”Airiston kelmi” vaatii takavarikoitua omaisuutta palautettavaksi – KRP vastustaa palautusta

Turun saaristossa tehdyn kotietsintäoperaation kohteena ollut henkilö vaatii takavarikon kumoamista muun muassa käteisvarojen ja muun henkilökohtaisen omaisuuden osalta. Keskusrikospoliisi otti syyskuussa tehdyn kotietsinnän yhteydessä käteistä takavarikkoon 3 490 000 euron edestä. KRP vastustaa takavarikoidun omaisuuden palauttamista.

Henkilön vaatimusta ns. ”Airiston helmen” tapauksessa tehdyn takavarikon kumoamiseksi ja takavarikoidun omaisuuden palauttamiseksi käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tänään, keskiviikkona 14.11. klo 10. KRP vastustaa vaatimusta.

Takavarikko liittyy esitutkintaan, jossa muun muassa kahta yritykseen liittyvää henkilöä epäillään törkeästä rahanpesusta ja törkeästä verorikoksesta. Tällä hetkellä esitutkinnassa keskitytään kotietsinnässä takavarikoidun datan jäljentämiseen ja läpikäyntiin.

– Pyrimme käsittelemään laitteita tärkeysjärjestyksessä. Materiaalin jäljentäminen on hidasta muun muassa siksi, että osa jäljennettävistä laitteista on vanhoja tai eri tavoin rikkoutuneita. Lisäksi työtä hidastaa se, että jäljennettävää on paljon, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila KRP:stä.

Esitutkinta kestää arvion mukaan vähintään kuukausia, ja KRP saa siihen apua Suojelupoliisilta ja Puolustusvoimilta.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “”Airiston kelmi” vaatii takavarikoitua omaisuutta palautettavaksi – KRP vastustaa palautusta

  • 14.11.2018 at 10:29
    Permalink

    Ehkä aikanaan selviää mikä tai kuka tämänkin operaation taustalla todella oli. Oliko näyttävä operaatio vain teatteri-esitys jolla saatiin savuverho todellisuuden eteen? Valtamedia on ollut niin voimakkaalla teholla mukana tässäkin, että jo se antaa aiheen kaikenlaisiin epäilyksiin.
    Italialainen pankki hoiteli Airiston Helmen rahaliikenteen. Tässä ollaan siis peittelemässä jälleen kerran pankkiirien tekosia. Ei ihme että ”tutkinta” kestää kauan. Niin kauan että ihmiset unohtavat koko jupakan.

    Reply
  • 14.11.2018 at 11:13
    Permalink

    Jokainen miettikööt itse hiljaa mielessään miten todennäköistä on että joku rikollisporukka ”pesee rahaa” sotilasoperaatiossa vieraan maan alueella?

    Itse olen ollut käsityksessä että rahanpesu yritetään hoitaa jollain mahdollisimman näkymättömällä ja ennenkaikkea LAILLISELLA bisneksellä ettei operaatio herätä lisähuomiota.

    Tämä Airiston homma haisee tosi pahasti.

    Reply
  • 14.11.2018 at 12:54
    Permalink

    Eikö nyt olisi asiallista kertoa tämän henkilön henkilöllisyys ja kansalaisuus kun kerran ”ronkkimaan” on ruvettu.
    Onkos se niin sakeaa, että kyseinen alue on itse asiassa Suomen valtion rajan tuntumassa niin, että venäläiset ovat saarineen ”oma maansa” siten, ettei se ole EU-raja ollenkaan. Ehkei näin, mutta läheltä liippaa, sen olen jostain lukenut. Joka tapauksessa edellinen kuvaa sitä mieletöntä välinpitämättömyyttä jota suomalaiset poliitikot ovat osoittaneet asiassa, joka välittömällä tavalla koskettaa Suomen turvallisuuspolitiikkaa ja sotilaspoliittisia etuja maanpuolustuksellisesti.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.