Vahvelainen: Häpeä Suomi!

Victor Hugon kuuluisa klassikko ”Kurjat” kalpenee Suomen tilanteen rinnalla. Yhä surullisemmassa tilanteessa ovat ne 100 000 pieneläkeläistä, jotka elää kituuttavat köyhyysrajan alapuolella. He joutuvat tekemään jopa päivittäin päätöksiä ostaako jotain syötäväksi kelpaavaa, ruuan oloista vai lääkkeitä – molempiin eivät rahat riitä.

Olisi mukavaa, etenkin näin talvisaikaan asuakin jossakin. Vuokrat tosin karkaavat ulottumattomiin, eikä tilannetta helpota laisinkaan, että Kela lähettää uhkauksia, että eläkeläisen on muutettava halvempaan asuntoon. Mistä otat sen halvemman asunnon, kun tarjolla on ainoastaan vieläkin kalliimpia asuntoja….mutta ei hätää, asumistukileikkuri iski jo, kun et totellut Kelan käskyä.

Meille kerrotaan että joka toinen päivä yksi yli 65 -vuotias tekee itsemurhan, koska tietää olevansa sellaisessa satimessa, ettei valoa näy missään ikkunassa – päin vastoin, kaikki valot on sammutettu jo ajat sitten: Jos olet onnistunut saamaan velkaa, et kykene suoriutumaan lyhennyksistä ja ulosottomies soittelee malttamattomana ovikelloasi….siis jos sinulla oli vielä koti…..

Tuo ”joka toinen päivä” on kaunisteltua ja vanhaa tietoa. Pieneläkeläisten itsemurhaluvut ovat tosiasiassa niin järkyttäviä, ettei niitä edes voida tuoda julkisuuteen.

He, jotka näkevät, mitä Suomessa tapahtuu, puhuvat hiljaisesta kansanmurhasta, väestönvaihdosta: Tuottamattomista ihmisistä halutaan päästä eroon ”siististi”. Mitä sinä ajattelet?

Meillä on varovaistenkin arvioiden mukaan 100 000 ihmistä, jotka saavat vain kansaneläkettä – eivät työeläkettä laisinkaan.

Ei haluta tietää, että tämän joukon muodostavat hyvin pitkälle ihmiset, joilla ei ole ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia ikinä päästä työelämään mukaan: Nuorena vammautuneet, mielenterveysongelmaiset, kehitysvammaiset, neurologisesti sairaat.

Ja tämä kurjaliston määrä sen kun kasvaa: Kun niin ikään puolisen miljoonaa suomalaista kulkee ”zombeiksi” lääkittyinä masennuslääkkeiden ”voimin” (muuhun hoitoon, kuten psykoterapiaan ei rahat muka riitä) ja kun on lukuisa joukko nuoria, jotka eivät ole työelämään edes vielä kiinni päässeet ja heitä kirjoitetaan joka päivä sairauseläkkeelle.

Kun elämä on täysin näköalatonta, harva kykenee taistelemaan Kelan kanssa saadakseen niitä kuuluisia ”harkinnanvaraisia tukia”. Byrokratiaviidakko on niin kovaa ja raakaa peliä, että vain harva täysissä voimissa olevakaan jaksaa.

Ratkaisu ei myöskään ole se, että nämä pieneläkeläiset saisivat tehdä muutaman sadan euron edestä töitä ilman, että toimeentulotuki pienenisi.

Mistä niitä töitä tupsahtaisi ihmisille, jotka eivät ole koskaan olleet töissä?

Miksi kukaan työnantaja riskeeraisi ja ottaisi tällaisen ihmisen palkkalistoilleen, kun terveitäkin on tarjolla pitkiksi jonoiksi asti.

Rekrytoijat kertovat karua kieltä: Jokaista ”kaupan kassaa” on hakemassa vähintään 200 ihmistä, eivätkä he voi pinosta ottaa kuin arvalla ehkä 10, joista sitten valikoivat haastateltavat ja näin paikan saajan.

Eikä kerta kaikkiaan voi olla niin, että Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjatyötä tekevän voimin ja lisäksi vielä 100 000 työkyvyttömän kansaneläkeläisen ”avustuksella”.

Yksin elävät yli 65 -vuotiaat ovat kaikkein kurjimmassa tilanteessa kituuttaen köyhyysrajan alapuolella.

Suomalaiset yksin asuvat pieneläkeläiset ja työttömät ovat Bulgarian jälkeen kaikkein köyhimpiä koko EU:n alueella. Miettikää!

Suomi on saanut jo toistamiseen huomautuksen Euroopan neuvoston alaiselta Euroopan sosiaalisten oikeuksien neuvostolta maamme liian alhaisesta sosiaaliturvan tasosta. Suomi ei kuitenkaan ole ottanut kuuleviin korviinsa näitä huomautuksia, selitellen tosin, ettei neuvosto ole ottanut laskelmissaan kaikkia asioita huomioon. Vedotaan mm. siihen, että vaikka työmarkkinatuki on aivan liian alhainen ihmisarvoiseen elämiseen, köyhälistö saa muita kompensaatioita, mm. asumistukea, sairaanhoito- ja lääkekorvauksia.

Toki näin on, ainakin osalla ihmisiltä. Mutta näistäkin tuista on systemaattisesti leikattu jatkuvasti. Ei tunnuta lainkaan otettavan huomioon, Suomen ylikorkeita asumiskuluja, jotka ovat etenkin yksin elävien kohdalla karanneet täysin käsistä.

Eli huomautuksista huolimatta perusturvan varassa elävien tilanteeseen ei ole tullut parannusta, vaan heidän asemansa on heikentynyt ja heikkenee jatkuvasti. Jopa Ihmisoikeusliittokin on tehnyt kaikkensa – tuloksetta.

Joitakin poliitikkoja ei tunnu kiinnostavan lainkaan, että Suomessa on satoja tuhansia EU:n köyhyysrajan alle pudonneita eläkeläisiä. Pienituloisten eläkeläisten asema pitää nyt kiireellä nostaa politiikan keskiöön osana perusturvan varassa elävien aseman parantamiseksi.

Seuraavaksi olettavasti osa teistä kysyy: mistä rahat tämän kasvavan ihmisjoukon tilanteen korjaamiseen. Kyllä meillä rahaa on, kunhan se kohdennetaan vain oikein.

Harvoin vaivaudutaan miettimään, mitä hyvää kansantaloudelle seuraisi, mikäli eläkeläisköyhälistön tilannetta parannettaisiin kunnolla. Ajatelkaa, mikä työllistävä vaikutus olisi sillä, että ikäihmiset voisivat ostaa ravintotiheää kunnon ruokaa tai vaikkapa käydä edes joskus jalkahoidossa.

Jalkahoito voi kuulostaa luksukselta, jota köyhä ei tarvitse, mutta paksuuntuneet, pitkiksi kasvaneet kynnet (joita ei itse saksilla saa lyhennettyä) ja kovettumien runtelemat jalat, monenlaisista tulehduksista puhumattakaan hankaloittavat liikkumista ja tekevät elämästä suoranaisen helvetin. Laitetaan sitten tällainen vanhus vielä seisomaan tuntikausiksi leipäjonoihin, joista et saa aina edes sitä leipääkään. Meidän tulisi nähdä nenäämme pidemmälle, mitä tällaisen vanhuksen kunnon romahtaminen maksaa meille, terveydenhuollon kuluissa.

Häpeä Suomi!

Sivistysvaltion mittarina pidetään sitä, miten se kohtelee heikoimpiaan. Onko tämä se Suomi, missä haluatte elää?

Näinkö Suomi nousuun?

Tanja Vahvelainen

22 thoughts on “Vahvelainen: Häpeä Suomi!

 • 7.11.2018 at 19:05
  Permalink

  Suomeen pitäisi perustaa kodinturvajoukot tai suojakaarti tai millä nimellä se menisikään.

  Ei tule kyykyttämisestä loppua ennen kuin siitä tehdään loppu.

  Nuo kansalliset joukot olisivat aseistettuja, eikä lupia kysytä saako sitä perustaa. Se vain perustetaan. Piste.

  Mutta Suomessa ei ole valmiutta tähän. Paskanpuhumista on sitäkin enemmän.

  Nämä Suomen päättäjät eivät ansaitse muuta kuin että heidät revittäisiin hiuksista kadulle niin kovaa että hiustuppo jäisi käteen…ja suunta kohti lyhtytolppaa.

  Viha on suuri joka kytee, mutta sen täytyisi päästä purkautumaan ja kanavoitumaan mahdollisimman järkevällä ja tehokkaalla tavalla.

  Missä menee raja?

  Onko suomalaiset valmiita vetämään sen rajan, ja sen jälkeen jos petturipäättäjät ylittävät rajan myös tarttua aseisiin? Ei näytä siltä. TV:stä tulee urheilua ja viihdettä ja kaupasta saa kaljaa. Mökille voi vetäytyä puremaan hammasta.

  Matalan intensiteetin sotaa voidaan nyt jo käydä pahaa hallintoa vastaan.

  Ei tarvita edes aseita että saadaan esim. Helsingin keskusta pysähdyksiin.

  Jotain pitäisi alkaa tapahtua! Tämä on sietämätöntä!

  Viranomaiset ovat valmiita käyttämään meitä vastaan väkivaltaa, he eivät epäröi käyttää aseellista voimaa.

  Meidän taas täytyy olla valmiita käyttämään aseellista voimaa meidän itsepuolutukseksi.
  Itsepuolustus tässä tarkoittaa laajemmassa merkityksessä itsepuolustusta. Asukkaiden, kansan itsepuolustusta rikollista hallintoa vastaan.

  Ilmoitan nyt jo että en osallistu enää 612 soihtukulkueeseen. Se on näyttävä mutta täysin riittämätön manifesti.

  Ongelmana on myös se että päättäjät ovat päässet Suomessa tähän asti liian helpolla. He tekevät mitä haluavat koska heillä ei ole pelkoa siitä että kansa kurittaa heitä.

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:15
  Permalink

  Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy tällämenolla mutta moni huonopituloine ei voi mitään kun ei voi pyrokraatian päätöksille mitään.

  Reply
  • 7.11.2018 at 20:02
   Permalink

   Ja siinä sivussa matut porskuttaa.

   Reply
 • 7.11.2018 at 19:32
  Permalink

  Niinpä. Nuorille hyväkuntoisille elintasopakolaisille löytyi alta aikayksikön hotellitasoista majoitusta, monta ateriaa päivässä ja ”discorahaa”.
  Satoja miljoonia rahaa poltettiin näihin velmuihin kun oman maan asunnottomat ja vähävaraiset vanhukset lyötiin laimin.
  Eikö oma kansa pitäisi hoitaa ensin eikä suorastaan houkutella elintasopakolaisia maahan?

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:37
  Permalink

  Suomessa ei ole poliittisten väkivallantekojen uhkaa.
  Sen sijaan tiettyjä ”kunniakansalaisia” hyysätään koska PELOLLE ON ANNETTU VALTA.
  Paperittomia ym loisijoita ja rikollisia ei uskalleta karkottaa maasta.
  Poliisi kyttää vain suomalaisia vihapuhujia.

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:46
  Permalink

  Otetaan täysin hypoteettinen arvio, että tällainen vanhus käy niittaamassa jonkun valtion rahoilla leveästi elävän .

  Ja siis joutuu aiheesta vankilaan . Paraneeko tämän vanhuksen elämänlaatu vankilassa; nykyiseen verrattuna ?

  On TV; ilmainen terveyden- ja hammashoito ? Ja voi vaikka käydä kirjastossa ilman kallista.bussimatkaa ?

  Jo siis täysin hypoteettisesti 50 % näistä vahuksista veisi mukaanaan vaikka itsemurhan yhteydessä häneltä ihmisoikeudet ja ihmisravon vineen paljonko Suomen kansantalous kohenisi ? ( siis täysin hypoteettisesti ajatellen ).

  Keitä siis ovat vanhusten ihmisoikeudet poistaneet tahot ?

  Hypoteettisesti voisi ajatella että äänestämämme ”kansanmedustajat”; jotka hyväksyivät hallituksen esitylksen Suomen perustuslain muuttamiseksi ?

  Julkinen lakitietokanta Finnlex : PL 118 § Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.

  Onko maa, jossa vangilla on paremmat olot, kuin vanhuksella todellakaan mikään ihmisoikeusvaltio ?

  Jo minä joskus olisin tuossa tilanteessa, että rikoksilla voisi parantaa elämänlaatua; arvatkaapa harkitsisinko vakavasti … hypoteettisesti ajatellen siis .

  Ja ilman hypoteesia olen joka tapauksessa PL 118 §:n mukainen ihmisoikeudeton Suomen kansalainen … archive.is/kimmoleaks.fi … rahaa Suomessa kyllä on mutta ne VARASTETAAN pankki-vakuutuslaitoksile. ( kuten ”lailla 444/2012”.. mukana ”eduskunnan” enemmistö ! )

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:48
  Permalink

  Näitä kun lukee mitä todella elämä on Suomessa niillä, joilta vain otetaan, eikä koskaan anneta mitään takaisin. Ei edes sitä narua, sillä mitä siitä, jos vieras valtakunta ja miehittäjä sortaa, ylenkatsoo ja syyttää, mutta kun sen tekee oma maa ja sen hallitus. Silloin täytyy olla enemmän kuin optimisti, joka jaksaa vaeltaa tämän irvokkaan maan teitä ja katuja ja kaatua hautaan hyvämaineisen kuoleman saaneena.

  Mutta, älä huoli. Sinut muistaa heti kuolemasi jälkeen kerkeästi sosiaalidemokraattinen verotus, jota voi kutsua karkeasti haudanryöstäjäksi ja kauniisti perintöveroksi. Mutta eihän sinulta mitään jää ja lapsienkin olemassaolo on enemmän kuin kyseenalaista, mutta valtion on vielä ”nauravaisempi” sukulainen kuin serkkusi, jollainen nykymaailmassa on jo kaukaisempi kuin Unto Monosen Satumaa -tangon ”Satumaa”…

  Jotkut ovat joskus mieltäneet sen läheisimmäksi metaforaksi isänmaan eli kotimaan, joka on tuonut turvan ja onnen, joka koostuu siitä mitä suomalaisilta on nyt riistämällä riistetty ja nyhtämällä nyhdetty. Toimeentulon, jolla elää turvallisesti koko elämänkaarensa kehdosta hautaan ainoana kynnyksenä ja esteenä sen tiellä, omat kyvyt kouluttautua ja hankkia omalla eteenpäinpyrkimisen taidoilla paikka yhteiskunnassa, jota sinulta ei riistetä pois vain hullujen houreiden takia siitä, kuinka liittymällä johonkin keskenmenoiseen taloudelliseen ja poliittiseen liittoumaan ajaa se tavallisten kansalaisten etuja tuossa suuressa yksisilmäisessä kykloopissa, joka koostuu lähes kaikkien siinä mukana olevien tyhmyyden yhteissummasta kuvitellen tämän merkitsevät sitä, että kun on paljon tyhmiä, merkitsee mitä suurinta viisautta, sillä kuvitelma siitä, että olemalla samaa mieltä kuin kaikki muutkin on se jotenkin viisaampaa kuin härkälaumojen härkien juokseminen jyrkänteeltä tyhjyyteen kaikkien mylviessä yhteistä rahaliittoa, ”vapaata pudotusta”, aukinaisia sepaluksia ja housuu paskantemista, koska yhden surkimuksen pelastamiseksi kylmältä on kaikkien muiden väännettävä köntsät housuu solidaarisuuden ja yhteisen arvopohjan tähden.

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:52
  Permalink

  Olen joskus ajatellut, miltä tuntuisi elää jatkuvassa pelossa.
  Kun joutuisi viettämään useimmat päivänsä kotona tiiraillen ulos verhojen raosta ja harvoin ulkona liikkuessaan pitäisi koko ajan pälyillä olkapäänsä yli.
  Olen myös miettinyt, mahtaako entisillä ministereillä olla valtion palkkaamia turvamiehiä?

  Reply
 • 7.11.2018 at 19:59
  Permalink

  Päättäjät eivät osaa hävetä. Päättäjät ovat sosiopaattisia narsisteja. Päättäjien ainoa mielihalu on päästä globalisti-eliitin illanistujaisiin leikkimään isoa poikaa. Niinpä he ovat toteuttaneet hyvinvointiyhteiskunnan alasajon miellyttääkseen isäntiään.
  Rappio on niin syvä ja maailman laajuinen että on tapahduttava jotakin hirveää ennen kuin järki ja moraali palaa valtioiden politiikkaan. FIAT- raha järjestelmän romahdus ja korvaaminen perinteisellä kultakannalla tai 3.maailmansota. Ehkä molemmat, jotta aloitettaisiin käytännössä vuodesta nolla.

  Reply
 • 7.11.2018 at 20:16
  Permalink

  ”Tänään se vihdoin alkoi! Kaikkien näiden vuosien puhumisen ja pelkän puhumisen jälkeen olemme vihdoinkin tehneet ensimmäisen teon. Olemme sodassa Systeemiä vastaan, eikä se ole enää vain sanallista sotaa.

  En voi nukkua, joten yritän kirjoittaa jotain niistä tunteista jotka vellovat sisälläni.

  Täällä ei ole turvallista puhua. Kaikki seinät ovat melko ohuita, ja naapurit voivat ihmetellä myöhäiseen aikaan pidettävää kokousta. Ja sitä paitsi George ja Katherine ovat jo nukkumassa. Ainoastaan Henry ja minä olemme vielä hereillä, ja hänkin vain tuijottaa kattoon.

  Olen todella kireänä. Olen niin hermostunut, että voin hädin tuskin pysyä aloillani. Ja olen aivan lopussa. Olen ollut hereillä puoli kuudesta asti aamulla kun George soitti ja varoitti pidätysten alkaneen, ja kello on nyt kuitenkin yli puolen yön. Olen ollut varuillani ja liikkeellä koko päivän.

  Mutta samalla olen kiihtynyt. Olemme vihdoinkin toimineet! Sitä, kuinka kauan pystymme jatkamaan Systeemin uhmaamista, ei kukaan voi tietää. Ehkä se loppuu huomenna, mutta meidän ei pidä ajatella sitä. Nyt kun olemme aloittaneet, meidän täytyy jatkaa sen suunnitelman mukaisesti, jota olemme niin huolellisesti kehitelleet sitten kaksi vuotta tapahtuneiden aseratsioiden.

  Mikä yllätys se oli meille! Ja kuinka se nöyryytti meitä! Kaikki ne patrioottien ylväät puheet, ”hallitus ei tule ikinä viemään minun aseitani”, eikä mitään muuta kuin nöyrää alistumista kun se tapahtui.”

  Reply
 • 7.11.2018 at 20:26
  Permalink

  ”Heti kun media oli vakuuttanut kansan uudelleen siitä, etteivät he olleet missään vaarassa, koska hallitus vain tuhosi ”rasisteja, fasisteja ja muita epäsosiaalisia aineksia” joilla oli hallussaan laittomia aseita, suurin osa rauhoittui taas ja palasi televisioidensa ja sarjakuvasivujensa pariin.

  Kun aloimme havaita tämän, olimme lannistuneempia kuin koskaan ennen. Olimme luoneet koko suunnitelmamme, itse asiassa koko Järjestön, sille olettamukselle, että amerikkalaiset olivat luonnostaan tyranniaa vastaan ja kun Systeemistä tuli tarpeeksi tyrannimainen, heidät voisi johdatella sen tuhoamiseen. Olimme rankasti aliarvioineet sen, kuinka pahasti materialismi oli tuhonnut meidän kansalaisemme, samoin kuin sen, kuinka laajalti massamedia pystyi manipuloimaan heidän tunteitaan.

  Niin kauan kuin hallitus pystyi jotenkin pitämään taloutemme hengissä ja pihisemässä, kansa voitiin saada hyväksymään kaikki törkeydet. Huolimatta jatkuvasta inflaatiosta ja asteittaisesta elintason laskusta suurin osa amerikkalaisista pystyy edelleen pitämään vatsansa täynnä, ja me joudumme myöntämään sen tosiasian, että on vain yksi asia, jolla suurimmalle osalle heistä on väliä.

  Niin lannistuneita ja epävarmoja kuin olimmekin, aloimme luoda uusia suunnitelmia tulevaisuutta varten. Ensiksi päätimme ylläpitää julkisen värväämisen ohjelmaamme. Itse asiassa vahvistimme sitä ja teimme propagandastamme harkitusti niin provosoivaa kuin mahdollista. Tarkoituksena ei ollut ainoastaan värvätä uusia jäseniä sotilaallisella järjestäytymisellä, vaan samaan aikaan puhdistaa Järjestö kaikista harrastelijoista ja niistä, jotka vaan puhuivat.

  Kiristimme myös kuria. Jokainen, joka myöhästyi sovitusta tapaamisesta kahdesti peräkkäin, erotettiin. Jokainen, joka ei pystynyt suorittamaan hänelle annettua tehtävää, erotettiin. Jokainen, joka rikkoi sääntöämme koskien Järjestön asioista lörpöttelemistä, erotettiin.

  Olimme päättäneet saada aikaiseksi Järjestön, joka olisi seuraavalla kerralla valmis kun Systeemi antaisi tilaisuuden iskeä. Se häpeä epäonnistumisestamme toimia, todellakin, ettemme pystyneet toimimaan vuonna 1989, piinasi meitä ja pakotti meitä armotta. Se oli todennäköisesti suurin yksittäinen syy meidän haluumme saada Järjestön taistelukuntoon takana, kaikista esteistä huolimatta.

  Toinen seikka, joka auttoi, ainakin minua, oli se jatkuva uhka joutua uudelleen pidätetyksi ja syytetyksi. Vaikka olisinkin halunnut antaa periksi ja liittyä tv:n ja koomikkojen seuraajien joukkoon, en voinut. En voinut tehdä mitään suunnitelmia ”normaalia” siviilielämää varten, en voinut olla ikinä varma koska minua tultaisiin syyttämään Cohenin lain nojalla. (Perustuslain takeet nopeasta oikeudenkäynnistä tulkittiin tietysti uudelleen niin monesti, etteivät ne enää tarkoittaneet sen enempää kuin perustuslaillinen oikeus omistaa ja kantaa asettakaan).

  Joten niinpä minä, ja tiedän tämän pätevän myös Georgeen, Katherineen ja Henryyn, heittäydyin varauksetta mukaan Järjestön työhön ja tein suunnitelmia ainoastaan Järjestön tulevaisuuden suhteen. Oma yksityiselämäni oli lakannut merkitsemästä mitään.

  Sen, onko Järjestö todellisuudessa valmis, uskoisin meidän saavan selville tarpeeksi pian. Toistaiseksi kaikki näyttää kuitenkin hyvältä. Suunnitelmamme toisen vuoden 1989 kaltaisen massaratsian välttämiseksi näyttää toimivan.

  Viime vuoden alussa aloimme soluttamaan lukuisia uusia poliittiselle poliisille tuntemattomia jäseniämme poliisin organisaatioon sekä useisiin puolivirallisiin organisaatioihin kuten ihmisoikeusneuvostoihin. He toimivat meidän ensivaroitus-verkostonamme ja muutenkin pitävät meidät tietoisina Systeemin suunnitelmista meitä vastaan. Olimme yllättyneitä siitä, kuinka helposti pystyimme perustamaan ja pyörittämään tätä verkostoa.

  On ironista, että samalla kun Järjestö on aina varoittanut kansaa poliisivoimien rodullisen integroinnin vaaroista, se onkin nyt osoittautunut oikeaksi siunaukseksi valepuvussa. ”Tasavertaisten mahdollisuuksien” pojat ovat todella tehneet murskaavan kaunista työtä FBI:ssä ja muissa rikostutkimusvirastoissa ja sen seurauksena niiden tehokkuus on pohjalukemissa. Silti meidän on parempi olla käymättä liian itsevarmoiksi tai varomattomiksi.”

  Reply
 • 7.11.2018 at 21:11
  Permalink

  Mutta kun pitää saada niitä rikkauksia ja voimavaroja ja kultamunia tänne, koska suomalaiset on nyt pois muodista..

  Reply
  • 7.11.2018 at 23:59
   Permalink

   Voi sinua Freya, munat koko ajan mielessä. Valtaosa Suomen vanhuksista asuu omistusasunnoissa. Tietysti köyhimpiä pitäisi auttaa, mutta toimeentulotuet koskevat heitäkin. Monet ovat nuijia eivätkä raatsi käyttää rahojaan.
   Omat vanhempani aikoinaan eivät raaskineet laittaa hampaita,. Söivät nuukasti ja kaikki oli liian kallista. Hoitavat itse asiansa 85-vuotiaiksi, jolloin isä kuoli. Silloin paljastui heillä olevan satoja tuhansia säästössä (markkoja) , äiti ikänsä kotiäiti, ei kummallakaan työeläkettä, vaan sen aikainen kansaneläke. Ei mitään tukia. Yksiössä asuivat,. Huonokuntoinen mökki jäi maalle, sekin meille jälkeläisille.
   Maailmassa, jos tekisi ansiotyössä, olisi paljon muutakin ajateltavaa kuin mamumiesten munat ja niitä vahdata kaupungilla.

   Reply
   • 8.11.2018 at 00:01
    Permalink

    Ei nuijia vaan nuukia, saitoja,tarkkoja .

    Reply
    • 8.11.2018 at 13:01
     Permalink

     Teillä typeryys kulkee suvussa -sen huomaamiseen ei tarvita mitään salapoliisin kykyjä.

     Reply
     • 8.11.2018 at 15:28
      Permalink

      Viisautta on panna rahansa viinaan ja tupakkaan kuten kansallismieliset. Sitten on itkua ja hammasta kiristystä kun pitää ruokakaupoissa seisoa. Kai se sitten on viisautta.

 • 8.11.2018 at 05:34
  Permalink

  Mutta ei hätää. Poliisi tutkii terveystiedot ja jokaista mielenterveyslääkettä saanutta pidetään putkassa päivän pari ilman lääkitystä ja kirjoitetaan viisikymmentä kaiken parantavaa päiväsakkoa. Kukaan ei ymmärrä, mitä todellsuudessa tapahtuu näissä pitkien etäisyyksien maaseutupitäjissä. Julkista liikennettä ei ole ja terveyskuskus on viety etäälle johonkin isompaan keskukseen. Taksi maksaa tullen mennen 25 euroa ja esim. viikottain jopa kaksi kertaakin viikossa hoidossa käyvien esim. marevaanin takia verikokeessa käyvien kustannukset ovat räjähtäneet käsiin. Tälläinen huomaamaton korotus, että kelataksi nousi kympillä suuntaansa ja naapuri ei saa kilometrikorvausta jos käyttää autolla omavastuun nuostessa kolmeensataan euroon ja lääkeomastuun nuosu liitettynä siihen, että soteuudistusta odottava kunta on sulkenut oman terveysaseman ja lopettanut esim. liikkuvan palvelun, jossa pienet hoidot ja verikokeet on voitu tehdä. Yksityiset firmat markkinoivat palveluita kovalla rahalla saataviksi tilalle. Kymmenen vuoden aikana käteen tuleva eläke ei ole lainkaan noussut. Ne parin kolmen euron korotukset on syönyt veroprosentin nousu. Jätteiden käsittelymaksut ovat samaan aikaan nousseet yli 100 prosenttia ja sen mökin, jonka todellinen arvo on nolla, kiinteistövero nousee joka vuosi kymmenen-kaksikymmentä prosenttia. Puhumattakaan sen oman auton käytön kustannusten nousua, joilla vielä kortti on. Taihi sähkön siirtomaksun korotuksia. Näin ollen elintaso laskee hurjasti koko ajan eläkkeen varassa olevilta. Kompensaatio pitää ottaa virkistys- ym. muista mielenterveyttä ylläpitävistä toiminnoista ja ruokakuluista. Siinäkin vääjäämättä tulee pää vetäjän käteen. Näiden 100 000:n asiaa ei yhtään auta tieto parin miljoonan hyvätuloisen olemisista. Eikä varsinkaan tieto, että joillakin toisella.sadan tuhannen ryhmällä kaikki on ilmaista. Mutta tämä joukko alkaa kohta kasvaa rajusti, kun pätkätyöläiset, nollasopimuslaiset, kokonaan työttömät ym. tulevat eläkeikään ilman työeläketurvaa. Sitten puhutaankin miljoonasta. Samaan aikaan kaavaillaan, että ilmaiseläjiä myös hommataan miljoona lisää. Hymynaamat käyvät harvinaiseksi kansanperinteeksi.

  Reply
 • 8.11.2018 at 05:54
  Permalink

  Kyllä itsensä tappaminen alkaa houkuttamaan porvarien Suomessa yhä enemmän. Sairaita pitkäaikaistyöttömiä roikutetaan jossain TE-toimiston ja kelan välissä vuosia. Kyllä siinä ihminen lannistetaan lopulta pitkällä uuvuttamisella itsemurhaan, se alkaa tuntumaan lopulta jopa vaputtavalta ajatukselta. Ei olisi uskonut mihin joutuu vielä 4 vuotta sitten kun oli töissä ja kuvitteli että kelalta saa apuja tiukoissa paikoissa. Ne 35 vuotta maksetut maksut palkkaverosta ei paljon paina kun ihminen murskataa.

  Reply
  • 8.11.2018 at 13:03
   Permalink

   Ei käy sillä jokaista tarvitaan kun tämän sotkun selvittäminen todenteolla alkaa. Voimia!

   Reply
 • 8.11.2018 at 12:28
  Permalink

  ”Suomi on saanut jo toistamiseen huomautuksen Euroopan neuvoston alaiselta Euroopan sosiaalisten oikeuksien neuvostolta maamme liian alhaisesta sosiaaliturvan tasosta”

  Tässäkin kuten autoveroasioissa Suomi on antanut selkeän esimerkin siitä, ettei niitä kansainvälisiä sopimuksia ja ohjeistuksia ole pakko noudattaa, Vai onko?

  Reply
 • 10.11.2018 at 14:23
  Permalink

  Olen jo pitkään ollut huolissani isästäni, sillä hän joutuu välistä ja tämän tästä olemaan ilman hänen tarvitsemiaan lääkkeitä, kun ei ole varaa niihin, eli diabetekseen käytettävästä Victoza rokotteista, joidenka kela korvattavuus romahti tämän roska hallituksen ansiosta, eikä isäni tapaus ole varmaankaan ainoa, vaan samoista ongelmista kärsii sadat jos ei tuhannet Suomalaiset jo. Se huolettaa varsinkin, että ajaako tämä tilanne isänikin tilanne ennen aikaiseen hautaan, kun sairauden hoidostaan jo joutuu tinkimään. Kuinka monesta sadasta turhasta kuolemasta tämä roska hallitus onkaan jo vastuussa, siinäpä kysymys.

  Jos taas takana on tilanne, että valtaapitävien puolelta ajatellaan, että ikäihmiset on pelkkä kuluerä, on syytä muistaa, että meistä jokainen vanhenee, ja iän mukana tulee eri sairauksia jo perintötekijöistäkin riippuen, onko meidän nuorempien ikäryhmien kohdalla sitten jo se lopetuspiikki odotettavissa tulevaisuudessa. Ulkomaisia terveys firmoja ajetaan tänne Suomeen, ja kaikkea ollaan yksityistämässä, jolloin pienituloiset todellakin jäävät vaille lääkäria ja hoitoa jatkossa. Se miksi näitä ulkomaisia terveysfirmoja tänne ajetaan, on se, että näiden hallituksissa istuu runsaasti Suomen päättäjiä, jotka ainoastaan haluavat osansa sijoitukselleen, ja samasta syystähän päättäjät ovat vokki bisneksessä mukana, ei eheitä kiinnosta eriävät mielipiteet, jotka nimetään heti vihapuheeksi, heitä kiinnostaa vain ne tulot, kun bisneksessä mukana ovat.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.