Skottilääkärit määräävät potilailleen lääkkeeksi luontoa

Skotlannin Shetlannin saarilla kokeillaan uudenlaista hoitomuotoa, jossa lääkäri määrää potilaan luontoon.

Uutta hoitomuotoa esitestattiin viime vuonna Shetlannissa Scallowayn sairaalan kirurgian osastolla myönteisin tuloksin. Nyt hoitomuoto otetaan käyttöön Shetlannin saarten terveyskeskuksissa. Hoitomuoto on kehitetty yhteistyössä viranomaisten ja luonnon tuntijoiden kanssa.

Hankkeen nimi on ”luonnon reseptit”.

Luonnon käyttäminen hoidossa näyttäisi alentavan verenpainetta ja sydänsairauksien ja jopa sydänkohtausten riskiä, sekä parantavan potilaiden elämäniloa ja henkistä kuntoa. Luontoyhteys parantaa myös luonnollista unta, mikä on yksi terveyden kulmakivistä.

– Haluan osallistua tähän, koska hanke tarjoaa ohjatun tavan potilaille päästä luontoon ja parantaa oloaan ilman lääkkeitä, kertoo lääkäri Chloe Evans Scallowayn terveyskeskuksesta. Evans oli myös pilottihankkeen ohjaaja.

– Potilaat hyötyvät ohjelmasta, koska se on ilmainen, sitä on helppo suorittaa ja se lisää yhteyttä ympäristöön, mikä toivottavasti johtaa yksilöiden parempaan keholliseen ja mielelliseen terveyteen.

Ylös, ulos ja luontoon, kuuluu Skotlannin Shetlannin saarten uusi terveysresepti.

Lähde: Science Alert

7 thoughts on “Skottilääkärit määräävät potilailleen lääkkeeksi luontoa

 • 11.10.2018 at 19:46
  Permalink

  ”– Potilaat hyötyvät ohjelmasta, koska se on ilmainen”

  Hiljempaa, tai joku virkamies saa pian pieneen päähänsä idean asettaa luonnolle käyttömaksun.

  Reply
 • 11.10.2018 at 19:48
  Permalink

  Ehdotan turvapaikanhakijoille iter semel reseptiä länsirajan takaiseen luontoon.

  Reply
 • 11.10.2018 at 20:33
  Permalink

  Suomalaisten lääkärien enemmistö on niin Big Pharman & Medical Mafian aivopesemiä, korruptoimia ja turruttamia, että alkavat sanoa tuota ’metsäterapiaakin’ kohta ”uskomushoidoksi”.

  ”THE MEDICAL MAFIA”, http://whale.to/a/medical_mafia.html

  Reply
 • 12.10.2018 at 04:33
  Permalink

  Ehdotappa sille joka kärsii kroonisista kovista hermokivuista ja sen takia unettomuudesta. Nukut yössä 2-3 tuntia. Voi olla että todella lähtee luontoon 5 metriä nailonköyttä mukana. Tosin se on ollut kyllä mielessä kun nuo tehokkaat lääkkeet ovat niin kalliita ettei niitä ainakaan työtön voi ostaa ja eläkkeelle ei pääse, ei millään.

  Reply
  • 12.10.2018 at 11:56
   Permalink

   No eihän missään ole väitetty että luontoon meneminen olisi parannuskeino, vaan voi olla osa hoitoa, esimerkikis leikkauksesta toipumista. Ihminen kun kuitenkin on osa luontoa, luontokappale, ja on siellä vähemmän stressaantunut kuin vaikkapa betoni/asfalttiviidakossa melussa, ja jossa vieläpä keho tulkitsee tajunnalle tiedostamattomasti hallitsemattoman suuren määrän vieraita ihmisiä vihollisiksi, ja sressihormoni, kortisolitasot pysyvät korkeina eivätkä todellakaan edesauta paranemista mistään sairaudesta.

   Reply
 • 12.10.2018 at 12:50
  Permalink

  Ai ai. Kylläpä ois halpaa hoitoa kun vaan tehoais!

  Reply
 • 14.10.2018 at 18:28
  Permalink

  On varmasti niin ainakin suurkaupungeissa asuvien ihmisten suhteen toimiva hoitomuoto, jos vain asianomainen haluaa niin uskoa, että siinä on todellakin kysymys ”lääkkeestä” eikä peri kaupunkilaisena kaiken periferian vihaajana ylenkatso luonnon rauhoittavaa vaikutusta. Se, jos inhoaa maaseutua, metsää ja muuta kaikkea edelliseen liittyvää korpi kulttuuria, joka merkitsee samaa kuin ”paluuta luontoon” extreamena eli menemistä äärimmäisyyden tavoitteluun satoja vuosia taaksepäin ihmisen elämisen kulttuurissa. On tällöin luonnon tuputtaminen aivan turhaa eikä se ole millään muotoa toimiva ratkaisu. Wanhan suomalainen sananlasku kertoo ”Vesi vanhin voitehista”, jonka voi tietyiltä osin samaistaa luonnon vaikutukseen ihmisessä hänen psyykelleen ja jopa fyysiselle terveydelle.

  Sillä vanha käsite: ”Ihminen on osa luontoa” ei ole merkityksetön eikä sitä teollisen kehityksen ja kaupungistuminen hammas pois kuluttaa, vaikka ihminen näin itselleen valehteleekin pitämällä sen kaltaista elämää hävettävänä tai ainakin sellaisena, josta on otettava ”etäisyyttä” ja integroitua ns. ”korkeamman” tason elämäntavan piiriin, jossa kaikkinainen tekemisissä oleminen luonnon kanssa on ja suorastaan turvenuijamaista yksinkertaisten ihmisten elämää, joiden koulutustaso on alhainen ja jotka hakkaavat vaimojaan periferian suojissa ja rääkkäävät eläimiä tappamalla niitä huonosti ja syömällä ne suihinsa olivatpa ne navetassa tai metsässä. Lisäksi tämä väki on tuomittava senkin osalta, että he vaatimalla vaativat veren himosesti suurpetojen tappamista lastensa koulutien ja pihaleikkien turvallisuuteen valheellisesti vedoten, vaikka kaikki kaupunkilaiset sen tietävät, että sutta, karhua ja ahmaa ei tarvitse pelätä sen enempää kuin autoakaan, sillä edm. tapaa paljon enemmän ihmisiä kuin edm. pehmeä turkkiset ”unilelut”, jotka omistavat raateluhampaat ja julman irvistyksen vain siksi, että lampaat, lehmät ja koirat osaisivat jättää ne ”rauhaan”, mikä merkitsee yksistään sitä, että suurpetojen oma elämä ”helpottuu” tuoden niille turvaa ja apetta Suomen maaseudun taajamissa, joissa ne eivät ole ollenkaan vaarallisia toisin kuin kaupungistuneet ”serkkunsa”, joista kesken päivän TV:ssä ”piipitetään” ”hätäisenkeskuksen” toimesta ja jota vielä Suomen kansandemokraattisen tasavallan ainoa totta haastava YLE:n TV-uutiset uutisankan kitapurjeet lepattaen julistaa kaupunlaisten ja kauppaloiden asukkaiden syytä pysytellä sisätiloissa ja kerätä uusperheen lapset lähimpään ovelliseen sisätilaan, koska ne ”lempeät” tuoreelta lämpöiseltä vereltä haiskahtavat ”pehmolelut” ovat kartsalla ja pyörivät paikallisen ahmetin kebab paikan läheisyydessä tuntien nenässään jotain pikaruokaan viitahtavaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.