Euroopan unionista?

Euroopan unioni herättää voimakkaita tunteita, puolesta ja vastaan. Jotkut kritisoivat sitä kansoja ja valtioita tuhoavaksi helvetinkoneeksi ja jotkut taas ylistävät unionia ikuisen vaurauden ja hyvinvoinnin sampona. Vaikka virallinen totuus on enemmän jälkimmäistä, tuntuu vastustus EU:ta vastaan vain lisääntyvän.

Iso-Britannia on saanut käännettyä Brexitin vihdoin loppusuoralle, pitkittyneen vääntämisen jälkeen ja jättipä muuan Paavo Väyrynen lakialoitteen kansanäänestyksen järjestämisestä koskien Suomen jäsenyyttä unionissa.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Pitäisikö Suomen erota Euroopan unionista?

 • Kyllä (95%, 2 544 Votes)
 • Ei (4%, 104 Votes)
 • Mahdollisesti jos... (perustele kommenttiosiossa) (1%, 38 Votes)

Total Voters: 2 686

Loading ... Loading ...

31 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Pitäisikö Suomen erota Euroopan unionista?

 • 19.11.2018 at 13:45
  Permalink

  Emme ole edes liittyneet osaksi EU:ta, jos Suomen lakien mukaan mennään. Monessa kohdassa on viitattu kintaalla lain kirjaimelle ”liittyäksemme EU:n kovaan ytimeen”.

  Suomi näyttää kylläkin syöttöpossulta joka on ” joulupöydän ytimessä”.

  Reply
  • 21.11.2018 at 05:01
   Permalink

   EU nykyään on aivan toisenlainen kuin mihin liityttiin. Kusetus ei lopu koskaan, se voi joskus vaalien tuoksinnassa siltä näyttää kunnes taas juoksee kirkkaan keltaisena.

   Reply
 • 19.11.2018 at 13:52
  Permalink

  EU on muuttumassa imperiumiksi, joka alistaa jäsenkansojaan. Unkarilta vietiin vaikutusvalta rangaistuksena siitä että se noudatti kansan ylivoimaista tahtoa. Mikä on liittovaltio, jossa yhden valtion edustajilla ei ole vaikutusvaltaa liittovaltion asioihin? Ei kai vain Imperiumi?

  Hurjaa on että Euroopan johtajat kuten Juncker, Merkel ja Macron avoimesti puhuvat EU-imperiumista, käyttäen jopa itse termiä.

  Meidän kuulemma tulisi hankkia armeija (Saksan perustuslaki kieltää maan armeijaa toimimasta ulkomailla, mutta saksalaisista koostuvalle EU-armeijalle ei olisi mitään lakiteknistä estettä.) ja ryhtyä kilpailemaan Usan hegemonian kanssa sotilaallisella alueella.

  Samaan aikaan EU teki käytännössä sosiaalisen median (Facebook, Youtube, Twitter, blogialustat, jne.) palvelujen toiminnan mahdottomaksi alueellaan artikloilla 11 ja 13. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan että kaikki tuollainen toiminta tulee olemaan oletusarvoisesti kiellettyä, mutta ’yhteistyökykyisille’ tahoille luvataan erityislupa toimia.

  Eli käytännössä niin kauan kuin Facebook, Twitter ja Youtube pitävät poliittisesti väärämielisen keskustelun poissa palveluistaan, EU ei vaadi näitä tahoja vastuuseen käyttäjiensä sisällöistä. Jos markkinoille pyrkii sananvapautta painottava kilpailija, kuten Minds, Gab, tai BitChute, niin ellei näitä tahoja saada rajoittamaan EU-kansalaisten sananvapautta, EU alkaa karhuamaan saataviaan.

  Ja siis artiklojen 11 ja 13 noudattaminen on mahdotonta edes teoriassa. Artiklat antavat urheilukilpailujen järjestäjille tekijänoikeuden kaikkeen kilpailuissa syntyneeseen kuva- ja videomateriaaliin, samalla kun asettaa palveluntarjoajan vastuuseen käyttäjien lataamasta sisällöstä. Jos siis urheilija ottaa kuvan nyrjähtäneestä nilkastaan ja lataa sen Minds.com:iin, vaikka Minds.com:lla ei ole mitään keinoa tietää että kyseessä on (urheilutapahtuman järjesteäjän) tekijänoikeuksin suojattu materiaali, se joutuu vaadittaessa maksamaan korvauksia.

  EU:ssa alkaa nyt kansalaisvapauksien kannalta pimeä aika, samalla kun puuhataan yhteistä armeijaa ja rajoitetaan kansakuntien vaikutusmahdollisuuksia.

  Eipä kuulosta sellaiselta jonka kanssa minä haluaisin olla tekemisissä.

  Sanokaa minun sanoneen: Suomi sotii seuraavan sotansa lähivuosikymmeninä, ja se tulee olemaan vapaussota EU:sta, EU-joukkoja vastaan.

  Reply
 • 19.11.2018 at 14:01
  Permalink

  Suomen pitää erota EU:sta, jos sitä ei aleta kehittää vain kaupalliseksi yhteistyöorganisaatioksi, jossa jäsenet ovat itsenäisiä valtioita, jotka mm. maahanmuuttopolitiikasta päättävät itse. Omaksi valuutaksi markka tai vähintään euron rinnalle, vrt esim. Ruotsi.

  Reply
 • 19.11.2018 at 14:07
  Permalink

  Eu sta hyötyvät ainoastaan päättäjät ja sosiaali siirtolaiset. Kansa maksa huvin.

  Reply
 • 19.11.2018 at 14:32
  Permalink

  Mikäli EU:n luonne ei muutu, vaan vahva keskushallinto on ja pysyy, ehkä vahvistuukin, ei ole viisasta pysyä siinä mukana. Liittovaltioidea ei noudata liittovaltion ideaa, vaan keskushallinnon mielivaltaa yli ”osavaltioiden”. Esim. USA:ssa on osavaltio itsenäisempi kuin EU:n jäsenvaltio, eikä sellainen ”liittovaltio” ole jäsenilleen hyväksi.

  Mieluummin sitten vaikka vähän köyhdytään, jos erotessa väistämättä niin kävisi. Luultavasti ei kävisi, koska Suomessa on paljon osaamista, jolla voi hyvinkin pärjätä maailman menossa. Kumminkin maan pysyminen kansan omissa käsissä ja monikulttuurisuusideologiasta luopuminen ovat edellytys maalle, jossa suomalaisten on hyvä olla.

  Nykyinen politiikka on suomalaisvastainen ja sen suunta alistaa suomalaiset EU:n keskushallinnon alaisuuteen. Näin menee melkein kaikissa EU-maissa, mutta muutoksen tuulet ovat alkaneet puhaltaa ja EU saattaa tervehtyä. Suvakit tekevät kyllä parhaansa, että EU ei tervehtyisi.

  Reply
  • 20.11.2018 at 12:41
   Permalink

   Suomalaiset nyt vaan eivät viitsi. Meillä olisi valtavasti malmeja mitä myydä, mutta toisin kuin Zimbabwe esimerkiksi, annamme malmimme ulkomaalaisille jäteille vastikkeetta. Samoin on käymässä puhtoisille laajoille vesivarannoillemme. Vesi on jo kalliimpaa kuin raakaöljy suuressa osassa maailmaa.

   Lisäksi on lapin marjat ja yrtit. Viimeisimpänä uutisena variksenmarjan mikrobit, jotka vastustavat jopa sairaalabakteerejakin. Meneekö tämäkin patentti THL:n ilmeisesti todellisille työnantajille, Bayerille ja muille, lahjana pilkkahintaan?

   Reply
 • 19.11.2018 at 15:01
  Permalink

  Suomen itsenäisyys on palautettava eikä se onnistu millään mulla keinolla kuin EU-mafian käskyvallan alta irtaantumalla. Pelkkä ero ei riitä vaan sen lisäksi niitä tahoja jotka ovat meidät tähän tilanteeseen ajaneet TULEE RANGAISTA KOVEMMIN KUIN KETÄÄN KOSKAAN! -Syylliset tiedetään ja nyt nämä perkeleet on aika laittaa vastuuseen teoistaan.

  VALTIOPETOS ON RIKOS JOKA EI VANHENE KOSKAAN!

  Reply
 • 19.11.2018 at 15:05
  Permalink

  EU on ISOOON eliittikerhon ja hyväksikäyttäjien pesä. Rahaa jaetaan holittomasti ympäri maailman ja tietenkin sille valtavalle porukalle joka on tuon piiriin päässyt. Veronmaksajia kiristetään yhä enemmän ja enemmän ja keskiluokka maksaa tämän lystin. Rikkaille on tehty omat veronkierto lait joilla pääsevät tästä ”velvollisuudesta”

  Reply
 • 19.11.2018 at 15:06
  Permalink

  Hmm, kysymys on sama kuin kysyisi raiskatulta naiselta. Haluatko lisää vai lopetetaanko.

  Reply
 • 19.11.2018 at 15:45
  Permalink

  Olin 20 vuotta monikansallisissa yrityksissä (3 eri) töissä, jotka harrastivat aktiivista verosuunnittelua.. eli veronkiertoa. Tämä on ihan normikäytäntö.

  Ulkomaiset yritykset saavat Suomessa kilpailuetua kun eivät maksa veroa Suomeen. Juncker on kuuluisa siitä, että Luxenburgin pääministerinä ollessaan lukuisat monikansalliset yritykset perustivat pääkonttorinsa sinne saaden veroetua. Sama meininki jatkuu EUssa..

  Sen voi jokainen nähdä mihin tämä kehitys johtaa..

  Reply
  • 19.11.2018 at 16:36
   Permalink

   Noita veronkiertolakeja on vaikea ajaa alas, koska monikansalliset yritykset ovat rahoittaneet ne päättäjät valtaan jotka tuolla asioista tällä hetkellä päättävät, myös itse pääpiru juncker. Se varsinaisista asioista päättävä porukka on pieni mutta vaikutusvaltaisempi.Ne lukuista perskärpäset ovat tyytyväisiä niihin runsaisiin etuhin joita saavat, ja siksi ovat hyvin päättäjäeliitin talutusnuorassa. Nousukas stubb on hyvä esimerkki miten ura nousee vaikka taidot eivät riitä. Myötäily nykyistä politiikka kohtaan riittä.

   Ainakin Suomessa on nähtävissä medioissa taas jatkuvat ”uutiset” Euroopan väestön vanhenemisesta ja syntyvyyden laskusta. Siihen lisätään jatkuva uutisvörytys eläkevarojen riittämättömyydestä, uhkakuvat eläkeiän nostosta ja eläkkeiden laskemisesta. Tällä pehmitetään kansaa tulevaan, eli matujen massasiirroista toisista maista mm. Italia, Ranska, Saksa. Jos noissa on ollut koulutettua porukkaa, ne jäävät näihin maihin ja ”huonompi” kouluttamaton, luku ja kirjoitustaidoton aines saa lähteä. Ja mihin, sitä voi kukin miettiä.

   Reply
 • 19.11.2018 at 16:14
  Permalink

  Nimimerkki ”sensuroimaton totuus”
  Eipä tuohon liene lisättävää.

  ”Eu-taival” on ollut kansalle ”pelkkää alamäkeä,kurjistamista”.

  Jotkut mm.maalaistalonkin isännätkin todenneet, että ei tässä enää mitään omia isäntiä olla, kun brysselistä ja virkamiehiltä tulee ohjeet, mitä saa tehdä-tyyliin, olen samaa mieltä.

  Kun/jos eu hajoaa ,siitä irtaannutaan, mielestäni kukaan sen ”fanittajista ja jotka ovat olleet kansaa sumuttamassa tietäen ihan varmasti koko homman nimen, missä rahansa julkisen puolen tehtävissä ,siis monet kansanedustajat,monet virkamiehet+monet muut julkisen vallan toimijat, eivät voi jatkaa enää koskaan missään päättävillä paikoilla julkisen vallan tehtävissä mielestäni”KANSA MAKSAA VEROISTA PALKAT JA KULUT – ei voi kääntää takkia itselle sopivalla tavalla/hyötymällä mielestäni.

  Voiko antaa anteeksi vuosia kestäneet ”sumutukset”? Tjaa,mutta niinkuin sanoin, mielestäni jatkaa ei voi.Tämä on siis minun mielipiteeni.

  Meidät vietiin unioniin ja euroon ”viekkaudella” mielestäni.Suomi valtiona ”lakkasi olemasta”-aika paha juttu.

  Siksi luultavimmin ei ole 6.12 enää Itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentinlinnassa , vaan ”linnan juhlat” , ikäänkuin meillä olisi ”monarkia”.Aika irvokasta minusta,kun ei ole monarkia.

  Suomi oli aikoinaan kuningaskunta, ennen 1300-lukua;täällä asui suomensukuisia heimoja.

  Historia on ”poispyyhkäisty”-kysymys kuuluu MIKSI?

  Itse en muista , että lukion historian tunneilla olisi ollut ko. asiasta mainintaa.

  Onko kansaa, jolta on ”hävitetty menneisyys,upea historia ,helpompi pitää otteessaan?
  Näin lienee.

  Tuttuun tapaan, pyydän Jumalan siunausta Suomelle ja sen ISÄNMAALLISILLE ihmisille.

  Reply
  • 19.11.2018 at 18:04
   Permalink

   Loistava kommentti! Hyviä pointteja toit esille.

   Reply
 • 19.11.2018 at 16:43
  Permalink

  Pitäisikö EU:n kaatopaikaksi ja ghetoksi muodostuvan, EU:n jouksupoikana ja lypsylehmänä toimivan huutolaisen, EU:n päätöksenteon ulkopuolella olevan lakeijan, rikollisten, epädemokraattisten ja moraalittomien globalistien armoilla olevan vajaavaltaisen ja kansan orjuuteen ja ajan kuluessa kansanmurhaan ajavan EU:n jäte- ja keskitysleiriperiferian noustava alennustilastaan, suoristettava selkänsä, otettava itseään niskasta kiinni ja ruvettava kantamaan vastuuta itsestään? Juu, voisihan tuota EU-eroa harkitakin.

  Reply
 • 19.11.2018 at 20:30
  Permalink

  Olemme olleet jo 10 vuotta jonkinmoisessa lamassa. Omalla valuutalla ei näin voisi tapahtua. Samalla joudumme takaamaan muiden lainoja.

  Reply
 • 19.11.2018 at 20:52
  Permalink

  Todella upeeta, että Nykysuomi kysyy kansalaisten mielipiteitä. Ainoana mediana Suomessa.

  Ja nyt tulokset on 97% kannattaa eroa EU:sta, niin herää vakava kysymys, elämmekö ihan täydellisessä lumedemokratiassa ?????

  Mielenkiinnolla odotan tulevien galluppien vastauksia.

  Reply
  • 20.11.2018 at 18:30
   Permalink

   Elämme. Kusetuksen kokoluokka on niin valtava ettei sitä ymmärrä muuten kuin syvällisemmin asioihin perehtymällä. Kyse on globalisti-eliitin ansasta -tehdään suuria puhalluksia nopealla tahdilla ettei asoita vähemmän seuraavat (eli enemmistö kansasta) yksinkertaisesti pysy kärryillä missä mennään. Taktiikka toimii virkavalta/auktoriteetti uskovaisiin suomalaisiin täydellisesti -tosin täysin käsistä karannut propaganda alkaa vihdoin kääntyä eliittiä itseään vastaan, heräämisiä todellisuuteen tapahtuu yhä kiihtyvällä tahdilla ja siksi valtiorikolliset ovat alkaneet rajoittamaan kansalaisten perusoikeuksia rankalla kädellä.

   -Yksi keino kansanvallan murskaamiseen on vaalivilppi ja on täysin selvää että sitä tapahtuu suomessa laajamittaisena -kaikki äänestykset vuoden 1995 jälkeen ovat olleet enemmän tai vähemmän peukaloituja. Jos näille perkeleille annat tilaisuuden kusettaa niin ne tekevät sen 100% varmuudella -se on globalisteille vain yksi keino muiden joukossa kun kyse on vallasta ja rahasta.

   Reply
  • 20.11.2018 at 13:38
   Permalink

   Iso virhe tuossa raha-jutussa. 2% varanto ei tarkoita, että jos luottoa annetaan miljoona, niin varantoa pitää olla 988000.

   Se tarkoittaa, että varantona voi olla 2% koko lainasummasta. Jos lainasumma on 1000 000, tarvitsee pankin pitää varantona vain 20000.

   Pitääkö muuten seuraava paikkansa?

   ”Käytännössä kuitenkin tuhoutuu, häviää lainasumma olemasta kun se palautuu maksettuna velkana. Tämä estetään myymällä velka kolmannelle osapuolelle. Silloin velka on kaupallistettu, ja pankki saa muuten hävitettävästä velkasummasta suuren osan reaaliomaisuudekseen. Velan ostanut osapuoli saa vielä enemmän, saa pitää koko lainasumman plus korot reaaliomaisuutena, kunhan on saanut varat velalliselta.”

   Reply
   • 20.11.2018 at 13:43
    Permalink

    Entä tämä:

    ”kumpi toimii velallisen konkurssipesän reaaliomaisuuksien (natural resources, wealth, human resources) hallinnoijana korkovelkaorjuuteen pakotetun Suomen valtion kohdalla, EU vaiko YK?”

    ”Velkagiljotiinista voidaan yrittää päästä irti ottamalla koronmaksua varten lisää lainaa, mutta niin velkakierre vain pahenee ja hukumme velkaorjuuteen nopeammin. Jotkut – varsinkin jos pankit eivät myönnä uutta lainaa(!) – eivät pysty maksamaan velkojaan ja korkojaan, jolloin lainojen vakuutena ollut omaisuus siirtyy juutalaisten haltuun. Velkagiljotiini, juutalainen raha, on täysin mieletön, koska jo lähtökohtaisesti se siirtää koko Suomen varallisuuksineen, työn tuloksineen ja säästöineen kansainvälisille juutalaisille pankkiireille: jo lähtökohtaisesti pankeille on maksettava takaisin enemmän kuin liikkeellä on edes rahaa.”

    Reply
 • 20.11.2018 at 14:05
  Permalink

  Tuo videopätkä”euun johtajasta” kertoo ehkä enemmän kuin tuhat sanaa, resonoi koko unionin ja sen juttujen kanssa,yhtä ”huojuvaa”.

  Onkohan”korjaussarja” kenties menossa herra junkkerilla,?

  Onkohan nykyään monilla päättävillä paikoilla joitain, joilla on alkoholi tms.riippuvuusongelma,olisiko ”huumeitakin” jossain määrin-mene ja tiedä?Mutta pöljää kuitenkin .

  Verratkaapa Putiniin-aina ryhdikäs ja selvä ( käy kirkoissa,rukoilee), uskon, että myöskin urheilee, syö terveellisesti jne..

  ..Itävallan nuori pääministeri-raikas habitus,

  Trump on selvinpäin,tyylikäs,sanavalmis,kannustava ja pyytää amerikalle melkein aina God bless America jne…Tälläisiä johtajia mielellään kuuntelee,koska heillä on vakuuttavuus oman elämänsä kautta.

  Eeuu tai meidän omia johtajia….en viitsi kuunnella, kysymys kuuluu mitä annettavaa näillä on??

  Ei mitään!

  Reply
 • 22.11.2018 at 17:11
  Permalink

  Suomi voisi erota EU:sta, jos se kuuluisi Natoon. EU oli olevinaan aikoinaan turvallisuuspoliittinen kannanotto, nyt se on maahanmuuton takia turvaton vaihtoehto. Miksi Suomi sitten ei aikoinaan liittynyt Natoon kuten Balttian maat, vastaus löytyy katsomalla 90-luvun kytköksiä.

  Reply
 • 22.11.2018 at 22:07
  Permalink

  Vuodesta 1994 olen ollut koko natsiunionia vastaan, ja äänestänytkin liittymistä vastaan, ja yhä olen natsiunionia vastaan. Demokratiaan kuuluu saada äänestää itsemme irti natsiunionista Brittien tapaan, ja ilman sen ihmeempää kulua ja kustannusta.

  Reply
 • 23.11.2018 at 11:55
  Permalink

  Pitääkö Suomen erota EU:sta?

  Kyllä.

  Ainakin kansanäänestys asiasta on järjestetttävä. Ja äänet laskettava oikein ilman vilppiä.

  Jos kansanäänestys tulos kuitenkin kannattaa pysymistä EU:ssa, on liittovaltio hanke romutettava.

  Reply
 • 23.11.2018 at 22:41
  Permalink

  Ei ole Suomessa sellaisia päättäjiä jotka uskaltaisivat järjestää kansanäänestyksen kuten Britanniassa.

  Todennäköisesti käy niin että EU:n kova ydin tiivistää entisestään unionia ja osa nykyisistä EU valtioista ottaa EUhun etäisyyttä tai jättää sen kokonaan.

  Suomen tulevaisuus poliisivaltiona on nyt jo sinetöity. Eikä siitä ole muuta ulospääsyä kuin aseellinen vastarinta.

  Eduskuntavaaleissa ei kansalla ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää äänestämättä. Niin huonoja ehdokkaita on tarjolla. Eikä järjestelmä muutenkaan salli todellista muutosta ilman aseellista voimankäyttöä.
  Vaaleissa ei ole merkitystä ketä on äänestänyt, vaan kuka laskee äänet.

  Vaikka eduskuntaan saisi muutaman uuden tyypin ei ne siellä käytännössä voi asioille yhtään mitään.

  Onko Suomessa mikään ydinvoimala koskaan räjähtänyt?

  Reply
 • 26.11.2018 at 02:33
  Permalink

  Britannian päämisterin Theresa Mayn puheesta 25.11.2018 lyhyt lainaus (Yle-uutiset), sen jälkeen kun Brexit-sopimus oli saatu aikaan:
  ”Vapaa liikkuuvuus loppuu kokonaan ja kaikilta. Sen tämä sopimus takaa. Voimme käyttää verovarat haluamiimme kohteisiin, 394 miljoonaa puntaa ylimääräistä sijoitettavaksi joka viikko.
  Ei vain osittaista kontrollin palauttamista Brysselistä, vaan Unionin lainsäädännön loppumista maassamme.
  Lakimme laativat demokraattisesti valitut poliitikkomme.”

  EU-erosta voi olla myös jotain hyötyä omalle maalle, niin taloudellisesti kuin vapauden, eli itsemäärämisoikeuden kannalta. Tämä meillä Suomessa on kokonaan unohdettu ilmeisen tarkoitushakuisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.