Vahvelainen: Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjan voimin

Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjan voimin. Karmaisevinta on se, että näille orjille maalaillaan taivaanrantoja ja lupaillaan, että kun hoitaa työnsä hyvin, heillä on hyvät mahdollisuudet päästä orjatyö jakson jälkeen aivan palkka työhönkin. Kun aika koittaa ja orja kyselee jatkomahdollisuuksistaan hänelle todetaan ylimielisesti: ”Seuraava on jo tulossa tilallesi.”

Kuka välittää, vaikka pienen ihmisen elämä menee silloin täysin pirstaleiksi – onhan meidät opetettu uskomaan ja luottamaan ylempiemme sanaan.

Jotenkin voisi vielä ymmärtää, miikäli kyseessä olisi pienyrittäjä, joka ei itsekään tule toimeen yritystoiminnallaan kaikkien laillistettujen ryöstöjen jälkeen. Mutta nykyään orjia käyttävät monikansalliset yritysjätit ja suuret kotimaiset ruokaketjut, kyseessähän on jo miltei rikos ihmisyyttä vastaan.

Taannoin nousi katkera keskustelu julkaisusta ilmoituksesta, jossa maahanmuuttajille luvattiin noin 3000€:n palkka ruokakauppojen hyllytystyöstä. Hyvin monelle suomalaiselle nuo paikat olisivat kelvanneet – jopa puoltakin pienemmälläkin palkalla, mutta heitä ei huolittu. Erästäkään työnhakijaa, vanhemaa rouvaa, joka omaa vuosikymmenien myyntialan kokemuksen, oli myös myymäläpäällikkönä pitkään toiminut, ei tullut valituksi hyllytys työhön.

Hävyttömintä on se, että orjatyö naamioidaan arvostetulta kuuluvin termein, kuten opiskeluun kuuluvaksi ”työharjoitteluksi” , joka ei suinkaan aina vastaa edes sitä ammattia, mihin opiskellaan. Tai ohjausta ei viitsi/ehdi kukaan antaa ja onnetonta opiskelijaa saatetaan kohdella sylkikuppina.

”Kuntouttava työtoiminta” ja ”työkokeilu” saavat ihmisen, jolla on usein pitkä ura takanaan, mutta ikääntyminen työllistymisen esteenä, tuntemaan itsensä arvottomaksi.

Työ- ja Elinkeinotoimistojen asiantuntijat toki tietävät olevansa ”pahuuden” palveluksessa, eivätkä he anna nimellään haastatteluja. Tieto  orjatyövoiman käytön yleistymisestä kuitenkin heruu. Aktiivisuusmallin myötä tilanne on katastrofaalinen. Jopa kirkko, kaupungit ja järjestöt käyttävät surutta ilmaisia orjiaan tekemään usein monen ihmisen toimenkuvat.

Joka viides meistä tekee orjatyötä. Onko tämä uusi normaali, että ihmiset pakotetaan tekemään orjatyötä, ettei muutenkin minimaalisesta työmarkkinatuesta leikata?

”Niin, mutta saavathan he sen 9€/päivä”, sanoo parempiosainen. Totuus on se, että se ei hyvin monella kata edes matkakuluja orjatyöpaikalle ruuasta nyt puhumattakaan.

Suomi on muuttunut surulliseksi kirpputorien luvatuksi maaksi, mutta totuus on se, että yhä kasvavalla ihmisjoukolla ei ole varaa ostaa edes kirpputorilta.

Jo useita vuosia sitten arvioitiin, että pelkästään netissä ihmiset myyvät 7 miljoonan euron edestä vuodessa vanhoja tavaroitaan saadakseen edes jonkinlaisen säällisen elannon jatkeen, vaikkapa lapsilleen talvivaatteita. Mitähän tuo ”liikevaihto” on tänä päivänä? Ja kyse ei ole kierrättämisen riemusta kuin harvoin.

Sekin loppuu nyt, kun Kela ja verottaja pääsevät katsomaan yhdellä napin painalluksella ihmisten tilitapahtumat.

Ketä täällä kiinnostaa, että puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella? Suurella osalla heistä ei ole voimia, taitoja tai edes mitään omaisuutta, jota kaupitella. He ovat sentään tämän maan rakentaneet kovalla työllä – nyt heitä kohdellaan roskina.

Tanja Vahvelainen

27 thoughts on “Vahvelainen: Suomea pyöritetään puolen miljoonan orjan voimin

 • 31.10.2018 at 20:42
  Permalink

  Kyseessä on kokoomuksen parikymmentä vuotta toittoma rakennemuutos. Hyväksikäyttäjät ovat päässeet jo hyvän aikaa riistämään ja raastamaan, mutta joo aktiivimalli oli bensaa liekkeihin. Hallitus oikein yllyttää ihmisten orjuuttamiseen. Kun palkaton työkokeilu/harjoitteluaika päättyy niin työnantaja ilmoittaa, että tilaukset ovat hiipuneet emme voikaan ottaa sinua palkkatöihin.
  Luonnollisesti seuraavalla viikolla ilmaantuu uusi ilmainen työkokeilija/harjoittelija entisen tilalle. Sinisten Lindström on keksinyt ikiliikkujan.
  Oikeissa palkkatöissä olevia asia ei kiinnosta paskaakaan. Korkeintaan voivottelevat näön vuoksi, kunnes omalle kohdalle napsahtaa YT-neuvottelut ja työkkärin kortisto.
  Ammattiliittojen pamput ovat EK:n kanssa samassa juonessa. Korruptio haisee niin että silmiä kirvelee. Muutoin olisi järjestetty aika päivää sitten totaalinen yleislakko poliisia, palokuntaa ja sairaaloita myöten.

  Reply
  • 31.10.2018 at 22:39
   Permalink

   Sosiaalituet alipalkkauksen tai ilmaistyön jatkeena, siinä kapitaalikommunismia aka sosiaalikapitalismia, joka sosialisoi palkanmaksun tai kasvavan osan siitä yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien maksettavaksi. Voitot yritys ja sen omistajat yksityistävät, mutta tappiot, kulut mm. palkkakulut ja ympäristörikokset ulkoistetaan eli sosialisoidaan yhteisiksi.

   Reply
  • 4.11.2018 at 15:23
   Permalink

   ”Taannoin nousi katkera keskustelu julkaisusta ilmoituksesta, jossa maahanmuuttajille luvattiin noin 3000€:n palkka ruokakauppojen hyllytystyöstä. Hyvin monelle suomalaiselle nuo paikat olisivat kelvanneet – jopa puoltakin pienemmälläkin palkalla, mutta heitä ei huolittu.”
   >>
   Kyseessä selkeästi RASISTINEN toiminta, poliisille ilmoitus ko ilmoituksesta ja sen laatijasta -> esitutkinta.

   Reply
 • 31.10.2018 at 20:43
  Permalink

  Kaiken lisäksi Suomi on Euroopan kalleimpia maita. Kaikesta joutuu maksamaa liikaa. Esimerkiksi kauppojen ruokatava on jopa kehnon laatuista ja kallista, valikoimat puutteellisia. Tätä en ole lukenut mistään vaan kokenut henkilökohtaisesti. Suomalaisia myyjiä tulee kuitenkin kiittää hyvästä palveluhengestä. Yksi esimerkki: Sama Gluteeniton leipä on Suomessa euron kalliimpi kuin Espanjassa.

  Tavaran kalleus ei johdu kuljetuskustannuksista, vaan kaupan suurista voitoista, joilta tuhlataan aina uusiutuviin ostoskeskuksiin, ja tietenkin törkeästä verotuksesta.

  Reply
 • 31.10.2018 at 21:13
  Permalink

  Pääasia että saa työllisyystilastot näyttämään kauniimmilta Juha Sipilän mielestä. Totuus ”työllistyneistä” on sitten jotain muuta. Kohta maksaa varmaan autoilukin niin paljon, että maaseudulla täytyy alkaa maksamaan siitä että käyt töissä. Maalla on pakko olla auto, koska joukkoliikenettä ei ole.

  Reply
  • 31.10.2018 at 22:56
   Permalink

   1 tunti töitä tai työllistämistoimia viikossa poistaa työttömyystilastoista, ja 6 tuntia töitä kuussa tekee jo osa-aikatyöläiseksi. Ei porvarihallituksen Aktiivimallin työehto kolmen kuukauden tarkastelujaksolla ole turhaan 18 tuntia eli 6+6+6 tuntia, jolla saadaan kolmen kuukauden osa-aikatyöläinen ja taas on tilastot ovat paljon kauniimmat.

   Seura-lehti paljasti vähän aikaa sitten miten noin 500 000 suomalaista tekee palkatta työtä, onhan sitä pakko hakea asumistukea ja sosiaalitukea kun työnantaja ei halua maksaa palkkaa työstä ja Sipilän & Orpon porvarihallitus vielä tukee tätä nykyajan pakkotyöorjuutta.

   Hätkähdyttävä tulos: Yli 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä
   https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/
   Harjoittelu, kuntouttava työtoiminta, työkokeilu. Seuran selvitys on karu: talkootyöllä on monta nimeä.

   Aktiivimalli on vain jäävuoren huippu – Pysäyttävä kirje asiantuntijalta: ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”
   https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/aktiivimalli-jaavuoren-huippu-pysayttava-kirje-asiantuntijalta-palkattoman-tyon-maara-rajahtanyt/
   ”TE-toimiston virkailija paljastaa Seuralle, kuinka härskisti työnantajat hyväksikäyttävät ilmaista työvoimaa.”

   Palkaton työ, Suomen talouden kulmakivi?

   ”Seura-lehden tutkimuksen mukaan jo 500 000 suomalaista, eli 21 % työvoimasta teki vuonna 2017 palkatonta työtä. Voitaneen sanoa, että ilmaistyön tekemisestä on tullut yritystukien ohella yksi Suomen talouden kulmakivistä. Palkattomien työntekijöiden määrä tulee lisääntymään lähitulevaisuudessa suuresti, kun sosiaaliturvaan kaavaillaan lisää vastikkeellisuutta.

   Ei liene mahdotonta, että jopa lähes kolmasosa Suomen työvoimasta työskentelee ilman työehtosopimusten mukaista palkkaa vuosikymmenen kuluttua.”

   http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/palkaton-tyo-suomen-talouden-kulmakivi/6644501

   NAIRU – Liian alhainen työttömyys pitää estää

   Uusliberalistien Nairu-konsepti pakottaa pitämään suuren rakennetyöttömyyden ja siksi ihmisiä pitää pakottaa ilmaistöihin.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/NAIRU

   Nairun takia porvarien täytyy kehittää jatkuvasti toimia, joissa työtön tekee ilman palkkaa ja varsinaista oikeaa tes-palkattua työpaikkaa töitä. Ihmisiä pitää patistaa töihin työttömyysturvalla tai sosiaaliturvalla, koska Nairu-teorian takia suurta työttömyysastetta ei voi laskea porvaripolitiikan elinkeinoelämän, pääoman ja rikkaiden etujen ja voittojen suojelemiseksi.

   Nairu vaatii myös oman ”harbara”-konseptin, eli valtamedian mediapropagandan jossa työttömiä leimataan ja syrjitään sosiaalirasistisesti vihapuheella, jotta kansan enemmistö saadaan ostettua työttömien rankaisutoimien eli palkattoman ilmaistyön kannalle.
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15369354/nairu—liian-alhainen-tyottomyys-pitaa-estaa

   Ilmaistyölläkö Suomi nousuun, Suomi nousuun?

   Reply
 • 31.10.2018 at 21:26
  Permalink

  Tilanteen pystyy korjaamaan vain ja ainoastaan kansannousulla riistäjiä vastaan mutta apatiaan vaipuneista suomalaisista ei ikävä kyllä ole kyseisen operaatiota suorittamaan.

  -Propaganda on tehnyt tehtävänsä.

  Reply
 • 31.10.2018 at 22:09
  Permalink

  Sosiaalinen hierarkia vaatii näiden orjien olemassaolon. Kun suuri työtä tekevä enemmistö
  näkee, kun heille kerrotaan, alemman sosiaaliluokan,
  pysyy se tottelevaisena, kun heitä pelotellaan joutumisella osaksi tuota ihmisroskaa.

  Ei suuri työtä tekevä enemmistö näe itse olevansa orjia, joiden ansio viedään muiden käyttöön monin eri järjestelyin jo ennen kuin se tilipussiin kilahtaa.

  — Jos työttömästä köyhälistöstä ei olisi mitään hyötyä hallitsevalle eliitille, se lakkaisi olemasta.

  Voivottelu orjatyövoiman huonosta kohtelusta on vain työtä tekevän enemmistön ”hyvän ja etuoikeutetun aseman” korostamista. — Että se pysyisi rauhallisena. Niin, ja ahkerana tietysti.

  Reply
 • 31.10.2018 at 23:07
  Permalink

  Orjatyövoimaa ja elokuvista lainattuja juhlia. Millä vaan saadaan voittoa lisää. Kauppiaat ovat kilvan mainostaneet halloweenkrääsää pari viikkoa jo ja tätä amerikkalaisista elokuvista ja sarjoista opittua juhlaa on vietetty viime viikonloppuna ja vietetään myös tämän viikon loppuna. Kukaan ei vaan suomessa tunnu tietävän varmaksi minä päivänä se halloween on. Mutta kaikkea pitää ostaa kurpitsoista naamareihin. Tulee mieleen japanilaisen tavaratalon ristiinnaulitut joulupukit kun yritettiin joulumyyntiä nostaa. Niin muuten, ameriikassa se halloween on lokakuun viimeinen päivä eli tänään, suomessa sama pyhäinpäivä on lukittu lauantaiksi. Että hyviä pyhiä.

  Reply
 • 1.11.2018 at 00:33
  Permalink

  Suoritettuani orjatyöharjoittelu-jakson herra jutku johtaja ilmoitti vittunaamallaan ”jos et tee kuten sanon et tule koskaan saamaan mistään töitä” suksein vittuun eikä mulla muuta.

  Reply
  • 1.11.2018 at 01:04
   Permalink

   Joka snagarin pitäjälläkin tuntuu olevan valtaa ihan liikaa.. ”et koskaan saa töitä tästä maasta” julistaa autogrillin omistaja 50000 veroveloilla.

   Reply
 • 1.11.2018 at 01:25
  Permalink

  O tempora, o mores. Oi aikoja, oi tapoja.

  Tämän maan rakentaneille ei armoa anneta, vaan heidän työnsä hedelmät varastavat ne, joilla on suurin härskiys ja likaisin ahneus.

  Eero Tillanen

  Reply
 • 1.11.2018 at 07:57
  Permalink

  Kirjoituksen sisältöön sen enempää kantaa ottamatta… Uskottavuuden lisäämiseksi kannattaisi tsekata oikeinkirjoitus kuntoon. Yhdyssanat yhteen, pilkut kohdilleen ja ylimääräiset pilkut pois. Kirjoitusvirheitäkin tuli muutama mukaan. Kirjoitusvirheet vielä ymmärtää, kun kiireessä kirjoittaa mutta nuo yhdyssanavirheet.. palkka työ on toki palkkatyö.

  Reply
  • 27.12.2018 at 18:56
   Permalink

   Loistava näyte whataboutismis.tä-.Jos et kirjoita täsmälleen oikein, sanomasi on mitätön. Muoto on kaikista tärkein, sisällöstä viis.
   Suomen motto tänä päivänä..

   Reply
   • 29.12.2018 at 07:03
    Permalink

    Poliittinen korrektius on aina osa Leninin ja Stalinin kulttuuri-marxismia.

    Reply
 • 1.11.2018 at 11:43
  Permalink

  Susanna ! Oot kyllä yks NS: pilkunnussija ! Oikeinkirjoitus on näinä aikoina hiton ykshailee, kun on kysymys Suomalaisten tulevaisuudesta !!!

  Reply
  • 1.11.2018 at 12:06
   Permalink

   Hyvä Rousku, jokaisella toki on oikeus mielipiteeseensä. Sille nyt ei vaan voi mitään, että monen silmissä erikseen kirjoitetut yhdyssanat vähentävät tekstin uskottavuutta. Suomalaisten tulevaisuutta voi ja pitääkin rakentaa pitämällä huolta myös kielestämme 🙂

   Reply
   • 14.11.2018 at 09:07
    Permalink

    Susanna, olet oikeassa. Ihmettelen heitä, jotka heittelevät ad hominemeja ja ”tietävät” poliittisen taustasi konstruktiivisen neuvon antamisen pohjalta?

    Jos tuo Rousku on mies, selittäisi se mahdollisesti näkökantansa, koska miehille ei oikeinkirjoitus yleensä ole läheskään yhtä tärkeä asia kuin naisille.

    Vaihtoehtoinen tulkinta on itse asiassa, että Rousku itse on viherstalinisti tai globalisti, ja haluaa patrioottien jatkavan ”itsensä nolaamista” kirjoittamalla huonoa suomea.

    Reply
 • 1.11.2018 at 16:19
  Permalink

  Vai on vieläkin oikoluku viherstalinistin mielestä tärkeintä, vaikka ihmisiä uhataan jo kuolemanleireillä ! Lue tästä:
  ”Sisäministeriö valmistautuu pakkolunastamaan kantasuomalaisten asunnot turvapaikanhakijoiden käyttöön.”

  Reply
 • 1.11.2018 at 17:29
  Permalink

  Uskottavuutta lisää, jos saisimme tietää: mikä firma, milloin ja kuinka paljon.
  Median lukija arvostaisi tätä ja voisi ryhtyä boikottiin pakottaakseen rötös-työnantajan ryhdistäytymään.

  Reply
 • 1.11.2018 at 18:02
  Permalink

  Tämä oli jo tuttua silloin kun itse olin työttömänä 20-vuotta sitten. Silloin työvoimatoimistojen tarjoamat työvoimakurssit jatkuivat käytännön työharjoittelujaksolla, joka oli luonnollisesti ”työnantajalle” ilmaista eli 1-2 kk palkatonta työtä työttömän taholta. Ainut lisä tyttömyyskorvaukseen oli 30 euron ”voileipäraha” eli ateriakorvaus. Niille lisäetuna, jotka olivat ammattiliittojen työttömyyskassan jäseninä merkitsi työvoimakoulutukseen osallistuminen sitä, ettei tuolta ajalta kulunut 500 päivän ansiosidonnainen päiväraha.

  Sanoisinko jopa, että alussa koko homma oli uutta ja vielä varsin viatonta, kunnes todellinen ”saalistus” pääsi käyntiin samassa yhteydessä kun julkishallinnonkin työnantajat alkoivat puliveiraamaan katkaisemalla työsuhteita, sillä ettei niitä tehty enää ”toistaiseksi” voimassaolevaksi, vaan ne katkaistíin ja samalla saavutettiin hyöty siinä, ettei enää tarvinnut maksaa lomarahaa eikä lomaltapaluurahaa tai -korvausta. Jo taustalla oli yhteiskunnan ja erityisesti hallitusten taholta tietysti EU:n aiheuttamana se, että työntekijän oikeuksia ja työsuhdeturvaa ainakin palkkapolitiikan kohdalta ”kapitalisoitiin” eli tehtiin se yleisesti hyväksyttäväksi yhteiskunnassa vallitsevassa työilmapiirissä eli työnantajille annettiin henkinen ja moraalinen oikeus pelata ”omaan pussiin” härskisti suoraan työntekijän silmien edessä. Edellisen kaltainen olisi ollut 1980-luvun puoleen väliin asti suoranainen pyhäinhäväistys ja sodanjulistus työnantajan puolelta, joka olisi merkinnyt suoranaista veren kaivamista nenästään pyrkimällä muuttamaan ”status quota” riistokapitalistisella tavalla. Tuolloin lanseerattiin erityisesti käsite: Pätkätyö, joka merkitsi muutaman viikon tai kuukauden mittaisia työsuhteita milloin missäkin eikä firmat enää solmineet työsopimuksia toistaiseksi voimassa oleviksi, puhumattakaan, että koko työura eläkeikään saakka olisi oltu saman työnantajan palveluksessa. Pätkätyöt merkitsevät automaattisesti sitä, että eläkekertymän hankkimiseksi täytyy kutoa todellista tilkkutäkkiä, että lopulta eläkeiässä saa edes jonkin suuruista työeläkettä.

  Nyt kaikki työntekijöiden rekrytointi hoidetaan vuokrafirmojen kautta, jolloin esim. kaupan kassa eivät ole kauppaketjun omia työntekijöitä, vaan vuokrafirman, joka maksaa kassojen palkat eikä kauppaketjun tarvitse maksaa edes sosiaali sivukuluja saatika lomakorvauksia ja rahoja. Jos olen ed. väärässä. Voi korjata.

  Reply
 • 3.11.2018 at 09:45
  Permalink

  Minä, Vahvelainen, olen puhunut.

  Reply
 • 4.11.2018 at 17:28
  Permalink

  ”Taannoin nousi katkera keskustelu julkaisusta ilmoituksesta, jossa maahanmuuttajille luvattiin noin 3000€:n palkka ruokakauppojen hyllytystyöstä.”

  Tietääkö kukaan miten tuossa kävi. Saivatko todella 3000 euroa kuussa palkkaa?

  Reply
 • 4.11.2018 at 20:56
  Permalink

  Hohhoijaa. Persu keräämässä taas ääniä, jotta pääsisi Kokoomuksen kaverina kyykyttämään kansaa. Teidät on nähty jo.

  Reply
 • 10.11.2018 at 14:00
  Permalink

  Miksi teette priimaa palkatta? Tehkää silkkaa paskaa ja vahinkoa niin paljon kuin kerkeätte, tyhmäksi osannee jokainen itsensä tarvittaessa tehdä, ei se sen vaikeampaa ole. Ne joilla taas on eri sairauksien myötä työrajoitteita, käyttäkää lääkärien ja sairaaloiden lausuntoja hyväksenne, tai sitten käräjille, jos teetetään sellaista, mitä ette saa tehdä.

  Reply
 • 24.11.2018 at 10:16
  Permalink

  Aikoinaan eräs henkilö, joka kiersi Amerikkaa ja vapautti tuhansia orjia, kertoi, että olisi pystynyt vapauttamaan moninkertaisen määrän, jos olisi jotenkin saanut orjat ymmärtämään, että he olivat orjia.

  Itsekin olemme orjia täällä ”vapaassa lännessä”, mutta emme ymmärrä olevamme orjia.

  Matti Luostarisen erittäin hyvä blogikirjoitus
  — Suomi länsimaistui ja lopulta rapautui – kävi kuten Grönlannissa
  http://www.clusterart.org/?p=13602
  käsittelee samaa teemaa.

  > Suomen länsimaistumisesta, muiden kopioinnista ja
  > Suomen mallista, joka on maailmalta tänne katsoen
  > koominen.

  > Reservaatissa asuva “intiaani” ei
  > sitä ymmärrä eikä juoppo Grönlannissa mutta
  > ulkopuolinen tarkkailija pitää näkemäänsä
  > julmana leikkinä ja pilantekona etnisten
  > pienkulttuurien muuttuessa koomisiksi ja elämän
  > ikään kuin teatraaliseksi näytelmäksi.

  Elintaso vangitsee meidät kultaiseen häkkiin. Monet tietoisesti valitsevat orjuuden, tämän kultaisen häkin, vaikka häkin ovi on avoin ja kaikki tietävät sen.

  Häkin ulkopuolella on vapaus. Vapaus kuitenkin tarkoittaa ennalta arvaamattomuutta, siis tulevaisuutta! (Tulevaisuus voi vallita vain vapaudessa; vaihtoehtona on determinismi. — Ennalta, siis ulkopuolelta, määrätty elämä.) Orjuuttajamme kertovat meille, että turvallisuus voi löytyä vain vankeudesta ja orjuudesta.

  Se, että turvallisuus ja vapaus ovat toistensa vastakohtia tai vaihtoehtoja on kuitenkin vain satu. Satu, jota kerrotaan orjalle jo pienestä lapsesta asti. Lapsi otetaan vanhemmilta, heidän omalla kustannuksellaan tietenkin, orjan omistajan laitoksiin, jossa näitä satuja iskostetaan hänen mieleensä, indoktrinoidaan, jo varhaisesta iästä alkaen. Näin ihmisestä kasvaa aikuisena ”tottelevainen ja tuottava yhteiskunnan jäsen”. Orja.

  Reply
 • 30.8.2019 at 13:05
  Permalink

  Monta kertaa olen orjatyössä ollut ja minä tyhmä uskoin kun lupasivat sitten palkkatöitä, 4 vuoden aikana en ollut kertaakaan poissa töistä sairauden tai muun syyn takia. 4 vuotta olin ja minä tyhmä uskoin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.