Kuusi miestä pidätetty kerrostalopaloa imitoivan pahvirakennelman polttamisesta Lontoossa (video)

Toukokuun 18. päivänä Lontoossa syttyi tulipalo 24-kerroksisessa kerrostalossa, Grenfellin tornissa. 72 ihmistä kuoli. Eilen joukko ihmisiä juhlisti niin sanottua ruutisalaliiton päivää polttamalla erikoisen rakennelman, mikä suututti kansalaiset.

Yli 200 palomiestä ja 40 palontorjuntayksikköä taisteli Lontoon Kensingtonissa korkeassa kerrostalossa syttynyttä tulipaloa vastaan. 72 ihmistä kuoli tulipalossa. 151 asuntoa tuhoutui. Tulipalo syttyi neljännessä kerroksessa sijainneen pakastimen oikosulun takia.

Eilen joukko lontoolaisia sytytti omakotitalon pihalla tuleen pahvirakennelman, joka imitoi kerrostalon tulipaloa. Tavanomaisesti 5. marraskuuta Britanniassa sytytetään tuleen niin sanottu Guy Fawkes -kokko, jolla muistellaan salaliittoa Britannian parlamentin räjäyttämiseksi vuonna 1605. Joukko päätti juhlistaa päivää toisin.

Eilen, ruutisalaliiton muistopäivänä, joukko päättikin sytyttää tuleen pahvirakennelman, jossa muisteltiin Grenfellin tornitalon tulipaloa erittäin hirtehishuumoristisessa, tai missä lie, hengessä. Miehet latasivat videon sosiaaliseen mediaan, mistä alkoi hirveä haloo. Polttotilaisuutta elävöitettiin monenlaisin huudoin, mikä hirvitti useita katsojia, ja poliisille alkoi sataa tutkintapyyntöjä muun muassa rasismista.

Miehet ovat itse ilmoittautuneet poliisille. He ovat iältään 19-55 -vuotiaita, ja ovat tässä vaiheessa pidätettyinä yleisen rauhan häiritsemisestä.

Lähde: Metro, BBC

6 thoughts on “Kuusi miestä pidätetty kerrostalopaloa imitoivan pahvirakennelman polttamisesta Lontoossa (video)

 • 6.11.2018 at 23:12
  Permalink

  Grenfellin tapaisia riskirakennuksia on Britanniassa useita kymmeniä, kyseisenlaisissa elementtirakenteisissa torneissa on niin suuria rakoja elementtien välissä että äänten ja hajujen lisäksi myös tulipalo pääsee etenemään esteettä huoneistosta toiseen…

  Mitä tulee ruutisalaliiton muistelopäivän kokkoihin, niin on siellä ollut muutakin arveluttavaa toimintaa, mm. eräät vasemmiston edustajat ja demokraattisesti äänestetyn Brexitin vastustajat polttivat konservatiivipoliitikko Boris Johnsonia esittävän nuken roviolla. Tuollaisesta mielentilasta ei ole enää pitkä matka oikeiden ihmisten polttamiseen.

  Reply
 • 7.11.2018 at 07:18
  Permalink

  Kyllä on mätä maa, kun muistelevat vielä tuotakin hallintonsa falseflagia ja nimenomaan siihen valheeseen uskoen

  Reply
 • 7.11.2018 at 09:50
  Permalink

  Kas kun muslimeita ei ole juurikaan pidätetty ”rauhan häiritsemisestä”. Ai, niin mutta islam on rauhan uskonto. Joskus ihmisillä arvostelukyky pettää huumoria viljellessään. Vihreät kutsuvat edm. ”mustaksi huumoriksi”, silloin kun he itse syyllistyvät todelliseen vihapuheeseen, mutta eivätpä he maksa itse myöskään niitä veroja, joita he niin innokkaasti ovat sälyttämässä muiden niskoille.

  Reply
 • 7.11.2018 at 14:38
  Permalink

  Ehkä huono läppä? Mitä sitten?

  Reply
 • 7.11.2018 at 15:07
  Permalink

  Mitäs tuossa oli ihmeellistä? Hallittu poltto.
  Ikuiset pojan nalliaiset vain demonstroivat kerrostalopaloa ja innosta puhkuen koittivat selvittää miten vastaavat palot saataisiin ehkäistyä.
  Ihme hysterisointia taas.

  Reply
 • 7.11.2018 at 17:07
  Permalink

  Pidätetty? Millä saatanan perusteella?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.