Sauli Niinistö palaveerasi valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kanssa

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 9. marraskuuta Suomen suhteista Yhdysvaltoihin, ajankohtaisista transatlanttisista kysymyksistä EU:n ja Yhdysvaltojen välillä sekä Yhdysvaltojen ulko- ja kauppapolitiikasta käytyjen välivaalien valossa.

Kokouksessa keskusteltiin myös Yhdysvaltojen ja Venäjän välisestä keskipitkän ja lyhyemmän matkan ohjuksia rajoittavasta INF-sopimuksesta. Suomi kannustaa etsimään ratkaisuja, koska muuttuneessa maailmantilanteessa on tärkeää, että asevalvontajärjestelmät pysyvät voimassa ja niitä kehitetään.

Niinistö ja ministerivaliokunta saivat lisäksi katsauksen ajankohtaisiin Nato-asioihin ja Suomen Nato-kumppanuuteen. Suomi tekee tiivistä yhteistyötä Naton kanssa järjestön laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuuden (Enhanced Opportunities Partnership, EOP) puitteissa.

Lisäksi käsiteltiin pohjoismaisen puolustusyhteistyön Visio 2025:ta, joka on tarkoitus allekirjoittaa ensi viikolla Oslossa.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

Aiheeseen liittyvää:

9 thoughts on “Sauli Niinistö palaveerasi valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kanssa

 • 9.11.2018 at 19:51
  Permalink

  Jokohan nämä ”sopimukset” alkaisi pikkuhiljaa riittämään? Vai vieläkö on jotain mitä ei olla luovutettu ulkomaalaisiin käsiin?

  -Ei taida olla…

  Reply
 • 10.11.2018 at 01:07
  Permalink

  Taitaa olla Puhallus 2 menossa (isämtämaa sopimus oli se eka)….Uskoisin että nyt kirjoitetaan sopimus että suomi liittyy natoon 2025…Isä aurinkoinen ja pv komentaja (jää varmaan eläkeelle ennen kuin muste kuivaa)…Esim. sisäasiainministeriö on pelastusalta kysellyt tulevaisuuden visioita 2025 vuoteen asti ja selonteossa on paljon juttua sisäisestä turvallisuudesta (pelko kansannoususta) ..Eli täysin harkittu juttu…Miksi esim. RKPja muut kirjoittelee juttuja ja aina on vuosi 2025 esillä…. Tuolla tuo pelastusalan juttu…http://www.pelastustoimi.fi/download/68067_182016.pdf?5c65b6fc0e5bd488

  Reply
  • 10.11.2018 at 07:18
   Permalink

   Kun puolustuksen ja kansan turvallisuudesta on kokoustettava, selvitettävä ja tehtävä sopimuksen ajoissa, siis ennen kun Putin maaffian ohjukset on eduskuntatalon seinässä. Tätä ennakoivaa toimintaa ei kaikki vaan ymmärrä kun vastakokemuksen kautta.

   Reply
   • 10.11.2018 at 13:35
    Permalink

    Naton kanssa niitä ohjuksia tulee vain enemmän. Miehityksen todennäköisyys vähenee Natossa, mutta rankan tuhokampanjan todennäköisyys kasvaa. Koetapa arvata kumpi on siviiliväestölle tuhoisampi?

    Reply
   • 10.11.2018 at 17:46
    Permalink

    Toivottavasti on istunto menossa kun ne ohjukset osuu eduskuntataloon.

    Reply
 • 10.11.2018 at 03:01
  Permalink

  Cloud spam protection for forums, boards, blogs and sites.
  No Captcha, no questions, no counting animals, no puzzles, no math. Fight spam!
  Join more than 294 000 websites trusting CleanTalk
  Anti-Spam Features. CleanTalk protects your website from spam bots and spam in

  https://cleantalk.org/

  Reply
 • 10.11.2018 at 05:08
  Permalink

  Pienen Suomen olisi aika huolehtia vain omista asioista ja lopetattava sekaantuminen asioihin, joihin se ei voi vaikuttaa puupennin vertaa. Nämä esiintymiset ”isojen poikien” kanssa on vain ja ainostaan muutaman tyypin halu paistatella huomiohuorana ja hyväntekijänä maailman silmissä. Nekin rahat voisi käyttää vaikka oman maan vanhusten hyvinvoinni eteen.

  Reply
 • 10.11.2018 at 13:30
  Permalink

  Voinko pettää puolisoani, jos solmin ”laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuuden” jonkun työpaikan tuttavuuden kanssa?
  Asymptoottisesti Natoa lähestyvä Suomi keksii aina uusia hauskoja sanaleikkejä pettääkseen kansaansa, joka on selkeän Nato-kielteinen.

  Reply
 • 10.11.2018 at 15:23
  Permalink

  Kuten aina! Suomi kuvittelee olevansa maailman napa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.