Sothebyn huutokaupasta miljoonalla punnalla ostettu taulu silppusi itsensä heti kaupan sinetöinnin jälkeen (video)

Taulun tekijä on mystinen Banksy, joka on maalannut taidetta muun muassa seiniin ympäri maailmaa. Kun huuto sinetöitiin, tauluun asennettu kauko-ohjattava laite alkoi silputa taulua.

Mystinen, tuntematon taiteilija nimeltä Banksy on taiteillut ympäri maailmaa ajatuksia herättäviä teoksia talojen ja muurien seiniin. Nyt Sothebyn huutokauppa oli saanut haltuunsa Banksyn tekemän Tyttö ja ilmapallo -teoksen, joka myytiin yli miljoonalla punnalla. Alkuperäisen teoksen hän oli maalannut lontoolaisen talon seinään. Sen jälkeen hän teki siitä variaatioita.

Heti kun huutokauppa sinetöitiin eilen, tauluun asennettu silppuri alkoi viipaloida taulua palasiksi.

Banksy latasi Instagrammiin videoklipin tilanteesta, mutta myöhemmin poisti sen. Viestissään hän kertoi itse asentaneensa tauluun salaisen silppurin siltä varalta, että taulu joskus huutokaupattaisiin.

Kuvakaappaus: Daily Mail. Alkuperäinen kuva: Banksy / Instagram.

Jos Banksy itse oli kuvannut tilanteen, hän on nyt vaarassa paljastua, koska useat ihmiset kuvasivat tilannetta.

– Meidät on nyt ”banksattu”, totesi Sothebyn vanhempi johtaja ja Euroopan nykytaiteen vetäjä Alex Branczid välittömästi huutokaupan jälkeen.

– Tämä on nyt viipaloituna osa taiteen historiaa ja arvioimme, että Banksy on lisännyt teoksen arvoa 50 prosentilla eli sen arvo voi nyt olla yli 2 miljoonaa puntaa, sanoi yksi MyArtBrokerin perustajista, Joey Syer.

Banksy tunnetaan taidemaailman kapinallisena. Hänen mukaansa taidetta ei tule omistaa, vaan kokea.

Sothebyn huutokauppa selvittää nyt ostajan kanssa, miten silputun taulun kanssa tulisi toimia.

Muun muassa ITV News on julkaissut tapauksesta videon YouTubessa:

Lähde: Daily Mail, ITV News / YouTube

6 thoughts on “Sothebyn huutokaupasta miljoonalla punnalla ostettu taulu silppusi itsensä heti kaupan sinetöinnin jälkeen (video)

 • 6.10.2018 at 21:54
  Permalink

  Nerokas konsepti. Taulu tuhoutuu (ilmeisesti kauko-ohjauksella) kun siitä on huudettu miljoona, ja tavallaan osoittaa koko touhun ja yhden esineen järjettömän arvonnousun mielettömyyden. Toisaalta taas nyt on spekuloitu että nyt tuhoutuneena tai oikeammin muotonsa muuttaneena se taulu vasta arvokas onkin, joka taas osaltaan osoittaa koko homman mielettömyyden ja ooh-ooh-taideväen pinnallisen ajattelutavan. Ensin siis ehdittiin jo purskauttamaaan sampanjat syliin, hämmästelemään ja nyyhkimään tuhoutumista ja siten joku keksi että hei, nyt sitä hintaa vasta onkin!

  Banksy taitaa olla oikeasti joku ideahautomo, ryhmä, eikä yksittäinen henkilö

  Reply
 • 6.10.2018 at 22:21
  Permalink

  Länsimainen kulttuuri on vajonnut alas jos tuo on taidetta. 1900 luvun alkupuolella on taittu maalata viimeiset todelliset kuvataiteen mestari teokset.

  Reply
 • 7.10.2018 at 05:49
  Permalink

  Vittu mitä paskaa ja on vahva todiste länsimaiden rappiosta. Mielikuvilla on helppo tehdä rahaa tyhjästä. Vaikka paskasta jos se on kulttuuri-ja taidepiirien mielestä arvokasta ”taidetta”

  Reply
 • 7.10.2018 at 08:27
  Permalink

  Todellakin. VITTU MITÄ PASKAA.

  Liian monilla ihmisillä on aivan liikaa rahaa.

  Tämä maailma on todella RAPPIOLLA.

  Reply
 • 7.10.2018 at 16:33
  Permalink

  Kaiken maailman änkytyslaulut (wräpätys), suttutaiteet ja paskahousuisten jengirunkkujen uho, se on sitä puhdasta viherpuna-anarkisimia.

  Reply
 • 7.10.2018 at 17:15
  Permalink

  Heko, heko. Länsimaista rappiota pahimmillaan, joka ei paljon lupauksia anna.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.