Mauri Peltokangas: Kuinka rikki Suomen politiikka onkaan?

Kun tänään seuraamme poliittista päätöksentekoa, on selkeästi havaittavissa, että hallituksen ministerit toisensa jälkeen odottavat, että pääsevät pois tehtävästään. Se paistaa jo ihan jokaisen naamasta. Se, miksi näin, on selvä. Osaaminen on luokkaa: säälittävä.

Osataan kyllä halata maailmaa ja kusta omaa kansaa silmiin, mutta todellinen Suomen eteenpäin vieminen uupuu täysin. Yksityistetään ja koitetaan myydä tämä maa pala palalta. Lähes jokaisen ministerin agendaan kuuluu pelkkä EU:n kumartaminen ja muiden kuin oman maan kansalaisten hyysääminen. Jokainen ministeri taputtaa seisten, kun globaali rikkaus raiskaa Suomen ja… suomalaisia. Muuta eivät osaa, eivätkä uskalla.

On säälittävää ja huolestuttavaa, että tällaiset (hallituksen ministerit) poliitikot ajautuvat kansan mandaatilla tuollaisille paikoille. Nyt pääministeri veti kusetuksen äidin hihastaan ja yrittää eduskunnan luottamusta hallituksen kaikkeen vatulointiin yhdellä asialla. Kimurantinpaa asiaa ei juuri voi tuoda eduskunnalle, kuin luottamuksen hakeminen työvoimapoliittisesta perustuslain vastaisesta irtisanomiskuviosta, jota ei ole millään tavoin valmiiksi valmisteltu.

Tämä kusetus kertoo lestaadiolaisperäisen pääministerimme kierouden huipentumasta. Mies kaikessa herran uskossaan asettaa yhden kaksipiippuisen asian hallituksen luottamuksen äänestyksen kapulaksi. Vain idiootti menee tuohon vipuun. Mutta kyllä! Koko hallituskoalitio siihen menee. Voidaanko tästä luoda se johtopäätös, että hallituspuolueiden kaikki kansanedustajat ovat idiootteja? Se jää jokaisen lukijan omaan pohdintaan.

Jyrkkää kyllää nähdään taulussa kun luottamusäänestyksessä hallituspuolueiden kansanedustajat painavat nappia kiltisti.. Nauraa se ken jaksaa.. Minua korpeaa pääministerin munattomuus ottaa vastuu epäonnistumisestaan. Mies sanoi itse: “tulos tai ulos”.  Jos ei muilla, niin minulla tulee mieleen, että olisiko hallituksella aika jättää jorinat sikseen ja lopettaa ehjän hajottaminen esim. sote- asioissa. Koskaan Suomen historiassa ei näin vatuloivaa ja kaiken rikkovaa hallitusta olla nähty. Työttömyys on tilastollisesti saatu laskettua orjistamalla suuri osa työttömistä 9€/ päivä orjatyöhön, ja tästä joku ministeri kehtaa olla ylpeä. Minä en pidä tuollaista tilastokikkailua miesten puuhana… Vaippaikäisen housuun kusemista se lähinnä muistuttaa, kuten suuri osa hallituksen edes takas puuhastelusta. Pidättää eivät osaa. Ei jatkoon.

Mauri Peltokangas

23 thoughts on “Mauri Peltokangas: Kuinka rikki Suomen politiikka onkaan?

 • 17.10.2018 at 10:41
  Permalink

  En minäkään ole koskaan oppinut ymmärtämään miksi pitää ehjään perseeseen tehdä uusi reikä kuten tämä hallitus tuntuu tekevän joka asiassa jos se siitä vain uskoo jotenkin hyötyvänsä seuraiksista välittämättä. Eikä ole kyllä ollut näin jääräpäistä pääministeriä suomessa ikinä hintalappu ei merkitse sipilälle mitään ja senkin kääntää muiden syyksi mutta kun narsisti ei yksinkertaisesti voi tehdä sitä minkä viisas tekisi eli perääntyisi mutta kun tästä on tullut hallitukselle arvovalta kysymys jota se ei saisi ollla.

  Reply
 • 17.10.2018 at 10:52
  Permalink

  Ei ole persujen kontrolloitu oppositiokaan kovin miehekästä seurattavaa. Joko olisi aika tunnustaa että (((minkä porukan))) asioilla perus”suomalaiset” lopunperin puuhastelee?

  Reply
  • 17.10.2018 at 11:03
   Permalink

   Niinkö. Mielestäsi Suomen pitää ottaa tänne loisimaan maailman kaikki köyhät? Oliko Halla-Ahon kommentit ilmastonmuutosasioista pötyä?

   Reply
   • 17.10.2018 at 12:08
    Permalink

    Halla-aho voisi seurata vaikka äänestystä https://www.nykysuomi.com/2018/10/14/ny … muutoksen/ ja todeta, että ääniä tulisi persuille, kun ottaisivat kansan enemmistön kannan ilmastonmuutokseen. Sehän on vuosisadan suurin huijaus tieteellisin kulissein. Muitakin puolueita äänestävät, kysykää ehdokkaalta uskooko hän ilmastonmuutokseen.

    Reply
   • 17.10.2018 at 16:06
    Permalink

    Poliisivaltiolaki oli viimeisin näyttö perssuleilta. Leuat kyllä heiluu mutta kun olisi se hetki että pystyisi vaikuttamaan perseet myydään välittömästi. Aina.

    Reply
    • 17.10.2018 at 16:37
     Permalink

     Allekirjoitan Sensuroimaton Totuus kommentin sataprosenttisesti, sillä onhan se sisältökin sesuroimaton totuus.

     Tuo Peltokangas joka mustista persuista käsin kattilaa soimaa, antaa itsestään varsin epämairittelevan kuvan.
     Jotain selkärankaa on oltava, jotain rajaa. Heidän uusi slogan onkin satiirinen suhteessa heihin itseensä.

     Persuilla on ikuinen puudelimainen uskollisuus hillomestareilleen, niin omassa puolueessa kuin sen yläpuolella toimiville kansainvälisillekin.
     Koko porukka ja heidän äänestäänsä ovat kuin vaimonhakkaajien vaimoja.
     Kun löylytyksen ja pers-ottamisen jälkeen talo taas rauhoittuu ja ”isäntä” puhuu jotain mielekästä, luvaten jotain uutta lahjaa, niin taas ollaan niin uudelleen rakastuneita että.
     Sama ilmiö kuin vaikka kokkareiden ja kepuleiden äänestäjissä.
     Kehtaavat vielä pelata sillä kortilla että mukamas ovat ”ainoa vaihtoehto”.
     Pitäkää tunkkinne, Suomi-neito jäi jo teidän jyrän alle ja peruutitte vielä uudestaan päälle (perustuslaki,urkintalait ym.).

     Reply
 • 17.10.2018 at 11:25
  Permalink

  Jostain luin, voivat lapset ja vanhukset jäädä ilman ruoka lakkojen takia. Vitut. Sitä varten mm. On tää rahankeräys järjestöt, heidän Kuuluu auttaa. Jäisiä kultamunat ilman ruokaa? Ei Takuulla!!!!!

  Reply
 • 17.10.2018 at 12:05
  Permalink

  Muuten hyvä kirjoitus mutta turha vetää tähän uskontoa. Miehellä, joka toimii kuten meidän pääministeri, ei ole eikä voi olla mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Uskova EI riistä vähäosaisia. Nimi voi olla jossain lesta kirjassa mutta ei taivaan kirjassa. Raamattu opettaa: ensin oma kansa, sitten vieraat, jos on varoja. Kansallisvaltiot ja perhe ovat Luojan asettamia asioita ihmisen parhaaksi, jos se ei kelpaa, niin sitten vaan täytyy tuhotua. Se vaan on näin.

  Reply
 • 17.10.2018 at 12:06
  Permalink

  Sipilän hallitus ei uskalla ottaa vastuuta mistään. Eikä muuten mikään edellisistäkään hallituksista sitten Eu-jäsenyyden. Sipilä ei tee mitään ilman Eu:lta tulevaa käskyä. Juurihan Eu:n korkea virkamies ( mitä ikinä se tarkoittaakaan) kävi sparraamassa Sipilää.
  Meikäläiset poliitikot ovat olleet innokkaita perustuslain pykälien ronklaamisessa. Perustuslakiin lisätty pykälä Suomi on Euroopan unionin jäsen vesittää Suomen olemassa olon itsenäisenä tasavaltana. Maanpetturi poliitikot haluavat antaa 100% kaiken vallan Eu:n keskushallinnolle, koska eivät uskalla ottaa vastuuta Suomen ja Suomen kansan etujen valvonnassa, jonka pitäisi olla hallituksen ja eduskunnan ainoa tehtävä. Muut valtiot pitäkööt samalla lailla omistaan huolen.

  Reply
 • 17.10.2018 at 14:19
  Permalink

  Juha Sipilän hallitus on ollut melkoisella varmuudella koko Suomen poliittisen historian kurjin ja huonoin hallitus ikinä. Vaikka mainitsinkin edellä koko hallituksen, en voi olla menemättä sen verran yksityiskohtiin, että kun katsoo valtioneuvoston ministereitä kautta linjan heidän henkilökohtaisen saavutustensa osalta koko 4-vuoden ajalta, on kyseessä todellinen ”nightmare” -joukkue eli kokonainen polvi täysin kyvyttömiä ja surkeita poliitikkoja koottuna jokaisesta hallituspuolueista.
  Tuo ”kunniattomien paskiaisten” joukkio on vastannut mitä pahinta luonnonkatastrofia, joiden kouriin lämpimämmillä vyöhykkeillä olevat maat säännönmukaisesti joutuvat kärsien suuria aineellisia- ja henkilövahinkoja.

  En enää muista mikä oli se suurhanke, jonka tuoreen Sipilän hallituksen täytyi hoitaa heti virkakautensa aluksi, mutta siitäkään ei jäänyt mitään muuta käteen kuin sana: ”Vatulointi” ja yhtä ja samaa ”vatulointia” on ollutkin siitä lähtien aina tähän päivään asti. Sote on nyt oma lukunsa, eikä siitä sen enempää. Suomen etujen valvonta ja ns. EU-politiikka on ollut kertakaikkisen mitäänsanomatonta ja Sipilän hallitus on laittanut kaiken tarmonsa Saksan liittokansleri Angela Merkelin määräysten tottelemiseen.

  Puhumattakaan nyk. sinisten ulkoministerin Timo Soinin ulkoministerinä tekemä käsittämätön kämmi olla päästämättä Helsinkiin Venäjän delegaatiota Krimin miehitystä vastustavan boikotin noudattamiseksi, vaikka tuolloin oli kysymyksessä Helsingissä EU:n edustajien ja Venäjän välisestä jäiden sulattelemisesta ja virallisen keskusteluyhteyden avaamisesta. Tätä Soinin ”paavillista” päätöstä olemalla paavillisempi kuin paavi itse ihmettelivät EU:nkin edustajat, jotka eivät näin päässeet keskusteluyhteyteen Venäjän edustajien kanssa. Mutta sitä suurempi vahinko oli se, että se vaikutti erittäin negatiivisesti Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin, jotka ovat olleet jo vuosia varsin kylmä kiskoiset poliittisella tasolla ja täällä Suomessa valtamedian taholta harjoitettavan Venäjä vihan lakkaamattomassa lietsonnassa, jossa ei ole järjen hiventä kun kysymys on 1300 km yhteisestä maarajasta yhden maailman suurvallan kanssa.

  Juha Sipilän katastrofi hallitus on ollut lähes ensimmäisestä päivästä lähtien ns. ”rampa ankka”, josta syystä Suomelle olisi ollut paljon siunauksellisempaa, jos virassa olisi istunut virkamieshallitus.
  Poliitikkona Juha Sipilä on kertakaikkisen surkea eikä omaa minkäänlaisia kykyjä olla johtavassa asemassa politiikassa. Jo oppositio aikanaan hän ei sanonut koskaan mitään selvää mielipidettä, vaan pyöritteli sanoja kuin presidentti Sauli Niinistö ottamatta asioihin kiinni pidettäviä kantoja, joista mies tunnetaan ja josta hän pitää kiinni järjellisyyden rajoissa. Mutta molemmat edm. ovat kuin saippuapaloja, jotka eivät pysy käsissä, vaan luiskahtavat aina pois. Ja kun valtiota johtavat tälläiset poliitikot eivät he herätä luottamusta eivätkä luo ympärilleen turvallisuuden tunnetta siitä, että kansa saa olla suhteellisen rauhassa, koska valtion asiat ovat varmoissa käsissä.

  Reply
  • 17.10.2018 at 18:09
   Permalink

   Loistava puheenvuoro Juhalta. Hyvin kuvattu.

   Reply
 • 17.10.2018 at 16:28
  Permalink

  Vaikuttaa siltä, että kansan enemmistö ei vieläkään ole tietoinen, että vallanpitäjiämme tukeva valtamedia valehtelee jatkuvasti joko kokonaan VAIKENEMALLA tai kertomalla harhaanjohtavasti vain osatotuuksia asioista. Näitä asioita ovat esim. masinoitu kehitysmaalaisten massainvaasio Eurooppaan, EU:n todelliset tarkoitusperät, suuri ilmastohuijaus, orjuuttava velkaponzi-rahajärjestelmämme jne, jne.
  Jos tuo kansan enemmistö ymmärtäisi ja vaivautuisi ottamaan selville asioita todellisesta vaihtoehtomediasta, niin nykyinen korruptoitunut poliittinen nomenklatuura joutuisi vaalien jälkeen samanlaisen väen vaihtamisen kohteeksi jota se on toteuttamassa kantasuomalaisten suhteen, Brysseliä nöyrästi kumartaen.

  Reply
 • 17.10.2018 at 17:47
  Permalink

  Tiedustelulain kiireellistäminen!?
  Se vasta oli kansan silmille kusemista ja juuri siltä taholta tuli hyväksyminen, jolta sitä vähiten odotti: perussuomalaiset.
  Hyvästi vapaus, tervetuloa naton vastavaikuttaminen ja sensuuri.
  Ilmeisesti natomyönteisen puheenjohtajan tahto, kuten meppinäkin. Myynyt sielunsa eu-hegemonialle?

  Reply
  • 17.10.2018 at 19:06
   Permalink

   Mitään muuta ei pro-israel puolueelta kannata odottaa.

   Reply
 • 17.10.2018 at 19:20
  Permalink

  ”On säälittävää ja huolestuttavaa, että tällaiset (hallituksen ministerit) poliitikot ajautuvat kansan mandaatilla tuollaisille paikoille” Eli Peltokangas moittii äänestäjiä.
  Toivoisi Maurilta edes joskus tulevan vaihtoehtoja. Jos Maurin mielestä SOTE uudistusta ei tarvi tehdä niin kehottaisin tutustumaan siihen ja nykyjärjestelmän kustannuksiin.

  Reply
 • 18.10.2018 at 02:16
  Permalink

  Rasat jopparilla, rullat puos ja lesta päin persettä. Sipilä veivaa päivästä päivään pölkkypäitä Porvoon mitalla.

  Reply
 • 19.10.2018 at 05:20
  Permalink

  Mikä on päättäjinä toimivien naisten osuus siinä, missä kunnossa Suomi on? Se voi olla paljon suurempi kuin aavistetaan. Laita turvavyöt päälle ja kerää ahaa -elämyksiä:

  https://www.youtube.com/watch?v=-I_WOLnmlLo

  PS. Joku voisi miettiä, miksi kylmäveriset korporatisti-globalistit ajavat ”naisten tasa-arvoa”, sekä haluavat naisia poliittisiin tehtäviin…

  Joku voisi miettiä myös, miksi eräs rouva Thyssen, samaa sukua kuin Hitlerin rahoittajat, istuu sosiaali- ja työvoiman liikkuvuus -komissaarina:

  https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/thyssen_en

  Reply
 • 21.10.2018 at 01:06
  Permalink

  Persuko se siellä huutelee? Mitäs persut on saanut aikaan muuta kuin huutelua? Ei taida jytkyä tulla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.