Ruotsalainen rautarouva harrastaa kungfua – esti ryöstönsä Pariisissa ja ajoi häiriköijän pois Uppsalassa

83-vuotias Siv Nordstrand harjoittelee kungfua joka päivä ja suosittelee sitä kaikille itsepuolustukseksi.

Iäkäs rautarouva Siv harjoittelee kungfua säännöllisesti parantaakseen henkisiä valmiuksiaan. Rouva aloitti kungfun harrastamisen viime vuoden kesällä.

– Näin ilmoituksen, että uusi kungfu-kurssi aloittaa, ja ilmoittauduin sille välittömästi, koska minusta se on niin jännittävää. Ajattelin, että ”tästähän voi olla minulle jotain hyötyä”.

Siv innostui harjoittelusta niin, että on jo vuoden ajan tehnyt sitä joka päivä.

– Kaikenlaista voi tapahtua, ja minusta tuntuu, että olen henkisesti valmiimpi kohtaamaan erilaisia asioita.

Rautarouva torjui ryöstäjän Pariisissa

Siv on hyötynyt uusista kyvyistään jo kahdesti. Ensimmäinen kerta oli Pariisissa, jossa Siv oli matkalla ystävänsä kanssa.

Siv ja hänen ystävänsä olivat palaamassa kyseisenä päivänä Ruotsiin ja tutkivat Gare du Nordin rautatieasemalla aikatauluja.

Asemalla mies ilmaantui yhtäkkiä Sivin eteen. Mies levitti käsivartensa, otti katsekontaktin ja hymyili.

– Ajattelin, etten minä tuota miestä tunne, hän on aivan tuntematon ihminen.

Mies otti kiinni Sivin kaulakorusta ja alkoi kiskoa sitä irti. Koru tarttui kiinni Sivin puseroon, mikä antoi Siville tarpeeksi aikaa iskeä niin sanotulla kiila-asennolla käsillään mies taaksepäin – liike, jonka hän oli oppinut kungfu-tunneilla.

Rautarouva ajoi häiriköijän pakosalle

Toisen kerran Sivin kimppuun hyökättiin ruokamarketissa Uppsalassa.

– Minulla oli ostoskärryt edessäni ja olin valitsemassa tomaatteja. Yhtäkkiä taakseni juoksi nuori mies ja kaatoi vettä päälleni – päähän ja ylleni.

Siinä tilanteessa Siv ei ehtinyt reagoida, mutta kun hän käveleskeli kaupan käytäviä pitkin, hän näki kauempana kimppuunsa käyneen nuoren miehen parin kaverinsa kanssa.

– Silloin otin vauhtia ostoskärryjeni kanssa ja rynnäköin nuoren miehen pois. Täysillä!

Sivin mukaan useampien tulisi harrastaa itsepuolustuslajeja ja kungfua. Sivin tytär on alkanut kiinnostua harrastuksesta.

– Elämme aikoja, jolloin ei voi koskaan tietää, mitä tapahtuu.

Lähde: Expressen

5 thoughts on “Ruotsalainen rautarouva harrastaa kungfua – esti ryöstönsä Pariisissa ja ajoi häiriköijän pois Uppsalassa

 • 5.10.2018 at 19:10
  Permalink

  Ja poliisi tekee varmasti kaikkensa saadakseen tämän rouvan telkien taakse.

  Reply
 • 5.10.2018 at 19:21
  Permalink

  Varmaan piankin rikoslakiin lisätään päällekarkauksen estäminen/torjuminen.

  Reply
 • 5.10.2018 at 21:19
  Permalink

  Ruotsissa viisaus elää ainoastaan vanhuksissa. Märkäkorva poliitikot ovat ajaneet maan perikatoon. Sama on tapahtumassa meillä. Räkänokka sinappipöksy kokoomuksen Kai Mykkänen hakee henkilökohtaisesti Turkista 200 000 uutta jihadistia veronmaksajien elätettäväksi ja samalla tietenkin Erdogan saa ruskean kirjekuoren vastineeksi uusista VOK:in täytteistä. Tai ehkäpä Erdogan tyytyy sisustamaan Mykkäsen takapihan, jota Mykkänen onkin tyrkyttänyt innolla Brysseliin.

  Reply
 • 5.10.2018 at 22:57
  Permalink

  Totta! Taistelulajien käyttäjä ei tarvitse välttämättä fyysistä voimaa, vaan judossa, karatessa, kunfussa, taekwondossa sekä muissa ”itämaisissa” itsepuolustus taidoissa riittää paljolti tekniikka, erilaiset puolustukselliset pienet liikkeet ja vastustajan oman voiman ”valjastaminen” hyökkäystilanteessa häntä itseään vastaan, joka hämmentää ja harhauttaa hänet alistaen itsensä sen voimankäytön alaiseksi minkä hän tarkoitti vastustajalle vahingoittamistarkoituksessa. Lisäksi varsinkin lännessä taistelulajien yleinen harrasteurheilu sekä sen käyttäminen kuntoilumuotona kulttuurisyistä on niin harvinaista, että mahdollinen ryöstäjän kohdatessaan ”helpoksi” katsomaansa uhria yllättyy ja häkeltyy täysin uudesta tilanteesta jota ei edes ollut olemassa. Yllätys on sitä suurempi, mitä heiveröisemmältä esim. ikänsä, kokonsa tai sukupuolensa vuoksi vaikuttaa. Aasiasta näkee paljon videoita, joissa naisten seksuaalista häirintää aina raiskaamis tarkoituksessa tai ryöstöissä hento nainen pieksee miehen todenteolla aina tajuttomaksi saakka, sillä hennosta rakenteestaan ja sirosta kauneudestaan huolimatta heillä on todellista temperamenttia silloin kun sitä tarvitaan eikä sääliä enää löydy sen jälkeen heidän nähtyään mikä tarkoitus miehellä oli heidän suhteensa.
  Suomessa tarvittaisiin joku yleishyödyllinen järjestö, joka keskittyisi varsinkin naisten itsepuolustustaitojen kehittämiseksi, joka lisäisi heidän turvallisuuttaan kaduilla ja vieläpä se olisi terveellistä liikuntaa sekä urheilua sohvaperunoille eli tanakkuudesta voi aina tinkiä siinä missä meidän miestenkin, sillä viimekädessä kyse on kansanterveydestä, joka säteilee koko yhteiskuntaan aina työelämään saakka ja kansantuloon asti. Se on sitten eri asia minne se ”kansantulo” lopulta valuu, mutta senkään ei saisi olla motivaatiota heikentevä seikka. Ei 3-kymppisten pitäisi rollaattoreilla sentään kulkea.

  Reply
  • 6.10.2018 at 01:06
   Permalink

   ”Suomessa tarvittaisiin joku yleishyödyllinen järjestö, joka keskittyisi varsinkin naisten itsepuolustustaitojen kehittämiseksi”

   Asia hoidossa, meillä on YLE ja Taikatumppu.

   https://youtu.be/3WIp2mae6Zo

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.