Puolustusministeri Jussi Niinistö Israelissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö on työvierailulla Israelissa 8.-10.10. Vierailun isäntänä toimii Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman.

Ministereiden on tarkoitus keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista, alueellisesta turvallisuustilanteesta, materiaaliyhteistyöstä sekä kriisinhallintaoperaatioista.

Työvierailun aikana ministeri Niinistö tutustuu lisäksi Jerusalemissa YK:n sotilastarkkailuoperaatio UNTSO:n (United Nations Truce Supervision Organization) päämajan toimintaan sekä tapaa operaation komentajan, norjalaisen kenraalimajuri Kristin Lundin sekä apulaiskomentajan, eversti Petteri Kajanmaan.

UNTSO:n tehtävänä on valvoa Israelin ja sitä ympäröivien arabimaiden kesken solmittuja aseleposopimuksia ja estää yksittäisten tapausten eskaloituminen kriiseiksi. Suomi osallistuu operaatioon noin 20 henkilöllä.

Lähde: Puolustusministeriö

Aiheeseen liittyvää:

8 thoughts on “Puolustusministeri Jussi Niinistö Israelissa

 • 8.10.2018 at 11:42
  Permalink

  Jussi Niinistö tietää että poliittinen ura on saattohoidossa, niin täytyy ahkerasti matkustella veronmaksajien piikkiin. Keväällä vaalien jälkeen Jussin matka käy te-toimiston kortistoon.

  Reply
 • 8.10.2018 at 12:35
  Permalink

  Kai Jussi Niinistö tietää, että Israelissa on rajat kiinni?

  Reply
 • 8.10.2018 at 12:50
  Permalink

  Niinistö(t) voisi jäädä sinne omiensa luokse.

  Reply
 • 8.10.2018 at 13:38
  Permalink

  Materiaaliyhteistyö = sotatarvikebisnestä Patrialle.

  Reply
 • 8.10.2018 at 14:04
  Permalink

  Kävikö jutku nuokkumassa paskamuurilla?

  Reply
 • 8.10.2018 at 18:42
  Permalink

  Toivottavasti mies saa edes vähän rusketusta. Israel tarvitsekin uusia goyimeja palkattomaan palkka-armeijaansa. Luulenpa, että Niinistö on niin tohkeissaan, että lupaa toimittaa sotilaita jo valmiiksi sinkkiarkuissa, jos vain päästään siitä sopimukseen kuinka paljon me maksetaan. Toivottavasti Jussi saa seemiläisen nallen jo rispaantuneen ”natsahtavan” tilalle, sillä yöt pitenevät ja tarvitaan ”jyrkkää” kuorsausta!

  Reply
 • 8.10.2018 at 19:19
  Permalink

  > keskustella … materiaaliyhteistyöstä

  Materiaaliyhteistyö tarkoittaa, että Suomi lähettää aseita Israeliin ja saa vastineeksi nettisensuuripalveluja.

  Reply
 • 9.10.2018 at 06:32
  Permalink

  Ja Suomi avaa taas yhden rintaman, miltä poikia ja tyttäriä tuodaan sinkkiarkussa. Vastaavasti Suomea puolustamaan värvätään raiskaaja-murhaajia Lähi-Idän vankiloists.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.