Julian Assange: Ecuador haluaa kumota turvapaikan

Julian Assangen mukaan Ecuador etsii keinoa päättää hänen turvapaikkaoikeutensa Lontoon suurlähetystössä, jotta hänet voidaan luovuttaa USA:han vastaamaan Wikileaksin kautta julkaistuista tietovuodoista.

Yksi Wikipedian perustajista on Australiasta kotoisin oleva Julian Assange. Hän haki turvapaikkaa eteläamerikkalaisen Ecuadorin Lontoon suurlähetystöstä vuonna 2012. Turvapaikka myönnettiin. Sittemmin Ruotsissa häntä kohtaan esitetyt syytteet kahden naisen hyväksikäytöstä vanhentuivat. Syytteitä on epäilty tekaistuiksi.

USA haluaa Assangen edelleen vastaamaan tietovuodoista Wikileaksin kautta. Assange kertoi maanantaina, että Ecuador etsii keinoa vapautua hänelle myönnetystä turvapaikasta ja suunnittelevansa hänen luovuttamistaan USA:han.

Assange oli tänään etäyhteydessä Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon, jossa oikeudessa käsiteltiin hänen kannettaan. Assange vastustaa Ecuadorin hallituksen vaatimusta alkaa itse maksaa muun muassa saamastaan terveydenhuollosta.

Vaikka syytteet Ruotsissa vanhenivatkin, Britannia syyttää Assangea takuita vastaan tapahtuneesta pakenemisesta, mikä Assangen mukaan tarkoittaa, että Britannia voi luovuttaa hänet USA:han. Wikileaks on julkaissut CIA:n salaiseksi luokittelemia tietoja Irakin ja Afganistanin sodista.

Oikeudenkäynnin aikana Assange kertoi, että Ecuador yrittää päästä hänestä eroon ja että Ecuadorin presidentti Lenin Moreno on jo päättänyt evätä hänen turvapaikkastatuksensa, mutta ei ole antanut asiasta vielä virallista päätöstä.

Aikaisemmin Ecuadorin viranomaiset ovat vakuuttaneet, että Assange on tervetullut pysyttelemään Lontoon suurlähetystössä niin pitkään kuin on tarpeen, kunhan hän vain noudattaa suurlähetystön sääntöjä.

Nyt lähetystön henkilökunta on valittanut, että Arrange kuljeskelee pitkin lähetystön saleja rullalaudallaan, potkii jalkapalloa pihalla ja on osoittanut ”vihamielisyyttä henkilökuntaa kohtaan”.

Ecuadorin hallitus on myös valittanut siitä, että Assange kertoo netissä mielipiteitään eri maiden poliittisesti herkistä tilanteista, ja on muun muassa julkaissut kantojaan Katalonian separatistiliikkeestä.

Lähteet: Daily Express, Reuters

Aiheeseen liittyvää:

11 thoughts on “Julian Assange: Ecuador haluaa kumota turvapaikan

 • 30.10.2018 at 01:52
  Permalink

  CIA suivaantui kun wikileaks paljasti CIA:n sotarikokset. Trumpin olisi syytä lakkauttaa CIA ja tuomita sen johtajat kuolemaan rikoksista ihmisyttä vastaan. Samalle hirttolavalle vapaamuurarit, bilderbergit, tri lateral commisionit ja kaikki muutkin illujen järjestöjen jäsenet, clintonit, obama, FED:in pankkiirit ja kaikki demokraattipuolueen johtohahmot.
  Ja maailma eläisi vihdoinkin ilman sotia.

  Reply
  • 30.10.2018 at 13:33
   Permalink

   Ei tule ikinä tapahtumaan tässä maailmassa. Ei ilman suurta verenvuodatusta, eikä Trump ole siihen valmis.
   Teloitettavia, vangittavia olisi kymmeniä tai satoja tuhansia. Ei tule ikinä tapahtumaan.

   Reply
   • 30.10.2018 at 17:44
    Permalink

    Yhdysvalloissa on yli 300 miljoonaa asukasta. Siellä on ihmisillä enemmän aseita kuin autoja. Riittäisi että aivan pieni joukko tästä populaatiosta ryhtyisi sanoista tekoihin niin alkaisi todella tapahtua. Muutama kranaatinheitin, sinkoja ja pari ryhmää tarkka ampujia saisi jo pahaa jälkeä aikaiseksi.

    Reply
 • 30.10.2018 at 06:44
  Permalink

  Nykyisin totuuden esille tuojat halutaan lukkojen taakse.

  Reply
  • 30.10.2018 at 13:27
   Permalink

   Totuuden puhujat on aina haluttu laittaa, ja laitettu lukkojen taakse tai murhattu. Siinä mielessä olemme ihan samassa tilanteessa kuin 1800- luvulla, keskiajalla, Rooman tai Bysantin vaikutuksen ajalla, tai muinaisten kuningaskuntien ja Egyptin Faaraoiden ajalla tai milloin vain koko tunnetun historian aikana. Sivistys ja teknologia on vain ohutta kuorta likaisen ihmisluonnon päällä.

   Reply
 • 30.10.2018 at 12:30
  Permalink

  Jos Englannin poliisilla ei ole oikeutta tarkistaa diplomaattiautoja, Assangen kuljetus lähetystöstä olisi mahdollista. Auton lasteineen voisi ajaa suoraan laivaan, joka purjehtii sopivan ulkomaan lipun alla.

  Reply
 • 30.10.2018 at 13:01
  Permalink

  Hakisi Suomesta turvapaikkaa, tännehän pääsee kaikki!
  Taitaa vain ihonväri olla väärä, ei kuulu kulttuurin rikastuttajiin.

  Reply
 • 30.10.2018 at 14:54
  Permalink

  Wikileaksin vuotama sähköpostiviesti on erittäin paljastava:

  AS IS well known, the pro-Israel lobby dominates the American political system without limits — almost. Every American politician and senior official is mortally afraid of it. The slightest deviation from the strict AIPAC line is tantamount to political suicide.

  Kuten hyvin tiedetään, pro-Israel lobby dominoi Yhdysvaltojen poliittista järjestelmää lähes rajattomasti. Jokainen amerikkalainen poliitikko ja johtava virkamies pelkäävät sitä henkensä edestä. Pienikin poikkeus AIPACin linjasta tarkoittaa poliittista itsemurhaa.

  https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/3205

  Israel lobby, juutalaiseliitti kyykyttää jenkkejä.

  Reply
  • 1.11.2018 at 20:53
   Permalink

   Joo mutta tuon tietävät kaikki. Ei tuossa paljasteta mitään. Vain haetaan uskottavuutta. Koko Assagne tuntuu vahvasti CIA:n tuotteelta

   Reply
   • 2.11.2018 at 19:02
    Permalink

    Tulee vahvistus sille mistä joka puolella puhutaan mutta josta kellään ei tunnu olevan kunnon näyttöä. Jonkin verran on tietysti näyttöä, mutta tuossa korkean tason amerikkalaiset politiikan ja hallinnon vaikuttajat itse toteavat että amerikkalaiset ovat de facto Israel lobbyn, juutalaiseliitin talutusnuorassa.

    Kyllähän tämä oli tiedossa, mutta tuon suoremmin sitä ei voi myöntää.

    Reply
 • 30.10.2018 at 16:45
  Permalink

  Julian Assange on sankari. Aivan kuten sankarit aina, joutuvat maksamaan siitä kovan hinnan. Jotkut jopa elämällään, mutta tässä tapauksessa Assangen ”normaali” elämä on mennyttä! Assangen oma henkikään ei ole taattu, sillä hänet tullaan todennäköisesti Yhdysvaltain turvallisuuspalvelun toimesta salamurhaamaan, jonka nyt voisi ”arkipäiväistää” ”clintoneiksi”, joka on yhtä normaali toiminta kuin vaikkapa hampaiden pesu… edes joskus.

  On sinänsä tyhmää tai sehän on ollut ainoa mahdollisuus kaiketi, hakea turvapaikkaa Etelä-Amerikkalaisesta valtioista, sillä ne ovat aina poliittisesti epävakaita ja samalla ikiaikaista Yhdysvaltojen takapihaa, jolla se on saanut – eikäpä se ole sitä kysynytkään – rellestää aivan vapaasti erilaisin CIA:n operaation kaatamassa ”yhteistyöhaluttomia” valtionpäämiehiä ja hallituksia, elleivät nämä ole sitten suostuneet siihen ”yhteistyöhön” eli varastamaan kansan suun sivu kansallis -luonnonvarat ym. rikkaudet. Vähän niin kuin täällä Suomessa on Sipilän hallituksen aikana tapahtunut ”halloween -ämmän” toimesta.
  Venäjä ei halua vahingoittaa tai ainakaan vielä huonontaa suhteitaan Yhdysvaltoihin suomalla Assangelle turvapaikan ja Kiina ei nyt ainakaan pidä ketään hengissä vaivana, joka on vielä ulkomaalainen, mutta toisaalta Kiina ei nakkaa paskaakaan USA:n suhteista eikä paljoa mistään muustakaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.