EU:n budjetti 1,3 prosenttiin BKT:sta – ”Jotta kansalaisten toiveisiin voitaisiin vastata paremmin”

EU.n budjettia tullaan kasvattamaan nykyisestä 1% BKT:sta 1,3 prosenttiin. Syyksi ilmoitetaan mm. se, että tulevaisuudessa kulut jaetaan 27 eikä 28 jäsenmaan kesken, mutta toiseksi selitykseksi tämän rinnalle tarjotaan kansalaisten suuria odotuksia unionilta.

Tuoreimman eurobarometrin mukaan valtaosa eurooppalaisista toivoo EU:lta lisää toimia nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi. Tärkeinä prioriteetteina pidettiin terrorismin vastaista taistelua (80 %), työttömyyden vähentämistä (78 %), ympäristönsuojelua (75 %) sekä veronkierron estämistä (74 %).

Mepit haluavat äänestystuloksen perusteella kasvattaa EU:n budjettia nykyisestä noin 1 prosentista bruttokansantulosta 1,3 prosenttiin ”jotta kansalaisten toiveisiin voitaisiin vastata paremmin”. Euroopan parlamentin mukaan ”omien varojen lisäys voisi tuoda säästöjä jäsenmaille”, mutta suoraa perustelua sille, kuinka korkeammat maksut lisäisivät säästöjä, ei kerrottu.

Uusi rahoituskehys sorvataan vuodesta 2020 eteenpäin, mutta nykyinen rahoituskehys kattaa aikavälin 2014–2020 ja on suuruudeltaan 963,5 miljardia euroa. Euroopan parlamentin tiedotteen mukaan budjetti ei ainakaan merkittävästi tule kasvamaan, sillä Iso-Britannian EU-ero jättää loven unionin rahoitukseen.

Lähde: Euroopan parlamentti

12 thoughts on “EU:n budjetti 1,3 prosenttiin BKT:sta – ”Jotta kansalaisten toiveisiin voitaisiin vastata paremmin”

 • 14.11.2018 at 18:09
  Permalink

  Terrorismin vastainen taistelu on helppo toteuttaa. Tarvitsee ainoastaan palauttaa kuunjumalan palvojat kotimaihinsa ja varmistaa ettei heitä enää tule Eurooppaan.
  Totuus on että Eu suosii haittamaahanmuuttoa, jotta saa luotua terrorismi uhan varjolla Kiinan mallin mukaisen kyttäys yhteiskunnan.
  Entä mihin Eu todellisuudessa tarvitsee/käyttää noin valtavaa rahoitusta? Jäsenmaillahan on omat budjetit toistaiseksi ainakin.
  Britit ovat viisaita kun jättävät rappari kolhoosin taakseen.

  Reply
  • 15.11.2018 at 20:02
   Permalink

   Meidän pitää myös lähteä tästä,vaan ei onnistu ennen vallanvaihtoa!

   Reply
 • 14.11.2018 at 18:40
  Permalink

  Eivät kyselleet mitä mieltä matuista ollaan?

  Reply
  • 15.11.2018 at 07:15
   Permalink

   Tulkintaa:

   terrorismin vastaista taistelua (80 %),

   Kansalaiset eivät halua itämaan ihmeitä tänne, räjähtelemään sattumanvaraisesti, sitämukaan kun alkavat ottaa muhammadin esimerkin omaksi elämänohjeekseen

   työttömyyden vähentämistä (78 %),

   Kansalaiset eivät halua tänne työttömiä massoja, lisäämään työttömyyttä ja ajamaan palkkoja alas

   ympäristönsuojelua (75 %)

   Kansalaiset eivät halua valtavia ihmismassoja matalan hiilijalanjäljen alueilta tänne, satakertaistamaan hiilijalanjälkeään

   Reply
 • 14.11.2018 at 19:23
  Permalink

  Niin tosiaan, uusien ja tulevien kansalaisten toiveet. Ja sitten on tietenkin suvakkiarmeijat pantu vaatimaan toisinajattelijoiden jahtaamista

  Reply
 • 14.11.2018 at 19:42
  Permalink

  Kaikille niille jotka todella tajuavat missä mennään pitäisi olla selvää että mitään ulospääsyä tästä tilanteesta ei ole nk. normaalilla tavalla. Rikollinen eliitti ei tule sallimaan sitä että kansallisvaltioille palautetaan niiden suvereniteetti. Toki on mahdollista että EU hajoaa joskus, mutta se ei ole todennäköistä.

  Mitkään vaalit eivät tule muuttamaan sitä tosiasiaa että EU:sta tulee poliisivaltio-liittovaltio.

  Poliisivaltio prosessi on jo niin pitkällä Suomessa, että muu Euroopppa on vielä kaukana siitä!

  Mitään todellista muutosta ei voi tapahtua niin kauan kun hyväveli järjestelmän annetaan päättää asioista.
  Kaikki merkittävimmät ja keskeiset päätöksentekijät kuuluvat vapaamuurareihin(masons).

  Yleisradio on todellinen ongelma. Järjestelmällinen ja ohjelmallinen propaganda ja aivopesu – miten sen saa loppumaan?

  Reply
 • 14.11.2018 at 21:23
  Permalink

  EU on kuin leviävä ja kasvava syöpäkasvain. Se tappaa lopulta elättäjänsä.

  Reply
 • 14.11.2018 at 21:47
  Permalink

  Parin miljardin vuosimaksuihin on siis tulossa 600 miljoonan euron korotus. Eliitti rikastuu kaikkine iskiasvaivoineen ja köyhät köyhtyvät entisestään. EU on ihan täyttä paskaa.

  Reply
 • 15.11.2018 at 04:48
  Permalink

  Ratkaisu tulee itsestään: budjetti eli EU-vero on määrätty kansantuotteesta; kun ihmiset ostavat vain itselleen välttämätöntä; ja muuhun monilla ei enää ole varaakaan; tulee kansanruoten putoamaan ja EU siis kurjistaa itse itsensä.

  Siinä vaiheessa kun EU-tulee vaatimaan 10 prosenttia kansantuotteesta jokainen tyhmempikin tajuaa tämän kusetukseksi .

  Jokainen tulee siis miettiä ostoksia tehdessään tarvitsenko minä todella tämän ja tämän .

  Kaikki rikokset lopulta tulevat julkisiksi; niin 90-luvun valtiopetokset Suomestakin… vaikka niitä vähätellään ja totuuden etsijöitä vainotaan.

  YLE TEHTIIN sellaiseksi kuin se nyt on: hallituksen Mediapolitiikan toimintasuunnitelma 2005 linjasi seuraavaa: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE”.

  Kansalta siis tahdottiin salata totuus Suomen valtiopetoksista.

  Kun totuutta saa kaivettua esiin se salataan: kuten kävi kimmoleaks.fi-sivustolleni, joka näkyy tallennettuna archive.is- pilvessä; mutta ei kuitenkaan vaalien aikana . ( wikipedia: archive.is-palvelu oli poissa käytöstä… ilmeisesti jotta konflikti Suomen kanssa vältettiin ).

  Totuudesta siis on tullut niin kovaa; rahaakin kovempaa valuuttaa; että Suomen päättäjät saadaan sillä kiristämällä tekemään Suomen kansalaisille vahingollisia päätöksiä .

  Millainen muuten on PL 118 §:n ; siis ”perustuslain” pykälä, joka tekee kaiken tämän maksajista IHMISOIKEUDETTOMIA EU-kansalaisia .

  Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Ei kai kukaan ( tyhmäkään ) kansalainen äänestäisi omien ihmisoikeuksien ja omaisuutensa varatsjaa; ellei YLE olisi tätä äänestäjältä salannut; ja samalla salannut VAIHTOEHDOT; eli ilman puoluekuria toimivat tahot; jotka oikeasti ovat VASTUUSSA päätöksistään .

  Minulle totuus valkeni jo 2005 – 2008 ( EIT 24221/06; asiakirjat tuhottu 27.3. 2009 ); mutta totuus papereiden takana ei koskaan katoa; vaikka se yritetäänkin piilottaa kansalta kaikin mahdollisin keinoin .

  Totuus on se, joka lopulta vapauttaa tämän maan kansalaiset sen hirmuhallitsijoiden ikeestä !

  Ruumis voidaan tuhota; mutta totuus jää elämään .

  Kävikö näin myös Suomi.fi palvelun sakanneelle: MTV3-tekstiuutiset; palvelunestohyökkäyksen tekij’ jäi kiinni; mutta rikostutkintaa ei jatketa, koska tekijä on kuollut …

  Miksi tarkempia tietoja ei anneta; kuten ministerin ikkunaan ampunut kuoli poliisin putkassa,

  Jos me emme jaa tietojamme äänestäjille NYT meidät viedään yksi kerrallaan ?

  archive.is/kimmoleaks.fi … tietoja tulevan äänestyspäätöksen tueksi … haluatko, että varas yhä syö sinun pöydästäsi !

  Näitä arkadianmäen varkaita eli PL 118 §:n allekirjoittajia oli suurin osa ”kansanedustajista” !

  Oliko vihapuhetta kertoa totuus ?

  Reply
 • 15.11.2018 at 05:35
  Permalink

  EU:n pöhö tauti pahenee. Suomessa orpo ja kumppanit virnistelvät ylimielisesti kun ilmoittavat uusista leikkauksista ja uusista veroluontoisista maksuista. Myös Suomi maksaa reilusti ja nikottelematta mm. Englannin eron tuomasta ”budjettivajeesta” No kansallismielisyys kasvaa ja leviää Euroopassa kun EU nukkuu samaan aikaan ruususen unta ja EU eliitti on kuin ei mitään, kyllä kansa maksaa koska sillä ei ole vaihtoehtoa.

  Reply
 • 15.11.2018 at 14:48
  Permalink

  ”Jotta kansalaisten toiveisiin voitaisiin vastata paremmin”

  LUE: ”Jotta HAITTAMAAHANMUUTTAJIEN toiveisiin voitaisiin vastata paremmin”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.