Kiinalaiset rasisteja Afrikassa – pitävät alkuperäisasukkaita apinoina

Kenialaismies ei tiennyt mitään rasismista, ennen kuin hän sai töitä kiinalaisyrityksestä. Esimies kutsui häntä apinaksi.

Richard Ochieng, 26, varttui orpolapsena kylässä lähellä Victoria-järveä. Kaikki asukkaat olivat mustia. Rasismia ei ollut olemassa. Myöskään yliopistoaikana toisessa osassa Keniaa hän ei kohdannut rasismia. Mutta kun hän työllistyi moottoripyöriä valmistavaan kiinalaisyritykseen Nairobin reunamilla, rasismi tuli tutuksi.

Ochieng oli työmatkalla esimiehensä kanssa, kun tien reunalla oli lauma paviaaneja.

– Sinun veljiäsi!, innostui esimies ja vaati Ochiengia tarjoamaan paviaaneille banaaneja. Esimies yleensäkin ottaen kutsui afrikkalaisia ”kädellisiksi”.

Ochieng sai yhdessä kohtaa tarpeekseen ja tallensi esimiehensä puheita, joissa tämä muun muassa kutsui kenialaisia ”apinaihmisiksi”. Puheiden julkaisun jälkeen Kenian viranomaiset palauttivat esimiehen pikaisesti takaisin Kiinaan. Mutta keskustelu jatkuu.

Videolla kiinalainen esimies julistaa Kenian presidentinkin apinaksi.

Kenia on aikaisemmin ollut Britannian alusmaa, jossa mustia asukkaita vaadittiin muun muassa kulkemaan tunnistamisasiakirja kaulassaan. Menneisyyden varjo painaa edelleen.

Nuoremmat kenialaiset eivät ole kohdanneet rasismia, mutta kiinalaisten tulon myötä tilanne on muuttumassa.

– Heillä on rahaa ja vaikka tarvitsemme rahaa, emme halua heidän kohtelevan meitä epäihmisinä omassa maassamme, sanoo 30-vuotias David Kinyua, joka johtaa kiinalaisten omistamaa teollisuusaluetta. Samalla alueella sijaitsee myös moottoripyörätehdas, jossa Ochieng työskentelee.

Kiina on lainannut viimeisten kymmenen vuoden ajan paljon rahaa Afrikan valtioille ja rakentanut maille infrastruktuuria. Afrikkalaiset ovat alkaneet nähdä, mitä se tarkoittaa. Kiinalaisille on omat vessansa, afrikkalaisille toiset. Kiinalaiset elävät erillään afrikkalaisista, sosiaalista yhteyttä ei ole. Afrikkalaiset alkavat tuntea olevansa toisen luokan kansalaisia omissa maissaan.

The New York Timesin aikaisemman kirjeenvaihtajan Howard Frenchin mukaan kiinalaisilla on oma näkemys kansojen hierarkiasta, jossa afrikkalaiset ovat alimmalla tasolla.

Kiinalaisten tuloa Afrikkaan kuvataan nykyään usein ”uuskolonialismina”. Valkoiset lähtivät, kiinalaiset tulivat. Kenian hallitus harkitsee, miten suhtautua uuteen tilanteeseen.

Lähde: The New York Times

15 thoughts on “Kiinalaiset rasisteja Afrikassa – pitävät alkuperäisasukkaita apinoina

 • 16.10.2018 at 19:42
  Permalink

  ”Kiinalaisille on omat vessansa, afrikkalaisille toiset.”

  No tähän sentään on olemassa hyvät kulttuuriset syyt. Toiset paskovat lattiassa olevaan reikään, toiset lattialle.

  Reply
 • 16.10.2018 at 19:44
  Permalink

  Tämä on juuri se Kiina, johon Apple Inc ja Google ovat siirtäneet pääkonttorinsa, ja jotka mainitut yhtiöt tekevät yhteistyötä Kiinan hallituksen kanssa muun muassa toisinajattelijoiden murhaamisessa ja elinkaupoissa, rakentamalla tähän tarvittavaa sähköistä vakoilu-infraa.

  Jokaisessa Apple-laitteessa on jo vakoilusiru Kiinan hallituksen avaimilla, joten siitä vaan ostamaan seuraavaa ylihintaista romua, ja tukemaan ihmisten kaupallistamista hyödykkeiksi mustan pörssin elinkauppoihin.

  Reply
 • 16.10.2018 at 19:51
  Permalink

  Aikoinaan Jomo Kenyatta heitti intialaiset ulos maasta ja painosti eurooppalaisia.
  Hauska nähdä kuinka kenialaiset pärjäävät nyt kiinalaisten kanssa.
  Yksinhän afrikkalaiset eivät saa aikaan muuta kuin vahinkoa.
  Täysin avuton rotu, paitsi lisääntymisessä ja tappamisessa.

  Reply
 • 16.10.2018 at 19:58
  Permalink

  Jospa esimies oli todennut että työnteko ei suju apinoiden osaamista paremmin. Kyllähän se alkaa turhauttaa. Saikohan muuten kiinalaisten autojen pakoputket olla rauhassa?

  Reply
 • 16.10.2018 at 20:40
  Permalink

  Jos ajattelemme kiinalaista laatua, niin ei kai kiinalaiset laita itseään ykkössijalle ihmishierarkiassaan?

  Reply
  • 16.10.2018 at 20:52
   Permalink

   Kiinalaiset eivät väen väkisin tee huonoa laatua ja tunge sitä länteen, vaan sieltä tulee tasan sitä mitä sieltä tilataan. Osaavat tehdä hyvääkin laatua tarvittaessa. Ja tuo itäaasialainen rotu on kyllä ihan kärjessä IQ mittarilla kansainvälisissä vertailuissa.Googleta esim. Vanhanen & Lynn, IQ and global inequality.

   Reply
 • 16.10.2018 at 21:28
  Permalink

  Tässä nyt nähdään se mistä olen aikaisemmin kirjoittanut ”selväkuvaisesti” millaista peli kiinalaiset pitävät Afrikassa. Ja tämä pyrkimys on Kiinalla koko maailman suhteen niin teollistuneen lännen kuin jopa Venäjän suhteen.
  Viimeksi Kiina yritti saada omistukseensa ”yhteistyön nimissä” koko Euroopan sähkönsaannin runkolinjat, josta se pyrki hieromaan ”yhteistyötä” eli kauppaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Mutta tietääkseni Putin suhtautui tähän hyvin penseästi käsittäen nopeasti sen, mitä EU ei tule koskaan ymmärtämään. Vladimir Putin aikoo suojata omia kansallisvarantojaan ja strategisesti tärkeitä alojaan pitämällä ne itsellään päästämättä kiinalaisia maantierosvoja lähellekään.
  Kiina on rynninyt Yhdysvaltain markkinoille agressiivisesti varsinkin ent. presidentin Barak Obaman 8-vuotisella virka kaudella, mutta nyt uusi presidentti Donald Trump on aloittanut lähes oikaisevan kauppasodan Kiinan ylivaltapyrkimyksiä kohtaan, mikä on aiheuttanut kränää Kiinan suunnalla, koska sen vapaa mellastus ei enää käy ja useat amerikkalaiset suuryrityksetkin ovat peruneet Trumpin ansiosta tuotannon siirtämiseksi ”ulkomaille” (Kiina).

  Lisäksi Kiina on tunnettu härskistä ja häpeilemättömästä kansainvälisten laatu brändien väärentämisestä ja niiden syytämisestä kansainvälisille markkinoille, joista osa on ensinäkemältä kuluttajan varsin vaikea erottaa alkuperäisestä länsimaisesta laatu tuotteesta, mikä saattaa artikkelista riippuen olla jopa terveydelle vaarallista. Tämä toiminta tietysti merkitsee valtavia taloudellisa tappiota niille yrityksille joiden tuotteita kopioidaan, koska osa vähemmän rikkaista kuluttajista tieten tahtoen haluavat ”kalliin laatutuotteen”, vaikka tietävät sen väärennökseksi, joka pilaa alkuperäisen tuotteen maineen laatunsa ja sen menettämän öky-brändin tuomalla sen kaikkien ulottuville. Samalla se merkitsee, sitä että aitojen käyttäminen ei ole merkki eikä mikään, sillä sehän saattaa olla väärennös, vaikka omista on maksanut siitä monta tonnia.

  Lopuksi nähdään millaisia rasisteja ovat itse kiinalaiset, jotka ovat alueensa suurvalta ja ollut nouseva voimatekijä taloudellisesti. Tämä realisoituu varsinkin kiinalaisten turistien suoranaisen törkeässä käytöksessä matkoillaan Aasian muissa maissa, jossa he valittavat joka asiasta ja ovat väkivaltaisia henkilökuntaa kohtaan lyömällä, hakkaamalla ja särkemällä kaiken tielleen osuvan irtaismiston, koska heitä ”iso venäläisiä” ei kohdella tarpeellisella kunnioituksella, koska HE ovat AASIAN OMISTAJIA. Kun lauma kiinalaisia tulee syömään he tyhjäävät kaikki seisovien pöytien annokset itselleen, että niitä on omissa pöydissä roviollisia ja haukkaavat sieltä täältä ja pyyhkäisevat loput lattialle. Tälläisen ”ruokailun” jälkeen ravintola on kuin sikolätti tai pyöremyrskyn jäljiltä. Kiitosta tai juomarahoja on tietysti turha odottaa, päinvastoin henkilökunta saa olla tyytyväinen, jos säästyy ilman yhtäkään mustelmaa.

  Kiina koko historiassaan ennen WWII länsimaisten kolonialistien ylenkatseen ja sorron, koska nuo valtiot tekivät sitä mitä Kiina nyt tekee Afrikalle eli hallitsee sen kauppaa ja luonnonvaroja itse kiinalaisten ollessa heille vain ”ihmisroskaa”.
  Tätä seurasi WWII ja Japanin Keisarikunnan äärimmäisen raaka ja rasistinen miehitys Kiinassa, jossa kiinalaisia ”ali-ihmisiä” tapettiin surutta kuin kärpäsiä ja nyljettiin kaikki irti saatava naurussa suin murhaten, ryöstäen, raiskaten, kiduttaen ja säälimättä tuosta sanoisinko: ”Jumalan hylkäämästä maasta”.

  Tuo toiseksi viimeinen kappale kuvaa hyvin ihmistä ja ihmisluonnetta, mikä se perimmältään on.
  Maa, joka tietää kuka ties parhaiten siitä, millaista on olla riistetty, tallattu ja olla muiden rikollisen hallintojen rauta-anturan alla avuttomana kykenemättä nostamaan kättä estääkseen loppumattomat potkut haaroväliin. Ei edes se muisto tai ymmärrys tee heistä ITSESTÄÄN yhtään sen PAREMPIA!!!

  Mutta itse Jeesuskin on esittänyt yhden niistä lukuisista ”vertauksistaan” Uudessa Testamentissa, joka kertoo ihmisen tästä ”luonteenpiirteestä”, opetuksena kuulijoilleen.

  Reply
  • 17.10.2018 at 04:42
   Permalink

   Mielenkiintoista. Google on muuten niin kiero korporaatio, että se lakkautti yhteistyön USA:n hallituksen kanssa Trumpin kaudella, ja tekee nyt sensijaan yhteistyötä Kiinan kommunistihallituksen kanssa!

   Googlen hallitus raivostui, kun paljastui että sen työntekijät jakoivat keskenään Dragonfly -raporttia Googlen toimista auttaa Kiinan hallitusta sensuroimaan hakutuloksia. Käskivät deletoimaan kyseiset tiedostot tietokoneiltaan.

   Dragonfly -sensuuriin kuuluu mm. haut ”ihmisoikeudet” ja ”oppilaat osoittavat mieltään”.

   https://theintercept.com/2018/09/21/google-suppresses-memo-revealing-plans-to-closely-track-search-users-in-china/

   Kirjoitit:
   ”mutta nyt uusi presidentti Donald Trump on aloittanut lähes oikaisevan kauppasodan Kiinan ylivaltapyrkimyksiä kohtaan,”

   Reply
 • 16.10.2018 at 21:43
  Permalink

  Osoittaa jo pitkään tapahtuneen kiinalaisten ylempirotu leviämisen.
  He ostavat tai vuokraavat valtavasti maata afrikasta, koska helppo tehdä korruptuneiden kasassa diilejä. Kiinan vilja aitta. Jo vuosia sitten kuulin vastaavasta, kiinalaiset kohtelee afrikkalaisia kuin apinoita.
  Onko afrikkalaisen maan hallinnossa vikaa?
  Kiinalaisten asenteissa/käytöksessä vikaa?
  Afrikkalaisten asenteissa/käytöksessä vikaa?

  Kun kaikki pysyisivät omassa maassaan, niin asia olisi helpompia.Bussines mielessä vähintään.

  BTW. Legenda kertoo, suomalaiset olivat asentamassa joitain koneita/olivat insinöörejä jossain firmassa/…
  afrikassa. Joka aamu, kun he menivät töihin, niin he morjestivat afrikkalaisille ja sanoivat suomeksi,” ei ole valkoise miehen hommaa…”

  Suosittelen välttämään ruoka ostoksissa kiinalaisia elintarvikkeita. Väärennöksiä, myrkytettyjä, p@skassa kasvatettuja ja erinomaisia elintarvikkeita.

  Reply
 • 17.10.2018 at 01:57
  Permalink

  Kiinalainen on häikäilemätön tarvittaessa ja bisneksessä.

  Reply
 • 17.10.2018 at 08:08
  Permalink

  Pakko sanoa, että naurattaa. x,D

  Reply
 • 17.10.2018 at 12:13
  Permalink

  > Heillä on rahaa ja vaikka tarvitsemme rahaa, emme
  > halua heidän kohtelevan meitä epäihmisinä

  Tervetuloa länsimaisen sivistyksen pariin! Jos ei miellytä, ole ilman rahaa. Täällä KAIKKI ON MYYTÄVÄNÄ. Myös ihmisarvo.

  — Ihmisarvon voit toki ostaa itsellesi. Tee enemmän töitä ja ota velkaa.

  Ihmiset juoksevat rahan perässä. Eivät näe olevansa rahan orjia. Juoksuttajina ovat ne, jotka klikkailevat itselleen tuota rahaa orjuuttaakseen, korjaan, siis työllistääkseen aina vain enemmän alamaisia ihmisiä.

  Vaikka olisittekin apinoita, ette kuitenkaan ole orjia.

  Reply
 • 17.10.2018 at 13:09
  Permalink

  Jos nykymeno jatkuu, niin kohta suomalaisetkin saavat kuulla olevansa ties mitä. Ulkomainen valloittaja ei paikallisia arvosta, koska ovat antaneet myydä oman maansa ja kulttuurinsa pois.

  Jos suomalainen alkuasukas protestoi uusia siiirtomaaisäntiään vastaan, niin isännän ei tarvitse kuin näyttää Juha Sipilän kuvaa ja kertoa että: ”jos tämmöinen mies on teille kelvannut pääministeriksi, niin miksi arvostaisin teitä?”

  Reply
 • 17.10.2018 at 19:21
  Permalink

  Naurattaa vittu minua naurattaa teidät kommentoijat 🙂 Vai kiinako se haluaa mailmaa hallita. voi jumalauta idiootit! Kuka sen länsimaisen teollisuuden sinne kiinaan aikoinaan vei häh saatana kuka????

  https://www.youtube.com/watch?v=9gK_hBcNbHw

  Ketkä omistaa/päättää kaikesta velkarahasta mailmassa tiedättekö edes mikä on bis?? Bank of international settlements, imf, worldbank fed ym muut ja ketä puikoissa ollut jo vuosikymmeniä ellei satoja!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.