Kaasua sumutellut ulkomaalainen laukkuvaras kiinni Helsingissä

Helsingin poliisi otti tiistaina 30.10.2018 Espoossa kiinni vuonna 1988 syntyneen Suomessa asuvan ulkomaalaisen miehen, jonka epäillään anastaneen torstaina 25.10.2018 iltapäivällä Helsingissä Johanneksen kirkon kohdalla naiselta laukun sumuttamalla jotakin kaasua naisen kasvoille. Asia tuli julkisuuteen, kun perjantaina 26.10.2018 ainakin MTVuutiset ja Iltalehti julkaisivat internetsivuillaan laukkuvarkaan takaa-ajoon osallistuneen miehen haastattelun.

Vuonna 1953 syntynyt nainen oli kävelemässä klo 17 jälkeen Korkeavuorenkatua etelän suuntaan, kun hän Johanneksen kirkon kohdalla kuuli takaansa juoksuaskelia. Nainen luuli lenkkeilijän ohittavan hänet, kunnes hän yllättäen tunsi jotakin sumutetta kasvoillaan. Samaan aikaan häntä tönäistiin selkään siten, että hän kaatui maahan. Samalla myös naisen kädestä repäistiin laukku, jossa oli naisen henkilökohtaista omaisuutta.

Uhrin huudettua apua oli lähellä ollut nainen kiinnittänyt huomion laukku kädessä paikalta pois juoksevaan mieheen ja lähtenyt seuraamaan miestä Tarkk’ampujankadun suuntaan. Perässä tullut nainen oli huutanut vastaantulijoita pysäyttämään miehen, jolloin pyörällä liikkunut mies oli lähtenyt seuraaman pakenevaan laukkumiestä. Pyöräilijä tavoitti miehen ensimmäisen kerran Johanneksentiellä, jolloin mies oli sumuttanut pyöräilijää jollakin kaasulla. Laukkumies oli jatkanut matkaansa ja pyöräilijä tavoitti hänet uudelleen Fredrikinkadun ja Merimiehenkadun risteyksessä, jolloin mies oli luopunut anastamastaan laukusta ja jatkanut pakoaan.

Tämän jälkeen pakenevaa miestä lähti seuraamaan kaksi muuta pyöräilijää, jotka myös saivat pakenijan sumuttamaan kaasua kasvoilleen. Takaa-ajajien joukkoon liittyi vielä neljäs henkilö, joka myös jossakin vaiheessa sai kaasua kasvoilleen. Takaa-ajajat pystyivät seuraaman miestä aina Stockmannin tavaratalolle asti, jonka ruuhkaan mies katosi.

Poliisi sai Stockmannin valvontakameroiden tallenteista kuvan pakenijasta. Sen jälkeen miehen liikkumista pystyttiin selvittämään Helsingin keskustassa ja poliisin omien tutkintatoimenpiteiden avulla miehen henkilöllisyys saatiin selvitettyä.

Laukun anastamista tutkitaan ryöstönä, koska omaisuuden anastamisen yhteydessä uhriin on kohdistettu väkivaltaa. Tekijää seuraamaan lähteneiden osalta tekoa tutkitaan pahoinpitelynä, koska käytetty kaasu on aiheuttanut kipua uhreille. Poliisin tietojen mukaan kukaan osallinen ei saanut tapahtuman yhteydessä vakavia vammoja.

Lähde: Poliisi

8 thoughts on “Kaasua sumutellut ulkomaalainen laukkuvaras kiinni Helsingissä

  • 31.10.2018 at 13:26
   Permalink

   Halla-aho siunasi tuon etujoukoissa, ja jotkut pitää vielä persuja isänmaallisina, samaa paskaa eri kuosissa,

   Reply
 • 31.10.2018 at 13:02
  Permalink

  Toiveajattelija järjestö EK:n Suomeen rahtaama tarvehankintainen labour force osoitti jälleen ainoan osaamisensa laadun länsimaisessa yhteiskunnassa. Vihervasemmiston harmiksi 1988 syntyneen esinahattoman lurjuksen näyttötyö meni pieleen, kun jäi kiinni.

  Reply
 • 31.10.2018 at 13:31
  Permalink

  Monikulttuurisuus on rikkautta, ei mulla muuta!

  Reply
 • 31.10.2018 at 14:46
  Permalink

  Helsinkiläiset ovat käyneet kumman maalaisiksi sen suhteen, että toisen huutoon vastataan.
  Toivottavasti naista auttaneet työläiset eli kuhnurit eivät koe lain puolelta mitään harmeja osakseen, sillä yli ”yhteiskunnallisen aseman” tapahtuvat ”varpaille astuminen” ei useinkaan säätyläis -yhteiskunnassa pääty hyvin. Toivotaan, että Sipilän hallituksen ulkomaalaisia vastaan suunnatut sosiaaliturvan parannukset eli suoraan ”hillotolpalle” ilman ”aika-ajoja” pääseminen purkamalla pois 4 kk karenssiaika Kelan palveluihin kaikilla herkuilla eikä vähäisimpänä ”luukku-tätien” veitikka silmäkulmassa ja mukaansatempaava iloinen palvelu motolla: ”Omille ei jätetä eikä anneta, niin kauan kuin olemme monikulttuurisessa Suomessa!” Edellisen jakaa myös Aivan yhdentekevää -valtuutettu, jonka mielestä Suomi on hyvää vauhtia menossa todelliseen tasa-arvoon suhteessa siihen kuinka alkuasukkaita kohdellaan heidän omassa maassaan, joka sekin on hyvin suhteellinen käsitet, sillä koko Suomi on jo nyt niin persaukinen, että huutolaisia tässä kaikki ovat ”omassa” maassaan, joka onkin ollut vain ”lainassa” arabeilta ja afrikkalaisilta meidän ollessa kotimiehinä sen aikaa, että on saatu maa siihen kuntoon, että täällä voi jo elää tekemättä yhtään mitään.

  Reply
 • 31.10.2018 at 17:59
  Permalink

  Schengen alue, ou jee, kaikkien omaisuus on yhteistä näille perkeleen rotillesi. Nyt rikkaitten omaisuuden kimppuun, kun vanhukset ja avuttomat on ryöstetty puti puhtaaksi. Seuraavaksi Westend.

  Reply
 • 31.10.2018 at 18:46
  Permalink

  Itse laskin kyllä 4 pahoinpitelyä.

  Reply
 • 10.11.2018 at 15:54
  Permalink

  Enää hesan poliisilla (polpolla) on kiinniotettavanaan ne päälle 5000 paperitonta matua

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.