Pohjolan liikenteen bussikuskit työkaverinsa puolella – torstaina lakkolinjoja Helsingissä

Pohjolan Liikenteen linjoja Helsingistä ja Espoosta ajavat henkilökunnan edustajat ovat ilmoittaneet aloittavansa työnseisauksen 4.10. torstaina aamuyöllä.

Seisauksen vuoksi osa Pohjolan Liikenteen liikennöimistä vuoroista jää torstain aikana ajamatta. Seisauksen kestoksi on ilmoitettu yksi vuorokausi.

Seisauksella ei ole vaikutusta Pohjolan Liikenteen Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan liikenteeseen. Myös Länsi-Uudenmaan bussiliikenne, Finnair City Bus sekä pikavuorot ajetaan normaalisti. Lakko ei myöskään ulotu Pohjolan Liikenteen muualla Suomessa ajattavaan liikenteeseen.

Seisauksella vaaditaan palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde.

Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu.

– Ihmettelen suuresti, että henkilöstön edustajat vaativat palauttamaan sellaisen kuljettajan työsuhteen, joka on pahoinpidellyt matkustajaa, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Torstaina ajamatta jäävien vuorojen määrää on vaikea arvioida etukäteen, sillä koko henkilökunta ei välttämättä osallistu työnseisaukseen. Kaikki vuorot, joihin henkilökuntaa on saatavilla, ajetaan. Tarkempaa tietoa häiriöistä löydätte HSL:n verkkosivuilta.

– Olen vakuuttunut siitä, että valtaosa kuljettajistamme ymmärtää mistä tässä todellisuudessa on kyse ja tulevat normaalisti palvelemaan asiakkaitamme eivätkä lähde mukaan laittomaan lakkoon. Pahoittelemme, että tästä aiheutuu harmia osalle matkustajistamme, Alanko toteaa yrityksen julkaisemassa tiedotteessa.

Helsingin Uutisten mukaan tilanne olisi saanut alkunsa siitä, että bussikuski olisi lyönyt naamaan miestä, joka valitti bussin veden roiskuttamisesta päälleen bussiin tullessaan.

Bussikuskin mukaan hän oli poistamassa bussista asiakasta, jolla ei ollut voimassa olevaa matkalippua, jolloin tilanne riistäytyi käsirysyksi.

Lähde: Pohjolan liikenne, Helsingin Uutiset, HS

14 thoughts on “Pohjolan liikenteen bussikuskit työkaverinsa puolella – torstaina lakkolinjoja Helsingissä

 • 4.10.2018 at 10:28
  Permalink

  Bussikuski toimi täysin oikein.

  Reply
 • 4.10.2018 at 10:39
  Permalink

  Tässä on sekin, että 27 vuotta kun on bussia ajanut ei kyseessä ole enää pelkkä työpaikka vaan elämäntyyli. Heppoisesti perusteltu ja äkkipikainen toiminta työnantajan kohdalta on tässä poikkeuksellisen epäinhimillistä.

  Reply
 • 4.10.2018 at 10:43
  Permalink

  Heikki nuoleskelee valtamedian hanuria,ottaisi selvää mitä oikeasti tapahtui.

  Reply
 • 4.10.2018 at 10:50
  Permalink

  Bussikuskit joutuvat työssään ristiriitaiseen tilanteeseen. Yhtäältä he haluavat tehdä työnsä hyvin, toimia oikeudenmukaisesti ja vastuullisesti ja toisaalta heidän tulee ottaa huomioon monikulttuurisen yhteiskunnan linjaukset, jotka suojelevat ei-valkoista matkustajaa. Muiden bussikuskien oma etu vaatii, että potkuja ei anneta poliittisin perustein sillä jokainen bussikuski voi joutua vastaavaan ristiriitatilnteeseen päivänä minä hyvänsä.

  Reply
 • 4.10.2018 at 10:54
  Permalink

  Pohjolan Liikenteen toimitusjohtajalle Heikki Alangollekin tiedoksi, että Pohjolan Liikenteen asiakkaana olen täysin irtisanotun kuljettajan puolella.
  Kuljettajalla on oikeus puolustaa itseään (ja ehkä matkustajiakin) noita sivistymättömiä ja aggressiivisia villipetoja vastaan.
  Irtisanomalla kuljettajan Pohjolan Liikenne viestittää noille pedoille että niiden käytös on hyväksyttävää.
  Pohjolan Liikenteen bussit lienee tarkoitettu henkilökuljetuksiin eikä eläinkuljetuksiin.

  Reply
 • 4.10.2018 at 10:56
  Permalink

  Elikkä tuo Heikki Alanko on sitä mieltä että bussikuskit ei saa puolustaa itseään päälle käyviä hulluja vastaan.
  Lyödäänpä vetoa että jos bussikuskin kimppuun käynyt olisi ollut kantasuomalainen, ei olisi tullut potkuja kuskille vaan linnatuomio kantasuomalaiselle hyökkääjälle.

  Reply
 • 4.10.2018 at 11:11
  Permalink

  Jos poliitikot olisivat kantaneet vastuunsa kuljettajan ei olisi tarvinut puolustaa itseään Sipilän kutsuvieraan väkivaltaiselta hyökkäykseltä.
  Tämäkin tapaus on oiva esimerkki Suomen nyky todellisuudesta, kun poliitikot, virkamiehet ja yritysjohtajat ovat siirtäneet vastuunsa ja riskit tavallisen työtä tekevän kansalaisen kannettavaksi. Lapset, työttömät ja eläkeläiset ovat vielä heikommassa asemassa kuin työssä käyvät. Heitä ei kukaan puolusta.

  Reply
 • 4.10.2018 at 11:49
  Permalink

  Eli nollatoleranssi miehekkäälle toiminnalle, sitähän tämä on. Hesarissa Saarikosken apina tyrkytti miehille feminismiä. Eikö Suomea saada enää koskaan takaisin maalaisjärkiseen ruotuun?

  Reply
 • 4.10.2018 at 12:11
  Permalink

  Juuri Pohjolan Liikenne oli eniten tienaamassa kuljettaen ”pakolaisiksi” naamioituneita Jihadisteja suomeen ja ympäri suomea.

  Reply
 • 4.10.2018 at 14:00
  Permalink

  Kyllä on oikeus puolustaa itseään myös kuljettajalla. Olen kuskin puolella tässä.

  Reply
 • 4.10.2018 at 16:53
  Permalink

  Matkustaja yrittää matkustaa väärennetyllä lipulla, kieltäytyy esittämästä voimassaolevaa matkustusasiakirjaa, ei tottele kuljettajan useita poistumiskäskyjä bussista ja lopuksi yrittää lyödä kuljettajaa.
  Bussiyhtiö tämän seurauksena irtisanoo kuljettajan!

  Voit painua vittuun pelle. Pelle on tässä tapauksessa selkärangaton Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja.

  Tällaisia selkärangattomia toimitusjohtajia ja pikkupomoja on Suomi valitettavasti täynnä.

  Hienoa että bussikuskit ja työyhteisö osoittivat tukeaan näin voimakkaasti ko. bussikuskille.

  Ulos marssi ja lakko on todella tärkeä tuenosoitus tässä tilanteessa muilta bussinkuljettajilta. Suuri kiitos heille ja bussikuljettajalle joka uskalsi tehdä sen mikä vaikeassa tilanteessa oli oikein ja kohtuullista.

  Laittomasta irtisanomisesta lankeaa kovat korvaukset bussiyhtiön maksettavaksi.

  Jos matkustajana alat riehua ja rettelöimään julkisessa liikennevälineessä saattaa joku toinen matkustaja myös puuttua siihen jokamiehen oikeudella.

  Dont fuck with me!

  Reply
 • 4.10.2018 at 17:39
  Permalink

  Pohjolan liikenne ilmeisesti haluaa viestiä kaikille kunniakansalaisille, että nämä ovat tervetulleita matkustamaan liputta. Kunniankansalaiset eivät edes matkusta omilla rahoillaan, vaan heidän matkansa maksaa veronmaksaja, joten lipun ostamisen pitäisi kuulua asiaan. Kuski toimi ihan oikein.

  Reply
 • 4.10.2018 at 18:21
  Permalink

  Näinhän tässä kävi kuten koiranleuat jo ilakoivat asiasta, jossa ei ole ollut enää aikoihin mitään nauramista, vaan päivastoin ITKEMISTÄ!
  On saatanan törkeää kohdella kuljettajaa, joka tekee työnsä hyvin ja katsoo liikennöitsijän etua paljastamalla taas kerran kultamunan petoksen ja törkeän kusetuksen, joka koskee koko suomalaista yhteiskuntaa siten, että taatusti valtaosaltaan kantasuomalaiset maksavat lippunsa ja kyytinsä, koska se on MONOLIITTI, joka on yhtä vanha ja kestävä kuin suomalainen peruskallio.
  Helsinki on täysin punikki-paska kaupunki, joka käsittelee valkoisia syntyperäisiä suomalaisia yhtä rasistisesti kuin Etelä-Afrikan mustat kommunistit (ANC) valkoisia afrikaanseja. Koska Helsinki on vihreiden, kommunistien, demarien sekä globaslisti kokoomuksen hallussa Pohjolan paskahousu firma pelkää maalittamista kommunisti-anarkisteilta ja muilta suvakki-ämmiltä, jotka eivät siedä minkäänlaista toleranssia suhteessa rotuun ja laillisuuteen. Vain valkoinen suomalainen maksaa, vain suomalainen valkoinen kärsii ja vain suomalainen valkoinen raahataan pahoinpideltynä kaltereiden taa määräämättömäksi ajaksi.
  On kuitenkin myönteistä tässä suvakki-helvetti maassa se, että erotetun kuljettajan työtoverit ovat nousseet vastarintaan vaarantaen näin oman työpaikkansakin puolustaessaan täysin asiattomin ja rasistisin syin erotetun sankarikuljettajan työpaikkaa ja lopulta aina ihmisarvoa myöten. Uskon tavallisten helsinkiläisten, jotka arjessaan näkevät sen todellisuuden, joka vallitsee haittamaahanmuuton tuomana aiheuttaen suoranaisen turvallisuusriskin terveyden ja hengen suhteen, jonka realisoitumista ei voi mitenkään kyseenalaistaa selittelipä polpo asiat miten päin hyvänsä tästä seuraten se epäoikeudenmukaisuus poliisin taholta peitellä haittamaahanmuuttajien rikoksia tutkimatta niitä ja syyllistämällä avoimesti suomalaisia uussuomalaisen rikoksen uhriksi joutunutta tehden hänestä syyllisen, koska eihän oman jalkapallojoukkueen vasentalaitaa voi tuomita mistään, koska siitä ”fiilikset” kärsivät ja muutenkin tulee ”ryppyjä rakkauteen”!
  Ulkomailla bussinkuljettajat saavat käyttää suoraa itsepuolustusta oman työturvallisuutensa vuoksi sekå jopa rahamaailmaa ajatellen ensijaisesti työnantajan liiketoiminnan kannattavuuden tähden, sillä jos työntekijä laiminlyö – ei tee työtänsä kunnolla – hänet erotetaan ”laiskana” ja ”välinpitämättömänä”. Kun oikein pitkälle mennään tämä heijastuu suoraan tai ainakin välillisesti myös työtovereiden työpaikkojen pysyvyyteen. Pohjolan liikenne ilmeisesti haluaa pitää kiinni maksamattomista asiakkaista kynsin hampain.
  ”Tuohan kuullosti hyvältä!!!”

  VUODEN YRITTÄJÄPYSTI 2018 annetaan…. TATTA-RA-TATTAN-TAAA….! POHJOLAN LIIKENTEELLE!!!

  Reply
 • 4.10.2018 at 19:02
  Permalink

  Aamulla jossain radio uutisissa puhuttiin ”kuljettaja joka pahoinpiteli matkustajan”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.