Paavi vertaa aborttia murhaajan palkkaamiseen

Paavi on tänään monien konservatiivisten katolilaisten mieliksi ottanut kantaa aborttiin.

Katolisen kirkon opin mukaan elämä alkaa hedelmöityshetkellä ja päättyy luonnolliseen kuolemaan. Kirkko ei hyväksy aborttia. Kirkko kieltää myös eutanasian, mutta sallii sen, ettei elämää ylläpidetä keinotekoisesti.

– Onko oikein käyttää palkkamurhaajaa ongelman ratkaisemiseksi? Se ei käy. Ei ole oikein tappaa ihmistä, oli hän kuinka pieni vain, jotta ongelmaan saataisiin ratkaisu. Se on kuin käyttäisi palkkamurhaajaa ongelman ratkaisuun, sanoi paavi Franciscus tänään Vatikaanissa Pyhän Pietarin aukiolla, jonne oli kerääntynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Abortista käydään kuumaa keskustelua ympäri maailmaa. Suomessa sinisten ulkoministeri Timo Soini joutui ryöpytyksen kohteeksi osallistuttuaan abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkallaan Kanadassa toukokuussa.

– Ihmiselämän kunnioittaminen on olennainen osa roomalaiskatolisen kirkon oppia ja katolisena kristittynä ilmensin uskontoani yhdessä muiden kynttilävigiliaan osallistuneiden kanssa, Soini totesi Ylen haastattelussa.

Lähteet: Reuters, Yle

Aiheeseen liittyvää:

15 thoughts on “Paavi vertaa aborttia murhaajan palkkaamiseen

 • 10.10.2018 at 17:10
  Permalink

  ihmiselämän kunnioittaminen on olennainenosa katollisessa, samoin kuin pedofiilia katollisessa kirkossa, kunnioittaako paavi sitäkin…pahimmat pedikset mitä planeetaltamme löytyy, kaksinaamaisia nämä kirkon amigot.

  Reply
 • 10.10.2018 at 17:11
  Permalink

  Länsimaissa aborttien tekoon tulisikin nostaa rimaa, koska syntyvyys on niin heikkoa. Muutenkin lastentekoa elvyttävää politiikkaa ja asennetta pitäisi löytyä kaikkialle.

  Parempi tulos siitä tulee kuin siitä, että suvakit hankkivat tuontitavarana ylikypsiä lapsia eläteiksi muka huoltosuhteen vahvistamiseksi. En vaan vieläkään ymmärrä miten huoltosuhde paranee sillä, että hankitaan elättejä, jotka eivät keskimäärin ole muuta kuin kulu.

  Reply
 • 10.10.2018 at 18:33
  Permalink

  Raamatussa ei ole ohjetta paavin kaltaisen viran asettamisesta, joten ei tuota voine kristinuskon harjoittamiseksi kutsua. Muutenkin kun tietää niiden pedohommat, niin eiköhän kyseessä ole vain uusien jäsenten kosiskelu.

  Reply
 • 10.10.2018 at 18:52
  Permalink

  Roomalaispedofiilisen kirkon pyhien kirkkoisien puheet ja teot ovat olleet aina keskenään ristiriidassa.
  Ehkä ne kieltävät abortin vain siksi, että ne tarvitsevat lapsia.

  Reply
 • 10.10.2018 at 19:33
  Permalink

  Paavi ei välttämättä ole kirkko valtionsa korkeimpana edustajana paras mahdollinen abortin vastustaja, koska ns. ”oma rappupää on laikaisematta” synneistä, joita on ehtinyt kertyä jo kohta 1000-vuotta. Mitä tulee aborttiin sinänsä länsimaisten feministien ja sosiaalidemokraattisten jakku-kalkkunoiden huudosta ”naisen oikeudesta määrätä omasta ruumiistaan” on ontuva slogan niin syntymättömän lapsen kuin isän kannalta, koska nainen on ”väline” uuden elämän syntymiseen siinä missä mieskin sillä tietääkseni homma ei ole ”tuulipölytteistä”. Oikeudelliselta kannalta isä ei ole relevantti siinä tapauksessa kun nainen ei tahdo lasta synnyttää eikä täten isän mielipidettä ei tarvitse edes kysyä tai normi tapauksissa isä vaatii aborttia, koska tapahtui ”vahinko” kulmakunnan suurimmalle sonnille ja naistenkaatajalle, joka ainoastaan ”tilastoi” ja videoi sen millä ”palstalla” on kulloinkin ”kynnetty”. Mutta sen sijaan, jos mies ”vahinkotapauksessa” onkin niin paljon ”päästään vialla”, että tahtoisi hoitaa vaavin ihan itse ilman äitiä. Ei sellaisesta voi edes puhua tässä maailmassa kun sellaista ei ole kertakaikkiaan olemassa ja se mitä siitä seuraa saa mahdolliset isän vaistot katoamaan kuin pierun saharaan. Mutta kuitenkin, jos äiti haluaa ”misteikin” säilyttää, isyydestä ei ole kahta sanaa, ei perhekeskeisesti eikä taloudellisesti, jolloin mies maksaa totta kai elatusapua (ainakin paperilla) lapsesta niin kauan kuin tämä täyttää 18-vee. Se, mikä länsimaisessa seksikulttuurissa lyö häiritsevästi läpi on se, että aborttia käytetään lähes jo tavanomaisesti ”ehkäisykeinona”, jota se ei missään tapauksessa saa olla maassa, jossa ei harjoiteta sellaista syntyvyyden säännöstelyä kuin Kiinassa se kireimmillään oli eli 1 lapsen politiikka. Tätä politiikkaa noudatettiin niin, että jo lähes 9 kk lapsi abortoitiin viranomaisten määräämänä väkipakolla vanhempien vastustuksesta huolimatta ja vauva murhattiin, sillä ”ylimääräisiä” EI SAANUT olla ja PISTE!
  Se on täysin asiallista abortin käyttöä, että jos lapsi syntyisi raiskauksen tuloksena tai äidin terveys ei kestäisi lapsen synnyttämistä siinä ei pitäisi olla mitään väärää. Sama koskee hieman häilyvämmin tapauksia, joissa lapsi tulee syntymään vaikeasti vammaisena tai epämuodostuneena, mutta useimmissa tapauksissa ”luonto” hoitaa tällaiset tapaukset useimmiten ”itse”.

  Reply
 • 10.10.2018 at 20:18
  Permalink

  Näin sanoo perintölaki eli perillisyys alkaa siittämisestä. Kuinkahan moni tämän tietää perinnönjaossa.
  1 §
  Periä voi vain se, joka elää perittävän kuolinhetkellä; kuitenkin periköön sitä ennen siitetty lapsi, jos tämä sittemmin syntyy elävänä.

  Reply
 • 10.10.2018 at 20:23
  Permalink

  Jos joku ei vain halua sitä huutavaa, sotkevaa ja taloa tuhoavaa kakaraa, niin mikä on ongelma ?…Sitä paitsi lapsen kasvatus on melko kallista puuhaa. Menee myös monet yöunet ja olet sidottu lapsenhoitoon moneksi vuodeksi. Se on ihmisen omavalinta tuo aborttikin. Ei kaikkien tarvitse sitä pentua väkisin vääntää. Paavi voi suksia vaikka suolle minun puolestani.

  Reply
  • 10.10.2018 at 20:50
   Permalink

   Meikäläisellä on kuusi pentua ja yhtäkään ”huutavaa, sotkevaa ja taloa tuhoavaa kakaraa” en ole katunut, vaan jokaisesta on iloa ollut ja yksikään ei ole mieltäni pahoittanut.

   Suomessa aportoidaan 10000 sikiötä vuodessa, 40 vuoden aikana suomalaisten väestökato on ollut puoli miljoonaa ja se alkaa näkyä nyt, kun joka paikassa huudetaan ja itketään ulkomaisen työvoiman perään. Tilastollisesti viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2067, sen jälkeen täällä ei tule pärjäämään kylmissä ja karuissa olosuhteissa lähi-idän kuin afrikankaan pojat. Turha kuvitella edes, kun veri ja äly pakkautuu näillä navan alle.

   Reply
   • 10.10.2018 at 20:59
    Permalink

    Kaikka lapset eivät ole samanlaisia eli ei kannata yleistää, ”kun minulla ei ole ollut ongelmia niin ei muillakaan.”

    Lapsien hankkiminen ei ole kansalaisvelvollisuus. Ehkä joku nauttii enemmän hiljaisuudesta ja omasta rauhasta, kuin jatkuvast hälinästä. Jos jollakin käy vahinko, eikä lasta halua niin tehkööt vaikka abortin jos haluaa. Eihän metsässäkään kaikki eläintenkään jälkeläiset selviä, vaan aina niitäkin menehtyy. Ikävää tietysti mutta näin se menee.

    Reply
    • 10.10.2018 at 23:17
     Permalink

     Abortti ei ole ehkäisykeino. Jos olet niin holtiton että et tiedä missä perseesi menee ja mitä sille tehdään, hanki sterilisaatio.

     Reply
     • 11.10.2018 at 01:21
      Permalink

      Minä kun luulin, että lapset kehittyvät kohdussa. No voi kai se nykypäivän transgender kulttuurissa sitten perseessäkin lähteä kehittymään näköjään.

     • 11.10.2018 at 07:59
      Permalink

      Sinä ainakin vaikutat rektaaliraskauden tulokselta.

      ”Jos joku ei vain halua sitä huutavaa, sotkevaa ja taloa tuhoavaa kakaraa, niin mikä on ongelma ?”

      – Niin silloin niitä ei tehdä ja huolehditaan ehkäisystä. Abortti ei ole ehkäisykeino.

     • 11.10.2018 at 19:23
      Permalink

      Tuo oli oma mielipiteeni asiasta ja näköjään meni aika pahasti ihon alle. Jos nainen tulee katumapäälle ja haluaa tehdä abortin, niin mitä sitten. En missään kohtaa väittänytkään tuota ehkäisykeinoksi. Aika v*tun lapsellista, alkaa muita kommentoijia haukkumaan perseestä syntyneiksi, taidat olla ihan itse sieltä tullut.

      Pakko ei ole lukea, jos noin menee tunteisiin. Abortti on raskauden keskeytys, ei ehkäisykeino. Sitä paitsi onhan jotkut naiset väittäneet miehelle, että syövät pillereitä, on kierukka yms….puhuneet sitten paskaa ja tulleet paksuksi. Mistä vitusta voit tuollaisessa tilanteessa erottaa puhuuko totta vai ei. Tosin kortsuhan varman päälle olisi, mutta jos järkikin seisoo panetuksessa, niin silloin ei tuollaista ajattele.

 • 10.10.2018 at 21:37
  Permalink

  Paavi hei, mitä jos tekisit pikku reissun Lähi – Itään.

  Reply
 • 11.10.2018 at 06:06
  Permalink

  Kirkon valtava pedofiilirinki on pikkuseikka tämän rinnalla. Tiedossa jo vuosikymmeniä mutta asialle ei tehdä mitään. Vittu mitä jeesustelua, saatanan pervot.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.