Euroopan päättäjiä jäätävänä Baijerin parlamenttivaalien jälkeen: Hyvästi, Merkel!

Saksan Baijerin parlamenttivaaleissa hävisivät valtapuolueet. Niiden kannatus suli alimpiin lukemiin aikoihin. Kaikki eivät ole tuloksesta pahoillaan.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kristillisdemokraattinen puolue (CDU) ja sen muodostama koalitio CDU/CSU-Bundestagsfraktion kristillissosiaalisen puolueen (CSU) kanssa kokivat tappion suurimmin. CSU sai 37,3 prosenttia äänistä, mikä on alin tulos yli 60 vuoteen. Vuonna 2013 puolueen kannatus oli kymmenen prosenttia suurempi.

Muun muassa Italian Lega-puoluetta edustava kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini ei ole tilanteesta suinkaan pahoillaan. Hän twiittasi tulosten varmistumisen jälkeen, että ”vanha järjestelmä on hävinnyt”, ja kehui Vaihtoehto Saksalle -puolueen suosion nousua.

– Baijerissa muutos on voittanut ja Euroopan Unioni, Brysselin vanha järjestelmä, joka on aina toiminut huonosti, on hävinnyt. Tämä oli historiallinen häviö kristillisdemokraateille ja sosialisteille, kun taas monet Vaihtoehto Saksalle -puolueen ystävät pääsevät paikallisparlamentteihin, sanoi Salvini.

– Hyvästi Merkel, Schultz ja Juncker.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Andrea Nahles syyttää puolueensa heikosta tuloksesta Berliinin johdon surkeutta.

– On selvää, että jonkin pitää muuttua, totesi Nahles.

Merkelin kristillisdemokraattien voi olla tulevaisuudessa vaikeaa löytää yhteistyökumppaneita. Jatkossa parlamenttityötä piristää Vaihtoehto Saksalle -puolue, joka nyt sai ensimmäistä kertaa edustuksen Baijerin parlamenttiin noin kymmenen prosentin kannatuksella. Puolueelle on tulossa 15 paikkaa Saksan osavaltioiden parlamenteissa.

Merkelin puoluesihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer pitää Baijerin vaalitulosta varoituksena tulevasta. Merkel on pitänyt maan rajoja auki yli miljoonalle maahantulijalle vuodesta 2015 lähtien.

Atlantin neuvoston ajatushautomon puheenjohtaja Fred Kempe sanoo, että poliittinen maanjäristys tapahtui Baijerissa, mutta sen jälkijäristykset tuntuvat Berliinissä.

– Puheet Merkelin aikakauden päättymisestä lisääntyvät.

Lähteet: Daily Express, BBC

13 thoughts on “Euroopan päättäjiä jäätävänä Baijerin parlamenttivaalien jälkeen: Hyvästi, Merkel!

 • 15.10.2018 at 20:15
  Permalink

  Ei riitä. Merkel vankilaan miettimään tekosiaan.

  Reply
 • 15.10.2018 at 20:18
  Permalink

  Silti noinkin moni vielä äänesti ton hullun puoluetta. Kyllä saksalaiset on tyhmiä.

  Reply
  • 15.10.2018 at 22:15
   Permalink

   Suomalaiset ovat vielä tyhmempiä. Viime vaaleissa luulimme tulevan muutosta, mutta jos kepu pettää aina niin persut tai paremminkin siniset tekivät pettämisen Euroopan ennätyksen.

   Reply
   • 22.10.2018 at 17:43
    Permalink

    Demarit tulevat kasvattamaan turvapaikkaturistien määrää.

    Reply
 • 15.10.2018 at 20:40
  Permalink

  Entäpä Suomen eduskuntavaalit? Hallituspuolueille rökäletappio?
  Syvä uni..

  Reply
 • 15.10.2018 at 21:03
  Permalink

  Eipä juhlita, viherfasistit nostivat kannatustaan..

  Reply
 • 16.10.2018 at 05:10
  Permalink

  Merkel on saanut aikaan megaluokan tuhoa maanosaamme.
  Hänet tullaan muistamaan Eu:n syöpänä.

  Reply
  • 20.10.2018 at 10:14
   Permalink

   Syöpähän se on, mutta riippuu siitä kuka kirjoittaa historian milloinkin, että kuinka hänet tullaan muistamaan.

   Reply
 • 16.10.2018 at 09:34
  Permalink

  Hullun lehmän tauti voi selvästi tarttua ihmisiin.

  Merkele Perkele pitää laitta tuomiolle kansanmurhasta, terrorismista ja laittoman ihmiskaupan tukemisesta.

  Reply
 • 16.10.2018 at 10:59
  Permalink

  Sanonpa vain, että sinä päivänä, kun tuo ämmä heitetään laidan yli, se on silloin samppakaljan paikka!
  On päivänselvää, että tuon kuvatuksen poliittinen elämä on tullut tiensä päähän, sillä ei kukaan voi enää enempää itseään ”nurkkaan maalata” kuin Angela Merkel on maalannut.

  Mutta se ei ole yksistään hänen tyhmyyttään, vaan EU-globalistien ja varsinaisen takapirun Unkarin juutalaisen George Soroksen agendan ja henkilökohtaisen rasistisen vihan saksalaisia kohtaan, johon hänet vihittiin DDR:ssä kommunistisella internationalismilla, joka muuntui Merkelin sairaassa päässä kulttuurimarxisismisuuden ja monikulttuurisuuden löyhkääväksi keitokseksi, joka toi Saksaan vain väkivaltaa, epäjärjestystä ja kuolemaa sekä loputonta tuskaa, joka on aikaisemmin liitetty ainoastaan maan ollessa perinteisessä sodassa.
  Saksan Litttokansleri Angela Merkelin ainoa oikea paikka on vähintäinkin olla syytteessä oikeus tuomioistuimessa maanpetoksesta ja rikoksista kansakuntaa vastaan ja tuomittava elinkautisee vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaisuuteen tai armahdukseen. Se ainoa oikea tuomio olisi hirttolava, mutta se ei ole nykyään mahdollista Euroopassa-.

  Ja mikä pahinta niin kuin koskien kaikkia ihmisiä. Lonkalta tehdyn päätöksestä pitäminen kiinni ”lehmäpäisesti” arvovalta syistä (joka nyt ainakin täysin mennyttä) kykenemättä tunnustamaan tehneensä virheen (lievästi sanottuna) ja sen jälkeen oikaista se välittömästi karkottamalla haittamaahantunkeutujat pois maasta armeijan voimin.

  Reply
 • 16.10.2018 at 17:04
  Permalink

  Vielä on jäljellä ainoostaan Hessenin osavaltion parlamentti, jossa Afd:llä ei ole edustusta ja siellä tulevat tämän kuun lopussa pidettävien vaalien jälkeen saamaan noin 11-12% kannatuksen. Ensi vuonna on sitten luvassa Afd:lle suurempaa menestystä kun Saksissa, Brandenburgissa ja Thuringenissä pidetään vaalit ja niissä mittausten mukaan Afd taistelee suurimman puolueen paikasta.

  Reply
 • 16.10.2018 at 17:31
  Permalink

  Suorastaan SAIRASTA että yksi hullu pääsee päättämään että maahan saa TUNKEUTUA!
  Missä DEMOKRATIA?
  Miksei kansaa kuunneltu?
  VITTU MITÄ PASKAA!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.