Nykysuomi kysyy: Minkä uskot aiheuttavan ilmastonmuutoksen?

Ilmastonmuutos on asia, jonka todellisuutta on kovin vaikea kiistää. Toisaalta syistä jaksetaan pauhata ja tapella vuodesta toiseen. Nykysuomi nostaa asian tapetille ja pyytää Teiltä apua kansan näkemyksen määrittelyyn.

Syitä on etsitty kaikkialta, aina puusaunoista lentoliikenteeseen ja palvikinkusta teollisuuteen, mutta yksimielisyyteen ei olla päästy. Kansalta myöskin harvemmin kysytään, vaan kansan mielipiteen saa määritellä se ”parempi väki” valtamedian salamavalojen välkkeessä.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Minkä uskot aiheuttavan ilmastonmuutoksen?

 • Luonnolliset syyt joihin ihmisellä ei ole osaa eikä arpaa (58%, 433 Votes)
 • En usko ilmastonmuutokseen (17%, 129 Votes)
 • Joku muu (kerro tarkemmin kommenttiosiossa) (8%, 58 Votes)
 • Kaikki yllä mainitut (7%, 53 Votes)
 • Muu teollisuus (4%, 28 Votes)
 • Liikenne (autot, lentokoneet, laivat jne...) (2%, 15 Votes)
 • En ainakaan ihmisen! (2%, 14 Votes)
 • Ruoan tuottaminen (1%, 8 Votes)
 • Puusaunat (0%, 3 Votes)

Total Voters: 741

Loading ... Loading ...

72 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Minkä uskot aiheuttavan ilmastonmuutoksen?

 • 14.10.2018 at 22:30
  Permalink

  Jatkuva sulfaatin tms. spreijaaminen taivaalla.

  Reply
 • 14.10.2018 at 22:36
  Permalink

  Ilmaston muuttuminen johtuu auringonpilkkujen aktiivisuuden vaihteluista.

  Reply
  • 15.10.2018 at 01:14
   Permalink

   Olennaista on se, että auringon pilkut aiheuttavat lisää aurinkotuulta (wikipedia.org/wiki/Aurinkotuuli) joka puolestaan vähentää muuta kosmista säteilyä ilmakehään.
   Moninainen kosminen säteily puolestaan aiheuttaa ionisaatiota, vaikuttaen aerosolien muodostukseen (molekyylien kerääntyminen aerosoliksi), aiheuttaen pilviä. Pilvet vaikuttavat eri tavoin samanaikaisesti, yksi niistä ollen auringon säteilyn energian säätely, kuinka paljon energiaa saavuttaa meriveden joka sitä absorboi sekä päästää, fysiikan lakien mukaisesti.
   Toisin sanoen, auringon pilkkujen vähyys aiheuttaa lisääntynyttä pilvien muodostusta joka aiheuttaa ilmastollisten reaktioiden ketjun jossa mm. valtamerten erilämpöiset vesivirrat vaikuttavat suuresti ilmastoon, suihkuvirtausten käyttäytymiseen jne. (*)
   Tässä lukijoille ja kelle tahansa ilmastoaiheeseen vakavasti järjellä lähestyvälle mielestäni aivan PAKOLLINEN video katsottavaksi. Nämä asiat selitetään mahdollisimman selkeästi. Video alkaa haastattelulla ja loppuosa on luentoa ( voi hyvin myös aloittaa katselun kohdasta 35:56 ja myöhemmin hypätä alkuun )

   https://youtube.com/watch?v=iFlNS2PX4yI

   (*huom. Ilmastosykleistä on kirjallisuutta 15 dokumentoidun syklin ympäriltä. Esim. 210-240 vuoden De-Vries sykli.
   Data ja raakadata ovat käytännössä täysin eri asioita ja raakadataa on kerätty erittäin lyhyen aikaa kun vielä ymmärtää ja suhteuttaa globaaleja ilmastonmuutoksia maapallon olemassaolon historiaan tai lyhyempiinkin sykleihin kuten De-Vries.)

   Reply
  • 15.10.2018 at 06:32
   Permalink

   Auringon lisäksi ilmastoon vaikuttaa pitkäaikaiset merisyklit. Esim. Atlantilla vaikkuttavat North Atlantic Oscillation (NAO), Arctic Oscillation (AO) ja Atlantic Multidecadal Oscillation (AMU). Niiden syklit on 60-80 vuotta. Nyt NAO ja AMU ovat hiljakseen kumpainenkin kääntymässä kylmään vaiheeseen ja siihen päälle vielä auringon hiipuminen niin voipi olla viileät ajat edessä… Tyynellä merellä taas vaikuttaa El Nino/La Nino sykli, mutta se on nopeaa vaihtelua eli sykli normaalisti 4-6 vuoden pituinen. Tyynen meren pohjoisosiin tosin vaikuttaa myös AO joskin nyt pitää myöntää etten muista missä vaiheessa se nyt on menossa. Ilmeisesti viileämpään päin sekin kun pohjoisen merijääkin tasaiseen tahtiin laajentunut ja tänä kesänä on ollut laajimmillaan 10 vuoteen (vaikka Al Gore aikanaan mesosi että 2015 mennessä se kuulema on kesäisin aina täysin sula). Niin, ja muuten tämä kulunut aurinkosykli oli heikoin 100 vuoteen ja lisää heikkenemistä ennustavat. Että nämä kaikki kun sattuvat about saman aikaisesti niin ei kiva…

   Reply
  • 16.10.2018 at 12:48
   Permalink

   Ilmastofoorumi.fi on keskustelupalsta, jossa kritisoidaan laajasti ilmastonmuutosta.

   Reply
   • 16.10.2018 at 13:41
    Permalink

    Eikä kritisoida ilmastonmuutosta,
    vaan antropogeenisen CO2 ilmastonmuutoksen hypoteesiä.
    Taikka AGW:tä (anthropogenic global warming).

    Kuka hassu kritisoisi ilmastonmuutosta?
    Ottamalla terminologiat haltuun, vältytään siltä että nekin joilla on perus-asiat hallussa näyttäytyisi hölmöiltä.

    Reply
    • 16.10.2018 at 23:52
     Permalink

     Ilmastonmuutos yhteen kirjoitettuna tarkoittaa ihmisen aiheuttamaa ilmaston muutosta. Olisit tarkistanut Wikipediasta.

     Reply
     • 18.10.2018 at 15:53
      Permalink

      Miksi syötät disinformaatiota? Eihän edes oma lähteesi Wikipedia (ja missä lähdekritiikki??Wikipediaa dominoi lipilaarit) ei tuonlaista väitä. Tarkista omat lähteesi.

      Sitäpaitsi, vaikka lipilaarit olisivat siinäkin korruptoineet kielenkäyttöä tukemaan omaa narratiivia, niin on aika ajattelematonta lähteä tukemaan korruptoitunutta kielenkäyttöä joka tukee valhetta.

 • 14.10.2018 at 22:54
  Permalink

  Kemivanojen suihkutus jos mikä sekottaa ilmastoa väkisinkin!

  Reply
 • 14.10.2018 at 23:15
  Permalink

  Kummallista että kaikki puoluepomot uskovat ihmisen aiheuttavan ilmastonmuutoksen. Jos paukutettaisiin kaikki ydinaseet, silloin olisi ehkä mahdollisuus vaikuttaa sääilmiöihin, ainakin paikallisesti päiviksi. Suurimman tuhon elämälle aiheuttaisi radioaktiivinen säteily, joka ei säihin juuri vaikuta.

  Reply
  • 14.10.2018 at 23:46
   Permalink

   Voin kertoa, että puoluepomot eivät usko ilmastonmuutokseen. Siihen he kyllä uskovat, että kansaa voi verottaa lisää ilmastonmuutoksen perusteella.

   Reply
   • 15.10.2018 at 16:46
    Permalink

    Ja uskovat että jotkut pääsevät kansan huijaamisesta ja kusettamisesta palkkioksi Brysselin lihapatojen äärelle politrukin virkaan latelemaan valeitaan vielä suuremmalle joukolle!

    Reply
 • 14.10.2018 at 23:41
  Permalink

  Aivan ykkönen
  (~ 90%) on AURINGON SÄTEILY. Pienikin muutos siinä tuntuu heti maan pinnalla. Nyt on meneillään auringonpilkkujen puuttumisen kausi ja siitä seuraa kylmeneminen.

  Kakkosena
  on tulivuorista purkautuva noki. Se aiheuttaa nopeita, muutaman vuoden kestäviä kylmäkausia.

  Kolmosena
  kasvihuonekaasut, jotka tulevat Siperian ikiroudan sulamisesta ja tulivuorista.

  Reply
  • 15.10.2018 at 12:00
   Permalink

   Ja uraanin kaivamisesta mm. Siperiassa, Keski-Afrikassa, Kanadassa. Yhteen kilowattiin atomienergiaa tarvitaan sata kilowattia fossiilista. Siksi energia negatiivista varten on olemassa ilmastorahastus.

   Reply
 • 15.10.2018 at 00:21
  Permalink

  Planetaariset ja Aurinkokunnan voimat ovat niin valtavia että ihmisen toimet maapallolla ovat käytännössä näkymättömät niiden rinnalla. Auringon aktiviteetin mahdollisiin muutoksiin ihmisen toiminnalla ei ole mitään vaikutusta.

  Reply
 • 15.10.2018 at 00:24
  Permalink

  Helposti höynäytettävää, typerää ihmismassaa voi kuitenkin hyväksikäyttää ja ajaa se yhä ahtaammalle kaikenlaisten uusien määräysten ja maksujen muodossa vedoten ilmastonmuutokseen.

  Reply
 • 15.10.2018 at 00:34
  Permalink

  Kansallisten olisi syytä keskittää vähät voimavaransa siihen miten me pääsemme eroon yhtä rumemmasta poliisivaltiosta joka nopeasti on muuttumassa sietämättömän tungettelevaksi. Pohjoismainen Vastarintaliike kiellettiin. Seuraavana on sitten vuorossa päättäjien kannalta ei-toivotut ja hankalat poliittiset puolueet.
  Ratkaisu tähän ei ole painua maan alle. Ratkaisu on että kansalliset voimat esiintyvät ja toimivat siten että aloite siirtyy meidän käsiin ja poliisivaltio joutuu perääntymään.

  Meille on suuri etu että lähes kaikki – jotka tätäkin foorumia kommentoivat – ovat suorittaneet suomalaisen varusmiespalveluksen. Kaikki osaavat käsitellä ja käyttää rynnäkkökivääriä sekä mahdollisesti muita aseita ja varusteita.

  Vähän raskaammatkin aseet mahtuvat yllättävän pieneen kuljetettavaan tilaan.

  Reply
 • 15.10.2018 at 05:41
  Permalink

  Kolmansien maiden valtava liikakansoitus ja länsimaiden kiimainen kulutushysteria, siinä hyvä yhdistemä. Myös luonnolla itsestään on tähän sanottavansa, maa ravistelee vielä kunnolla liikaa sikiävien loisten aiheuttamaa pahaa oloa. Jo nyt on nähtävissä että tyynenmeren tulirengas on melko aktiivinen. Kunnon sarja rajuja mannerlaattojen heilahduksia niin ihmiskunta on kivikaudella. Porukkaa kuolee kuin kärpäsiä, varsinkin isoissa kaupungeissa jos esim. sähköt ovat poikki kuukausia. Suurin osa on elänyt täysin eristyksissä luonnosta ja monikaan ei tiedä kunka tuli sytytetään muulla kuin sytkällä ja esim. talvisessa luonnossa.

  Reply
 • 15.10.2018 at 07:33
  Permalink

  Muu: ilmastotutkijoiden poliittinen ja rahallinen lobbaus jota harrastaa mm. ihmiskunnan arkkivihollinen George Soros.

  Wikileakshan aikanaan paljasti IPCC sähköposteja jossa ”ilmastotutkijat” miettivät mikä olisi sellainen arvo joka menisi ihmisiltä läpi vielä ja miten pelottavia voitaisiin ennustaa ennenkuin epäilevät. Tällöin luotto IPCChen ja sen tutkijoihin meni kyllä aivan täysin.

  Reply
 • 15.10.2018 at 08:11
  Permalink

  Auringon aktiivisuuden hiljeneminen ja magneettisen pohjoisnavan siirtymisen aiheuttaman yläilmakehällä olevan jet-virtauksen muutokset. Siinä suurimmat aiheuttajat näin mutu tuntumalla. Myös tulivuoren purkaukset ovat ihmisen aiheuttamien päästöjen lisäksi jonkinlaisessa roolissa.

  Reply
 • 15.10.2018 at 08:36
  Permalink

  Paikallinen on osa globaalia. Kun Espanjan metsät kaadettiin laivastojen rakentamiseksi, se muutti merkittävästi Espanjan ilmastoa. Koska Espanja on osa maailmaa, samalla muuttui myös maapallon ilmasto.

  Näin ajatellen kaikki mitä ihmiset tekevät vaikuttaa ilmastoon jollain, yleensä hyvin mikroskooppisella, tavalla.

  Vain pieni osa ihmisvaikutuksesta johtuu hiilidioksidin lisääntymisestä, ja vain vähemmistö ilmaston vaihtelusta johtuu ihmisen toiminnasta. Ilmasto on luonnollisesti arvaamaton ja epävakaa. Olemme vain unohtaneet miten epävakaa se voi ollakaan, koska emme ole joutuneet kärsimään suurista vaihteluista viimeisinä vuosikymmeninä. Lisäksi vajavainen käsitys tilastotieteestä vaikuttaa asiaan: ihmiset ovat käsittäneet että ’keskiarvo’ tarkoittaa samaa kuin puhekielen ’normaali’, ja kaikki keskiarvosta poikkeava on siis väistämättä epänormaalia.

  Kotikaupungissani oli muutama kesä sitten 0 hellepäivää. Tätä ihmeteltiin ja kauhisteltiin ja pidettiin merkkinä ilmastonmuutoksesta. Seuraavana kesänä olikin sitten kaksinkertainen määrä hellepäiviä keskiarvoon verrattuna. Tätäkin ihmeteltiin ja kauhisteltiin ja pidettiin merkkinä ilmastonmuutoksesta. Mitä todellisuudessa tapahtui? Näiden kahden kesän hellepäivien lukumäärä oli TÄSMÄLLEEN keskiarvossa. Keskimäärin nämä kaksi kesää olivat täydellisen normaaleja.

  Jos ääri-ilmiöitä etsitään, niin tässä niitä on listattu pitkä liuta lähes kahdensadan vuoden ajalta. Jokaista noista pidettäisiin nykyään varmana merkkinä siitä miten ilmasto on mennyt sekaisin: http://ilmastokauhu.blogspot.com/2013/05/kiusallisia-tuulahduksia-menneisyydesta.html

  Reply
 • 15.10.2018 at 08:57
  Permalink

  Kun ottaa huomioon, että koko ilmastonmuutos on maailman menestyksekkäin, laajimmalle levinnein ja vahingollisin huijaus ja petos ihmiskunnan historiassa, en olisi huolissani lihansyönnistä !! Huolissani olen tuon huijausprojektin menestyksestä. Siitä voi paljon kiittää medianomi Al Gorea, joka on hoidellut hommat todella taidokkaasti, tukena George Sorosin miljardit ! Onnittelen Al, olet todella etevä, vielä parempi kuin Göbbels aikoinaan! Erittäin valitettavasti ! Huijausprojektin kivijalkana seisoo IPCC ! Se on pahin tieteen valekaapuun pukeutunut poliittinen huijausjärjestö kautta aikain ! Sillä ei ole minkään muun tieteen kuin disinformaation eli valehtelun tieteen kanssa ! Sain vähän aikaa sitten luettavakseni Daniel Levitin ”Valheiden Käsikirja” nimisen alan oppikirjan, joka on hyvin mielenkiintoista luettavaa . AL Gorelaiset hallitsevat totaalisti kirjan tekniikat! Kun lähdette itse selvittelemään, mikä on totuus, etsikää vaikka ensin CO2 absorptiokäyrä ilmakehässä ja vertailkaa vaikka lukuja kylmän 1970 luvun puolivälin ja lämpimän 2000 luvun (dT n. 0,75 °C )alun hiilidioksidimääriä ja sovellatte enrgiatasojen eroihin säteilylakia saadaksenne lämpötilaerot.Näin pienillä lähellä yhtä olevien lukujen neljäs juuri on melko tarkasti erotus jaettuna neljällä. Muistakaa tietysti käyttää kelvinasteita °K. Eipä siitä muutamaa sadasosa-astetta enempi jää, eli lämpötilan nousu on pääosin kaikesta muusta kuin hiilidioksidista johtuvaa, eli syytetään aivan väärää asiaa !!!!Älkää uskoko mihinkään käyrään tai dataan, jonka julkaisija on valetiedejärjestö IPCC! Jos haluatte oikeita tiedonlähteitä, voitte aloittaa tutustumisen esim. valetiedejärjestö IPCC: n vastapainoksi aikoinaan perustetun NIPCC:n oikeiden lahjomattomien tiedemisesten artikkeleihin ! Suomessa on alan ansiokkaita tiedemiehiä mm. Antero Ollila, Kari K. Arvola, Mikko Paunio ja Mauri Timonen, jotka lyttäävät IPCC:n täysin ja moneen kertaan. Sitten on hyvä FB sivusto Suomen Ilmasto 2040 (Finnish Climate 2040), jota kannattaa seurata. Valitettavasti päättäjämme ovat täysin IPCC:n huijaamia, mukaanlukien PS Halla-Aho ja ihmeekseni myös diplomi-insinööri Juha Sipilä, joka ei ole viitsinyt itse ottaa asiasta selvää ! Kai Oulussakin Diplomi-insinööreille sen verran matematiikkaa ja fysiikkaa opetetaan, että niillä tiedoilla pitäisi olla helppo laskea, että ilmaston lämpeneminen ei ainakaan hiilidioksidista johdu ! Muistatteko, että tätä huuhaata myytiin aluksi ”Ilmaston lämpeneminen” nimisellä kauhuskenariolla, joka sitten hätäpäissään muutettiin ”Ilmastonmuutos” nimiseksi kauhusatukertomukseksi, kun lämpeneminen loppui v. 2000 !!!

  Reply
 • 15.10.2018 at 09:25
  Permalink

  Ex-CI_A ja 2017 Nobelin rauhanpalkintokandidaatti Robert Steele linkkasi sivustollaan: Kuinka hirmumyrskyjen aiheuttamisella [siihen tarkoitukseen suunnitelluilla laitteilla] vaikutetaan välivaaleihin (11/2018) ( http://stateofthenation2012.com/?p=105914 ) Sivusto joka selittää aihetta suomeksi http://ilmastonmuokkaus.fi/. HAARP-laitteeseen (Sodankylässä EISCAT) erikoistunut sivusto http://haarp.net/. Ex-kansanedustaja Jesse Venturan Suomen tv:ssäkin näytetty ohjelma HAARPista https://www.real.video/5846491251001. EU-parlamentin turvallisuusvaliokunnan suomenkielinen dokumentti aiheesta http://www.ilmastonmuokkaus.fi/haarp/eun-parlamentin-dokumentti-haarpista/.
  Tuo samainen laite, ionosfääriä kuumentamalla ja siten muokkaamalla on yksi ilmaston ”lämmittämiseen” käytetty työkalu.

  Reply
 • 15.10.2018 at 10:11
  Permalink

  Ilmasto kylmenee, kun auringon säteilyvoima (tsi) heikkenee. Pieni jääkausi tulossa ja vain alle 1 %a suomalaisista varautunut siihen.. kurjia aikoja siis edessä.. lisääntyvää kylmyyttä.. katovuosia.. kulkutauteja.. nälänhätää.. levottumuuksia..

  Tulette näkemään.. ja vielä kerkeet varautua siihen.. esim opettele tuottamaan osa ruuastasi itse.. sillä ruuan hinta tulee hipomaan pilviä..

  Reply
 • 15.10.2018 at 10:18
  Permalink

  Huvittavinta on poliitikkojen väite että ilmasto muuttu lopullisesti!
  Täällähän on ollut kylmää, kuumaa ja kaikkea siltä väliltä.
  Hiilidioksiidia perkeleesti enemmän kuin nyt.
  Eipä ollut lopullista mikään!

  Reply
 • 15.10.2018 at 10:58
  Permalink

  Eipä ollut ihmisten tehtaita ja autoja muinoin kun lämpötila nousi 10 astetta.
  Vai johtuiko kivikauden ihmisten nuotioista?
  Grönlanti on ollut nimensä mukaisesti vihreä joskus.
  Merenpinta on ollut metrejä korkeammalla kuin nykyään.
  Mikään ei ole ikuista.
  Toisaalta ei olisi suuri menetys planeetalle jos ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon.
  Jossain muodossa elämä jatkuu ja varmasti parempana kuin ihmisten tuhotessa luontoa.

  Reply
 • 15.10.2018 at 11:21
  Permalink

  Ydinvoimaloiden jatkuva lisääntymisen tarve, on se ns. syy. Eikä se ole tosiaankaan puhtaamman ilmaston / sähkön tuotannon tarpeen vuoksi toteutettua kehitystä. Vaan se on ydinpolttoaineen saamisen edellytys, eli ( Plutoniumin ) jatkuvasti lisyyntyvän tarpeen vuoksi sekä siihen liittyvän pimeän bisneksen aiheuttamaa ilmastonmuutosvouhotusta. Sillä myydään kansalle ydinvoimaloiden lisääntyvä tarve. Ottakaa asioista selvää.. Mistä saadaan ydinpolttoainetta sotateollisuuteen..

  Reply
 • 15.10.2018 at 11:23
  Permalink

  Ilmasto muuttuu eniten luonnollisesti, mutta hieman myös ihmisen toiminnan kautta. Hiili- ym. kasvihuonepäästöillä on jonkin verran merkitystä ja asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Nykyisin luodaan kuitenkin paniikkia ja kaikki tahot käyttävät ilmastonmuutosta tekosyynä edistääkseen omia joko poliittisia tai taloudellisia intressejään. Keskustapuolue ja metsäteollisuus edustaa näistä ehdottomasti yhtä törkeintä, koska ne aikovat vain lisätä Suomen metsien hakkuita väittäen niiden olevan ympäristöteko. Sairasta. Toinen törkeä taho ovat city-aatetta kannattavat vihervassarit sekä uusliberaali oikeisto, jotka kaikki ajavat väestön ahtamista suuriin kaupunkikeskuksiin, joissa on helpoin toteuttaa orwellilainen dystopia.

  Reply
  • 15.10.2018 at 16:20
   Permalink

   Kasvihuonekaasupäästöillä ei ole merkitystä, joten iyminen ei aiheuta mitään. Lisäksi siis niistä päästöistä ihmisen osuus on mitätön

   Reply
 • 15.10.2018 at 12:27
  Permalink

  Suuren ilmastohuijauksen takana ovat Wall Streetin ja Lontoon Cityn Illuminati-pankkigangsterit, jotka tähtäävät koko ihmiskunnan alistamiseen Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaansa. Ilmastohuijaus-agendaa toteuttavan täydellistetyn EU-diktatuurin on määrä olla tuon NWO:n prototyyppi, malli.

  ”How Banking Families – ”the CABAL” – Robbed You of Your Future:
  who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world.”

  Seuraavassa on 11 minuutin englanninkielinen video, jossa aiheena on ”MAXWELL, EDISON, JP MORGAN AND THE LAWS OF PHYSICS – free energy”:
  https://www.hopegirlblog.com/2016/12/24/new-video-free-energy-the-laws-of-physics-and-the-laws-of-nature/

  Vastaava perusteellisempi PowerPoint-esitys: https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

  Tässä on yksi esimerkki lukemattomien vastaavanlaisten joukosta kuinka em. ’cabal’ pitää fossiilisiin energialähtiesiin, ennenkaikkea öljyyn pohjautuvan energia-monopolin hallussaan keinoja, kuten murhia kaihtamatta:

  ”Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times””,
  https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

  Koska tuolla cabalilla on käytössään melkein rajattomat rahavarat, niin se pystyy vaientamaan esim. suuret autojenvalmistajat – keinovalikoimaan kuuluvat myös esim. kiristys ja murhat:

  ”JAPANESE WATER POWERED CAR!!”, https://www.youtube.com/watch?v=CrxfMz2eDME
  (Ks. myös videon alapuolella ”Näytä lisää”-teksti)

  ’Free energy’ = päästötön, puhdas ja laitteistokustannuksia lukuunottamatta täysin ilmainen ’zero point’- energia, jonka käyttöönotto mm. veisi pohjan pois em. cabalin ylläpitämältä suurelta ilmastohuijaukselta – ja melkein ilmainen energia mullistaisi maailmantalouden.

  Reply
 • 15.10.2018 at 16:25
  Permalink

  Lämpimät säät olisivat tervetulleita Suomeen.
  Kaupungit ovat lämpimämpiä paikkoja kuin maaseutu.
  Liikakansoitus on kasvava ongelma ja tulee saattamaan kaaokseen Länsi-Euroopan, sillä kristitty ei uskalla estää sosiaalisiirtolaisten väkivaltaista maahantunkeutumista. Niin kovasti Tuonpuoleisen tuomio häntä pelottaa. Ihminen on hupaisa otus.

  Ilmaston muutos on mahdollisuus, älykkäille.

  Reply
  • 15.10.2018 at 19:36
   Permalink

   Näin suuren ilmastohuijauksenkin takana oleva, matrix-artikkelissa kuvattu ”cabal” pitää itsellään tosiasiallisesti – pääasiassa öljypohjaisen – energiamonopolin tai vähintäänkin energiantuotannon hallinnan:

   ”The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda”,
   http://www.checktheevidence.com/wordpress/2008/05/30/the-9-11-truth-movement-free-energy-suppression-and-the-global-elites-agenda/ – Huomaa artikkelissa myös alaotsikko”Suppression by Murder”.

   Allamainitussa oppaassa kuvattuja laitteistoja on maailmalla yksityishenkilöiden salaa rakentamina ja salaa käyttäminä otaksuttavasti suuri joukko. Jos joku yrittää ottaa niitä massatuotantoon ja -markkinointiin, joutuu ’cabalin’ käsittelyn kohteeksi, jotta cabal ei menettäisi tosiasiallista energiantuotannon hallintaansa.

   ”Practical Guide to Free-Energy Devices”,
   http://www.free-energy-info.com/PJKbook.pdf

   Tuon cabalin osuus maailman väestöstä on luokkaa 0,00…1% ja mm. valtamedia-kontrollinsa avulla ylläpitämänsä, em. matrixin ansiosta sillä on hallinnassaan energian lisäksi rahanluontimonopoli (Rotschildien velkaponzi-rahajärjestelmä, ks. https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/) ja se on kaappaamassa mm. maailman viljelykasvien siementuotantoa monopolikseen, yhtenä päätekijänä Rockefellerit, ks. https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

   Cabalilla on alistaakseen tyranniansa alle 99,9…9% maapallon väestöstä niinollen kohta hallinnassaan kaikki kolme sen NWO-pääarkktehti H.Kissingerin mainitsemaa ’työkalua’: energia, raha ja ruoka – ellei riittävä osuus ihmisistä älyä ottaa ”punaista pilleriä” ja vapautua matrixista sekä TOIMIA sen mukaisesti cabalin eliminoimiseksi!
   (NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

   Reply
   • 18.10.2018 at 16:13
    Permalink

    Juurikin näin.
    Jos olet heitä vastaan, sinut jahdataan nurin. Siksikin tiedustelulait pitää saada voimaan kaikkialla.

    Ongelma on heidän toiminnan oveluus. Ei mitään naivin yksinkertaista voimapolitiikkaa, jota halvalla toteuttaa esim. kehitysmaiden diktatuurit. Tämä kusetus on johdettu pitkään ja isolla panoksella (aika ja omistautuneisuus, rahaakin menee mutta heillä on dollarin luonti omassa näpissään.)

    Näiden eliittigangstereiden lakeijat uskovat tekevänsä hyvää ja olevansa oikealla asialla, kunnes ehkä liian myöhään huomaavat miten olivatkaan väärässä.

    Reply
 • 15.10.2018 at 22:55
  Permalink

  Äänestystulos on selvä. Jos poliitikot olisivat kansan asialla, hallitus sanoutuisi irti ilmastosopimuksista ja ostaisi halpaa energiaa naapurista. EU hillotolpat tosin katoaisivat poliitikkojen haaveista.

  Reply
  • 15.10.2018 at 23:55
   Permalink

   Siinähän olisi ilmastohuijareille selitettävää!

   Reply
  • 15.10.2018 at 23:59
   Permalink

   Kannattaa muuten tsekata myös youtubesta -> Mikko Hamunen Ilmastohuijaus osa 1 (sisältää kolme osaa).

   Reply
 • 16.10.2018 at 00:52
  Permalink

  Riippumatta siitä miten ilmastonmuutos asiassa käy, poliisivaltio Suomi on menossa joka tapauksessa niin vaaralliseen suuntaan että sitä ei kyetä muuttamaan paskanpuhumisella.

  Massavalvonta ja vaino pahenee.

  Käteisrahan käyttö kielletään.

  Autoihin tulee seurantalaitteet.

  Nämä ovat totalitaarisen valtion tunnusmerkkejä.

  Vain konfliktiin johtavia ratkaisuja on edessä – ellei halua elää kuin kyykytetty orja loppuelämänsä.

  Ay-liike on ilmeisesti päättänyt laittaa kovan kovaa vastaan. En usko ennen kuin näen.
  Suomalaisista on tullut niin vellihousuja että on vaikea uskoa että edes Ay-liikkeellä olisi uskallusta uhmata yhteiskuntajärjestystä.

  Mitä sitten tapahtuu jos poliittiset lakot todella kärjistyvät? Eduskunta ja hallitus lähettävät poliisin pidättämään lakkoilijat. Niin siinä käy tässä vitun hevonpaskan vapaamuurareiden persereikä aasilandiassa.

  612 marssilla ei ole myöskään vitun merkitystä kun et kohta enää saa olla edes leikisti isänmaallinen tai kansallismielinen. Ja se onkin pelkkää teeskentelyä siinä vaiheessa kun marssit totalitaristisen valtion puolesta.

  Jos me halutaan elää vapaina maassa missä meillä on perusoikeudet, se tarkoittaa että meidän on alettava tekemään ihan muita asioita kuin tähän asti.

  PVL on kielletty! Poliittinen toiminta on siis jo kielletty! Sananvapaus on kielletty! MVlehti oli, ei ole enää.

  Kohta on vain mielipidevankeja kotiarestissa tai vankilassa tai salamurhattuina.

  Valtioneuvosto on kutsunut ulkomaiset tiedustelupalvelut ahdistelemaan kansallismielisiä.

  Reply
  • 16.10.2018 at 11:57
   Permalink

   Juuri noin!

   Demlalaista ”oikeutta”:

   ”Jesse Torniaisen saama mielivaltainen rasismi-lisä tuomiost jää voimaan

   Suomalaisvihamielisen EU-klienteelin masinoima kampanja poliittisia tosinajattelijoita vastaan sai tänään lopullisen vahvistuksen, kun Korkein oikeus päätti, ettei se myönnä valituslupaa Jesse Torniaiselle Helsingin asema-aukiolla tapahtuneesta pahoinpitelystä, jonka uhri kuoli sen jälkeen kun tämä oli poistunut luvatta sairaalasta käyttämään huumeita. Ylen uutisessa KKO ei myönnä valituslupaa Jesse Torniaiselle Helsingin asema-aukion hyppypotkujutussa ei mainita tarkoituksella mitään siitä, että uhri lähti sairaalasta luvatta kovien huumeiden pariin, jonka seurauksena tämä vietiin takaisin sairaalla, jossa lopulta kuoli.

   Oikeusturvan kannalta pahinta KKO:n päätöksessä on se, että nyt annetaan poliittiselle mielivallalle mahdollisuus vaikuttaa tuomioon. Samalla Demla-juristien korruptoima oikeusjärjestelmä tulee valitusluvan epäämisellä osoittaneeksi liberaalidemokratian totalitaristisen luonteen.

   Oikeusvaltion periaatteita loukkaavan KKO:n päätöksen myötä hovioikeuden antama käräjäoikeutta ankarampi tuomio jää voimaan. Koska hovioikeus piti teon motiivia ”rasistisena”, se kovensi Torniaisen kahden vuoden vankeustuomiota kolmella kuukaudella. Erikoista ”rasistisen motiivin” koventamisperusteessa oli se, että sekä tekijä että uhri ovat molemmat etnisesti suomalaisia…”

   http://ylewatch.blogspot.com/2018/10/jesse-torniaisen-saama-mielivaltainen.html

   Reply
   • 16.10.2018 at 11:59
    Permalink

    Mikä on Demla?

    Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

    Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

    Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.

    http://www.magneettimedia.com/mika-on-demla/

    Reply
 • 16.10.2018 at 04:58
  Permalink

  Päättäjät käyttävät ilmastonmuutos propagandaa keinona ajaa meidät yhä ahtaammalle.

  Sisäministeri uhkaa jo uusilla veroilla Uusi Suomi puheenvuorossa!

  Annetaan ymmärtää että hallitusten on varauduttava jopa takavarikoimaan ihmisten omaisuutta!
  Sisäministeri haluaa myydä meille vakuutuksen – jonka hän maksattaa meillä!
  Sisäministeri mykkäsen ilmastonmuutosvakuutus.

  Ei hyvää päivää…huppu päähän ja hirteen…se on hallituksen tarjous.

  Reply
 • 16.10.2018 at 05:06
  Permalink

  Tässä tutustutaan metsien hiilinieluihin.

  Reply
  • 16.10.2018 at 15:33
   Permalink

   Suomalaisvihamieliset voimat uuden aselakiesityksen takana:

   ”TOIVEET JA TODELLISUUS

   Hallituksen esitykset HE 110/2018 vp ja HE 179/2018 direktiivin implementoinniksi Suomen ampuma-aselakiin on viimeisimmän esityksen osalta edelleen perustuslain omaisuudensuojan kannalta erittäin ongelmallinen. Hallituksen esityksen HE 179/2018 liitteenä ei ole asetustekstiä, mikä osoittaa, että esityksen laatineet ovat varmoja siitä, että kansanedustajat eivät ehdi tutustua esitykseen riittävästi ja se saadaan läpi yksinkertaisella enemmistöllä…”

   Koko artikkeli: http://nra.fi/puheenjohtajan-kolumni-x-7/

   NRA-sivustolla on useita aikaisempia erinomaisia artikkeleita liittyen tuohon maanpetokselliseen aselakiesitykseen, jota suomalaisvihamieliset voimat ovat viherpunikkien dominoiman valtaVALEmedian asiasta vaikenemisen avulla voineet viedä kansalaisilta salassa eteenpäin.

   Reply
 • 16.10.2018 at 11:45
  Permalink

  ”Luonnolliset syyt joihin ihmisellä ei ole osaa eikä arpaa” ei mielestäni ole aivan oikein, sillä ihmisellä SAATTAA olla merkityksetön vaikutus ilmaston lämpenemiseen.

  Reply
  • 16.10.2018 at 12:07
   Permalink

   Jos ihmisen osuus on esim. yhden prosentin luokkaa ja auringon ja muiden ihmisestä riippumattomin syiden osuus on 99%, niin on puhdasta huijausta koko valtaVALEmedian propagandakoneiston voimalla koettaa saada ihmiset kaikenlaisiin idioottimaisiin ”ilmastotekoihin” ja sälyttää ihmisille kaikenlaisia ”ilmastoveroja”, joilla kerätyt rahat päätyvät etupäässä ilmastohuijauksen takana olevan NWO-cabalin ja sen marionettien taskuihin.

   Reply
   • 16.10.2018 at 12:08
    Permalink

    Petolliset, Brysseliä kumartavat poliitikot ovat heitä tukevan, taukoamattoman viherpunikkitoimittajien dominoiman valtaVALEmedia-propagandan avulla onnistuneet rakentamaan raudanlujan ilmastohuijaus-kuplan – saatuaan lukemattomilla toistoilla valeen näyttämään todelta niiden silmissä, jotka joko eivät osaa tai viitsi ottaa selvää asioista todellisesta vaihtoehtomediasta.

    Reply
 • 16.10.2018 at 17:43
  Permalink

  Kiinan ja varsinkin Intian kaltasissa maissa joissa on suuri määrä autoja, teollisuutta ja ihmisten väestöräjähdys on pakattu suht pienelle alueelle aiheuttaa liikenteen ja teollisuuden päästöt sekä ihmisten hiilinjalanjäljet isoa haittaa heidän oman valtionsa alueella. Etenkin Intiassa hengitysilma on melkeinpä myrkyllistä ja tilanne pahenee kun kyseessä on vielä maailman suurin teollistuva kehitysmaa ja yks iso paskaloukko olemattomine jätehuoltoineen ja infroineen.
  Se että täällä Suomessa kitisee nämä yhdet venkulat jostain liikenteet päästöistä, teollisuudesta, ruan tuottamisesta tai saunoista on taas jossain satumaailmassa elämistä ja pienen viherfasistin leikkimistä ikäänkuin hän soijalattea sekoittaessaan saisi maailmanrauhan aikaseksi.

  Reply
 • 16.10.2018 at 18:14
  Permalink

  Väestöräjähdys yhdessä hulvattoman kulutuksen kanssa.

  Reply
 • 17.10.2018 at 09:39
  Permalink

  ”Ilmastonmuutos voi herättää henkiin mustan surman, varoittaa professori”
  ”Yksi näistä sairauksista on Yersinia pestis -bakteerin aiheuttama paiserutto. Frankopan korosti, että paiserutto (Justinianuksen rutto, Bysantin valtakunta, 500-luku ja musta surma) levisi keskiajalla pääosin maailmanlaajuisten lämpötilojen noususta johtuen.

  ”Esimerkiksi 1340-luvulla tapahtunut 1,5 asteen lämpötilamuutos ilmakehässä – joka johtui todennäköisesti Auringon roihupurkauksista tai tulivuorien toiminnasta – muutti Yersinia pestis -bakteerin sykliä. Puolentoista asteen ero mahdollisti sen, että pieni mikrobi kehittyi mustaksi surmaksi”, Frankopan kertoi.”
  https://tekniikanmaailma.fi/ilmastonmuutos-voi-herattaa-henkiin-mustan-surman-varoittaa-professori-uinuvat-bakteerit-voivat-olla-isompi-uhka-kuin-merenpinnan-nousu/?shared=909928-f158cb2b-500

  Voihan olla etten tiedä asioista mitään, MUTTA.
  Tietääkseni mustaa surmaa levitti rotissa eläneet kirput ja leviämistä edesauttoi huono (olematon) hygienia.
  Sekä eurooppalaisten liikehdintä, osittain johtuen islamilaisten hyökkäyksistä mm. välimerellä.

  Toiseksi ei Yersinia pestis eli paiserutto ole mihinkään kadonnut.
  https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/rutto-riehui-madagaskarilla-normaalistikin-tautiin-sairastuu-satoja-vuodessa

  Ja vielä professori? HAHA HAA

  Reply
 • 17.10.2018 at 12:26
  Permalink

  Älyhoin vastaus on lähinnä oikeaa. Ihmisten räjähdysmäinen lisääntyminen, nykyisin Afrikassa ja muslimimaissa on perimmäinen syy. Länsimaissahan alkaa olla pulaa ihmisistä, joita jatkuva talouskasvu tarvitsee. Lentomatkailu, autojen lisääntyminen, laivarahdit polttaa hiiltä ja muuta enemmän ja enemmän. Ihminen se on joka hakkaa tropiikin metsät matalaksi ja polttaa loput että saa viljelysmaata. Luontokin alkaa tulla mukaan tuhoamiseen kun lajeja esim. korallit kuolee. Tuhohyönteiset lisääntyy ja ruoka loppuu. Ilmasto lämpenee ja huonontaa satoja, kansat alkavat nälissään vaeltaa, sotia syttyy. Loput voi katsoa Hollywoodista.

  Reply
  • 17.10.2018 at 20:12
   Permalink

   Hollywood: Wall Streetin & Lontoon Cityn Illuminati-pankkigangsterien propagandatehdas!

   Reply
   • 17.10.2018 at 20:32
    Permalink

    ”EXPOSED: Hollywood Satanism, Ritual Murder, and Aleister Crowley (Full Documentary With Leo Zagami)”,

    Reply
 • 18.10.2018 at 08:20
  Permalink

  ilmastonmuutos on vain osa luonnollista vaihtelua. trendit siinä ovat vaan niin pitkiä ettei yksi ihmiselämä riitä niitä havaitsemaan. esim nyt väitetyn ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen historia alkaa noin vuodesta 1850 joka vain sattuu olemaan ns. pienen jääkauden päättymisajankohta!

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pieni_j%C3%A4%C3%A4kausi

  normaalia kylmempi ajanjakso loppuu. ilmasto lämpenee. tilastollisesta mallista ei löydy muuta lämpenemistä selittävää tekijää kuin ihmisen toiminta -> asia todistettu tieteellisesti!

  Reply
 • 18.10.2018 at 09:59
  Permalink

  Mitä tulee populaation kasvuun, niin sosiaaliavustuksia pitäisi vähentää ja ei pitäisi antaa yli kahden lapsen tekijöille.
  Meillä ei olisi pakolais ongelmia missään maassa, jos ei olisi rahan tuputtamista.
  Usa:ssa muslimi kaupungissa mm.Dearborn
  Muslimit asuvat omistus taloissa ja ajavat 70 000 dollarin autoilla jalassa 200 dollarin merkki farkut ja käyttävät ruokakuponkeja ostoksiin ja medicaid korttia lääkkeisiin.
  Sosiaali pummeja? Ei. Ottavat hyödyn irti tyhmyydestä.
  Jatkuva talouskasvu on noidankehä, joka laajenee ja lopulta tukehduttaa.
  Mailma hukkuu roskaan ja turhuuteen. Kalliiseen sellaiseen.
  Vähemmällä pärjättäisiin oikein hyvin.
  Jos jotain pitäisi verottaa lisää, niin tulevaisuudessa suurperheitä ja moniavioisia.
  Rihkaman tuottajia ja myyjiä.

  Reply
 • 18.10.2018 at 16:22
  Permalink

  Ilmasto saattaa muuttua tai olla muuttumatta. Viime kesä ei ollut hyvä ilmastomuutoshuijarien agendalle, mutta tämä kesä oli oikea unelma. Nyt riittää joka uutislähetykseen propagandaa, miten kohta sitä sun tätä.

  Ihmisen rooli on suuri ilmaston saastutttamisessa ja metsien hakkaamisessa, joka vähentää sitä kuuluisaa hiilinielua. CO2 on pahin kaikista. Kaikilta näyttää unohtuneen että kasveille se on välttämättömyys ja kasvien hapentuotto on meille välttämättömyys. Ihmeellistä, miten propaganda puree ja nollaa oman ajattelun.

  Reply
  • 21.10.2018 at 21:16
   Permalink

   Varsinkin valtaVALEmedian ja Arkadianmäen viherkommunisti-propagandistit tietävät erityisen hyvin lukemattomia kertoja toistetun valeen mahtavan voiman.

   Reply
 • 20.10.2018 at 11:42
  Permalink

  Suomi hyötyy , metsien kasvu jo nyt kohenee ,ehkä kaksinkertaistuu, lämmityskustannukset pienenee, voi tulla liikaa happea ilmakehään, ehkä happimyrkytyksen vaara. Metsien hakkuita lisättävä.

  Reply
 • 21.10.2018 at 12:21
  Permalink

  Katsottavaa niille, jotka vieläkin uskovat sionistien hyödyksi ajettavaa ilmastonmuutoskusetusta:

  yle.fi/aihe/artikkeli/2010/05/17/ilmastokatastrofi-peruutettu

  Reply
 • 21.10.2018 at 14:59
  Permalink

  Mikään ei pysy vakiona, joten kannattaa pelotella ja lypsää peloilla ja muutoksella rahaa.
  Voipi poliitikko saada hyväpalkkaisen viran, kun pelokas kansa vaatii tehokkaita toimia ”ennen kuin on liian myöhäistä.”

  Reply
 • 22.10.2018 at 15:01
  Permalink

  Eiks se oo jotenki turhaa puhua mielipiteistä sen sijaan, että tutkittaisiin asiaa ja toimittaisiin tutkimustulosten perusteella? Jos vain änkätään omia mielipiteitä, me joko haaskataan aikaa ja resursseja vääntämiseen turhasta tai sitte kuollaan kaikki, ku me vaihdetaan mielipiteitä sen sijaan että tehtäisiin asialle jotain. Mielipiteiden vaihtamisella ei koskaan päästä totuuteen. Sitä varten on empiria.

  Ite joko teen asioille jotain tai en tee, mutten ainakaan keskustele siitä niinkun tää olis joku sellanen asia, joka ratkee jotenki ihmeellisesti sillä, että me löydetään joku demokraattinen konsensus.

  Käsi kuumalla levyllä polttaa ja jos se ei oo kuuma, se ei polta. Lienee turha keskustella siitä onko se kuumaa, kun asian voi testata ja sitä voi tutkia.

  Reply
  • 23.10.2018 at 12:12
   Permalink

   Varsinkin englanninkielellä löytyy internetistä paljon tutkimustietoa, joka kumoaa ilmastohuijareiden valeet.

   Reply
 • 24.10.2018 at 19:45
  Permalink

  Jupiterin sytyttäminen toiseksi auringoksi Shoemaker-Levy -törmääjällä vuonna 1994, ydinvoimalat, sähkömagneettisen säteilyn lisääntyminen erilaisten älylaitteiden seurauksena sekä kemikaalivanat. Lisäksi maapallon normaali rytmi.

  Reply
 • 27.10.2018 at 14:58
  Permalink

  Joku keksi hyvän bisneksen ilmasto hömpällä kitisemällä, ja nyt on useat eri valtaa pitävät tahot liittyneet tähän hömppään ja tahkoavat sillä nyt rahaa eri yhteyksiensä kautta. Mikäli oikeasti joku tai jotkut tahot haluaisivat ”torjua” väitetyn ilmaston muutoksen, ei joka yhteydessä olisi raha ensinmäisenä kriteerinä toimia. Näitä ihmisille aiheutettuja kustannuksia ilmasto valheilla on vaikka mitä, kuten ajoneuvoverot, ympäristoverot, päästökauppa, vain joitain suurempia huijaus maksuja mainitakseni.

  Reply
  • 28.11.2018 at 22:29
   Permalink

   Juutalaiset rahavekslaajat ovat se ”joku”. Mutta yritä vastustaa, ja olet heti antisemitisti ja kulakki EUCCP:ssä.

   Reply
 • 29.10.2018 at 14:51
  Permalink

  PIEREMINEN aiheuttaa ilmastonmuutosta joten piereminen verolle

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.