Ministeri Berner: Suomi pyrkii vähentämään merenkulun päästöjä – myy Suomen rautatieinfran Norjaan

Suomen tavoitteena on liikenne- ja viestintäministeriön mukaan vähentää merenkulun päästöjä ja aloittaa globaalit neuvottelut konkreettisista päästövähennyskeinoista ensi vuonna. Samaan aikaan Suomen valtiolle erittäin kriittinen rautatiehuolto myydään Norjaan.

Merenkulun kasvihuonekaasupäästöistä neuvotellaan kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n meriympäristön suojelukomitean (MEPC) kokouksessa Lontoossa 22.-26. lokakuuta.

– Neuvottelut konkreettisista, mahdollisimman kunnianhimoisista päästövähennyskeinoista on aloitettava niin pian kuin mahdollista, mielellään jo vuonna 2019. On tärkeää, että työohjelma mahdollistaa lyhyen aikavälin päästövähennyskeinojen käyttöönoton mahdollisimman pian ennen vuotta 2023″, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Merenkulun päästöjen osuus globaaleista kuljetussektorin päästöistä on Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan noin 11-13 prosenttia. Suomessa kaiken vesiliikenteen päästöt ovat noin neljä prosenttia kaikista liikenteen päästöistä.

– Meriliikenteen päästöt on saatava käännettyä jyrkkään laskuun mahdollisimman pian, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet saavutetaan. Suomi tulee olemaan erittäin aktiivinen merenkulun kasvihuonekaasustrategian viimeistelyssä ja päästövähennyskeinojen valinnassa”, sanoo ministeri Berner.

Maailmanlaajuisesti rikkiraja tulee voimaan 2020, mitä käsitellään myös lokakuun kokouksessa.

Samaan aikaan Suomi myy Norjalle maan omalle infralle erittäin tärkeän raidehuoltonsa, VR Trackin. Norjalaisyhtiöstä tulee Pohjoismaiden suurin raideinfrayhtiö noin 600 miljoonan liikevaihdollaan.

VR Track on kasvanut menestyksekkääksi ja tehokkaaksi palvelujen tarjoajaksi Suomen ja Ruotsin markkinoilla. Asiasta tiedotti tänään Teknikka & talous. Myyntihintaa ei ilmoiteta.

Samaan aikaan ministeri Berner, joka on ulottanut kyntensä myös lastensairaalahankkeeseen, on hakenut tukea sisäministeriöltä Vallila Interior -yrityksensä sähköautojen hankintaan ja latauspisteiden rakentamiseen.

Anne Berner valittiin eduskuntaan keskustan ehdokkaana, vaikka hän oli jo lupautunut kokoomuksen ehdokkaaksi. Juha Sipilä otti Berneriin yhteyttä joulun aikaan ennen eduskuntavaaleja ja sai Bernerin lupautumaan keskustan ehdokkaaksi. Sveitsin kansalaiselle Bernerille järjestyi Suomen kansalaisuus ennätysajassa. Kun hänet valittiin eduskuntaan, Sipilä nimitti hänet ministerikseen.

Anne Berner on myös voimakkaasti ajanut ajoneuvojen satelliittivalvontaa ja runkotierakenteen ykstyistämistä.

Hän on ministeriajallaan osallistunut esimerkiksi Bilderbergin vuosikokoukseen, jossa puheenjohtajana oli pitkään satelliittiseuranta-asiaa vahvasti ajanut Nokian entinen hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Ollila on Nokia-uransa jälkeen toiminut Shell-öljy-yhtiön johdossa. Hänen jatkajansa Nokiassa, Stephen Elop, käytännössä ajoi teollisuusalan alas Suomessa.

Lähteet: Liikenne- ja viestintäministeriö, Tekniikka & talous

Aiheeseen liittyvää:

37 thoughts on “Ministeri Berner: Suomi pyrkii vähentämään merenkulun päästöjä – myy Suomen rautatieinfran Norjaan

 • 11.10.2018 at 21:12
  Permalink

  Toivottavasti joku tekisi sen mistä tuo juuri uikutti näkevänsä painajaisia.

  Reply
  • 14.10.2018 at 23:29
   Permalink

   Joka ikinen Persu, joka on hiljaa Bernerin touhuista, on mukana petoksissa ja hieroo käsiään keskiluokan orjuuttamisen ja lopullisen ryöstämisen merkeissä.

   Reply
 • 11.10.2018 at 21:40
  Permalink

  Prof. Timo Vihavainen pohti laivalikenteen päästövähennyksiä pari päivää sitten näin:
  ” Vesikuljetukset ovat tietenkin kaikkein halvin ja ekologisin tapa siirtää tavaraa paikasta toiseen. Ymmärrän, ettei paluuta päästöttömään purjehdukseen ole olemassa, mutta näyttää selvältä, että tällä alalla voidaan tehdä hyvinkin suuria säästöjä ottaen huomioon myös juuri tuulienergian käyttö.

  Kun veden vastus sitä paitsi kasvaa neliössä vauhdin lisääntyessä, on selvää, että siirtyminen nykyisestä laivojen noudattamasta pikaveneen vauhdista tervahöyryajan leppoisaan kuuteen solmuun, vähentäisi energian kulutusta olennaisesti. ”

  Vihavainen on oikeassa, mutta Bilderperkeleen juoksutytön Bernerin tarkoitus ei ole rajoittaa globaaleja hiilipäästöjä vaan tuhota Suomen kilpailukyky perustellisesti, jotta Suomi joutuu konkurssitilaan ja troikan hampaisiin Soroksen ja muiden illujen ryöstettäväksi.

  Reply
 • 11.10.2018 at 22:58
  Permalink

  Siis myydään kaikki ulkomaille, niin samalla myydään saastuttajat ulkomaille. Sitten se on Norja joka saastuttaa.
  Mutta haittana on se, että voitot jää ulkomaille.

  Reply
 • 11.10.2018 at 23:29
  Permalink

  Tuo sekopää akkahan myy koko Suomen. Kansalaisuus pois ja postitimerkki persiiseen osoitteena Sveitsi.

  Reply
  • 11.10.2018 at 23:50
   Permalink

   Nyt täytyy muistaa että kyseessä ei todellakaan ole mikään sekopää eikä edes poliitikko vaan paatunut ammattilainen joka on palkattu tekemään likainen työ, joka työ on kansallisomaisuuden myynti ja suomalaisten alistaminen reaaliaikaisen liikkumisen seurannan alle ja jolta ei voi paeta, sekä laittaa uhrilampaat vielä maksamaan järjestelmä itse. Yksityisyytesi ja oikeutesi ovat näille kylmää kauppatavaraa. Kyseessä on tasan yhtä moraalinen yksilö kuin palkkamurhaaja.

   Reply
 • 11.10.2018 at 23:53
  Permalink

  Ks. tutkivajournalisti Seppo Konttisen kirja jo vuosien takaa ”Kansallisomaisuuden ryöstö”.
  Nyt vierasta valtaa kumartavat maanpetturit ovat viimeistelemässä tuota kirjassa kuvattua projektia.

  Reply
  • 12.10.2018 at 00:05
   Permalink

   Tulee mieleen Kemiran lannoiteteollisuuden myynti, lue käytännössä lahjoitus norjalaiselle Yaralle.
   Tehtaan mukana meni n. 30 MILJARDIN euron arvoinen forforiesiintymä muutamalla sadalla miljoonalla eurolla; silloin jo oli tiedossa että muutaman vuosikymmenen kuluessa fosforista tulee maailmanlaajuinen pula.
   Pian kaupan jälkeen Yara moninkertaisti lannoitteiden hinnan viljelijöille. Laskua maksamme nyt ja tulevaisuudessa korkeampana ruoan hintana. Saivatko kaupan kulissien takaiset junailijat mukavat ”provisiot”?

   Reply
   • 12.10.2018 at 07:57
    Permalink

    Kittillän ja Euroopan suurin kultakaivos meni kanadalaiselle Agnico Eagle yhtiölle.

    Kultakaivos avattiin vuonna 2009. On arvioitu että kaivoksesta saisi kultaa vielä 20 vuotta.

    Kittilän kultakaivoksen arvo saattaa nousta yli 100 miljardiin euroon!

    Reply
 • 12.10.2018 at 04:26
  Permalink

  Sipilän hallitukseen nousi oudosti näitä bisnes haukkoja poliitikkojen tilalle. Ei ole ihme että EK:lla on vahva ote hallituksen toimissa.Vielä ehtivät myydä kansallisomaisuutta isot siivut. Taustojahan näihin suhmurointeihin mediat eivät uskalla enää tutkia Sipilä-gaten” jälkeen ja varsinkin YLE on ollut hiiren hiljaa kaikesta tästä. Määrärahojen leikkaus uhkaus on toiminut.

  Reply
 • 12.10.2018 at 06:08
  Permalink

  Suomi on tehnyt paljon ja kilpailukykyä on murrettu, kun ensimmäisenä Itämerellä otettiin käyttöön rikkidirektiivi.
  Vasta 2020 tarkoitus ottaa maailman laajuisesti. Suomen vientiteollisuus on kärsinyt lisä rasitteesta, joka otettu ensimmäisenä käyttöön. Suomeen kannattaisi mieluummin tuoda teollisuutta saastuttavimmista maista.
  Muistetaan, että Suomen osuus CO2-päästöistä on 0,14 prosenttia eli runsaan promillen luokkaa.
  Ilmasto ei voita jos teollisuus ulosliputetaan saastuttavimpiin maihin.

  Reply
 • 12.10.2018 at 06:30
  Permalink

  Politikkomme on LAHJOTTU tekemään näin : Iltalehti 19.2. 2013 ”MIljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.”

  Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  Koska 90 % Suomen politikoista on LAHJOTTU on kansan aika ottaa päätäntävalta takaisin.

  Älkää äänestäkö yhtäkään PETTURIA; eli PL 118 §:n puolesta äänestänyttä; lain 444/2012 ( miljardivarkauden puolesta äänestänyttä”.

  Uuden perustuslakimuutoksen puolesta äänestänyttä; nämä ”kansanedustajata ” EIVÄT aja äänestäjien asiaa; vaikka näin vaaleissa lupaisivat !

  Eipä jäänyt paljoa EI lahjotuita politikkoja ?

  Archive.is/kimmoleaks.fi sisältää julkisia todisteita Suomen lainsäädäntövallan väärinkäytöksistä ! ( ja sen peittelystä)

  Saa julkaista ja jakaa ! Jorma Jaakolan kotisivuilla lisää kovaa kamaa !

  Reply
 • 12.10.2018 at 07:41
  Permalink

  Suurin päästöjen väheneminen tulisi, kun tuo sveitsin horo pitäisi suunsa kiinni, ja painuisi takaisin sveitsin kadulle jatkamaan sitä maailman vanhinta ammattia, jos tolla naamalla siinäkään onnistuu.

  Reply
 • 12.10.2018 at 07:59
  Permalink

  Kauanko meinataan teeskennellä ketä kaiken takana ovat 🙂 Ketkä on karkotettu sadoista maista historian aikana ja harrastavat koronkiskontaa? Mikä historian tapahtuma on ainoa joka on kielletty lailla kymmenissä maissa ja näköjään suomessakin nykyään!!

  Reply
 • 12.10.2018 at 08:13
  Permalink

  ”Ministeri Anne Berner ilmoitti joulukuussa 2016, että uusiin ja vanhoihin autoihin asennetaan tiedonsiirtolaitteisto ja vakuutti samalla, ettei ole tarkoitus seurata kansalaisia, vaan ajettuja kilometrejä.
  Tällainenhan on mahdotonta, sillä jos seurantalaite asennetaan, sillä tietenkin seurataan kohteen liikkeitä, eli missä kansalaiset liikkuvat.

  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, joka on nyt pistämässä lihoiksi sodan jälkeen kansalaisten verovaroilla rakennetut kulkuväylät, ja ensin ovat siis vuorossa tiet. Tätä perustellaan tieverkostojen rapautumisella, josta nouseekin esiin kysymys, että mihin on laitettu kaikki ne rahat, jotka teiden kunnossapitämisen vuoksi autoilijoilta kerätään? Erilaisina veroina autoilijoilta kerätään vuosittain lähes 8 miljardia euroa, josta teiden ylläpitoon laitetaan vuosittain vain noin 1,5 miljardia. Eli mihin menevät nuo 6,5 miljardia euroa?

  Ja jos teiden kunnostamiseen tarvittavat varat katsottaisiin perustelluksi kerätä kilometrikorvauksella, niin se voitaisiin aivan hyvin toteuttaa katsastuksen yhteydessä, ilman kalliita lisälaitteita ja ilman mitään henkilöseurantaa. Mutta tällaisessa systeemissä ei ole helppo järjestää miljoonien tuloja laitetoimittajille, eikä myöskään ole kovin helppo rakentaa jonkinlaista säätiötä tuon katsastustoiminnan väliin.

  Tuntuukin kohtuuttomalta, että autoilijat, varsinkin näin suuressa maassa, jossa auto on lähes välttämättömyys, lukuun ottamatta muutamaa suurta taajamaa, joutuvat kustantamaan näköjään suurelta osin valtion muita menoja. Eivätkä tiet siitä parane, vaikka kustannuksia nostettaisiin kuinka. Todellisuushan on se, että kun keksitään jokin uusi autoiluun kohdistuva vero, niin kaikki autoiluun kohdistetut vanhat verot jäävät voimaan, eli tilanne alkaa olla kestämätön.

  Ja viimeisenä, eikä vähäisimpänä, tuo Bernerin seurantajärjestelmä on muissa Euroopan maissa todettu kansalaisoikeuksien ja ihmisoikeuksien vastaiseksi. Jos tätä aiotaan vaan sinnikkäästi jatkaa, niin siitä lähtee varmasti vetoomusasiakirjat Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jossa nykyisin vaikuttaa myös entinen Suomen korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo, joka ilmoittikin jo virkaan lähtiessään, että Suomessa on oikeusvaltio vaarassa.”

  Lue lisää: https://www.taikaluukku.com/products/ministeri-anne-berner/

  Reply
  • 12.10.2018 at 11:34
   Permalink

   Jo nyt on olemassa järjestelmä jossa jokainen maksaa juuri ajamansa määrän mukaan, ja sen mukaan kuinka paljon kuluttavalla autolla ajaa, ja se on polttoaineesta kerättävät maksut. Siksikin, koko järjestelmä olisi turha, tietenkin sen lisäksi että se on jo seurantaominaisuutensa vuoksi järjetön, vanhojen Stasi-kyylien märkä uni.

   Reply
  • 12.10.2018 at 12:09
   Permalink

   Tyhmää edes kysyä, minne veroista kerätyt kadonneet 6.5 miljardia ovat menneet, matuihin tietysti, ja vokkien pyörittämiseen.

   Reply
 • 12.10.2018 at 08:35
  Permalink

  Ei näytä hyvältä suomalaisten tulevaisuus.

  Tuo supikoira muistuttaa suomalaista veronmaksajaa joka on loukussa.

  Reply
 • 12.10.2018 at 09:34
  Permalink

  Sipilähän kertoi eräällä haastattelutunnilla että,…”tämä hallituskausi mennään valtion omaisuutta myymällä ’ joten tämähän pn jo etukäteen ollut tiedossa, varsinainen yritysjohtaja meillä.tavallinen yritys olisi jo konkassa,sipilän sanojen mukaan,suomessa on tapahtunut käänne parempaan,valtion tarvitsee tänävuonna ottaa enää 2 miljardia lisää velkaa??????

  Reply
 • 12.10.2018 at 12:29
  Permalink

  Norjalla alkaa olla mukavasti noita monopoleja Suomessa. Lannoitemonopoli (Yara), kioski-, Veikkaus- ja postitoimipistemonopoli (ent. Rautakirja). Suomalaisten jo kauan sitten vanhentueita lamavelkoja perii norjalainen yhtiö.
  Seuraavaksi Suomeen marssii täydellä voimalla Kanada kaivosyhtiöineen. Tämä takaa vapaakauppasopimus Ceta, sen investointisuojat sekä Suomen kehitysmaan tasolla olevat kaivoslait. Ensin tietenkin veronmaksajien rahoittama GTK tekee tutkimuksia ja suuntaa antavia koekairauksia, ettei niitäkään tarvitse kaivosyhtiöiden maksaa.

  Suomen tilanne on oikeasti hälyttävä!

  Reply
  • 12.10.2018 at 12:33
   Permalink

   Sipilän & kätyreidensä tarkoitus onkin ajaa suomi valtiona alas ja tilanne sellaiseksi että se joka oli ennen oman maansa kansalainen, on enää maksava asiakas siinä joka oli ennen oma maa. Jopa liikkumisesi seurannan maksat itse.

   Reply
 • 12.10.2018 at 12:48
  Permalink

  Mikä ihmeen vimma tällä naisoletetulla on myydä kaikki mahollinen ja mahoton pois täältä suomesta…..???

  Reply
  • 12.10.2018 at 12:50
   Permalink

   Saa tehtävästä palkan ja on mukana siinä porukassa joka ja jonka jälkeläiset hyötyvät yhtiöidensä kautta tästä ryöstöstä?

   Reply
 • 12.10.2018 at 13:48
  Permalink

  Eikö tälle hullulle saada pakkohoitoa järjestettyä. Kaikki mikä on valtavilla verovaroilla rakennettu myydään ilmaiseksi muille maille. Ja maksetaan kaikki uidestaan ja uudestaan ja uudestaan. Vai luuletteko että nyt tulee junarahdeista tosi halpaa kun suomi ei niitä enää omista. KYLLÄ ON TYHMÄ KANSA.

  Reply
 • 12.10.2018 at 15:50
  Permalink

  Korruptoidut maanpetturit vallankahvassa. ValtaVALEmedian tyhmentämä kansa valitsee uudestaan ja uudestaan samat tai samanlaiset vierasta valtaa kumartavat rikolliset tuhoamaan Suomea ja kantasuomalaisia.

  Reply
 • 12.10.2018 at 17:00
  Permalink

  Venäjällä kyseinen henkilö pidätettäisiin vieraan vallan agenttina.
  Sitten suomen punainen media itkisi kuinka Venäjä pidätti poliitikon ja nyt se on sellissä ja se selli on kylmä ja Yhyyyyyyyyyyyyyy

  Reply
 • 15.10.2018 at 17:25
  Permalink

  Tuo tarkoittaa sitä, että Suomen merenkulkukin myydään ylikansallisille firmoille, siitä seuraa se, ettei ole ainuttakaan Suomen lipun alla purjehtivaa laivaa saastuttamassa meriä, eikä päästämässä päästöjä!

  Keskusta ja Kokoomus tappelivat keskenään siitä kumpi saa tuon sveitsiläisen juutalaisen noita-akan puolueensa jäseneksi ja näin hallitukseen myymään Suomen kruununjalokiviä ulkomaisille ylikansallisille kapitalisti yhtiöille. Bernerille hankittiin pika-ajassa ”suomen kansalaisuus” ja ministerinvala ilmeisesti vannottiin kaksihaarainen kieli Talmudin päällä.

  Seuraavaksi myydään Suomen metsät ja pohjavedet sekä lopulta maa jalkojemme alta.

  Reply
  • 16.10.2018 at 01:31
   Permalink

   Suomen metsä on meidän ystävä. Meidän täytyy osata oikealla tavalla sulautua siihen.

   Reply
 • 16.10.2018 at 01:35
  Permalink

  Entä jos sahattu puu kaatuisikin sähkölinjan päälle?

  Reply
 • 16.10.2018 at 14:00
  Permalink

  ”Suomen kansan on astuttava muiden maailman kansojen rinnalle itsenäisenä kansakuntana.”

  ”hartaasti kehoittaen kutakin kohdastansa, järkähtämättömästi noudattamalla järjestystä ja täyttämällä isänmaallisen velvollisuutensa, ponnistamaan kaikki voimansa kansakunnan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi tänä ajankohtana, jota ratkaisevampaa ei tähän asti ole Suomen kansan elämässä ollut.”

  Reply
 • 16.10.2018 at 16:51
  Permalink

  Ei ole yhteistä päämäärää.

  On vain klikki jonka päämäärä on ajaa alas kansallisvaltio Suomi – ja siinä he ovatkin jo käytännössä onnistuneet. Ei ole kansalaisia. On vain verovelvollisia, poliiisivaltion hännystelijöitä.

  Poliisivaltion verovelvolliset hännystelijät.

  Nurkkaan ajettu poliisivaltion verovelvollinen hännystelijä.

  .

  .

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.