Ylioppilas Pekka Haavisto Vihreiden puheenjohtajaksi

Touko ”Pouko” Aallon jälkeen viherhanuria soittaa jatkossa kansanedustaja, 60-vuotias Pekka Olavi Haavisto, jolla on kokemusta muun muassa hallitustyöstä Lipposen, Kataisen ja Stubbin hallituksissa.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, jota on kansankielellä tänä syksynä alettu kutsua ”Touko-Poukoksi”, jäi sairaslomalle sen jälkeen, kun Seiska-lehti julkaisi hänestä arveluttavia kuvia ruotsalaisella homoklubilla, jossa ”Touko-Pouko” läimi miestä persuuksille. Seiska-lehdelle mies selitteli tapahtunutta, että ”se kuului etikettiin”. Tätä ennen Aalto oli otsikoissa avioeroon johtaneissa tapahtumissa, joista myös kertoi Seiska-lehti.

Vihreille alettiin masentuneen puheenjohtajan tilalle etsiä uutta puheenjohtajaa. Kilpaan ilmoittautui vain kaksi ehdokasta: Outi Alanko-Kahiluoto ja Pekka Haavisto.

Pekka Haavisto valittiin lauantaina Vihreiden puheenjohtajaksi ylivoimaisella äänten enemmistöllä.

Kuvakaappaus: Twitter.

Haavisto tunnetaan muun muassa siitä, että hän keski-ikäisenä miehenä rakastui eteläamerikkalaiseen nuorukaiseen ja hommasi hänet puolisokseen Suomeen. Myöskin miehen koulutustaustasta on Suomen uutisten mukaan ollut epäselvyyksiä ja esimerkiksi Bristolin yliopisto esitti ylioppilas Haaviston professorina. Haavisto on suorittanut 42 yliopistossa vietetyn opintovuoden aikana opintopisteita noin 56,  joka SU:n mukaan vastaa noin yhden vuoden opintoja.

Vihreät-puolue on ollut pitkin kesää ja syksyä otsikoissa. Heinäkuun lopulla Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen yritti estää rikollisen ulkomaalaisen palautuksen itkupotkuperformanssillaan Finnairin lennolla. Pennanen on nyt tutkinnassa tapauksesta.

Maalaisjärkiset saattavat ihmetellä, hyppäävätkö Vihreät ojasta allikkoon valitessaan tässä vaiheessa puheenjohtajakseen Haaviston, mutta valintahan on heidän – demokratia voitti. Suut suppuun siis.

– Puheenjohtajana olen käytettävissä tähän maanlaajuiseen kampanjointiin, ja tulen kiertämään maata paljon. Pihtiputaan mummo on jo vihertynyt, mutta Pomarkun pappa, Utsjoen ukki, Tohmajärven teinit, Konalan kundit ja friidut on nyt saatava liikkeelle, päätti Haavisto silmiä kostuttavan puheensa valintansa jälkeen.

Lähteet: Pekka Haaviston blogi, Twitter, Suomen Uutiset, Seiska, Nykysuomi

Muokattu 4.11.2018: Poistettu asiavirheitä koskien Haaviston koulutustaustaan liittyviä epäselvyyksiä. Tohtori ja professori eivät yksiselitteisesti ole rinnastettavia titteleitä, joten jutusta poistettiin kolme kappaletta.

Aiheeseen liittyvää:

25 thoughts on “Ylioppilas Pekka Haavisto Vihreiden puheenjohtajaksi

 • 4.11.2018 at 00:48
  Permalink

  Professori on arvonimi. Ei oppiarvo. Ulkomailla yliopistoissa professori-sanaa käytetään toisin.
  Toimittaja voisi vaikka hakea tietoa ensin, .Taitaa tahallaan yllyttää yksinkertaisempiaan?
  Jos aikoo kaikille omille puolueviritelmille ja hömppäehdokkaille alkeellista asiallisuus, voisi sitä itse harjoittaa muita puolueita ja kokeneita politiikkoja kohtaan. Pekka vastaan Laura,. Edellinen olisi presidenttinä kun ollut 10000 kertaa uskottavampi kuin Trumpin ja USAn suuri ihailijatar.

  Reply
  • 4.11.2018 at 02:49
   Permalink

   Peffasexi ilmeisesti pätevöittää mihin vaan, samoin kuin sopiva rusketus tai ”uhristatus” ?

   Alkaa olla niin väsynyttä tämä marxistien puuhastelu.

   Reply
   • 4.11.2018 at 09:16
    Permalink

    Vihreät ovat entisten natsien ja äärivasemmistolaisten perustama räyhä-puolue.
    Kommunistit, sosialistit ja kansallissosialistit ovat kaikki sosialisteja, jotka pyrkivät yhden suuren keskushallinnon alaisen rajattoman maailman herruuteen. Pekka Haavisto on siis natsi, kommari ja sosialisti sekä Januskasvoinen Stalin-Mussolini koska on Vihreiden suuri johtaja Pol Pot.

    Reply
    • 4.11.2018 at 15:33
     Permalink

     Sähkön SIIRTOHINNAT ja Pekka Haavisto

     ”Jyrki Kataisen hallitus päätti myydä kaikkien suomalaisten omistaman Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminnan joulukuussa 2013 yksityiselle nykyisin Caruna- nimeä kantavalle yhtiölle.

     Silloisen hallituksen ministeri vihreiden Pekka Haavisto on jälkeenpäin selittänyt, että tapauksessa tehtiin virhearvio.

     Tämän munauksen maksavat nyt sähkönkuluttajat, jotka joutuivat tämän kyseisen kaupan maksumieheksi
     ja samalla myös koko kaikkialle levinneen sähkönsiirtotaudin hoitajiksi.

     Vihreä ministeri vakuutti, etteivät sähkönsiirron nousevat hinnat olleet päättäjien tiedossa ja puhui muunneltua totuutta.”

     https://valtiomahti.blogaaja.fi/sahkon-siirtohinnoittelun-vaaryydet-osa-1/

     Reply
   • 4.11.2018 at 11:20
    Permalink

    Niin näkyy persuissakin. Jopa huhtasaari kehuu mustan miehen kanssa homostelevaa tynkkystä.
    Kunpa yksinkertaiset onnistuisivat erottamaan työn ja yksityiselämän toisistaan. Makuuhuoneet eivät kuulu asiakeskusteluun.
    Jumalanne Ilja on ylioppilas, ei mitään poliittista meriittiä.
    Parempi kokenut ylioppilas kuin hassahtanut maisteri, joita kansallismielisissä pyörii, päänsä takia eläkkeellä.

    Reply
    • 4.11.2018 at 11:52
     Permalink

     Ylioppilas Presidentiksi!

     Reply
     • 4.11.2018 at 18:59
      Permalink

      Suomen uutiset se on uusi mv-lehti. Pelkkää homoa ja rivoutta haavisto keskustelu. Ei kyllä innosta sanomaan olevansa ps-äänestäjä. Silloin samaistuu porukkaan, joka ei ymmärrä politiikasta mitään. Vain alatyylistä ja jotain typerää, jos ulkomaalainen käytäntö on sanoa luennoitsijoita professoriksi.

  • 4.11.2018 at 19:36
   Permalink

   Siis Haavisto on korkeintaan ylioppilas ja istunut luennoilla tuskin persettään keikkutuoliin kastaen ja nyt mies on kaiketi jo Jumalasta seuraava ”visionääri” ja sateentekijä. Pekka Haavistolla ei ole kuin se YKSI ”oppiarvo” ja hankittu ”pätevyys”, joka painaa nyt kaikkein eniten maailmassa ja Suomessa. Nimittäin että on HOMO!
   Toinen samanlainen on NAINEN eli TELAKETJUFEMINISTI!

   Kummatkin edm. ”tohtorinväitöskirjat” painavat kaikkein eniten vaakakupissa, koska kyse on yksinkertaisesti stigmasta, joka avaa kaikki portit työelämässä ja myös PITÄVÄT nämä kaksi tahoa siinä huolimatta siitä kuinka vähän saavat aikaan tai tyrivät, sillä kaikestahan voi syyttää lihaa syöviä heteromiehiä, jotka loppujen lopuksi pitävät Suomen pyörät pyörimässä mahdollistaen näin edm. turhakkeiden olemassaolon heidän kuplansa sisässä. POKS!!!

   Painu helvettiin täältä trollaamasta ja sotkemassa normaalien ihmisten kirjoittelua, kun et kerran edes osaa perustella etkä tuoda mitään tietopohjaista materiaalia vaan ainoastaan suoraa vittuilua asioita, joista et tiedä sen enempää kuin sika hopealusikasta. Ja vieläpä tuosta kaikesta huolimatta ole yhtä paljon loppusi edellä kuin ”muutkin”, sillä muslimit eivät homoja rakasta ja vielä vähemmän ateisteja, joille ”annettu” pää on pelkkä rasite.

   Reply
   • 4.11.2018 at 19:48
    Permalink

    Persuissa Immonen on lukion käynyt, mutta ei ylioppilas. Persuissa taitaa olla merkonomia ja lähihoitaja yms. Haaviston ura esim .Immoseen, joka pelkää ulkomaalaisia, verrattuna huikea
    Ulkomaiset yliopistot eivät kysy keskikaljaporukalta ja suomalaisvaareilta ketä arvostavat. Ilja on pelkkä ylioppilas ilman uraa ja hänestä kansa leipoi presidenttiä.

    Reply
    • 5.11.2018 at 11:47
     Permalink

     Joo, mut Immonen ei olekaan puolueen pj tai presidenttiehdokas – ainakaan vielä. Ei ole mitään väärää siinäkään, että on joku ammatillinen tutkinto ja käsitys siitä, mitä oikea työnteko on. Päin vastoin. Se on erittäin suuri meriitti minun mielestäni.
     Halla-aho on tohtori oppiarvoltaan.

     Reply
     • 5.11.2018 at 13:08
      Permalink

      Koska Immonen on töitä tehnyt? Lapsilisän jälkeen eläkkeelle. On hauskaa kun hädin tuskin peruskoulun läpikäyneet pilkkaavat Sivistysliitto, hyvän uran ja ulkomailla arvostusta nauttivat Haavistoa.
      Tavallisesti kirjoittelette, yliopisto pilaa ihmisen , ei enää osaa ajatella kuten Persut rivouksia kirjoittaessaan ja mamuista älyttömiä kirjoitellen.

 • 4.11.2018 at 00:50
  Permalink

  Professorin arvonimen saajan ei tarvitse olla tohtori.

  Reply
  • 4.11.2018 at 02:47
   Permalink

   Juu ei, mutta jotta arvonimi tai asema olisi millään muotoa uskottava tai perusteltu, pitäisi sellaisen kohteella olla edes alkeellisinta akateemista näyttöä. Sanotaan nyt että edes perusopinnot suoritettuna.

   Tosin politiikka ja suhmurointi pätevöittää aina ”paremmat” ihmiset.

   On sitä parempaa väkivaltaa, parempaa oikeuden käyttöä ja nyt siis myös parempaa akateemista menettelyä. Kyllä hyvä ihmiset (c) tm osaa.

   Reply
   • 4.11.2018 at 11:22
    Permalink

    Jos kelpaa luennoimaan Laitos silloin on jotain annettavaa. Kelpasi han kuulemma lahtelaisen lukioon kun merkattu kikkelinkyylääjä luennoimaan.

    Reply
  • 5.11.2018 at 11:51
   Permalink

   Suomessa kyllä pitää olla professorin arvonimeen aika lailla meritoituneet yliopisto-opinnot.

   Reply
 • 4.11.2018 at 05:57
  Permalink

  No nyt pohojanmaalla uskovaiset liittyvät sankoin joukoin vihreiden puolueeseen. Antto vielä julkisesti näytille pekan käsipuoleen niin aina paranee.

  Reply
 • 4.11.2018 at 07:32
  Permalink

  Artikkelia muokattu 4.11.-18. Asiavirheitä on poistettu. Pahoittelemme. Terveisin: Päätoimittaja

  Reply
 • 4.11.2018 at 09:23
  Permalink

  Ville nyt kuitenkin on sen verran fiksu, ettei alkanut uudestaan siihen satukerhon johtoon, kun pääsi pahemmin ryvettymättä eroon. Pekka taas on nuoruutensa aikana aivan silloisten olosuhteiden pakosta joutunut luontaisesti elämään valheessa ja edelleenkin joutuu, sillä tuskinpa esim. pääministerinä on varaa muslimaissa vieraillessa tai muissa tilaisuuksissa esiintyä puolisonsa kanssa. Se vie noin muutoin tämä satujen livertely henkilön, joka tiedostaa itse pääkopassaan tekevänsä karhunpalvelusta kansalaisille, väistämättä masennukseen.

  Reply
 • 4.11.2018 at 10:36
  Permalink

  Haavisto edustaa Suomen maailmanparantajahybristä puhtaimmillaan. Ei jatkoon, paitsi tietenkin puolueessa, joka on täysin antautunut globaalin tason Agenda 2030 ajattelulle, joka sekään ei ole juuri muuta kuin kansainvälisten jättiyhtiöiden niiden taustalla häärivien rahoituslaitosten ajama pseudohumanistinen ohjelma. Miespuolinen Tavja Halonen tulee lähinnä mieleen.

  Reply
 • 4.11.2018 at 16:14
  Permalink

  Silloin vielä ”tasatukkainen” Pekka Haavisto v. 1987 eduskuntavaalien YLE:n järjestämässä kaikkien puolueiden viimeisessä vaalitentissä istui muistaakseni ellei aivan vieressä, niin kuitenkin hyvin lähellä silloista SDP:n voimamiestä Kalevi Sorsaa, joka tunnettiin persoonaksi, joka helposti pahastuu eli ottaa nokkiinsa. No, joka tapauksessa Pekka Haavisto kertoi jälkeenpäin Kalevi Sorsan sanoneen jonkin asian väärin, (taisi olla jotain tilasto juttuja) mutta ei uskaltanut häntä (Sorsa) oikaista vaan antoi asian mennä ohitse.

  Pekka Haavisto on ykköshomo Suomessa ja asuu suuressa kaupunkikartanossaan merinäköalalla, joka taisi ennen olla Venäjän omistuksessa ja sai kyseisen boksin ns. sopu hintaan (voin olla väärässäkin). Poliitikkona Pekka Haavisto on vaarallinen globalisti ja yltiöpäinen Suomen vihollinen jo yksistään vihreän puolueen jäsenenäkin, saatika sitten puheenjohtajana. Vihreiden tapaan hän kannattaa sisäpolitiikassa huippu korkeaa haittaverotusta fossiilisista polttoaineista kun toisella kädellä lisää hiilen polttoa kuin löylynheiton Suomenmestaruuskisoissa löylyä kiukaalle, samalla hän änkyräisesti vastustaa ydinvoimaa ja kannattaa ”tuulihärveleiden” mitäänsanomatonta sähkön tuottamista sekä vastustaa turpeen käyttöä lämmitysenergian tuottamiseen, joita Suomessa riittää määrättömät määrät aivan kuten metsää, johon NYT ei saisi ollenkaan koskea kun hiili ynnä tietenkin se jo ikivanha avohakkuu, joka kaupunkilais järjellä merkitsee yksinomaan sitä, että metsät loppuvat ja kuolevat samalla kuin hän itsekin heittää pizzan nurkkaan. Käsittämättä sitä, että puu on se ensimmäinen, joka hamuaa juurillaan kaikki ne kivennäisaineet ja suolot, mitä tuosta ajan jättäneestä tomumajasta irtoaa ja siksipä hautausmailla kasvaa komiaa havupuumetsää, syystä jonka edm.

  Pekka Haavisto kannattaa rajatonta nk. ”maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta, EU:ta, kulttuurimarxismia ja on epäpyhässä liitossa ylikansallisten kapitalisti firmojen kanssa, jotka ovat valmiit ahmaisemaan loputkin hilut Suomesta ”parempaan talteen”. Globalistina ja YK:n uskollisena käskyläisenä hän on valmis tuhoamaan Suomen kansallisvaltion ja sen kansan kevein mielin suurta iloa siitä tuntien, sillä tämä ”maailmankylästä” kotoisin oleva mieheke tunnustaa aukottomasti ”valkoisen miehen taakkaa” ja Suomen mitä suurinta syyllisyyttä kolonialistinen syntiensä tähden ja täydellistä korvausvastuuta siitä kaikille kehitysmaille aina viimeisimpään savikylään saakka, vaikka itse Suomi on ollut sen kohteena erityisesti Ruotsin taholta.
  Viimeiseksi naulaksi Suomen arkkuun voidaan todeta vielä ns. ”ilmastonmuutos” -vouhotus, joka Baalin sanaa Haavistolle ja täten valmis kuristamaan Suomi-Neidon lopullisesti hengiltä hiiliveroilla ym. ”anekaupalla” siitä, että hoidamme tehokkaimmin luontoa haittaavien jäämien suodatuksen pois teollisuudessa. Sen sijaan maksamme Kiinan, Intian ja lukuisten muiden melkeinpä kehitykseltään esiteollisessa tilassa olevien ”pannujen” ja ”tööttien” tuottaman hiilenmustan saasteen, joka näkyy alati laaksoissa olevien kaupunkien sumusaasteena tyyninä päivinä.

  Reply
 • 4.11.2018 at 16:38
  Permalink

  Ei ollut Touko riittävän homo puheenjohtajaksi.

  Reply
 • 6.11.2018 at 23:55
  Permalink

  Paha mies joka leikkii mukavaa homo-setää. Haaviston todellinen luonne on jotain aivan muuta. Monet lähteet ovat myös kertoneet yhteyksistä läntisiin tiedustelupalveluihin. Olipa miten tahansa niin pekan menneisyydestä löytyy useita erittäin hämäriä diilejä ja veivauksia jotka olisivat monen muun henkilön kohdalla johtaneet oikeuden eteen. Suomessa on joukko tyyppejä joita suomen lait eivät koske -Pekka Haavisto kuuluu kyseiseen jengiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.