Nykysuomi kysyy: Mille hyväntekeväisyysjärjestölle lahjoittaisit mieluiten rahaa?

Keskustelu erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen tai sellaisiksi itseään kutsuvien ympärillä on ollut pitkäkestoista ja toistuvaa. Yhä useampi kansalainen näyttäisi olevan sitä mieltä, että ainakin hämmästyttävän monet, jos ei suurin osa hyväntekeväisyysjärjestöistä on puhdasta huijausta, bisnestä tai muuten vain eettisesti arveluttavia.

Esimerkiksi Punaisen ristin keräyksiä on kritisoitu myös Nykysuomen keskustelupalstalla ja sosiaalisen median kanavissa useaan otteeseen. Toisaalta myös sotaveteraanien keräyksien todellinen hyötyjä on ollut arvailujen kohteena.

Rahaa tuntuisi tietyille toimijoille kertyvän niin paljon, että niiden johtajille voidaan maksaa satojen tuhansien vuosipalkkioita, mutta vaikkapa Helsingissä ruoan jaoillaan vähäosaisia ruokkivalle ”Hurstin valinnalle” ei tunnu roposia löytyvän, ei ainakaan julkiselta puolelta.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Mille hyväntekeväisyysjärjestölle tai sellaiseksi itseään kuuluvalle lahjoittaisit mieluiten rahaa?

 • Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö Ry (62%, 992 Votes)
 • Suomalaisapu ry. (18%, 285 Votes)
 • En millekään - Voit perustella kommenttiosiossa (9%, 137 Votes)
 • Joku muu - Kerro kommenttiosiossa (6%, 90 Votes)
 • Sotaveteraaniliitto (4%, 59 Votes)
 • Lions Club (1%, 8 Votes)
 • Jokin muu veteraanijärjestö (1%, 8 Votes)
 • SOS-Lapsikylä (0%, 5 Votes)
 • Punainen risti (0%, 4 Votes)
 • Plan-ELämä lapselle (0%, 4 Votes)
 • Unicef (0%, 2 Votes)

Total Voters: 1 594

Loading ... Loading ...

76 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Mille hyväntekeväisyysjärjestölle lahjoittaisit mieluiten rahaa?

 • 12.11.2018 at 09:01
  Permalink

  Brother Christmas taitaa olla aika hyvä kohden myös. Rahat menevät melko tarkoin vain ja ainoastaan avustuksiin, eikä hallinto ja henkilöstön palkat juuri syö niitä. On toki ollut ajojahdin kohteena ja saattaa olla, että on ollut taitamaton, mutta kuitenkin vilpitön. Avustusten perillemenoprosentti on aivan huikeaa luokkaa, varmaan siellä 90% tienoilla. Sellaiseen ei moni pysty edes lähimain.

  Tuo sai niin paljon tuulta purjeisiin, että varmaan etenkin Punaisen Ristin tapainen alkaa hikoilla ja pelätä, että se kasvaa suureksi ja sitten rahat menevät väärään kolehtiin.

  Reply
  • 12.11.2018 at 21:49
   Permalink

   BC kai on ajojahdin kohde juuri ja vain siksi, että auttaa suomalaisia

   Reply
 • 12.11.2018 at 09:18
  Permalink

  Kantasuomalaisille pienituloisille lapsiperheille.

  Reply
 • 12.11.2018 at 09:27
  Permalink

  Mä äänestin kohtaa muu: Kohteeni olisi ja on World Wildlife Fund.

  Reply
  • 12.11.2018 at 15:18
   Permalink

   En ainakaan minä lahjoita natsien perustamalle järjestölle mitään…

   Reply
   • 12.11.2018 at 21:47
    Permalink

    Minä taas haluaisin antaa rahaa vain natsijärjestöille

    Reply
   • 14.11.2018 at 22:38
    Permalink

    Onko World Wildlife Fund natsien perustama? Sinänsä loogista, olihan Natsi-Saksa ensimmäinen Euroopan maa, jossa oli tiukat eläinsuojelulait.

    Reply
 • 12.11.2018 at 10:10
  Permalink

  En nykyisin anna enään millekkään… jotenkin takaraivossa jumputtaa ajatus, etteivät rahat kuitenkaan auttaisi meitä suomalaisia… no vähäinen auttamishaluhan on monille monikulttuurisille maille ominaista, miksei myöskin Suomelle.

  Reply
 • 12.11.2018 at 10:43
  Permalink

  Nykyään olen kallistumassa sellaisten firmojen ja järjestöjen tukemiseen, jotka tuottavat minulle hyvää. Nämä usein toimivat vapaaehtoisten lahjoitusten turvin ja samalla ovat yleishyödyllisiä tarjoten palvelujaan kaikille. Nämä toimijat harvoin saavat palstatilaa, mutta ovat tavallisen ihmisen turva isoja korporaatioita vastaan. Kaksi ensimmäistä mieleen tulevaa:

  — ProtonMail.com
  — Debian.Org

  Reply
 • 12.11.2018 at 10:45
  Permalink

  Heikki ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry hyva kohde, jolle suomalaisten kannattaa lahjoittaa rahaa, koska lahjoitusten turvin autetaan pääasiassa köyhiä suomalaisia ja nimenomaan köyhiä kantasuomalaisia.

  Reply
 • 12.11.2018 at 10:51
  Permalink

  *Etnisesti rajattu* auttaminen on tänään arkea hallituksen, eduskunnan, järjestöjen kuten Punaisen Ristin, ja myös kirkon kohdalla. Rahat kanavoidaan ulkomaalaisille, ohi omien kansalaistemme tarpeiden.

  Muukalaiset asutetaan luksus-hotelleihin täys-ylläpidolle, kun samalla omat vanhuksemme tukehtuvat vaipoissaa olevan ruskean mömmön sauhuihin.

  Etnisesti rajattu auttaminen saa sensijaan erittäin suvaitsemattoman vastaanoton ”suvaitsevaiston” taholta, kun halutaan kohdistaa apu nimenomaan oman maamme kansalaisiin.

  Eikö ketään ihmetytä myöskään se, että samat henkilöt, jotka huutavat rasistia, heti kun haluaa autta kotimaamme ahdingossa olevia, niin he ylistävät, kun Israel jopa massamurhaa rajanaapureitaan suoran oman edun tavoittelun merkeissä?

  Reply
 • 12.11.2018 at 10:58
  Permalink

  Miksi kaupungin/ valtion pitäisi antaa hurstille rahaa? Hyväntekeväisyys ei ole kunnan tai valtion rahoja.
  Ihme persupropaganda aina.

  Reply
  • 12.11.2018 at 11:11
   Permalink

   Valtion pitäisikin elättää nuo ihmiset: riittävä perustulo pitäisi ottaa käyttöön. Vanhentuneiden elintarvikkeiden jakaminen ei ole ongelman ratkaisu.

   Reply
  • 12.11.2018 at 23:45
   Permalink

   No lääkärintodistus…MIKSI me sitten pidämme täysin vieraista muukalaisista huolta 24/7,täysihoito,all inclusive…niillä kaupungin/valtion rahoilla?Ihme vasuripropagandaa taas.

   Reply
   • 13.11.2018 at 15:54
    Permalink

    K.L. Olen samaa mieltä kanssasi!

    Reply
 • 12.11.2018 at 11:06
  Permalink

  Lääkärintodistukselle mietittävää.
  Tasavertaisuuden periaate.

  Reply
  • 12.11.2018 at 15:29
   Permalink

   Ja matut takaisin lähtömaihinsa.

   Reply
 • 12.11.2018 at 11:24
  Permalink

  En lahjoita -liian suuri riski että rahoilla tuetaan vihollisen toimintaa jota jokainen suomalainen on muutenkin pakotettu rahoittamaan riistoverotuksen kautta.

  Punainen terroristi on kaikkein härskein kusettaja ja jokainen sille lahjoittava syyllistyy maanpetoksen. Tämä on tehtävä selväksi myös SPR:n kerääjille niin selkeällä suomen kielellä ettei asia jää epäselväksi.

  Reply
 • 12.11.2018 at 11:57
  Permalink

  Pelastusarmeija puuttuu listasta. Sen hallintomenot ovat kaikkein pienimmät, joten se saa minulta taas Joulupataan jotain kivaa.

  Reply
  • 17.11.2018 at 12:49
   Permalink

   Pelastusarmeija on luotettava, Samoin Marttyyrien ääni järjestö

   Reply
 • 12.11.2018 at 12:37
  Permalink

  Pelastusarmeijalle tai hädänalaisille eläimille…

  Reply
  • 12.11.2018 at 22:15
   Permalink

   Pelastusarmeija, eli Salvation army, on saman rikollis-cabalin käsissä kun muutkin suuret ns. ”hyväntekeväisyysorganisaatiot.” Elämme aika-kautta, jolloin musta maalataan valkoiseksi, ja valkoinen mustaksi. Kaikki tiet vievät Roomaan!

   Salvation Army
   The Salvation Army is one of the wealthiest non-profit organizations in the world and an offshoot of the Methodist tradition. Like many religious institutions and organizations, the Salvation Army has been involved in a number of sexual abuse scandals within the organization that have involved cover-ups and an unwillingness to report or confront abusers within the organization. At Kosnoff Fasy, we are dedicated to bringing sexual abuse charges against perpetrators who work with the Salvation Army.

   The Salvation Army has many large benefactors like Mrs. Ray Kroc, wife of the founder of McDonald’s restaurants, who left a $1 billion request to the Salvation Army. The Salvation Army also is the largest recipient of tax dollars among the non-profit organizations in the country. While the organization seeks to help individuals and families in need, it also been a a location where sexual offenses against children and young adults have occurred. If the abuse within the institution is not confronted, many of these crimes will go unheard and the victims will be left without a voice.

   Reply
 • 12.11.2018 at 13:03
  Permalink

  Ei keräyksiä mihinkään. Varojen kerääminen ainakin suomalaisille köyhille erillisten keräysten kautta on mieletöntä, koska rahapula on useimmilla kroonista. Helpotusta tähän saadaan vain poliittisen päätöksenteon kautta. Tärkeintä olisi saada elinkustannuksia alas. Asuminen ja jatkuvasti kohoavat vuokrat lienevät tämän päivän suurin köyhyyden aiheuttaja. Tilanteen tekee ärsyttäväksi se, että asuntosijoittajat pääsevät liian helposti käsiksi köyhille tarkoitettuihin asumistukiin.

  Toisaalta, jos elinkustannuksia ei saada alas, niin tukitasoja on vain pakko tarkistaa ylöspäin. Suuret sosiaalimenot voi nähdä rangaistuksena poliitikoille heidän kyvyttömyydestään tarttua elinkustannuksiin.

  Sama logiikka pätee myös ulkomaille lähetettäviin keräyksiin. Kertaruiskeet eivät ratkaise mitään. Näiden suhteen Suomen tulisi muuttua itsekkäämmäksi ja keskittyä omien kansalaisten asioiden hoitoon. Jos kaikki maat tekisivät niin, niin ongelmat vähenisivät.

  Reply
 • 12.11.2018 at 14:18
  Permalink

  Pelastus armeija.Pääasiallisesti apu menee suomalaisille heikompiosaisille.

  Reply
 • 12.11.2018 at 14:38
  Permalink

  en millekään järjestölle,oma maakin kuuluu pitää niillä verovaroilla kunnossa mitä maksetaan valtiolle,kannattaa kansan kääntyä herrojen puoleen mikäli rahat omilta loppuu ja ulkomaat ja ulkomaalaiset voi samoin tehdä omissa maissaan.

  Reply
 • 12.11.2018 at 15:20
  Permalink

  Pelastusarmeijalle ja romanijärjestöille!

  Reply
 • 12.11.2018 at 15:42
  Permalink

  Ylämummo
  kaiken ylimääräisen jaan omille lapsille, lastenlapsille ja lastenlastenlapsille

  Reply
 • 12.11.2018 at 16:06
  Permalink

  Jos joku perustaisi matujen palautus organisaation, joka todella mahdollistaisi matujen palautuksen lähi-itään, afganistaniin ja afrikkaan, niin sellaisella voisin antaa jonkun kympin. Jokaiseen palautettuun matuun sijoitettu euro tuo 100 euroa takaisin. Siinä orpolle mietittävää kun kerran on kirstun vartija.

  Reply
 • 12.11.2018 at 16:15
  Permalink

  Jollekin kristilliselle pienelle järjestölle, joka vie kaiken avun perille itse. Eikä ota palkkaa työstä vaan kaikki lahjoitettu menee perille tarvitseville. Mitä suurempi järjestö sen suurempi varas. Unicef, SPR, WWF kaikkein pahimpia. Suurin osa varoista menee palkkoihin, hallintoon jne.

  Reply
 • 12.11.2018 at 16:37
  Permalink

  Suomen luonnonsuojeluliitolle.

  Reply
 • 12.11.2018 at 17:32
  Permalink

  En millekkään järjestölle enää.Byrokratiaan ja ” turhuuteen” mennee suurin osa näille keräyksille annetuista rahoista.

  Verot ovat kautta linja niin korkeat Suomessa, ihan kaikki, että niistä pitäisi löytyä suomalaisten auttamiseen ja tarkoitan nyt oikeasti niitä, jotka ovat avun tarpeessa.

  Kehitysapu tulisi lakkauttaa välittömästi, ei Suomen kansan rahoja enää muualle eikä muille kuin kantasuomalaisille oikeille avuntarvitsijoille.

  Suomen asioiden hoito….voiko olla enää huonompaa mallia??

  Jos suomalaisten maksamia korkeita veroja käytettäisiin VIISAASTI, voitaisiin veroja madaltaa,jolloin jäisi enemmän rahaa omaan käyttöön.Mutta kun ei.Suomi on ”veronmaksannan helvetti”mielestäni.

  Reply
 • 12.11.2018 at 17:34
  Permalink

  Vaikea kysymys, koska monia listan järjestöjä en tunne ja joihinkin on tullut negatiivinen asenne väärinkäytösten ja väärille urille menneen toiminnan takia. Periaatteessa kannatan kyllä maailman heikoimmassa asemassa olevien auttamista. Jos olisin vakuuttunut avun perillemenosta ilman väärinkäytöksiä tai välikäsien liian suuria palkkoja, voisin ruveta vaikka säännölliseksikin auttajaksi.

  Reply
 • 12.11.2018 at 17:50
  Permalink

  Pelastakaa Lapset ry. Suomessa on radiomainoksen tietojen mukaan 100 000 köyhässä perheessä olevaa lasta. Heidän jouluilokseen antaisin rahaa. On aivan eri asia olla köyhän perheen lapsi Suomessa kuin jossakin kehitysmaassa, jossa kaikki ovat köyhiä. Viime vuonna annoin jouluna pienen lahjoituksen Pelastusarmeijalle. Aina kuitenkin kotimaahan, mutta ei koskaan enää SPR:lle, Nenäpäivään tms.

  Reply
 • 12.11.2018 at 18:06
  Permalink

  Paljon kommenteissa väitetään, että kaikki lafkat sisältävät byrokratiakuluja. No suomalaisapu ry taitaa lähinnä kiikuttaa materiaalia köyhille kantasuomalaisille, joten sinne ylimääräisen omaisuuden roudaaminen on varma valinta.

  Reply
 • 12.11.2018 at 18:33
  Permalink

  Olen kuukausilahjoittaja SEY:lle ja Kulkureille lahjoitan lähes joka kk.

  Reply
 • 12.11.2018 at 19:19
  Permalink

  Surullista huomata, että lapsijärjestöt on äänetyksen heikoimmin äänestetty.

  Reply
  • 13.11.2018 at 02:49
   Permalink

   Pedot pyörittää näitä keräyksiä. Myös ne liikeyritykset pitää kiertää kaukaa joiden pakkauksissa on ison sydämen sisällä pieni sydän.

   Reply
  • 13.11.2018 at 19:00
   Permalink

   Juu, pari vuotta sitten kävi ovella erään lapsikeräyksen ämmä, kansiossa komeili musta kersa, siinä varmistui että turha luulla että noille järjestöille viittii ropojaan jakaa sillä tasan tietää mihin niistä iso osa menee.

   Reply
 • 12.11.2018 at 20:04
  Permalink

  TLP = Tuhlaa lastesi perintö

  Reply
 • 12.11.2018 at 21:27
  Permalink

  Pelastusarmeijan joulupata.menee kotimaahan.

  Reply
 • 12.11.2018 at 22:12
  Permalink

  Suomalaisavulle lahjoittaisin. Vaikuttaa mutkattomalta ja suoraselkäisimmältä avustusjärjestöltä!

  Reply
 • 12.11.2018 at 22:35
  Permalink

  Fida.
  Ulkoministeriön mukaan kristilliset toimijat saa eniten aikaan/käytetty rahamäärä.

  Reply
 • 12.11.2018 at 23:04
  Permalink

  Brother Christmas ja syyt on mainittu aiemmin tässä kommenttiosiossa. Raha menee tosiaan sinne, minne luvataankin.

  Reply
 • 13.11.2018 at 00:06
  Permalink

  Vastarinta liike suomalais apu. Suurin osa on pelkkää vapaamuurari valehtelu paskaa lions club 100 varmasti

  Reply
 • 13.11.2018 at 00:16
  Permalink

  Lahjoittaisin Operaatio Ruokakassille joka toimii Turun talousalueella usean kunnan alueella, monen järjestön voimin. Myös muualla Suomessa on vähävaraisia kuin vain kehä kolmosen sisäpuolella. Suosittelen tutustumaan http://www.operaatioruokakassi.com

  Reply
 • 13.11.2018 at 01:38
  Permalink

  Tulkitsen hyväntekeväisyydeksi nämä järjestöt ja olisin valmis tukemaan niitä:

  AWB(Etelä-Afrikka)
  National Alliance(Yhdysvallat)
  Kansallinen Vastarinta(Suomi)
  Adolf Hitlerin muistosäätiö(Saksa)

  Reply
 • 13.11.2018 at 02:54
  Permalink

  Oma perhe on aina etusijalla. Kunnallisvero pakollisena riittäköön yhteiseen hyvään.

  Reply
 • 13.11.2018 at 06:15
  Permalink

  Tuen kotimaista ruoantuotantoa ettei menisi omavaraisuus siinäkin asiassa.Voi pelastaa suomalaisia tulevalta nälkäkuolemalta että mässäillä herkkuja Win Win
  Lidl is murder

  Reply
  • 14.11.2018 at 12:18
   Permalink

   Bolsevikeilla ei ole maata, ei kansallisuutta. Sipilähän se onkin vallan oiva esimerkki tavallisesta suomalaisesta, eikös? Tai Stubb, tai vaikkapa Katainen? Entäs nämä viherkommunistit — mahtavia esimerkkejä tavallisista suomalaisista, Touko Aalto ja Jani Toivola, siinäpä myös oikein malliesimerkit suomalaisista miehistä.

   Aivan samalla tavalla bolsevikit murhasivat myös juutalaisia kuin ketä tahansa sekä 2.maailmansodan aikana saksalaiset juutalaiset murhasivat valtavasti itä-Euroopan juutalaisia. Opiskele.

   Reply
 • 13.11.2018 at 07:47
  Permalink

  Ainakaan ei koskaan ropoakaan SPRlle, matuasioilla rahastavat jo tarpeeksi
  Toinen jonne älä koskaan vie mitään on UFF vaatekeräys, raha menee UFFin perustajille eikä hyväntekeväisyyteen
  Kolmas on kierrätyskeskus jossa myydään sairaaseen ylihintaan kaikki tarpeeksi uusi ja hyväkuntoinen tavara jonka raaskivat ”ottavat vastaan”

  Vaatteet ja tavarat kannattaa itse myydä tai lahjoittaa suoraan jonnekin, jos ei onnistu niin paljon mielummin roskiin kuin UFFille tai kierrätyskeskukseen.

  Rahalahjoituksilla voi tukea vaikka vaihtoehtoismedioita jos ei muita ehdokkaita löydy.

  Reply
 • 13.11.2018 at 08:50
  Permalink

  Jos joku perustaa järjestöjä joilla oikeasti tienataan ts. säästetään MILJARDEJA ja parannetaan kansallisvaltion hyvinvointia, kaivan kuvetta ilomielin!

  Elintasopakolaisille nollatoleranssi ja yleensäkin kaikille pakolaisille
  VAIN VÄLIAIKAINEN OLESKELULUPA ja KOTIUTTAMIS-suunnitelma.

  Rajavalvonta kuntoon, paperittomille myös NOLLATOLERANSSI.

  Reply
 • 13.11.2018 at 11:16
  Permalink

  Nähdäkseni ainoa pyyteetöntä työtä tekevä järjestö on Hursti. Siellä kaikki lahjoitukset löytävät lyhentämättömänä perille. Ei ole, niin kuin muissa järjestöissä, nk. käsittelymaksuja ja välistä vetoja. Siispä omasta puolestani kehotankin kaikkia lahjoituksen antajia tukemaan Hurstia, joka tekee monen päivästä vähän paremman elää.

  Reply
 • 13.11.2018 at 14:08
  Permalink

  Linnan juhlat, huom! ei enää itsenäisyyspäivän juhlat voisi lopettaa nykyisellään aivan hyvin ja mikä itsenäisyyspäivä….ehkä sillä joskus oli ”paikkansa’.

  Siihen menee kansan maksamia verorahoja ja on kieltämättä ’aika irvokast’, että tietyt porukat ’juhlija kansan rahoilla,kun kansa on ’kohta loppu veronmaksannasta ja ilmapiiri noin yleisesti ottaen aika natku ja ikävä’ .

  Ei kiinnosta pätkääkään joidenkin puvut ja ’julkisen vallan ’juhlinnat’ tälläisessä Suomen tilanteessa .

  Reply
 • 14.11.2018 at 12:04
  Permalink

  MARTTYYRIEN ÄÄNI

  VOITTOA TAVOITTELEMATON REHELLINEN MAAILMANKAIKKEUDEN VAINOTUIMMAN IHMISRYHMÄN TUKIJA JA PULUSTAJA.

  ”1973 perustettu tunnustuskuntiin sitoutumaton yhdistys, jonka tarkoituksena on palvella eri tavoin vainottuja kristittyjä maailmanlaajuisesti. Avustustoimintamme rahoitetaan täysin yksityisten ihmisten, yritysten ja seurakuntien vapaaehtoisilla lahjoituksilla.

  Uskomme perustana on Apostolinen uskontunnustus. Tunnustamme, että Raamattu on muuttumaton Jumalan Sana, ja että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Toimintanäkymme perustuu Hebrealaiskirjeen 13:3 jakeeseen: ”Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis.”

  …Toki listassa oli muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta edes vaihtoehtomediat eivät tuo esille ympäri maailman tapahtuvaa kristittyihin kohdistuvaa silmitöntä vihaa, raivoa, murhanhimoa ja vainoa.

  Reply
  • 14.11.2018 at 20:02
   Permalink

   Viimeksi antaisin mitään ropoja millekään uskontohihhuleille ihan sama mihin uskovat, johan te hihhulit maksatte kirkollisveroa siinä se kolehti, mitään muuta ei ansaitse yksikään uskontoryhmä.

   Reply
   • 15.11.2018 at 00:06
    Permalink

    Niinpä, markkamies. Tyhjästä on paha nyhjästä ;). Tuskin tuokaan järjestö sinua juurikaan avustaisi. Selvitä mikä organisaatio on kyseessä ja opiskelehan maailmanmenoa muualtakin kuin Aku Ankasta.

    Reply
    • 15.11.2018 at 10:36
     Permalink

     On kuule tullut elettyä niin kauan että on nähty että mihinkään missä on uskonto mukana ei kannata uskoa.
     Ja kuule, olen ollut lahjoittaja,sotaveteraaneille ja kun selvisi että veteraanit ei saa rahoista kun rippeet ja veteraaniksi lasketaan yk sotilaina ja rauhanturvaajina olleet, loppui minun rahat valumasta noille kusettajille ja se oli ainoa minne lahjoituksia annoin, enää ei tule yhtäkään avustusjärjestöä minne ropoja heittelisin.

     Reply
  • 19.1.2021 at 07:36
   Permalink

   Kiinnostaa lahjoittaa vainotuille marttyyreille,asuvat sitten missä maassa tahansa.-Meneekö lahjoitukseni perille ,ja luin joskus,että pankki ottaa lahjoitusvaroista maksuja mitä lienee 50%.
   Miten siis asia on,jos esim lahjoitan 50 euroa kuinka monta menee lahjoitukohteeseen?

   Reply
   • 20.1.2021 at 12:05
    Permalink

    Viimeisimmän tilinpäätöksemme mukaan meillä menee hallinnollisiin/keräyskuluihin 21,80 prosenttia kokonaistuotoista. Tämä lukema on vuodelta 2019, sillä viime vuoden tilinpäätös ei ole vielä valmistunut.
    Tämä oli vastaus kyselyyni marttyrien ääneltä.Muuten ihan kohtuulliset kulut nuo on kuitenkin.

    Reply
    • 24.1.2021 at 13:10
     Permalink

     Tuo 21,80% on ryöstöä.

     Reply
 • 16.11.2018 at 11:36
  Permalink

  Hurstin hyväntekeväisyys on koulukirjaesimerkki ihmisten naiivista, puhtaan tunnepohjaisesta uskosta hyväntekeväisyyteen ilman mitään käsitystä toiminnan todellisista vaikutuksista. Tosiasiassa Hurstin hyväntekeväisyys vain ylläpitää ihmisten kurjuutta ja mahdollistaa leipäjonoihin tukeutuville ihmislle kierteen, josta ei omin voimin kykene nousemaan.

  Samaa naiiviutta löytyy ihan yhtälailla SPR:n businestoiminnan tukemisesta ja sitä käyttävät hyväkseen myös poliitikot, jotka hokevat ihmisten joutuvan valitsemaan lääkkeiden ja ruoan väliltä, mikä väite on täysin absurdi Suomen oloissa, joissa molemmat tulevat tarvittaessa ilmaisena niin rehellisille kansalaisille kuin laittomasti maassa vapaasti läpsytteleville sotarikollisille, murhaajille ja raiskaajille.

  Hyväntekeväisyys, joka oikeasti tekee hyvää, on käytännössä hyvin harvinaista, eikä näköpiirissä ole ainoatakaan syytä, miksi mihinkään ”hyväntekeväisyyteen” olisi viisaampaa antaa rahaa mielummin kuin *tekisi* itse edes pikkuriikkisen verran osaansa lähimmäistensä ja suomalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.

  Reply
 • 16.11.2018 at 17:01
  Permalink

  Vähän teoreettista osaltani, kun en juuri jaa rahaani. Lista oli suppeako ja sisälsi ainakin yhden ehkä hyvänkin kohteen, joka on kuitenkin minulle tuntematon. Sitten oli niitä tunnettuja organisaatioita, joiden johtajat tienaavat tolkuttoman hyvin. Se tekee lahjoittamisesta vaikeampaa, vaikkei väärinkäytöksiä olisikaan. Hurstin valinnasta ei vielä tätä kuulunut. Veteraanien osalta taas aika on jo ajanut ohi, paitsi Syyrian sodan veteraanien.

  Reply
  • 16.11.2018 at 17:18
   Permalink

   Ainoita oikeita sotaveteraaneja oli ne jotka pitivät suomen puolta ja ottivat sen mikä piti, suomen itsenäisyyden.
   Kaikki muut ”veteraanit” on vain vauhdittaneet suomen muuttumista takaisin kehitysmaaksi.

   Reply
 • 16.11.2018 at 20:14
  Permalink

  Ehdottomasti kaikille juutalaisille järjestöille jotka tuovat maahantunkeutujia eurooppaan, koska kansa on aivokuollutta välinpitämätöntä paska sakkia, niin olen ehdottomasti juutalaisten puolella tässä asiassa!!! Valkoiset kansa kunnat on hävitettävä ja luonnollinen jatkumo typeryydestä ja aivokuolleisuudesta!!

  Kiitos kansainvälinen juutalaisuus että tuhoatte läntiset maat!!

  Reply
 • 17.11.2018 at 19:16
  Permalink

  Suomen helluntaiseurakuntien keskusjärjestölle Fidalle. Se tekee lähetys- ja kehitysyhteistyötä maailman eri kolkilla. Projektien seuranta ja arviointi.

  Reply
 • 24.1.2021 at 13:12
  Permalink

  Tuo 21,80% on ryöstöä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.